Προς το περιεχόμενο

Διαφορά σε οθόνη.

tom-f

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλει ένας γνωστός μου να πάρει laptop και προβληματίζεται στην επιλογή του γιατι είναι ανάμεσα σε 2 τα οποία έχουν την ίδια τιμή,μάρκα,επιδόσεις αλλά έχουν διαφορετικό μέγεθος και ποιότητα οθόνης.Το ένα είναι 14'' και το άλλο 15'' BrightView.Απο τη μια θέλει το 14αρι για ικανοποιητικότερη φορητότητα και απο την άλλη το 15αρι είναι BrightView.Εσείς τι πιστεύετε η διαφορά μιας απλής με μια BrightView οθόνη είναι τόσο μεγάλη που να τον οδηγήσει στην αποφαση της 15αρας;

Δημοσ.
Θέλει ένας γνωστός μου να πάρει laptop και προβληματίζεται στην επιλογή του γιατι είναι ανάμεσα σε 2 τα οποία έχουν την ίδια τιμή,μάρκα,επιδόσεις αλλά έχουν διαφορετικό μέγεθος και ποιότητα οθόνης.Το ένα είναι 14'' και το άλλο 15'' BrightView.Απο τη μια θέλει το 14αρι για ικανοποιητικότερη φορητότητα και απο την άλλη το 15αρι είναι BrightView.Εσείς τι πιστεύετε η διαφορά μιας απλής με μια BrightView οθόνη είναι τόσο μεγάλη που να τον οδηγήσει στην αποφαση της 15αρας;

Να πάρει την 15'' μιας και θα είναι πιο ολκληρομένη οθόνη.Τώρα μια ίντσα πόση διαφορά μπορεί να έχει σε φορητότητα!Αλλα θα είναι καλύτερη πιστεύω.

ΥΓ ρε φίλε βάλε και κανα λινκ η κανα χαρακτηριστικο να σου πούμε σίγουρα.Εντάξει εγώ σου είπα στο περίπου.Αν δεν την δω κιόλλας ...

Δημοσ.

symfwnw na valeis kanena link, mporei olo to laptop na einai mapa (opoiodhpote apo ta dyo) opote ligo tha metraei h othonh. oi brightview kata th gnwmh mou einai poly kalyteres apo ths palioteres alla kai pali den einai oles idies...pragmati den tha'xei trelh diafora sth forhtothta me 14". na mou'leges 12" paei ki erxetai.

Δημοσ.

Τα μηχανήματα είναι αυτά:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900220

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900216

Η διαφορά στα specs ΔΕ μας απασχολεί. Το θέμα είναι αν αξίζει να θυσιάσει κανείς τη φορητότητα του 14αριού, για την BrightView οθόνη. Οι 1,4 λιγότερες ίντσες, το 1 cm λιγότερο σε πάχος, τα 800 λιγότερα γραμμάρια βάρους και το γενικότερα πιο "μαζεμένο" πλαίσιο, δεν είναι και τόσο αμελητέες διαφορές.

Δημοσ.

Κάτι σε φτηνό 12άρακι ή με 13άρα δεν υπάρχει ?

Το 15άρι έχει σίγουρα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως είναι και πιο όμορφο

το 14άρι είναι μεν λίγο πιο φορητό...

Εσύ αποφασίζεις πάντα ..

Δημοσ.

Vasika, to thema einai to protima: foritotita (14) i legaluteri othoni (15).

Den mporei kanenas na apofasisei gia ton filo sou. Oson afora ti foritotita, ta 800 gr kanoun megali diafora. Episis, upologise kai to varos tou fortisti, kathos kai autonomia tis mpatarias (min koitas specs, psakse gia review online).

Apo auta pou eida sta link, kai ta duo einai polu metria se mpataria.

H diafora metaksu 14 kai 15 se widescreen othones, den einai megali. Se palioteres othones 4:3 i diafora itan megaluteri.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνετε ακριβώς την ερώτηση.

Λέμε αν αξίζει να θυσιαστεί η φορητότητα για χάρη της Bright View οθόνης.

Δημοσ.
Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνετε ακριβώς την ερώτηση.

Λέμε αν αξίζει να θυσιαστεί η φορητότητα για χάρη της Bright View οθόνης.

Και εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέμε.Αυτό είναι δικό σου θέμα!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε φίλε θα μας τρελάνεις?Θα σου πούμε εμεις αν αξίζει ή όχι?Ο καθένας έχει το μηχάνημα του για τις ανάγκες του.

Εγώ έχω πάρει ένα λαπτοπ με 17 ιντσες 3,5 κιλά κτλ.Οπότε αν ρωτούσες τη γνώμη μου θα σου έλεγα ότι αξίζει η οθόνη.

Αν ρωτούσες κάποιον επαγγελματία ο οποίος το έχει συνέχεια στο χέρι του και ειναι 11 ίντσες και 0,5 κιλα θα σου έλεγε οτι αξίζει το 14αρι σου.

Είναι δυνατόν να κάνεις μια τόσο υποκειμενική ερώτηση και να θεωρείς από πάνω ότι δεν σου απαντάμε και σωστά?Δες ρε παιδί μου γιατί το θέλεις το πισάκι και σκέψου τι σου χρειάζεται.Εδώ χωρίς να ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο φίλος σου για τι εργασίες το θέλει , μετακινήσεις κτλ θέλεις να σου εκφέρουμε και άποψη?

Εγώ προσωπικα (για μένα ) θα έπαιρνα το 15'' όπως και σου είπα.Αλλα αυτή η απάντηση προφανώς δεν σου κάνει γιατί το laptop εσυ δεν το θες για μενα αλλα για τον φίλο σου.Αλλά έτσι ακριβώς όπως έγω έχω άποψη για το τι θέλω και τι μου χρειάζεται έτσι θα έπρεπε να έχεις και εσύ.Εγώ δεν ρώτησα κανέναν να μου πει τι χρειάζομαι...

Λοπόν για να μην τα πολυλογώ θα πρέπει να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι να αξιολογείς τις ανάγκες σου και κατόπιν να βρίσκεις μόνος σου τις λύσεις γιατί μόνο εσύ ξέρεις καλά τις ανάγκες σου(η του φίλου σου) Εκτός και αν θες να σου προτείνουμε κάποιο απο αυτά τα μοντέλα εμείς με βάση τις δικές μας ανάγκες που μπορεί να σου φαινόταν και άχρηστο μετα.

Αν λοιπόν όλα αυτά που είπα δεν τα κατάλαβες ή δεν θες να τα εφαρμόσεις πάρε το laptop με τις 15''.Αλλιώς πρόσεξε:Πάρε (όχι το 14άρι) αλλα αυτό απο τα δύο που σε εξυπηρετεί καλύτερα!

Αυτά απο μένα!!!:mrgreen:

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε οτι η ερώτηση είναι υποκειμενική απάντησε με την γνώμη σου απλά πάνω στην ερώτηση.Το προβλημα μας εγκειται στο ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις απλές με τις bright οθόνες επειδή πολυ απλά δεν έχουμε κάποια bright(για άμεση σύγκριση).Αν διαβάσουμε αρκετά απο τα threads για τα laptop στο insomnia είναι υποκειμενικά, οπότε με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να απαντάμε σε κανέναν που βρίσκεται σε δίλλημα.Δεν συνεχίζουμε τον διάλογο, όποιος έχει να απαντήσει κάτι πάνω στην σαφή ερώτηση ας το κάνει έστω και αν είναι υποκειμενική απάντηση.

Δημοσ.

Ρε φίλε πάρε το laptop που σε βολεύει και άσε τώρα τα άλλα threads.Αυτά είναι δικαιολογίες για την αναποφασιστικότητα σου και την έλλειψη πρωτοβουλίας.

Τα άλλα threads λένε πχ ποιά είναι καλύτερη οθόνη της toshiba ή της sony...και δεν ρωτάνε τι βολεύει καλύτερα τον καθένα.Το τι βολεύει τον καθένα το ξέρει ο ίδιος δεν μπορούν να ξέρουν οι άλλοι.Τώρα τι να σου πει κανεις τι είναι πιο καλό...ένα λαπτοπ με 14 ή ένα λαπτοπ με 15αρα?Αφού είναι δύο διαφορετικά μη συγκρίσιμα πράγματα (δεν είναι σαν να συγκρίνεις δύο οθόνες ως προς την φωτεινότητα τους δηλαδή).Και θα δεις οι απαντήσεις που θα πάρεις δεν θα είναι ξεκάθαρες και πλήρως επιχειρηματολογημένες γιατι ακριβώς δεν μπορείς να συγκρίνεις και να μετρήσεις την φορητότητα και την ποιότητα.

Ότι γουστάρεις πάρε...και ότι σου χρειάζεται βέβαια!Εγώ θα έπερνα εναν με 19αρα οθόνη.Τον παίρνεις?Δεν τον παίρνεις.Οπότε ότι και να σου πούμε εσύ θα καταλήξεις σε αυτό που νομίζεις οτι ελιναι καλύτερο.

Α!Και σφύρα μου αν πάρεις ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη πρόταση.(εννοώ με επιχειρήματα εε..)

Τέλος πάντων.:mrgreen:

όποιος έχει να απαντήσει κάτι πάνω στην σαφή ερώτηση ας το κάνει έστω και αν είναι υποκειμενική απάντηση.

Λοιπόν θα πάρεις την 15άρα!!

Σε βοήθησε αυτό?Εε υποκειμενική δεν είπες?

Δημοσ.

Λυπάμαι, άλλο ενα αχρείαστο post.Επίσης αν δεν ήμουν αναποφάσιστος απλά δεν θα postαρα καν.Βοήθεια ζήτησα για να πάρω μια απόφαση και όχι ανούσιες προτροπές.

Λοιπόν θα πάρεις την 15άρα!!

Σε βοήθησε αυτό?Εε υποκειμενική δεν είπες?

Ευχαριστώ για την "χρήσιμη" και πάνω απο όλα εμπεριστατωμένη απάντηση στην ερωτησή μου.

Τεεεεεεέλος

Δημοσ.
Λυπάμαι, άλλο ενα αχρείαστο post.

Είναι όντως αχρείαστο ποστ αφού η θεματολογία του ήταν άκυρη.Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς σε κάτι τέτοιο.

Επίσης αν δεν ήμουν αναποφάσιστος απλά δεν θα postαρα καν

Ε ναι ρε συ εδώ εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση σου που γνωρίζεις και τις ανάγκες σου θα σου απαντήσουμε εμείς?Αν με ρωτούσες ρε παιδί μου ποια απο τις 2 είναι καλύτερη οθόνη ή ποιός απο τους 2 έχει καλύτερο επεξεργαστή θα σου έλεγα αλλα τώρα να σου πω εγώ τι να προτιμήσεις φορητότητα ή ποιότητα είναι λίγο άκυρο.Αυτό απο σένα εξαρτάται.Αν ήταν έτσι θα υπήρχε μόνο ένα μοντέλο με τάδε ιντσες και θα αγόραζαν όλοι αυτό.Γιατί να υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα?

Πολύ απλά...γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές ανάγκες.:mrgreen:

Δημοσ.

Όταν κάποιος δεν μπορεί να απαντήσει απλά δεν απαντάει, δεν αρχιζει να κρίνει την ερώτηση.Εγω αυτο ξέρω.Τωρα επειδή το θέμα ξέφυγε τελείως απο αυτο για το οποίο δημιουργήθηκε, σταματάμε το διαλογο μεταξύ μας μήπως και θέλει κάποιος να πει την αποψη του.

Δημοσ.

tom-f δε νομιζω οτι ο Filos19 εχει αδικο στην επιχειρηματολογια του.

Εν πασει περιπτωσει αφου δεν μας λες γιατι τον θες θα σου ελεγα να παρεις το 15αρι.

Λογοι:

1.Μαλλον δεν εισαι επαγγελματιας και δεν σου χρειαζεται η extra φορητοτητα

2.Το θελεις για γενικη χρηση μαλλον, ισως και ως αντικαταστάτη desktop, οπότε χρειαζεσαι ενα πιο ολοκληρωμενο μηχανημα οσον αφορα τη οθονη (καμια ταινουλα, παιχνιδακι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...