firewalker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πρέπει να κάνουμε περιοδικά ώστε να έχουμε το Linux σύστημα μας ασφαλές, γρήγορο με λίγα λόγια "φρέσκο". Για παράδειγμα σε άλλο δημοφιλές λειτουργικό υπάρχει η ανασυγκρότηση και ο καθορισμός του μητρώου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Σε αντίθεση με το άλλο δημοφιλές λειτουργικό, τα *NIX λειτουργικά δεν τείνουν να μαζεύουν μόνα τους μπάζα στο root filesystem. Για την ακρίβεια τα μόνα μέρη στα οποία μπορεί να γράφεται κάτι είναι στο /tmp, το /var/run και το /var/tmp. Συνήθως οι σωστές διανομές καθαρίζουν το /tmp upon boot, ενώ το /var/tmp δε μαζεύει πολύ πράγμα (εκεί είναι η cache του kde, που σε εμένα μετά από 1+ χρόνο λειτουργίας είναι 30 MB). Το μόνο που έχει νόημα ίσως, είναι να καθαρίζεις το home σου από άχρηστα configuration files, να κρατάς τη διανομή σου ενήμερη και να καθαρίζεις την cache του package manager (λέγε με pacman -Sc). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ok, thanks again apoikos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 με το fragmentation τι γίνεται όμως? ξέρω ότι τα *NIX δεν πάσχουν από τέτοια προβλήματα όμως μου ακούγεται λίγο δύσκολο να έχεις αρχεία τον 700μβ, ή των 4γβ και να μην έχεις fragmentation ανησυχώ άδικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μεγάλο πρόβλημα με fragmentation έχεις μόνο όταν τo filesystem είναι σχεδόν γεμάτο, οπότε δεν μπορούν να αποδωθούν blocks ή extents κατά το δοκούν. Γενικά σε οποιοδήποτε λειτουργικό είναι λίγο δύσκολο να έχεις ένα συνεχόμενο αρχείο των 4 GB, αλλά συνήθως δε σε ενδιαφέρει για τέτοιου μεγέθους αρχεία. Γενικά νομίζω ότι το Linux τοποθετεί πολύ σοφά τα διάφορα αρχεία στο δίσκο, πολύ σοφότερα από τα Windows εν γένει, οπότε το fragmentation δεν αποτελεί πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 thnx gia to reply Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.