Προς το περιεχόμενο

ταινίες με φυλακές

gap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
όχι ακριβώς αποκλειστικά με φυλακές, αλλά είναι απίστευτη ταινία δες το Hurricane. Μιλάει για έναν μποξέρ που παγιδεύεται λόγω ρατσιστικής διάθεσης, φυλακίζεται και με τη βοήθεια δικηγόρων από έξω-συλλογή στοιχείων προσπαθού ν να τον βγάλουν. Αξίζει είναι στις αγαπημένες μου ταινίες. Λέγεται ότι είναι και αληθινή ιστορία

Είναι αληθινή ιστορία. Βασίζεται στην ζωή του Rubin Carter. Υπάρχει και σχετικό τραγούδι από τον Dylan.

Όσο για ταινίες ήδη προτάθηκαν οι πιο σημαντικές. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να ξεκινήσεις με το εκπληκτικό Shawshank Redemption.

Δημοσ.

Σίγουρα μια καλή ιδέα είναι το shawshank redemption. Μια ακόμη ψήφος λοιπόν. Όταν το δεις, διάλεξε την επόμενη ;)

Δημοσ.
Να και μερικες πιο παλιες,καλες ταινιες με φυλακες

Papillon (1973) - εξαιρετικό!

The Count Of Monte Cristo, 2002

Απίστευτα και τα 2. Θα μπορούσες ίσως να μου προτείνεις κάτι αντίστοιχο (και όχι απλά ταινίες με φυλακές);

Δημοσ.

Κατι αντιστοιχο,αλλα οχι απλα με φυλακες,ειναι πολυ γενικο.. Για να παραμεινω ομως στο κλιμα του thread,θα σου πω μερικες τυπου ασφυκτικες/κλειστοφοβικες/λυτρωτικες(?)/ενδιαφερουσες(για μενα).Για λογους ευκολιας,ας πουμε crime/drama.

A Man Escaped (1956) .Γαλλικη ταινια-δεν αναφερω τον πρωτοτυπο τιτλο,ειναι τεραστιος-για εναν αιχμαλωτο πολεμου.Βασανιστικη και ασπρομαυρη :mrgreen:

2 καλες ταινιες με θεμα ψυχιατρεια+βιετναμ :

Birdy (1984)

Jacob's Ladder (1990)

Οντας προσωπικος φαν του Dustin Hoffman,αναφερω

Straw Dogs (1971) (εξαιρετικο ψυχολογικο θριλερ)

All The President's Men (1976)

και για να μη πιασω ολοκληρη σελιδα,αναφερω απλα τα

The Sting (1973)

The Grifters (1990)

Memento (2000)

cheerz

Δημοσ.

άρχισα χθές βράδυ με Escape from Alcatraz (του 79), πολύ καλή. ειδικά για την εποχή της.

σήμερα λέω να συνεχίσω με The Shawshank Redemption που είπατε καλά λόγια...

:)

Δημοσ.

Last Light

Ταινία του 1993 με τους Forrest Whitaker και Kiefer Sutherland.

To story περιγράφει τη περίεργη σχέση φιλίας ενός serial killer που του έχει επιβληθεί η θανατική ποινή μ' έναν εργαζόμενο αστυνομικό των φυλακών.

Καλογυρισμένη και αρκετά συγκινητική ταινία.

Δημοσ.

Παίδες δεν πήρε πουθενά το μάτι μου το sleepers (πείτε μου αν κάνω λάθος) και μου έκανε εντύπωση.

Αριστουργηματική ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς και εξαιρετικές ερμηνείες.

Δημοσ.
Είναι αληθινή ιστορία. Βασίζεται στην ζωή του Rubin Carter. Υπάρχει και σχετικό τραγούδι από τον Dylan.

yeap ακριβώς έτσι είναι. Έχω πάρει και το βιβλίο που έγραψε ο Rubin Carter όταν ήταν στη φυλακή. Μέσα στην ταινεία έχει και αληθινές σκηνές με τον Bob Dylan σε διαδήλωση εκείνης της εποχής να τραγουδάει το τραγούδι. Το βιβλίο το πήρα αφότου είδα την ταινεία... Αξίζει να το διαβάσετε όσοι σας άρεσε η ταινεία. Βέβαια δυστηχώς δεν υπάρχει μετεφρασμένο (τουλάχιστον δεν το βρήκα εγώ τότε) οπότε το έκανα παραγγελία από USA, Amazon.. Και η ταινεία και το βιβλίο είναι εκπληκτικά!!

Επίσης να συμφωνήσω με κλειστά τα μάτια για το Papillon και το Shawshank Redemption...

μια απο τις καλυτερες ταινιες ολων των εποχων με φυλακες για μενα ειναι το

τελευταια εξοδος:ριτα χεηγουορθ

Αυτό είναι το shawshank redemption που έχει πολυαναφερθεί :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...