madcap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ξέρει κανείς να μου απαντήση στην ερώτηση πότε κυκλοφόρησε το πρώτο κινητό στην Ελλάδα και πότε, περίπου, άρχισε να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε ευρεία κατανάλωση τα κινητά;
james@ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δεν είμαι και πολύ σίγουρος αλλά νομίζω περίπου το 1993-1994,Τότε ήταν της μόδας τα motorola και κάποια nokia
asxetoula Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Νομίζω λίγο νωρίτερα, το 1992... Θυμάμαι το πρώτο κινητό της μαμάς μου! Ήταν ένα ericsson, διπλάσιο σε μέγεθος από τα σημερινά τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, αρκετά βαρύ και με μια κεραία σε ίδιο μήκος με το κινητό! Σα ρομπατάκι ήταν, το έχουμε ακόμα. Το είχε πάρει από το σημερινό Carrefour (πρώην Continent) με 999 δραχμές!!! Τι θυμάμαι ε;
madcap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Εχω την εντυπωση οτι το πρωτο κινητο κυκλοφορησε περιπου το 1997
james@ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Βασικάκαι και εγώ του πατέρα μου θυμάμαι.Ηταν το motorola 5100 νομίζω και το πήρε το 1994.Μιλαμε για παντοφλάρα!!!!!!!!Ηugeeee
tonypapadovic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Στο Reservoir Dogs του Tarantino (1992) ο ένας κρατούσε κινητό πάντως
papadakn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ελλάδα γύρω στο 93-94. Αμερική απο τη δεκαετία του 80 υπήρχαν κινητά τα οποία ήταν σαν ασύρματοι. Μια ταινία που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι το "Wall Street" όπου ο Micheal Douglas όντας φοβερός γιάπης χρησιμοποιεί ένα τέτοιο "κινητό" τηλέφωνο. Η ταινία ήταν του 1987.
nikkeii Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ειχαν πολυ πλακα οι πρωτες διαφημισεις κινητων. Για το Ericsson με την πτυσομενη κεραια το κειμενο ελεγε οτι χωραει 10 μνημες και οτι η μπαταρια κραταει πολλα λεπτα! Επισης, ειχε πολυ πλακα ο κομπλεξισμος που επιανε τον κοσμο οταν εβλεπε καποιον με κινητο εκεινα τα χρονια. Πολυ μπινελικι. Για περισσοτερες πληροφοριες..τογνωστο.. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_mobile_phones
Mefisto Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Στο εξωτερικό αρχές '90. Στις ταινίες είχαν δορυφορικά τηλέφωνα,ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (άλλη τεχνολογία-satellite, όχι cell). Στην Ελλάδα την πρώτη μελέτη την έκανε ο υφυπουργός μεταφορών και τηλεπικοινωνιών Απόστολος Κράτσας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992. Από 1993-94 μπήκαν στην ζωή μας. Τα είχαν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, οι χρεώσεις ήταν οικονομική καταστροφή και όντως ήταν αντικείμενα ζήλιας και φθόνου. Αφού να φανταστήτε, τα ψεύτικα κινητά πουλιόντουσαν "σαν φυστίκια". Όλοι οι βλαχοι αγόραζαν ιμιτασιόν, που αναβόσβηναν τα λαμπάκια και βάραγε όταν πατούσαν κουμπί, για να πουλάνε μούρη. Το συνόδευαν με λευκή κάλτσα μέσα από το σκαρπάνι και μεγάλο νύχι στο ακριανό δάχτυλο (για να σκαλίζουν μύτες και αυτιά).
mvaggel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δεν θυμάμαι χρονιά. Μόνο ότι ο ΟΤΕ (ή Cosmote) έδινε συσκευές δωρεάν χωρίς συμβόλαια κτλ, χωρίς πάγιο (πλήρωνες μόνο τις κλήσεις που έκανες) στην Αθήνα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις για να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα του δικτύου.
kx5 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δεν θυμάμαι χρονιά. Μόνο ότι ο ΟΤΕ (ή Cosmote) έδινε συσκευές δωρεάν χωρίς συμβόλαια κτλ, χωρίς πάγιο (πλήρωνες μόνο τις κλήσεις που έκανες) στην Αθήνα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις για να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα του δικτύου. Εγώ θυμάμαι το ράδιο-αρβύλα που είχε κυκλοφορήσει για το πιλοτικό του ΟΤΕ. Λέγανε ότι έπρεπε να μην βρίσκεσαι σε κίνηση όταν μιλάς στο τηλέφωνο Το 1994 πάντως υπήρχανε γραφεία που νοικιάζανε κινητά με τη μέρα και τις κλήσεις. EDIT: Τι θυμήθηκα... το 94 είχα σαν όνειρο να αποκτήσω ένα NOKIA 2110 - το απόλυτο κινητό της εποχής. Ήμουν πολύ μικρός όμως :oops:
gagarin Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Καπου στο 93-94 ειχε ο πατερας μου ενα ericsson τοσο μεγαλο που αν δεν κανω λαθος μετα το συμβολαιο του ειχαν πει να παει κ στην αστυνομια για την παραλαβη της αδειας οπλοφοριας....
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Νομίζω λίγο νωρίτερα, το 1992... Θυμάμαι το πρώτο κινητό της μαμάς μου! Ήταν ένα ericsson, διπλάσιο σε μέγεθος από τα σημερινά τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, αρκετά βαρύ και με μια κεραία σε ίδιο μήκος με το κινητό! Σα ρομπατάκι ήταν, το έχουμε ακόμα. Το είχε πάρει από το σημερινό Carrefour (πρώην Continent) με 999 δραχμές!!!Τι θυμάμαι ε; Τόσα σίγουρα? Ή είσαι τόσο μικρούλα που οι δραχμές δε σου λένε τπτ?
ATG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Το 92 πηραν τις αδειες και το 93 Ιουλιο, ξεκινησαν την εμπορικη λειτουργεια τα δικτυα. http://web.archive.org/web/*/http://www.panafon.gr http://web.archive.org/web/*/http://www.telestet.gr
louben Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Παιδες στην Αμερικη τα ειχα δει late 80s .Ηταν σαν τους ασυρματους του στρατου οπου κρεμουσες στο πλαι μια βαλιτσα και ειχε και το ακουστικο(εχει ενα Αντιστοιχο στο φονικο οπλο 1 το κραταει ο νταννυ γκλοβερ.Ελλαδα σιγουρα υπηρχαν το 1995 αρα ηλθαν νωριτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.