pagratios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Έχω στο desktop 2 fans και δεν ξερω αν πρέπει να τους τοποθετήσω παράλληλα ή και τους 2 προς τα μέσα ή προς τα έξω!!Και αν παράλληλα να βάλω τον πίσω ή τον μπροστά να βγάζει τον αέρα προς τα έξω?
tsotrilos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Αναλογα με το τι θεσεις εχει το case σου καλα θα ειναι να βαλεις τον μπροστα να "βαζει" αερα και τον πισω να "βγαζει" ετσι ωστε να δημιουργητε ρευμα. Ετσι κερδιζεις καλυτερη ροη αερα μεσα στο case σου αρα και καλυτερες θερμοκρασιες. Αληθεια ποσα cm ειναι τα fans;
stathis85tpt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 δωσε παραπανω πληροφοριες ... μαλλον ειναι πανω στο κουτι αλλα δε ξερεις αν πρεπει προς τα μεσα η εξω... θα ελεγα.... αναλογως! μπορεις να "ριχνεις" αερα στους δισκους η στην καρτα γραφικων κ να τον βγαζεις στο πανω η στο πισω μερος του κουτιου κατι που κανω εγω κ στο συνιστω.... επισης συνδεσε τους παντα σε σειρα (δε ξερω αν δουλευουν καν παραλληλα)
pagratios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Sorry, εννοούσα σε σειρά όχι παράλληλα!!!Στο πίσω μέρος είναι ψηλά κοντά στο cpu cooler ο άλλος είναι μπροστά και χαμηλά κάτω από τους σκληρούς αλλά η θήκη από μπροστά κλείνει με ένα κάλυμα κουμποτο και φυσικά ο ανεμιστήρας είναι πίσω από το κάλυμα χωρίς τρύπες ανάμεσα, το μόνο κενό είναι στο κάτω μέρος ανάμεσα θήκης και καλύματος!!!Είναι 8cm.Πήρα σήμερα έναν Zalman και είχε μέσα και ένα extra καλώδιο που είχε αντίσαση επάνω, γιατί χρησιμεύει ακριβώς?
cleeverblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 όπως είπε και ο φίλος tsotrilos, τον μπροστά θα τον βάλεις να βάζει αέρα και τον πίσω να βγάζει. το Zalman controllerάκι είναι για να χαμηλώνεις τις στροφές του fan για να μη σε ενοχλεί ο θόρυβος. έχε υπόψιν όμως ότι χαμηλώνοντας τις στροφές μειώνεις και τη «δουλειά» που κάνει το fan. το controllerάκι έχει αρκετές ρυθμίσεις οπότε μπορείς να βρεις το σημείο που δουλεύει ικανοποιητικά με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο.
pagratios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι να το ρυθμίσεις, απλά όπως είναι το βίσμα για την μητρική με τα 3 pin στο κομμάτι που λέω μπαίνει ανάμεσα στην μητρική και στον ανεμιστήρα και έχει μόνο μία αντίσταση στο καλώδιο του μεσαίου pin!
cleeverblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 το μεσαίο pin είναι τα 12V. προφανώς έχει κάποια αντίσταση για να ρίχνει τα V/στροφές του fan. δοκίμασε χωρίς το καλώδιο και αν κάνει πολύ φασαρία για τα γούστα σου τότε βάλ' το με το καλωδιάκι.
pagratios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δεν κάνει θόρυβο!!!Τον περισσότερο τον κάνει ο cpu cooler!Απλά ήθελα να μάθω τι είναι!!!ΕΥχαριστώ για την βοήθεια!
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Παντως στο δικο μου, εχω εναν 8αρι δυνατο μπροστα που βαζει κρυο αερα(κατευθειαν πανω στους SATA II), εναν 8αρι στο πλαι που ριχνει αερα πανω στην ψυκτρα του cpu και εναν πισω που βγαζει εξω το ζεστο αερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.