Προς το περιεχόμενο

Πως να τοποθετήσω τους fans???

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στο desktop 2 fans και δεν ξερω αν πρέπει να τους τοποθετήσω παράλληλα ή και τους 2 προς τα μέσα ή προς τα έξω!!Και αν παράλληλα να βάλω τον πίσω ή τον μπροστά να βγάζει τον αέρα προς τα έξω?

Δημοσ.

Αναλογα με το τι θεσεις εχει το case σου καλα θα ειναι να βαλεις τον μπροστα να "βαζει" αερα και τον πισω να "βγαζει" ετσι ωστε να δημιουργητε ρευμα.

Ετσι κερδιζεις καλυτερη ροη αερα μεσα στο case σου αρα και καλυτερες θερμοκρασιες.

Αληθεια ποσα cm ειναι τα fans;

Δημοσ.

δωσε παραπανω πληροφοριες ...

μαλλον ειναι πανω στο κουτι αλλα δε ξερεις αν πρεπει προς τα μεσα η εξω...

θα ελεγα.... αναλογως! μπορεις να "ριχνεις" αερα στους δισκους η στην καρτα γραφικων κ να τον βγαζεις στο πανω η στο πισω μερος του κουτιου κατι που κανω εγω κ στο συνιστω....

επισης συνδεσε τους παντα σε σειρα (δε ξερω αν δουλευουν καν παραλληλα)

Δημοσ.

Sorry, εννοούσα σε σειρά όχι παράλληλα!!!Στο πίσω μέρος είναι ψηλά κοντά στο cpu cooler ο άλλος είναι μπροστά και χαμηλά κάτω από τους σκληρούς αλλά η θήκη από μπροστά κλείνει με ένα κάλυμα κουμποτο και φυσικά ο ανεμιστήρας είναι πίσω από το κάλυμα χωρίς τρύπες ανάμεσα, το μόνο κενό είναι στο κάτω μέρος ανάμεσα θήκης και καλύματος!!!Είναι 8cm.Πήρα σήμερα έναν Zalman και είχε μέσα και ένα extra καλώδιο που είχε αντίσαση επάνω, γιατί χρησιμεύει ακριβώς?

Δημοσ.

όπως είπε και ο φίλος tsotrilos, τον μπροστά θα τον βάλεις να βάζει αέρα και τον πίσω να βγάζει. το Zalman controllerάκι είναι για να χαμηλώνεις τις στροφές του fan για να μη σε ενοχλεί ο θόρυβος. έχε υπόψιν όμως ότι χαμηλώνοντας τις στροφές μειώνεις και τη «δουλειά» που κάνει το fan. το controllerάκι έχει αρκετές ρυθμίσεις οπότε μπορείς να βρεις το σημείο που δουλεύει ικανοποιητικά με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι να το ρυθμίσεις, απλά όπως είναι το βίσμα για την μητρική με τα 3 pin στο κομμάτι που λέω μπαίνει ανάμεσα στην μητρική και στον ανεμιστήρα και έχει μόνο μία αντίσταση στο καλώδιο του μεσαίου pin!

Δημοσ.

το μεσαίο pin είναι τα 12V. προφανώς έχει κάποια αντίσταση για να ρίχνει τα V/στροφές του fan. δοκίμασε χωρίς το καλώδιο και αν κάνει πολύ φασαρία για τα γούστα σου τότε βάλ' το με το καλωδιάκι.

Δημοσ.

Παντως στο δικο μου, εχω εναν 8αρι δυνατο μπροστα που βαζει κρυο αερα(κατευθειαν πανω στους SATA II), εναν 8αρι στο πλαι που ριχνει αερα πανω στην ψυκτρα του cpu και εναν πισω που βγαζει εξω το ζεστο αερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...