tsotrilos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Γεια σας. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με το pc μου. Συνηθως οταν τρεχω καποιο παιχνιδι (βλεπε PES 6,Lineage 2) σκαλωνει το pc.Δηλαδη... εχει κανονικη ροη μεν,αλλα σε καποιες φασεις κολαει για μερικα δευτερα και μετα οκ παλι.Καταντα εκνευριστικο ιδιαιτερα στο PRO 6 που προσπαθουμε να παιξουμε παρεα φιλοι. Δοκιμασα να κανω ανασυγκροτηση,διεγραψα-απεγκατεστησα αχρηστα files-progs,κλεινω οοοολες τις εφαρμογες(antivirus,firewall,deamon tools etc) αλλα δεν αλλαζει κατι. Παρατηρησα οτι στα κοληματα επανω αναβει το led του σκληρου.(Αν αυτο βοηθα καπου) Το συστημα μου ειναι το εξης: CPU:Intel P4 2,6 Ghz HT M/B:Albatron PX915P4C pro Vga:Nvidia GeForce 6600 128,b (pci express) Ram:1Gb OS:Windows XP home SP2 Εχετε να μου προτεινετε κατι; Thx in advance.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Eχεις κάνει overclocking στην καρτα γραφικών? Αν ναι, αυτο ειναι σιγουρα! αν όχι, δοκιμασε να βαλεις τους νεοτερους drivers...
tsotrilos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 georgeMan εχω τους τελευταιους driver για την καρτα...και δεν εχω κανει overclocking...οτι και να κανω δεν αλλαζει τιποτα...
antonl Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Την ώρα που «σκαλώνει» βλέπεις να διαβάζει απ' τον σκληρό;
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 όπως το βλέπω εγώ μένεις από μνήμη και το pc σου αρχίζει το paging γι aauto κολλάει κιόλας πόσες διεργασίες τρέχουν στον tsk manager και πόση ελεύθερη φυσική μνήμη έχεις όταν ανοίγεις τα παιχνίδια ? στο page φιλε ποσο σου λέει otieinai το μέγεθος μήπως έχεις καμια "μνημοβορα" εφαρμογή να τρέχει πχ έχω δει τον azureus ( torrent client) και τον firefox να τρώνε 100k για το τίποτα
S2Katana Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Ναι δεν το σκεφτηκα αυτο.Μαλλον αυτο φταιει! Που να δοκιμασεις Battlefield 2!
Cplusplas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 για το τροφοδοτικό σου δεν μας ειπες τίποτα. Ποσα βατ ειναι?
tsotrilos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Την ώρα που «σκαλώνει» βλέπεις να διαβάζει απ' τον σκληρό; Ναι ο σκληρος δειχνει να διαβαζει την ωρα που σκαλωνει... όπως το βλέπω εγώ μένεις από μνήμη και το pc σου αρχίζει το paging γι aauto κολλάει κιόλας πόσες διεργασίες τρέχουν στον tsk manager και πόση ελεύθερη φυσική μνήμη έχεις όταν ανοίγεις τα παιχνίδια ? στο page φιλε ποσο σου λέει otieinai το μέγεθος μήπως έχεις καμια "μνημοβορα" εφαρμογή να τρέχει πχ έχω δει τον azureus ( torrent client) και τον firefox να τρώνε 100k για το τίποτα Παραθεσα εικονα για αυτο...δες και πες μου για το τροφοδοτικό σου δεν μας ειπες τίποτα. Ποσα βατ ειναι? ΕΙναι 400 watt... Κανενα αξιοπιστο prog για RAM test μπορειτε να μου προτεινετε? http://img251.imageshack.us/my.php?image=22vx9.jpg http://img251.imageshack.us/my.php?image=48610015fm6.jpg
thanocaster Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 memtest86+, prime95 (στα 32Mb). Drivers φαντάζομαι έχεις ενημερωμένους για SATA/IDE Controller και Motherboard...
BadBoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Themes βλέπω. Αυτά τρώνε τα MB της RAM σαν φυστίκια. Για δοκίμασε με το κλασικό theme των XP και πες.
antonl Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Από τα screenshots που παραθέτεις δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μνήμη (εννοώ πως δε νομίζω να προέρχονται τα κολλήματα από το swapping PF<-->RAM). Το όριο (peak) είναι μόνο <630ΜΒ. Μετά το RAM test που αναφέρεις, κάνε κι ένα scandisk καλού-κακού, δε μου 'ρχεται κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή...
Vatos_locos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 δοκίμασε όπως είπαν τα παιδιά για τα θέμα τον ΧΡ αν και όντως δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό ακόμα έχεις την μιση ελεύθερη μνήμη αλλα τράβα άλλο ένα screenshot την ώρα που παίζεις αφού κολλήσει στα καπάκια τραβα το να δούμε τι page φιλε έχει σηκώσει και τα scandisk των δίσκων είναι μια καλή ιδέα όπως είπαι ο antonl και καλύτερα το page φιλε να το έκανες στατικό να ορίσεις εσύ δηλαδή την μεγιστη τιμή και σε έναν διαφορετικό δίσκο αν έχεις
dpolal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 H μνήμη σου είναι αρκετή οπότε δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Άρχισε να κόβεις εφαρμογές που τρέχουν με την εκκίνηση από το msconfig και κόψε και τα άχρηστα services και βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.