yannis27gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Έχω ένα πολύ καλό προγραμματάκι σε visual basic το οποίο τρέχει σε access περιβάλλον (ένας φίλος το έφτιαξε). Το θέμα είναι ότι θέλω να το μοιράσω και σε άλλους και θέλω να βάλω κωδικό ώστε να μην μπορούν να δουν τους πίνακες. Βάζω κωδικούς με πολλούς χαρακτήρες, σύμβολα και ιστορίες και προγράμματα όπως το Access Password Recovery τους βρίσκουν σε δευτερόλεπτα!! Τι μπορώ να κάνω;
Adavis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Τϊ κάνει το πραγραμματάκι αυτο; Αφού θέλεις να το μοιράσεις γιατί να το κλειδώσεις;
yannis27gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Είναι τεστ Αγγλικών. Θέλω να μοιράσω το τεστ αλλά όχι τη βάση δεδομένων.
random Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μαλλον επρεπε να το σκεφτείς πριν διαλέξεις την access. εύκολη στη χρήση αλλα απο ασφάλεια μηδεν. κατ αρχήν, εχεις δοκιμασει ολες τις εκδόσεις access? με 2003 και 2007 τα password recovery το βρισκουν παλι ? λεω για 2007, γιατι αφου ειναι σε vb το κυρίως προγραμα, υποθετω δεν χρειαζεται ο χρηστης να εχει ολο το office 2007 για να δουλέψει το .exe σου με to .mdb --------------------------------------------------- Ενας τρόπος που εχω δει, σε 2 προγράμματα, ειναι να "κρυπτογραφήσεις" τα data των πινάκων. θα μπορει να τα δει ο καθενας αλλα θα βλεπει κινεζικα. κρυπτογραφηση εντός εισαγωγικών, λεω. ενα μπέρδεμα των χαρακτήρων δηλαδή για να μην ειναι προσβάσιμα απο εναν αρχάριο ή μεσαίας εμπειρίας χρήστη access και vb. ok, αν πεσεις σε κανεναν αποφασισμένο, πιό έμπειρο, κλπ μπορει να τη διαβάσει, αλλα λεμε τωρα, να μην την έχεις ανοιχτή στον κάθε άσχετο που ξέρει να γράψει "access password" sto google, ή να ρωτήσει σε οποιοδηποτε φορουμ και να του πουνε το ιδιο. πχ. πρεπει να φτιαξεις 2 procedures στη vb, μια encrypt που θα την καλεις πριν απο καθε insert or update, και μια decrypt για μετα απο select. ειτε ψαχνεις στο net αν υπαρχει κατι ετοιμο και δωρεάν, ή φτιαχνεις κατι απλό μόνος σου. μια απλη μεθοδος ειναι να εχεις εναν πινακα αντικατάστασης χαρακτήρων, πχ. το Α, με το Π, to W με το Γ, το σ με το 8, κλπ.. εντελώς παιδικό, δηλαδή, αλλα ξεκινας απ το απλό, και θα βρεις κατι πιό συνθετο στο δρόμο. ειμαι σιγουρος οτι θα υπάρχει ετοιμος kai free κώδικας encryption κάπου στο google, και ειναι πιο ευκολο να τον βρεις παρά να τον επιννοήσεις μόνος σου
yannis27gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Και μόνο που είδα ότι είχες απαντήσει εσύ φίλε random, ήξερα ότι θα πάρω καλή απάντηση! 8-) Έχεις δίκιο, θα το ψάξω με την κρυπτογράφηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.