Προς το περιεχόμενο

Περί συνδεσμολογίας και καλωδίου HDMI

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα ψάξιμο στην wikipedia με keyword την λέξη HDMI αρκεί για να κατατοπιστεί πλήρως κανείς για τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες αυτής της συνδεσμολογίας.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια.

Α) Σε αναπαραγωγή DVD σε HD Ready τηλεόραση 32” υπάρχει ορατή διαφορά στην ποιότητα της εικόνας; (ή μήπως ψαχνόμαστε άδικα και θα μας χρησιμεύσει ουσιαστικά στα τρελά bitrate των BlueRay σε αναπαραγωγή σε True HD οθόνες;

Β) Τα καλώδια σε τι τιμές τα βρίσκετε; Βλέπω όλο κάτι τιμές 29, 39 euro και έχω τρελαθεί!

[Έχω βρει ένα Funai με HDMI που περιέχει και το καλώδιο μέσα με 80 Ευρο και το σκέφτομαι... αξίζει τον κόπο;]

Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα!

Τα περνω με την σειρα..

Α)Εγω πειστευω πως η διαφορα ειναι ορατη σε μια τετοια ΤV για την οποια αναφερεσε.Αλλα ποιο σιγκεκριμενα το HDMI,ειναι και στις 2 περιπτωσεις στις οποιες αναφερεσε χρησιμο,για καποιον που εχει καποιες καλες/μεγαλες απετησεις απο το εικονοσυστημα του!

Β)Εγω ειχα βρει ενα καλωδιο γυρο στα 30 ευρα,και το τσιμπισα(ηταν καλη ευκαιρια,γιατι ηταν και χρυσο),γιατι το δικο μου DVD player,δεν ειχε μεσα στην συσκευασια του καλωδιο HDMI(οπως και τα περισσοτερα)

Τωρα οσο για το Funayστο οποιο αναφερεσε,επετρεψε μου,να εχω τις αμφιβολειες μου ;)....

Δημοσ.

to kalodio den prepei na kanei akriva. analoga tin poiotita panta k tis prodiagrafes pou kaliptei. pantws to ps3 dinei to official kalodio tou hdmi sta 25 euro. ara fantasou ti kerdos bgazoun oi alloi otan mas poulane ta kalodia se times tis taksis 30+ euro...

Δημοσ.

Χμμ βασικά θα ήθελα και άλλες γνώμες...

Τονίζω ότι μιλάω για αναπαραγωγή DVD [720X576] σε 32" HD Ready [1290Χ720p] τηλεόραση. Θεωρητικά ένα καλό θωρακισμένο SCART ή S-Video συνδεσμολογία αποδίδει ικανοποιητικά στην ανάλυση του DVD απλά το σήμα είναι αναλογικό και όχι ψηφιακό όπως του HDMI. Εκεί λοιπόν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά η οποία να γίνεται αντιληπτή στο μάτι;

Επίσης μια άλλη ερώτηση. Παρατηρώ στα manual των DVD players ότι όταν τα συνδέσεις με HDMI διαλέγεις μέσω menu την ανάλυση στην οποία θα στείλει το σήμα. Όταν μιλάμε για αναπαραγωγή λοιπόν απλού DVD επιλέγουμε 720Χ576 ή 1290X720p και η τηλεόραση κάνει κάποιου είδους Upscale του σήματος;

Συγχωρέστε με αν σας έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις δυστηχώς όμως δεν μπορώ να εμπιστευτώ τς ερωτήσεις σε πωλητή γιατί τους θεωρώ απλά αναξιόπιστους. Προτιμαώ την εμπειρία χρηστών απο εδώ μέσα...

Δημοσ.
δεν μπορώ να εμπιστευτώ τς ερωτήσεις σε πωλητή γιατί τους θεωρώ απλά αναξιόπιστους.

Πωλητες? Εγω τους πιανω κουβεντα για πλακα για να γελαω με αυτα που ακουω... λολ Ποτε δεν ξερουν να απαντησουν κατι το οποιο θα εχεις απορια, γιατι απλουστατα εσυ το εψαξες, αυτοι οχι. Εκτος αν πεσεις στην περιπτωση οπου το εχει ψαξει ο συγκεκριμενος πωλητης, γιατι εχει κι αυτος τα ιδια χομπι με σενα. Πραγμα παρα πολυ σπανιο.

Για τα καλωδια δεν ξερω απο τιμες, αλλα η κατασταση ειναι απαραδεκτη στη χωρα μας με τετοια ηλεκτρονικα ειδη... Και δε ξερω αν αξιζει κιολας, εχεις συγκρινει διαφορα με VGA ή Component (3 RCA συνιστωσες χρωματος)? Θεωριτικα κι εφοσον το player κανει upscalling θα εχεις καλυτερη ποιοτητα αν χρησιμοποιεις απλα DVD-avi? Στην ουσια?

Απο κει και περα, το μοντελο Silvercrest που κυκλοφορησε προσφατα στα Lidl (αυτο που λεγαμε στο αλλο τοπικ) και ειναι ενα πολυ αξιολογο player, δεν εχει HDMI (μεχρι VGA εχει) αλλα θα ακολουθησει κι ενα ιδιο στα Lidl που θα εχει επιπλεον και HDMI. Αλλα δεν ξερω ποτε και αν ερθει αυτο στην ελλαδα. Το ειδα στη σελιδα του Silvercrest, προκειται για το ΚΗ 6515. Παντως, δεν περιεχει στη συσκευασια του καλωδιο HDMI, αλλα κανει upscaling: http://boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055003074

Δημοσ.

Σε τηλεόραση LCD 32'' Philips (32PF5331) που αγόρασα πρόσφατα (με 2 HDMI) το Pioneer 696AV (170 ευρώ) που είχα και το σύνδεσα μέσω HDMI (1.5m 29 ευρώ), δυστυχώς έδειξε τα DVD μου πολύ φτωχά σε ποιότητα εικόνας. Το ίδιο player βέβαια καθώς φοράει MediaTeK τσιπάκι έδειξε πολλά προβλήματα και για τον scaler του, που πάει μέχρι 1080i όσο και η τηλεόραση επίσης, ήταν απογοήτευση. Το άλλαξα με το Sony NS-92V με την 1.51 firmware έκδοση καθώς οι προηγούμενες βέρσιον του είχαν πρόβλημα στην έξοδο του HDMI.

Εικόνα σαφώς καλύτερη αλλά και πάλι δεν έβλεπα αυτό που ήθελα. Για να μην πολυλογώ αγόρασα από το shop21.gr το Blu-ray της Samsung και εκεί είναι που τα δίνουν όλα οι LCD. Εν αναμονή τώρα βέβαια τον Μάρτιο για παιρεταίρω δισκάκια....

Το Pioneer επίσης δεν συνεργαζόταν σωστά με το HDMI ενώ οι άλλες 2 συσκευές είναι οκ.

Σε CRT φυσικά όλα τα player συν του Pioneer δείχνουν καλά, οι LCD είναι το πρόβλημα και η λεπτομέρειά τους.

Δημοσ.

qspock το έχω δεί ότι έχει βγεί το 6515 ένας θεός ξέρει όμως πότε θα έρθει ελλάδα... έχω κάνει σχετικό post στο site του χρόνη να με ειδοποιήσετε άμα το δείτε σε κανένα lidl!

venejo ρε φίλε μου έκοψες τα φτερά τώρα με αυτά που έγραψες για το Pioneer 696... αυτό αν δε κάνω λάθος το έχουνε απο τα καλύτερα στο avclub.gr! Τι στο καλό αν δεν έχει αυτό καλή εικόνα απο την HDMI... εμείς μιλάμε για player που έχουν μισά λεφτά!

Γαμώτο το ξέρω ότι καλό θα ήταν να περιμένω λίγο αλλά... αυτό το καταραμένο μικρόβιο της τεχνολογίας με έχει αρωστήσει με την HDMI παρόλο που διαβάζω σε πολλά forum για προβλήματα... είμαι αρκετά σκεπτικός γιατί θα είναι κρίμα να πάνε τελείως πεταμένα τα λεφτά (έχω διαβάσει περιπτώσεις που όχι απλά η εικόνα δεν είναι καλύτερα, αλλά ξηλώνουνε τελείως το καλώδιο και συνδέουνε το DVD με SCART!)

Εγκυκλοπαιδικά το Funai που σας λέω είναι αυτό:

F&U DVD 3705

Συνοπτικά: DVD Player + DivX με ελληνικό menu και συμβατούς subs, Card Reader + USB, HDMI έξοδο και καλώδιο HDMI με 80? και 2 χρόνια εγγύηση.

(Βασικό μειονέκτημα: εμφανισιακά δεν βλέπεται!)

Δημοσ.

venejo ρε φίλε μου έκοψες τα φτερά τώρα με αυτά που έγραψες για το Pioneer 696... αυτό αν δε κάνω λάθος το έχουνε απο τα καλύτερα στο avclub.gr! Τι στο καλό αν δεν έχει αυτό καλή εικόνα απο την HDMI... εμείς μιλάμε για player που έχουν μισά λεφτά!

Αμ, εγώ να δεις απογοήτευση που το είχε review και o Ήχος και Εικόνα και έβλεπα μια mpeg εικόνα με κάτι χοντροκομμένες διαβαθμίσεις στα χρώματα αστα να πάνε. Όσο για την τιμή του, γι' αυτό και εγώ την ανέφερα παραπάνω. Δηλ. λες τι διάολο. Του είχα βάλει τον Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας (αγόρασμένο, οπότε όλο το Bitrate του) και να βλέπεις ένα ποτάμι σοκολάτας να σιχένεσαι να πέσεις μέσα. Χώρια η ασυννεοησία με το HDMI, τελικά έπρεπε να το ανάψεις πρώτα από την τηλεόραση κ.α.

Σε CRT 32'' βέβαια καμπάνα, αλλά τι να δεις και εκεί (από ευκρίνια) που έχει κάτι γραμμές σα μακαρόνια....

Δημοσ.
Ποιο Blue Ray; To Samsung BD - P1000 Blu Ray; Που κάνει 1200 Ευρο;

Αυτό το ρημάδι. Ευτυχώς τουλάχιστον είναι από τις νέες και διορθωμένες παρτίδες. :-)

Δημοσ.

Χεχε... Respect τι να πω! Καλορίζικο! Καλά η 32PF5331 είναι True HD? Μήπως πάει χαμένο; Σαν να βιάστηκες λιγουλάκι....

Για μάρτιο έχουν πει οι πρώτες κυκλοφορίες BR Δισκακίων;

Δημοσ.

Όχι είναι HD Ready, κλασικά, μέχρι 1080i δηλ. Το samsung φυσικά πάει μέχρι 1080p αλλά μικρό το κακό πιστεύω. Όσο για δισκάκια υπάρχουν καμμιά 10αριά ήδη από την AudioVisual, τα ίδια πωλούνται και στο αγγλικό Amazon με Ελλ. υπότιτλους. Όσο για τον Μάρτη έτσι ανέφερε στο τελευταίο Hitech, οπότε όλο και κάτι αυτοί θα ξέρουν.

Δημοσ.

Καλώς, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς απο αυτά που έγραφες:

Το Samsung Το έχεις παραλάβει και το έχεις συνδέσει με την Philips μέσω HDMI και είδες διαφορά στην αναπαραγωγή DVD (μεγαλύτερη κι όλας σε σχέση με το Pioneer και το Sony?)

Μπορείς να επίσης να μου απανήσεις στην ερώτηση που έκανα πιο πάνω:

Στο DVD επιλέγεις ανάλυση 720Χ576 ή 1290X720p; (Για HD σήμα έτσι κι αλλίως δεν νομίζω ότι θα έχει καλύτερη εικόνα αφού εκεί θα αναλάβει ο de-scaler της τηλεόρασης να το μειώσει και να το κάνει 1290X720p)

Μπορείς να μας πεις τις εμπειρίες σου;

Δημοσ.

Διαφορά σε αναπαραγωγή απλών DVD στο Samsung δεν είδα σε σχέση με το Sony που είναι και αυτό μέχρι και 1080i. To Samsung 1080p αλλά ως 1080i στην TV μου. Το Pioneer άστα να πάνε. Είχε πάρει ο γαμπρός μου πριν λίγους μήνες μια απλή 40άρα Sony Bravia και με της πλάκας ένα Philips DVD (το 3005 μοντέλο) με Progressive Scan 576p είδαμε τρελή διαφορά. Γιατί στο τηλεοπτικό σήμα και σε non-progressive προβολή αυτές οι οθόνες (LCD) δε δείχνουν. Έτσι και εγώ είπα για το Pioneer τότε, που χρυσό το ανεβο-κατέβαζαν και λέω στα 1080i ειδικά θα δω τρελή διαφορά, αλλά ουσιαστικά τίποτα. Το Blu-ray και HD-DVD λογικό είναι να δείχνουν τέλεια λεπτομέρεια αφού λόγω το μεγάλου Bitrate (μικρότερη συμπίεση και πέταμα πληροφορίας) δείχνουν λεπτομέρεια και είναι ανάλυσης 1080p και όχι το 576p των απλών DVD. Η μέρα με την νύχτα. Η σύνδεση HDMI είναι τώρα πια standard καθώς μιλάμε για ασυμπίεστη ψηφιακή μεταφορά του σήματος. Δεν χρειάζεται δλδ να γίνει μετατροπή του σε αναλογικό και ψηφιακό μετά πάλι μέσα στην τηλεόραση. Ότι ισχύει και για τα modems. Το χαζό μόνο που υποτίθεται πως πάμε μπροστά και κάτι που το περίμενα, είναι ότι παίζοντας και τα 2 players στις 2 HDMI η τηλεόραση θα γύριζε αυτόματα σε αυτές τις πηγές όπως στο Scart πράγμα που δεν γίνεται βέβαια. Τι να πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...