ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 γεια σας ! εχω ενα κατεβαστηρι με την εξης συνθεση : athlon xp 1700, 512 mb ram , nvidia g- force 4 mx 4000 VGA, wd 80 g. , lacie 160 g. (external ) , L.G. dvd- rw, ( Χωρις dvd - rom προς το παρον , αλλα μαλλον θα προσθεσω συντομα ! ) θελω να παρω νεο τροφοδοτικο γυρω στα 400 watt και θελω κατι καλο και αξιοπιστο ( δεδομενου οτι το πι σι ειναι συνεχως ανοιχτο !! ) αλλα και οικονομικο .Τι προτασεις εχετε ? εγω προσανατολιζομαι σ'αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700140 τι λετε , με καλυπτει για συνεχη λειτουργια , ή πρεπει να παω σε πιο ακριβη λυση , λ.χ. tagan ή enermax ? ευχαριστώ !
antonl Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Είτε αυτό που αναφέρεις είτε κάποιο Enermax (ναι τα συμπαθώ ) γύρω στα 350W. Το σύστημά σου δεν καταναλώνει με τίποτα πάνω από 300W. Κάπου στα 250W μάλλον είναι (και ίσως πολύ να λέω). Από το να πάρεις ένα 400άρι μη επώνυμο προτίμησε ένα μικρότερο επώνυμο.
doc1000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Yπερ-αρκετό! Εγώ να φανταστείς έχω ενα 300αρι antec σε παρόμοιο κατεβαστήρι με το δικό σου και δουλεύει 24ωρα
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 ο.κ. φανταστειτε οτι εχω εδω κι ενα χρονο ενα 300 αρι no name και δεν εχω προβλημα , αλλα νομιζω οτι ειναι καιρος για κατι πιο ποιοτικο ! στο αλλο πι σι εχω το enermax liberty 500 watt , αλλα σ'αυτο με βλεπω για το HEROICI !! ευχαριστω και παλι παιδια !!
dterzakis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Καλό είναι να κοιτάξεις το efficiency... όσο πιο ψιλό τόσο πιο καλά γιατί το pc θα δουλεύει 24/7 και θα γλιτώσεις ευρά από την ΔΕΗ...
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 σωστη παρατηρηση dterzakis !! μαλιστα τελευταια ειχα δει στο φορουμ καποια στατιστικα efficiency για επωνυμα τροφοδοτικα , αλλα δυστυχως δεν μπορω να τα ξαναβρω υστερα απο την επιθεση που εγινε .. τελοσπαντων , το συγκεκριμενο Heroichi εχει , οπως ειδα σε ενα σαιτ > 75 % , νομιζω ειναι αρκετα καλο αν και το πραγματικα καλο ξεκινα απο 80 και πανω.. παντως αν μπορει καποιος να με παραπεμψει σε λινκ με σχετικα συγκριτικα θα το εκτιμουσα πολυ (μετα απο ενα προχειρο ψαξιμο στο google δεν μπορω να πω οτι βρηκα και πολλα ... ) κυριως μεταξυ heroichi, tagan , enermax εως 420 watt ...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Ενερμαξ δαγκωτο!! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700706 Αυτο 100%! Και καλο efficiency και αθορυβο, και ποσοστο αποτυχιας τροφοδοτικου <3%...!! Και πολυ μα πολύ αξιοπιστο! Σκυλια τα Enermax!
doc1000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Λοιπον επειδή μάλλον θα σε μπερδέψουμε περισσότερο λέγοντας "δαγκωτό το ένα" και "δαγκωτό το άλλο" χωρίς στοιχεία εγώ θα σου πώ το εξής: Aς υποθέσουμε ότι είχες ένα πολύ πιο απαιτητικό σε ενέργεια PC απ' το δικό σου με P4 670, GF 6800GT, και 2 σκληρούς δίσκους WD 250 και είχες να επιλέξεις μεταξύ Enermax noisetaker 600W και Seasonic 300W ποιό θα επέλεγες? Είμαι σίγουρος ότι ο GeorgeMan και πολλοί άλλοι θα έλεγαν "Εnermax δαγκωτό με 10μασέλες!" Λοιπόν η απάντηση όμως είναι το μικρό 300αρι γιατί όχι μόνο επαρκεί η ισχύ του αλλα είναι και πολύ πιο energy efficient στα 110W που θα καταναλώνει idle το συγκεκριμένο PC. (και full 214W) http://www.silentpcreview.com/article28-page4.html Aν θες μια πλήρη λίστα για όλα τα μοντέλα που είναι over80% efficient μπορείς να το δεις εδω: http://www.80plus.org/manu/psu/manu_psu.htm Και οχι μόνο αυτό αλλα και την efficiency σε διάφορα επίπεδα κατανάλωσης απ' το κάθε μοντέλο. Απο κει και πέρα μια άλλη παράμετρος που θα πρεπει επίσης να εξετάσεις είναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ του τροφοδοτικού ειδικά αν έχεις το κατεβαστήρι στο δωμάτιο που κοιμάσαι. Mια λίστα με recommended PSUs μπορείς να βρεις εδώ: http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html Oι άνθρωποι μελετούν τόσο την efficiency όσο και τον θόρυβο σε διαφορετικές κλάσεις τροφοδοτικών
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Nαι αλλά αμα παρει τροφοδοτικο μαρκα μ'εκαψες και του καιει 300watt συνεχεια, ενω το 365άρι με aPFC καιει 150 θα δει και διαφορές στο λογαριασμο του.... Τα επιχειρηματα υπερ του ενερμαξ τα ανεφερα ηδη, και σε παρακαλω οχι ειρωνιες, απλα εγω αυτο θα επαιρνω με κλειστα τα ματια, γνωριζοντας τι αγοράζω. Δεν του ειπα ''ΑΜΑ δεν παρεις αυτο εισαι χαζος", του προτεινα τι θεωρω ΕΓΩ καλυτερο.
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 εγινε παιδια , ευχαριστω πολυ ! με βλεπω για το ENERMAX EG365AX-VD-01 FM 365W, οπως ειπε ο φιλος Georgeman ειναι αρκετα οικονομικο αλλωστε και με 3 ετη εγγυηση !!
seminole Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 προτεινω psu atx v2.x To πραγματικο ρευμα που χρειαζεται ο υπολογιστης σου σε ολες τις συνθηκες μπορεις να το μετρησεις εδω αλλο το peak power και αλλο το true power. Προτεινω επωνυμο psu με 2 γραμμες 12v με τουλαχιστον 14Α στην καθε μια. Ενα οικονομικο και σχετικα επωνυμο τροφοδοτικο (που εχω δοκιμασει σκληρα) και σε καλυπτει απολυτα ειναι αυτο Βεβαιως αν φυγεις πανω απο 70 ευρα προτεινω (με σειρα προτιμησης) SeaSonic, Tagan, Enermax, Antec, Heroichi Kαι βεβαια ( ειδικα αφου εισαι 24/7 επανω) ενα καλο πολυπριζο με προστασια η ακομα καλυτερα ενα ups θα σε προστατεψει απο κεραυνους και τερτιπια της ΔΕΗ.
doc1000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 GeorgeMan επειδή με προκαλείς και βάζεις στο στόμα μου πράγματα που ΔΕΝ είπα: Toυ είπα εγώ να πάρει noname 300αρι? Εκτός αν θεωρείς το seasonic noname... Kαι πώς τεκμηριώνεις δηλαδή τα επιχειρήματά σου δηλαδή δεν κατάλαβα... Με το "του προτεινα τι θεωρω ΕΓΩ καλυτερο."?... Εγώ δεν είδα το συγκεκριμένο 365αρι στη λίστα τροφοδοτικών της Enermax με 80+ efficiency. Αντίθετα βλέπω ότι εσύ έχεις το 485αρι που ναι είναι στη λίστα. http://www.80plus.org/manu/psu/enermax.htm Κι εγώ έχω το 500αρι Liberty. Δεν είμαι κατά της Enermax που τη θεωρώ κορυφαία εταιρεία. Δε λέω όμως τί θεωρώ ΕΓΩ καλύτερο (ποιός είμαι άλλωστε να έχω άποψη?) Δείχνω τη λίστα με τα 80+efficient που προτείνουν ειδικοί που έχουν συγκρινει και μετρήσει 10αδες. Και το συγκεκριμένο 365αρι ΔΕΝ είναι μέσα... Πώς να το κάνουμε δηλαδή?... Και αντί να κάτσει να τη δει ο φίλος μας ο Αντώνης σου λεει: "Δε βαριεσαι, θα πάρω αυτό που προτείνει ο "μήτσος" o ειδικός...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Για τη δουλειά που το θελει, και για το pc που το θελει, ειναι ο,τι πρεπει το ενερμαξάκι. Επισης, άλλο 35, άλλο 70... Nα παρει τοτε 2 εενρμαξάκια, που εχουν 2 γραμμες +12 συνολο χιχι! (αστειευομαι), απλα με τετοια καρτα γραφικων, και αρκετά ανωτερη μια χαρα ειναι το ενερμαξ. (εγω σε τροφοδοτικο 17Α στη μια και μοναδικη +12γραμμη ετρεχα 6800le@GT, τι λεμε τωρα...) edit: δεν προκαλώ κανεναν, απλα σχολιασα μια ειρωνια, that's all Εχεις δικιο οτι δεν ειναι στη λιστα, αλλα δεν ειναι κατι που να ενδιαφερει νομιζω, με 35? αξια αγοράς. Και ετσι κι αλλιως ειναι μια τιμια λυση, που προσφερει παρα πολλα για τα λεφτα της, και φυσικά την υπογραφη της ενερμαξ.
seminole Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Κατ' αρχην ελπιζω να εγινε κατα λαθος αλλιως προκειται για αγνοια ή ιεροσυλια : NoName το SeaSonic? Επισης μιας και βλεπω να γινεται κουβεντα για την αξιολογοτατη enermax και ειδικα για το 350W να διευκρινησω το εξης : τα δυο 12v rails δεν βρισκονται στα τροφοδοτικα για να τα κανουν ισχυροτερα αλλα ασφαλεστερα. Το παραδειγμα απο το site της Enermax ειναι χαρακτηριστικο : 350w v1.3 vs 370w v2.2 Παρατηρηστε τις διαφορες στα features και ειδικα στο active pfc (δεν υπαρχει στο 350w) και φυσικα στο stable & reliable με προστασια over voltage , under voltage, short circuit (βραχυκυκλωμα) κλπ. Κατα την αποψη μου δεν νοειται αγορα psu εν ετοι 2007 που να μην ειναι atx 12v 2.x Καλλιο λοιπον το "ταπεινο" thermaltake 2.2 παρα το βαρυγδουπο Ενερμαξ σχεδιασμου και τεχνολογιας 199x (για το atx 1.3 μιλαω προς αποφυγη παρεξηγησεων)
doc1000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 seminole συμφωνώ απόλυτα! Καλή η enermax αλλα δεν αγοράζουμε και με κλειστά μάτια... "Α, enermax! ΦΕΡΤΟ!" Όσο για τα λεφτά προτιμώ να αγοράσω κατι καλύτερο και λίγο ακριβότερο παρα να τα δίνω στη ΔΕΗ κάθε μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.