Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,νεος και εγω στο wii!!Πηρα το black edition και εχει την εκδοση 4.1Ε,εννοειτε πως θελω να το κανω softmod,πρωτα απο ολα πρεπει να το αναβαθμισω στην 4.2??2ον γινεται για φορτωσω τα διαφορα προγραμματα που λενε οι οδηγοι να χρησιμοποιησω ενα usb stick τον 2 giga π.χ. ή γινεται μονο με sd καρτα?και 3ον ποιον οδηγο προτεινετε ως τον πιο απλο :)

ευχαριστω!!

Νομίζω ότι δεν είναι αναγκαία η αναβάθμιση. Ακολούθησε τον οδηγό που χει στο πρώτο post (αν είναι θα γράφει και για το firmware). Για τη διαδικασία, μόνο sd κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

την sd θα την χρειαστω μονο στην αρχη για να φορτωσω τα προγρμματα ή πρεπει να την εχω συνεχεια μεσα στο wii?επειδη εχω μια στο κινητο μου.

Συνέχεια εφόσον θέλεις να τρέχεις εφαρμογές μέσα απο το homebrew (πχ gx loader, media player κλπ). Διαφορετικά, αν για παράδειγμα έχεις εγκαταστήσει (τρώγοντας όμως μνήμη από το wii) κάποιο back up lancher, δεν σου χρειάζεται. Αλλά ακόμη και τότε, κάθε τόσο θα πρέπει να βγάζεις την κάρτα απο το κινητό σου γιατί που και που θέλεις αναβαθμίσεις σε cios.

Γνώμη μου να αγοράσεις μια καρτούλα μα δεν κάνουν πάνω από 6-7 ευρώ.

ευχαριστω Antretng

κατι ακομα :) ο οδηγος ' http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901 ' εχει ενα link το ' http://sites.google.com/site/completesg/home/guide-usage ' που λεει πως ειναι για αρχαριους.Ποιον απο τους 2 να χρησιμοποιησω??εδω στο forum διαβασα πως ο google οδηγος εχει καποια προβληματα ή λαθος καταλαβα?

Καλημέρα κ πάλι παιδιά διάβασα τον οδηγό που μου δείξατε στο πρώτο ποστ, έκανα εγκατάστασή το homebrew channel κ πέρασα το bootmii σαν ios Kalimera k pali paides, diavasa ton odigo pou mou diksate sto prwto post,ekana egkatastasi to homebrew channel, k perasa k to bootmii san ios.Έπειτα βάση του οδηγού πήγα να κάνω αναβάθμισή από 3.χ σε 4.1

Epeita vasi tou odigou piga na kano anavathmisi apo 3.x se 4.1 .

Μέχρι κ το βήμα που κάνω ->restore ios 15 μέσω του trucha bug restorer όλα οκ.

Όταν όμως μετά τρέχω dop ios mod αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση του ios60-->v6174 μου βγάζει ότι προσπαθεί να κάνει download το αρχείο (δεν έχω δίκτυο κ internet στο wii) κ στο τέλος μου βγάζει network error.

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές αλλά μάταια

Το αρχείο βρίσκεται κανονικά μέσα στους 3 υποφακέλους όπως λέει ο οδηγός..

.

Καλησπερα.Αγορασα ενα wii v4.0 πριν δυο εβδομαδες και θελω να κανω κατι ετσι ωστε να παιζω σπασμενα παιχνιδια αλλα χωρις να χασω εγγυηση(αν ειναι δυνατο), απ΄ότι ψιλοκαταλαβα αυτο γινετε με softmode με την βοηθεια μιας sd card ή ενος usb και internet και λιγο χρονο, αλλα εχω 3 μερες τωρα και ψαχνω να βρω ενα οδηγο στα ελληνικα αλλα ματαια.χανομαι στις σελιδες και τελικα το αφηνω αλλα μετα παλι απ΄την αρχη.αν μπορει καποιος ας με βοηθησει με ενα link ισως.ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν ειμαι λιγο ακυρος.

Καλησπερα.Αγορασα ενα wii v4.0 πριν δυο εβδομαδες και θελω να κανω κατι ετσι ωστε να παιζω σπασμενα παιχνιδια αλλα χωρις να χασω εγγυηση(αν ειναι δυνατο), απ΄ότι ψιλοκαταλαβα αυτο γινετε με softmode με την βοηθεια μιας sd card ή ενος usb και internet και λιγο χρονο, αλλα εχω 3 μερες τωρα και ψαχνω να βρω ενα οδηγο στα ελληνικα αλλα ματαια.χανομαι στις σελιδες και τελικα το αφηνω αλλα μετα παλι απ΄την αρχη.αν μπορει καποιος ας με βοηθησει με ενα link ισως.ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν ειμαι λιγο ακυρος.

Ξεκίνα σιγά σιγά ακολουθώντας τα βήματα είτε του οδηγού που είναι στην πρώτη σελίδα, πρώτο link είτε εδώ... http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/24630-full-hacking-guide-4-2-system-menus.html'>http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/24630-full-hacking-guide-4-2-system-menus.html

Εαν υπάρχει πρόβλημα στη γλώσσα, κάπου είχα δει στις σελίδες ότι κάποιο παιδί είχε γράψει επιγραμματικά τα βήματα στα ελληνικά αλλά όχι τόσο αναλυτικά όσο οι σελίδες παραπάνω.

Ξεκίνα πάντως κάνοντας update μέσα από τη κονσόλα...

---------- Προσθήκη στις 19:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:00 ----------

Ακολούθησα τον πολύ καλό οδηγό http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/24630-full-hacking-guide-4-2-system-menus.html

έχοντας κάνει softmod με το bootmii εγκαταστημένο ως IOS.

1) Με ποια βήματα σβήνουμε τα πάντα από το wii και το κάνουμε όπως το πήραμε?

2) Σε σχέση με την παραπάνω ερώτηση, ξαναφορτώνοντας την αποθηκευμένη Nand στο wii, το μηχάνημα επαναφέρεται αυτόματα στην αρχική του κατάσταση (σβύσιμο καναλιών HB, preloader, κλπ) ?

3) Στην περίπτωση που μετά από το softmod γίνει update στη κονσόλα (πχ. για να παίξει το wii shop channel), θα πρέπει να ξαναγίνει η διαδικασία από την αρχή? Είναι σημαντικό, γιατί τα wii χρησιμοποιούνται από άτομα που δεν έχουν επαφή με αυτά τα κόλπα!

4) Ξέρει κάποιος εαν οι μεγάλες αλυσίδες έχουν χειριστήρια Gamecube για τη χρήση στο bootmii ?

5) Βλέπω ότι το καινούργιο κανάλι του wii από το BBC (BBC iplayer) παρέχει το περιέχομενό του δικαιωματικά μόνο στους Άγγλους που πληρώνουν και τον λογαριασμό. Το έβαλα στο wii και είναι εντυπωσιακό ως δημιουργία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε περιεχόμενο. Γνωρίζετε εάν έχει βρεθεί κάποια λύση για μετάδοση και στην Ελλάδα (διάβασα ότι χρειάζεται proxy server από UK, κλπ...)?

Ευχαριστώ!

Καμία απάντηση... ? :(

καλησπερα

οταν ανοιγω τι κονσολα μου βγαζει μια ασπρη οθονη που λεει wii system homebrew channel wii hacks klp

ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτα τα wii hacks και πως μπορω να τα περασω στη καρτα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
καλησπερα

οταν ανοιγω τι κονσολα μου βγαζει μια ασπρη οθονη που λεει wii system homebrew channel wii hacks klp

ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτα τα wii hacks και πως μπορω να τα περασω στη καρτα ;

Δοκίμασε να φορτώσεις αυτό το αρχείο... http://rapidshare.com/files/332806546/hacks.ini (βάλε το στην κάρτα σου)

edit: Διόρθωση αρχείου

Επεξ/σία από pcbill

Τώρα με τις προσφορές όλων για wii, η ζήτηση για softmod είναι μεγάλη οπότε ασχολήθηκα με το θέμα για 2 φίλους και έχω τις εξής απορίες...

Ακολούθησα τον πολύ καλό οδηγό http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/24630-full-hacking-guide-4-2-system-menus.html

έχοντας κάνει softmod με το bootmii εγκαταστημένο ως IOS.

1) Με ποια βήματα σβήνουμε τα πάντα από το wii και το κάνουμε όπως το πήραμε?

Θα πρεπει να εχεις κανει backup την nand flash memory του "παρθενου" wii σου ετσι ωστε να το επαναφερεις στα default... ΠΡΟΣΟΧΗ backup οχι απο αλλο wii αλλα απο το δικό σου..

2) Σε σχέση με την παραπάνω ερώτηση, ξαναφορτώνοντας την αποθηκευμένη Nand στο wii, το μηχάνημα επαναφέρεται αυτόματα στην αρχική του κατάσταση (σβύσιμο καναλιών HB, preloader, κλπ) ?

yeap αρκει φυσικα να βγαλεις και εκτος την sd σου :-)

3) Στην περίπτωση που μετά από το softmod γίνει update στη κονσόλα (πχ. για να παίξει το wii shop channel), θα πρέπει να ξαναγίνει η διαδικασία από την αρχή? Είναι σημαντικό, γιατί τα wii χρησιμοποιούνται από άτομα που δεν έχουν επαφή με αυτά τα κόλπα!

AΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ !!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ SOFTMOD ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ UPDATE .... μονο αν δοθει απο την κοινότητα το ΟΚ το κανεις... επισης πρεπει να γνωριζεις οτι ξεχνας οτιδηποτε σχετικο με wii connect 24 like weather channel, news, etc

4) Ξέρει κάποιος εαν οι μεγάλες αλυσίδες έχουν χειριστήρια Gamecube για τη χρήση στο bootmii ?

εχουν αλλά γιατι? αφου μπορεις ειτε να το χρησιμοποιησεις με το χερι πατας το reset απο το wii και αλλαζεις mode απο το power (2 κουμπια ειναι)

5) Βλέπω ότι το καινούργιο κανάλι του wii από το BBC (BBC iplayer) παρέχει το περιέχομενό του δικαιωματικά μόνο στους Άγγλους που πληρώνουν και τον λογαριασμό. Το έβαλα στο wii και είναι εντυπωσιακό ως δημιουργία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε περιεχόμενο. Γνωρίζετε εάν έχει βρεθεί κάποια λύση για μετάδοση και στην Ελλάδα (διάβασα ότι χρειάζεται proxy server από UK, κλπ...)?

Ευχαριστώ!

μιλας για καναλι του wii σε softmod ...ξεχασε το... το ειπαμε και πιο πανω... ρισκαρεις να σου κανει auto update kai να το brickaris

Ευχαριστώ Minotavrs. Τα κανάλια του wii για ποιο λόγο να μην τα χρησιμοποιώ εαν στον priloader έχει απενεργοποιηθεί κάθε update ?

Απ'όσο έχω δει μέχρι στιγμής, αναβάθμιση έχει ζητήσει μια φορά παλιά το nintendo shop. Ο καιρός και τα νέα φάινονται αρκετά αθώα... ;)

Δεν γίνεται αυτόματο update από κανένα κανάλι. Το Wii σε ρωτάει πάντα πριν το κάθε update. Απλά στην περίπτωση π.χ. που έχεις παλιά έκδοση firmware και δοκιμάσεις να μπεις στο Wii Shop (το οποίο αναβαθμίζεται με κάθε update) τότε θα σου προτείνει να κάνει update, σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζει χωρίς την έγκρισή σου. Επίσης έως τώρα δεν έχει υπάρξει πρόβλημα με το update της κονσόλας μέσω internet, απλά χάνεις το softmod που έχεις κάνει. Προβλήματα (bricks) που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς με τα διάφορα updates είχαν να κάνουν με σφάλματα της Nintendo στον κώδικα ή στη διαδικασία του update και δεν είχε να κάνει με τυχόν παρεμβάσεις στην κονσόλα, καθώς πολλοί από τους χρήστες δεν γνώριζαν καν τι εστί softmod. Εγώ προσωπικά έχω softmoded κονσόλα και μπαίνω κανονικά στο Wii Shop, στα διάφορα κανάλια και παίζω και online. Έως τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα ούτε από εμένα, αλλά ούτε και από άλλους χρήστες.

Ήρθε η ώρα και για το δικό μου πρόβλημα. Λοιπόν έχω μια sdhc 4gb καρτούλα η οποία μέχρι χθες λειτουργούσε άψογα. Τι έγινε λοιπόν. Το σύστημα είναι το εξής: system 4.0E, cIos38_rev14, Hermes 222/223, usbloader gx τελευταία έκδοση η οποία δεν θυμάμαι πως λέγεται και το cfgloader0.50c, priiloader 0.30.

Λοιπόν έκανα εγκατάσταση το triiforce σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/28628-triiforce-how-play-wii-ware-games-sd-card.html.

Είχα ήδη ένα nand backup αλλά έκανα και ένα δεύτερο που δεν είχε καθόλου bad blocks αν παίζει ρόλο.

Τώρα το πρόβλημα. Ήξερα πως το triiforce δεν θα παίξει με sdhc αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι το οποίο βέβαια δεν πρόλαβα. Έχω ένα forwarder για το usb loader που λειτουργούσε τέλεια. Πατάω λοιπόν εκεί, με πετάει στο system menu. Μπαίνω μέσα από Homebrew channel πατάω στο usb loader gx μου λέει δεν βρέθηκε σκληρός. Επιλέγω cIos222 τον βλέπει αλλά τα games δεν είχαν images. Οκ λέω κάτσε να δω. Πατάω να παίξω και μαύρη οθόνη. Κατεβάζω το καινούργιο usb loader που βγήκε σήμερα τα ίδια. Και ο cfg τα ίδια. Πάω στις ρυθμίσεις του loader και βλέπω πως ήταν απενεργοποιημένο το Error 002 fix. Το πατάω, πατάω να κάνει save και μου λέει δεν βρέθηκε sd κάρτα.

Βγάζω την κάρτα, την κάνω φορματ σε fat32 όπως και την είχα, ξαναπερνάω τους loaders χωρίς τον config φάκελο, αλλά πάλι τα ίδια.

Ερώτηση αφού το wii την βλέπει κανονικά την κάρτα και φορτώνει το dol του Loader μέσα από το HC, γιατί ο loader δεν την βλέπει ξαφνικά; Τι μαλακία έγινε με το triiforce;

Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες του triiforce και καθ' όλη τη διαδικασία των δοκιμών για τα usbloader στην sd είχα αφαιρέσει τα αρχεία του triiforce που προκύπτουν από το nand μετά το βήμα 4.

Ξερει κανεις απο που μπορουμε να κατεβασουμε τις εικονες png για να τις βαλουμε στα games στο uloader ?

Κανει και μονο του αναζητηση στο internet αλλα δε βρισκει για ολα τα games

Ευχαριστώ παρα πολυ PCBILL.Θα ερθει και αυριο ενας φιλος μου και θα το παλεψουμε.και παλι σε ευχαριστω γιατι στον πρωτο δεν μπορουσα να καταλαβω καν απο που να αρχισω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...