Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά δική μου γνώμη για να μην παιδεύεστε πολύ.

Κατεβάστε το usbloader gx από εδώ http://usbloader-gui.googlecode.com/files/r879.dol, έπειτα μπείτε σε αυτή τη σελίδα http://gwht.wikidot.com/hermes-ios222-223 και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για το hermes222. Τέλος κατεβάστε το simply wbfs manager από εδώ http://www.megaupload.com/?d=O4WB6O2A. Θα μου πείτε γιατί όλα αυτά;

Μπορείτε να παίζετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας από ntfs σκληρό δίσκο. Εγώ έχω έναν seagate 1TB και τον βρίσκει κανονικότατα. Για όσος ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα να πω πως στον σκληρό σας θα πρέπει να φτιάξετε ένα φάκελο με όνομα wbfs ακριβώς όπως το γράφω εδώ, με μικρά γράμματα.

Για το simply manager. Πάτε στο Open iso folder ή κάπως έτσι. Βλέπει το .iso και πατάτε πάνω του δεξί κλικ και το σώζετε σαν 4gb .wbfs αρχείο μέσα στον φάκελο που προανέφερα.

Λίστα με παιχνίδια που δοκίμασα προσωπικά και λειτουργούν σίγουρα.

Silent Hill με ενεργοποιημένο το 002 Error fix

New Super Mario Bros Patched με ενεργοποιημένο 002 error fix

Rayman Raving Rabbits με ενεργοποιημένο το 002 error fix

Mario Kart

Paper Mario

Resident Evil Dark Side Chronicles με ενεργοποιημένο το 002 Error Fix

Sports Resort με alternative dol και ενεργοποιημένο 002 Error Fix

Αυτο ειναι μονο για σκληρο η κανει και για στικακι???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα και το δικο μου παιζει με το usb loader το θεμα ειναι οτι πρεπει να παρουμε κανα σκληρο δισκο να περασουμε μεσα τπτ

αττο το fix error 002 που το βρισκουμε;

τελικα και το δικο μου παιζει με το usb loader το θεμα ειναι οτι πρεπει να παρουμε κανα σκληρο δισκο να περασουμε μεσα τπτ

αττο το fix error 002 που το βρισκουμε;

Τα περισσότερα usb loader περιέχουν την επιλογή του 002 fix στα settings του παιχνιδιού. Αν δεν το έχει αυτό το πρόγραμμα, πέρνα κάποια πρόσφατη έκδοση του gx loader.

Εναλλακτικά μπορείς να περάσεις το τελευταίο IOS που δεν χρειάζεται 002 fix (αλλά δεν το προτείνω... υπάρχει ασφαλέστερη λύση)

Φυσικά κάνει και για στικάκια. Απλά πρότεινα αυτή τη λύση για να μην κάνετε το σκληρό, στικάκι σας σε wbfs. Το 002 fix , το βάζεις όταν πατάς πάνω στο παιχνίδι, πας στο settings και θα δεις την επιλογή εκεί, κάνεις save τα settings για να μην το κάνεις κάθε φορά και τρέχεις το παιχνίδι.

Γιατί δεν δοκιμάζεις τον τρόπο που περιγράφω πιο πάνω να δεις αν συνεχίζει να σου βγάζει πράσινη οθόνη; 10 λεπτά το πολύ να σου πάρει.

Ok!!!Δεν καταλαβα οτι κανει και για πρασινη οθονη!!!Τον hermes δηλαδι πρεπει να βαλω ετσι???

Αν δεν το βάλεις δεν θα βλέπει τον σκληρό/στικάκι. Τουλάχιστον αυτό έπαθα εγώ. Επαναλαμβάνω είναι για σκληρούς/στικάκια σε ntfs format. Φτιάχνουμε ένα φάκελο wbfs και εκεί μέσα βάζουμε το αρχείο .wbfs που βγαίνει με το simply wbfs manager

Φυσικά κάνει και για στικάκια. Απλά πρότεινα αυτή τη λύση για να μην κάνετε το σκληρό, στικάκι σας σε wbfs. Το 002 fix , το βάζεις όταν πατάς πάνω στο παιχνίδι, πας στο settings και θα δεις την επιλογή εκεί, κάνεις save τα settings για να μην το κάνεις κάθε φορά και τρέχεις το παιχνίδι.

Να ρωτήσω αν ο simple wbfs manager υποστηρίζει την κατευθείαν μεταφορά από ένα wbfs σκληρό σε έναν ntfs (με την αντίστοιχη μετατροπή από .iso σε .ntfs);

Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα το ntfs έχει πολλά για πλεονέκτημα (ας μην τα αναφέρουμε τώρα). Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βγει και cios 249 που να το υποστηρίζει.. Τώρα που τα λέμε, ξέρουμε με τι ΔΕΝ είναι συμβατό το 222; Γιατί επικρατεί το 249; (εκτός του ότι είναι δημιουργία του waninkoko..?)

Για την πρώτη ερώτηση. Ναι το swm μπορεί να κάνει και αυτή τη λειτουργία. Έχει να επιλέξεις φάκελο που έχει το iso για να βγεί σε .wbfs αλλά και να κάνεις mount wbfs σκληρό για να κάνεις το ίδιο. Όσο για το 222 και ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα έχω την αίσθηση πως προσθέτει απλά κάτι παραπάνω στο 249. Και γιατί το λέω αυτό; Στο usb loader gx έχω επιλεγμένο το 249 και όχι το 222, ενώ στον cfg usb loader μόνο με το 222 μπορείς να παίξεις παιχνίδια. Όταν έκανα τα βήματα που περιγράφω πιο πάνω χωρίς να κάνω εγκατάσταση το 222, ενώ από wbfs σκληρό έπαιζα κανονικά αλλά όταν έβαλα τον ntfs έβλεπε τα παιχνίδια αλλά δεν τα έπαιζε. Με το που εγκατέστησα το 222 και χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του usb loader gx, έπαιξαν κανονικά.

Για τον neogamma δεν ξέρω γιατί γενικότερα τον παράτησα από νωρίς επειδή είχα κάποια προβλήματα.

DKMASTER η οποιοσ αλλος μπορει βεβαιως αν μπορεις να με βοηθησεις θα ειμαι ευγνωμων μιας και σε 2 μερες πρεπει να παρουσιασω το wii στην κορη μου δωρο απο τον αι βασιλη .Εκανα οτι λεeι ο gbatemp και γιναναι ολα καλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το μετα την διαδικασια που λες να ακολουθησω με το uploader r879.dol και WBFSManager και το αλλο στην σελιδα που λες απλα πιο βαζω πρωτο πιο δευτερο ,το WBFSManager το τρεχω στο pc η στο wii?και τελος πρεπει να τα κανω η επειδη τα εκανα του gbatemp δεν χρειαζεται?συγνωμη απλα ολες οι δοκιμες γινονται μετα της 12 που κοιμαται η μικρη και γιαυτο δεν μπορω να κανω πολλες δοκιμες.

Ακαι κατι τελευταιο αγορασα αυθεντικο το sport resort μπορω να του κανω update αν θελει η επειδη το ekana softmode απαγορευονται ολα τα update συγνωμη για το μεγαλο γραμμα σκαλη χρονια να εχουμε¨)))

DKMASTER η οποιοσ αλλος μπορει βεβαιως αν μπορεις να με βοηθησεις θα ειμαι ευγνωμων μιας και σε 2 μερες πρεπει να παρουσιασω το wii στην κορη μου δωρο απο τον αι βασιλη .Εκανα οτι λεeι ο gbatemp και γιναναι ολα καλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το μετα την διαδικασια που λες να ακολουθησω με το uploader r879.dol και WBFSManager και το αλλο στην σελιδα που λες απλα πιο βαζω πρωτο πιο δευτερο ,το WBFSManager το τρεχω στο pc η στο wii?και τελος πρεπει να τα κανω η επειδη τα εκανα του gbatemp δεν χρειαζεται?συγνωμη απλα ολες οι δοκιμες γινονται μετα της 12 που κοιμαται η μικρη και γιαυτο δεν μπορω να κανω πολλες δοκιμες.

Ακαι κατι τελευταιο αγορασα αυθεντικο το sport resort μπορω να του κανω update αν θελει η επειδη το ekana softmode απαγορευονται ολα τα update συγνωμη για το μεγαλο γραμμα σκαλη χρονια να εχουμε¨)))

Άμα ακολούθησες όλη τη διαδικασία του gbatemp τότε λογικά θα έχεις το homebrew channel. Από το κανάλι αυτό μπορείς να εκτελέσεις εφαρμογές homebrew δηλαδή εφαρμογές/παιχνίδια κτλ που έχεις γράψει εσύ, εγώ, το φιλαράκι σου κτλ. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές αποσκοπούν στην εκτέλεση backup παιχνιδιών. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι ο usb loader gx, ο neoggama loader, ο configurable usb loader κτλ.. Μια εφαρμογή είναι ένα αρχείο .dol. Για να την διαβάσει το homebrew channel πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή θέση στην sd σου. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε την εφαρμογή insomnia.dol. Η sd μας πρέπει να είναι της μορφής

SD:\apps\insomnia\boot.dol

όπως θα πρόσεξες πρέπει να μετονομαστεί η κάθε εφαρμογή σε boot.dol για να την διαβάσει το homebrew channel. Τις περισσότερες φορές το αρχείο dol συνοδεύεται από ένα αρχείο meta.xml που περιλαμβάνει την περιγραφή της καθώς και ένα icon.png που είναι το εικονίδιο. Δηλαδή αν έχεις 2 εφαρμογές:

Sd:\apps\insomnia1\boot.dol

Sd:\apps\insomnia1\meta.xml

Sd:\apps\insomnia1\icon.png

Sd:\apps\insomnia2\boot.dol

Sd:\apps\insomnia2\meta.xml

Sd:\apps\insomnia2\icon.png

Οπότε βρες κάποιον usb loader και ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία.

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι usb loaders για να διαβάσουν ένα σκληρό πρέπει να τον έχεις κάνει πρώτα format σε wbfs. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείς τον wbfs manager. Με το ίδιο πρόγραμμα κάνεις add τα παιχνίδια στο σκληρό. Όταν τελειώσεις συνδέεις τον σκληρό με την κάτω usb θύρα του wii (έστω το wii ξαπλωτό) ανοίγεις το homebrew channel, τρέχεις τον usb loader και τρέχεις τα backups σου. Ρίξε μια ματιά στις τελευταίες σελίδες, πολύς κόσμος πήρε wii λόγω Χριστουγέννων οπότε θα βρεις αρκετές λύσεις στις απορίες σου..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:45 ----------

Για την πρώτη ερώτηση. Ναι το swm μπορεί να κάνει και αυτή τη λειτουργία. Έχει να επιλέξεις φάκελο που έχει το iso για να βγεί σε .wbfs αλλά και να κάνεις mount wbfs σκληρό για να κάνεις το ίδιο. Όσο για το 222 και ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα έχω την αίσθηση πως προσθέτει απλά κάτι παραπάνω στο 249. Και γιατί το λέω αυτό; Στο usb loader gx έχω επιλεγμένο το 249 και όχι το 222, ενώ στον cfg usb loader μόνο με το 222 μπορείς να παίξεις παιχνίδια. Όταν έκανα τα βήματα που περιγράφω πιο πάνω χωρίς να κάνω εγκατάσταση το 222, ενώ από wbfs σκληρό έπαιζα κανονικά αλλά όταν έβαλα τον ntfs έβλεπε τα παιχνίδια αλλά δεν τα έπαιζε. Με το που εγκατέστησα το 222 και χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του usb loader gx, έπαιξαν κανονικά.

Για τον neogamma δεν ξέρω γιατί γενικότερα τον παράτησα από νωρίς επειδή είχα κάποια προβλήματα.

Κάποιες ερωτήσεις: Τι είναι το 2gb 32k Split τι το 4gb και τι το no split; Επίσης ποια η διαφορά του Εxport with subdirectories; Τέλος, έστω ότι θέλω να κάνω install DVD στο σκληρό μέσω usb loader gx, με wbfs σκληρό γίνεται, με ntfs;

Σε ευχαριστω παρα πολλυ θα το δοκιμασω τη νυχτα τι να πω ρε παιδια λειτουργημα κανετε ,χεχεχε κανατε μια καλη πραξη σε μενα οποτε και εγω θα κανω καπου αλλου μπας και σωσουμε αυτον τον τοπο μιας και απο λαος που νοιαζομασταν να βοηθησουμε τον αλλον τωρα θελουμε να του βγαλουμε το ματι ,νασαι καλα και ολοι οσοι συμμετεχουν βοηθωντας.

στο usb m δοκιμασα και το super mario to καινουργιο και παιζει μια χαρα

ειχα κ ενα 80 γιγα σκληρο αλλα απο εκει δεν το βρισκε μαλλον το θεωρουσε αργο

τι σκληρο προτεινετε να παρω για να περασω παιχνιδια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...