Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες σε όλους.

Έχω και εγώ το "γουί" και χθές έκανα update σε 4.2E. Δεν το πολυχρησιμοποιούσα μέχρι που είδα για το New Super Mario Bros και σκέφτηκα να το ξαναβάλω μπρος. Το μηχάνημα το έχω chipped με WiiKey2. Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι μετά από λίγη ώρα σκάει.

Ψάχνοντας λοιπόν σήμερα δεξια και αριστερά, αποφάσισα να κάνω και softmod λόγω και του HomeBrew Channel κλπ. Το είχα κάνει και στο παρελθόν και έχω μέσα WAD Installer και WAD Uninstaller. Αυτό το οποίο θέλω να κάνω (και φαντάζομαι οι περισσότεροι) είναι να μπορώ να "παίζω" κατεβασμένα isos από δίσκο ή/και SD. Τα ερωτήματα μου λοιπόν:

1) Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή για 4.2Ε modded Wii?

a) CompleteSoftmodGuide

B) Modify any Wii 4.2 & below, aka the simplistic mod

c) Full hacking guide for 4.2 system menus!!!!

2) Με το WiiKey κανονικά θα έπρεπε να παιζω isos γραμμένα σε DVD-R απροβλημάτιστα έτσι δεν είναι; Γιατί π.χ. το New Super Mario Bros Wii σκάει; Κοίταξα για αναβάθμιση του WiiKey2 που έχω και βλέπω οτι η μόνη διαθέσιμη είναι η 1.3. Διορθώνονται τέτοια προβλήματα ή οχι (δεν θυμάμαι ποια version έχω. Νομίζω την 1.2. Αυτό πως το βλέπω;).

3) Σε περίπτωση που κάνω όλα τα παραπάνω, τι isos "πρέπει" να κατεβάζω; Τα scrubbed αν δεν κάνω λάθος, είναι χωρίς τα videos ή έχω καταλάβει κάτι ανάποδα;

4) Τα DVDs πρέπει να είναι τουλάχιστον DVD-R ή να τα γράψουμε με ImgBurn κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές (DVD-ROM Mode). Σωστό ή λάθος;

Προς το παρόν αυτά για να μην κουράζω κιόλας.

Ευχαριστώ

Roulitsas

εχει βγει Update για wiikey 2 θα το βρεις στην σελιδα τους και απο οτι εχουν γραψει παιζει κανονικα το super mario

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει βγει Update για wiikey 2 θα το βρεις στην σελιδα τους και απο οτι εχουν γραψει παιζει κανονικα το super mario

Το homeforum του WiiKey2 αν δεν κάνω λάθος, είναι αυτό. Δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για το συγκεκριμενο παιχνίδι. Μήπως έχω πάει αλλού; Επίσης το .bz2 πως το "καίμε" σε dvd?

Για τα υπόλοιπα κάποιος;

3) Σε περίπτωση που κάνω όλα τα παραπάνω, τι isos "πρέπει" να κατεβάζω; Τα scrubbed αν δεν κάνω λάθος, είναι χωρίς τα videos ή έχω καταλάβει κάτι ανάποδα;

Roulitsas

3) Τα scrubbed isos είναι πλήρης εκδόσεις των παιχνιδιών. Απλά υπάρχουν κάποια παιχνίδια (στο wii είναι πολλά) που "άδικα" καταλαμβάνουν 4.5gb. Αυτό που γίνεται λοιπόν είναι η συμπίεση των "άρχρηστων" δεδομένων με αποτέλεσμα το παιχνίδι να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Γι αυτό το λόγο, αν έχεις προσέξει οι scrubbed εκδόσεις είναι πάντα archived σε rar αρχεία τα οποία μπορεί ναι μεν να καταλαμβάνουν 300mb, ή 2gb κτλ κτλ όμως αν δοκιμάσεις να αποσυμπιέσεις το περιεχόμενό τους, το αποτέλεσμα θα είναι ένα iso 4.5gb.

Εδώ είναι που πρέπει να σημειώσουμε τα 3 (μέχρι τώρα) παιχνίδια που ξεπερνάνε τα 4.5gb.

1. Brothers in Arms: Double Time ~8.3gb

2. Metroid Prime Trilogy ~7.9gb

3. Super Smash Bros Brawl ~7.9gb

Στα 2 και 3 κυκλοφόρησαν κάποιες εκδόσεις αφού πρώτα αφαιρέθηκαν κάποια background videos με σκοπό να χωρέσει το παιχνίδι σε απλό δισκάκι dvd. Αυτό έγινε στην αρχή για κάποιους λόγους συμβατότητας αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα του single layer dvd.

Το καλό με τους usb loaders είναι ότι στο σκληρό τα παιχνίδια καταλαμβάνουν το scrubbed μέγεθος (π.χ. το new super mario bros ~400mb)

Το homeforum του WiiKey2 αν δεν κάνω λάθος, είναι αυτό. Δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για το συγκεκριμενο παιχνίδι. Μήπως έχω πάει αλλού; Επίσης το .bz2 πως το "καίμε" σε dvd?

Για τα υπόλοιπα κάποιος;

To bz2 ειναι συμπιεσμενο αρχειο μεσα περιεχει ενα iso. Την συνεχεια την ξερεις πιστευω...

Οσο για το NSMB το 1.3 γιαυτο το λογο βγηκε.Αν κοιταξεις στο gbatemp τοτε θα δεις το log του update και τι περιεχει.Αλλα σιγουρα εχεις το 1.2 οποτε βαλε το 1.3 και θα εισαι αρχοντας.

• Moderators
Νομιζω οτι ο παραπανω οδηγος ΔΕΝ κανει backup της NAND (κατι που πρεπει οποσδηποτε να γινει για θεμα ασφαλειας αν κατι δεν παει καλα - επισης νομιζω οτι δεν βαζει το priiloader που χρειαζεται για τον ιδιο λογο). Ειμαι εντελως νεος στο αθλημα αν κανω λαθος συγχωρεστε με!

Κανω λαθος;

Και δεν νομιζω να ειναι δυσκολος, αυτος και αν ειναι απλος/ευκολος, τυφλοσουρτης ειναι.

Ακομα ψαχνω να δω με ποιο τροπο θα "φτιαξω" το black, με βλεπω προς τα εκει που εξηγει καλα το τι κανεις:

http://sites.google.com/site/completesg/home'>http://sites.google.com/site/completesg/home

Απο οτι καταλαβα εκει, δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να βαλεις 4.2 αν εχεις 4.1 default, και επισης βλεπω οτι το πιο "επικινδυνο" κοματι της ολης διαδικασιας ειναι ακριβως αυτο το update (μονο εκει εχει το συμβολο κινδυνου).

Σωστα;

Απαντω λοιπον ΚΑΙ στον εαυτο μου μετα απο 10 ωρες (ολο και καποιος αλλος θα ψαχνει να βρει πως θα το patchαρει το μηχανακι - προσεξτε μην ξεκινησετε την διαδικασια για 4.1Ε τουλαχιστον του παρακατω οδηγου - εχει λαθη )

Λοιπον ξεκινησα τον αναλυτικο και "βαρυ" οδηγο

http://sites.google.com/site/completesg/home

αλλα δυστυχως εχει λαθη.

Ενα τουλαχιστον το εντοπισα μονος μου και βρηκα την λυση. Ξανακολησα μετα σε επομενο σημειο αλλα εκει την λυση δεν βρηκα την "καταλληλη εξισωση" για να την βρω...

Αντε να δουμε...

Τουλαχιστον καταφερα να βρισκω λαθη στους οδηγους...

Μετα απο καμια βδομαδα διαβασμα πιστευω θα βρουμε τον αξιοπιστο (αν δεν χαλασει το μηχανακι με καμια πατατα κανενος οδηγου)

:-(

To bz2 ειναι συμπιεσμενο αρχειο μεσα περιεχει ενα iso. Την συνεχεια την ξερεις πιστευω...

Οσο για το NSMB το 1.3 γιαυτο το λογο βγηκε.Αν κοιταξεις στο gbatemp τοτε θα δεις το log του update και τι περιεχει.Αλλα σιγουρα εχεις το 1.2 οποτε βαλε το 1.3 και θα εισαι αρχοντας.

Αλλοίμονο!!! Το iso και ποιος δεν ξέρει τι να το κάνει και πως...(imgburn ;) ). Το θέμα είναι οτι για να φτάσεις σε ένα extracted iso, πρέπει να περάσεις μια Οδύσσεια. Το συγκριμένο file, γίνεται unzipped με WinRAR 3.90 ή οχι γιατι εγώ δεν μπορώ με τπτ να τα καταφέρω... Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση μόνο με το console view untar, κατάφερα να πάρω ένα αρχείο που έλεγε PANDASAFE και ήταν 1.5GB. ISO, πουθενά... Πως????

---- Άκυρο παίδες... Το κατέβαζα απο το γραφειο πίσω από proxy και γι αυτό. Από το σπίτι έπαιξε κανονικα...!!! ----

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:20 ----------

Έχω και εγώ το "γουί" και χθές έκανα update σε 4.2E. Δεν το πολυχρησιμοποιούσα μέχρι που είδα για το New Super Mario Bros και σκέφτηκα να το ξαναβάλω μπρος. Το μηχάνημα το έχω chipped με WiiKey2. Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι μετά από λίγη ώρα σκάει.

Ψάχνοντας λοιπόν σήμερα δεξια και αριστερά, αποφάσισα να κάνω και softmod λόγω και του HomeBrew Channel κλπ. Το είχα κάνει και στο παρελθόν και έχω μέσα WAD Installer και WAD Uninstaller. Αυτό το οποίο θέλω να κάνω (και φαντάζομαι οι περισσότεροι) είναι να μπορώ να "παίζω" κατεβασμένα isos από δίσκο ή/και SD. Τα ερωτήματα μου λοιπόν:

1) Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή για 4.2Ε modded Wii?

a) CompleteSoftmodGuide

B) Modify any Wii 4.2 & below, aka the simplistic mod

c) Full hacking guide for 4.2 system menus!!!!

2) Με το WiiKey κανονικά θα έπρεπε να παιζω isos γραμμένα σε DVD-R απροβλημάτιστα έτσι δεν είναι; Γιατί π.χ. το New Super Mario Bros Wii σκάει; Κοίταξα για αναβάθμιση του WiiKey2 που έχω και βλέπω οτι η μόνη διαθέσιμη είναι η 1.3. Διορθώνονται τέτοια προβλήματα ή οχι (δεν θυμάμαι ποια version έχω. Νομίζω την 1.2. Αυτό πως το βλέπω;).

4) Τα DVDs πρέπει να είναι τουλάχιστον DVD-R ή να τα γράψουμε με ImgBurn κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές (DVD-ROM Mode). Σωστό ή λάθος;

Προς το παρόν αυτά για να μην κουράζω κιόλας.

Ευχαριστώ

Roulitsas

3) Τα scrubbed isos είναι πλήρης εκδόσεις των παιχνιδιών. Απλά υπάρχουν κάποια παιχνίδια (στο wii είναι πολλά) που "άδικα" καταλαμβάνουν 4.5gb. Αυτό που γίνεται λοιπόν είναι η συμπίεση των "άρχρηστων" δεδομένων με αποτέλεσμα το παιχνίδι να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Γι αυτό το λόγο, αν έχεις προσέξει οι scrubbed εκδόσεις είναι πάντα archived σε rar αρχεία τα οποία μπορεί ναι μεν να καταλαμβάνουν 300mb, ή 2gb κτλ κτλ όμως αν δοκιμάσεις να αποσυμπιέσεις το περιεχόμενό τους, το αποτέλεσμα θα είναι ένα iso 4.5gb.

Εδώ είναι που πρέπει να σημειώσουμε τα 3 (μέχρι τώρα) παιχνίδια που ξεπερνάνε τα 4.5gb.

1. Brothers in Arms: Double Time ~8.3gb

2. Metroid Prime Trilogy ~7.9gb

3. Super Smash Bros Brawl ~7.9gb

Στα 2 και 3 κυκλοφόρησαν κάποιες εκδόσεις αφού πρώτα αφαιρέθηκαν κάποια background videos με σκοπό να χωρέσει το παιχνίδι σε απλό δισκάκι dvd. Αυτό έγινε στην αρχή για κάποιους λόγους συμβατότητας αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα του single layer dvd.

Το καλό με τους usb loaders είναι ότι στο σκληρό τα παιχνίδια καταλαμβάνουν το scrubbed μέγεθος (π.χ. το new super mario bros ~400mb)

Αλλοίμονο!!! Το iso και ποιος δεν ξέρει τι να το κάνει και πως...(imgburn ;) ). Το θέμα είναι οτι για να φτάσεις σε ένα extracted iso, πρέπει να περάσεις μια Οδύσσεια. Το συγκριμένο file, γίνεται unzipped με WinRAR 3.90 ή οχι γιατι εγώ δεν μπορώ με τπτ να τα καταφέρω... Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση μόνο με το console view untar, κατάφερα να πάρω ένα αρχείο που έλεγε PANDASAFE και ήταν 1.5GB. ISO, πουθενά... Πως????

---- Άκυρο παίδες... Το κατέβαζα απο το γραφειο πίσω από proxy και γι αυτό. Από το σπίτι έπαιξε κανονικα...!!! ----

Άρα με λίγα λόγια, τα 2), 3 ) ,4) έχουν απαντηθεί εμέσως πλην σαφώς. Σχετικά με το 1). Αξίζει/πρέπει ένα "γουί" που είναι chip modded (ακόμα και με χαζομάρα modchip) να γίνει και softmoded με homebrew channel κ.λ.π. ή οχι; Σίγουρα προφανώς αξίζει για την χρήση SD ή/και HDD ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείς πολλά δισκάκια και προφανώς και για τον λόγο οτι μειώνεις δραματικά τα loading times. Επίσης διαβάζοντας (περισσότερο) ανακάλυψα αν είναι αλήθεια οτι το v1.3 είναι σχεδόν αποκλειστικά και μόνο για το NSMB και οτι για μελλοντικά παιχνίδια θα πρέπει να κάνουμε πάλι update/config κ.λ.π. Ισχύει αυτό; Αν όλοι οι λόγοι για softmod είναι θετικοί, τελικά ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός απο τους τρείς που προανέφερα ή κάποιος άλλος που δεν γνωρίζω;

Thanx

εχουμε γραψει πολλες φορες για αυτο , ο καθενας εχει τις προτιμησεις του, αλλα νομιζω ειναι αδιαμφσβητητο οτι ο β) του gbatemp ειναι ο πιο απλος και δουλευει στανταρ. Δεν χρειαζεται ουτε γνωσεις ουτε τιποτα. Μονο να ξερεις να διαβαζεις για να ακολουθησεις βημα-βημα σωστα.

εχουμε γραψει πολλες φορες για αυτο , ο καθενας εχει τις προτιμησεις του, αλλα νομιζω ειναι αδιαμφσβητητο οτι ο β) του gbatemp ειναι ο πιο απλος και δουλευει στανταρ. Δεν χρειαζεται ουτε γνωσεις ουτε τιποτα. Μονο να ξερεις να διαβαζεις για να ακολουθησεις βημα-βημα σωστα.

Ευχαριστώ θερμά... ;)

• Moderators

Οκ, thanks, δουλεψε!

Το μονο "κακο" ηταν οτι πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να κανεις αναβαθμιση σε 4.2

Αυτο ζητουσα απο χθες να αποφυγω αλλα κανενας οδηγος που κανει softmoding σε 4.1Ε δεν υπαρχει / δεν δουλευε (απο τους 2-3 που βρηκα δλδ)ι! Ολοι καπου κολουσαν, αλλοι ειχν λαθη μεχρι και τυπογραφικα αλλα και ουσιας οπως ο "google", αλλα ευτυχως εκανα uninstall το priiloader και μετα ολη η διαδικασια του gbatemp πηγε ρολοι, εκτος απο ενα σφαλμα μου που πεταξε στο Restoring the Trucha Bug και τα παιξα "exception (DSI) occured!"! Γεμισε η οθονη με κατι δεκαεξαδικα ψηφια και δεν προχωρουσε, αλλα ευτυχως ξαναμπουταρα και συνεχισα και δεν το ξαναβγαλε, περασε κανονικα!

Εβαλα και εναν usb loader (Cfg_USB_Loader_48) και τρεχω απο 8GB φλασακι 3-4 παιχνιδια μια χαρα!

Τωρα αδειαζω ενα φουλαρισμενο 500αρι 2.5'' εξωτερικο, να κανω καμια 100στή GB ενα partition WBFS να εχουμε χωρο!!

• Moderators

O priiloader χρειαζεται σαν προστασια σε περιπτωση που δεν ξεκιναει το Wii ΜΟΝΟ οταν περαστει το bootmii σαν IOS. Αφου εισια απο τους τυχερους δεν το χρειαζεσαι. Εκτος αν θες να τρεχεις καποια hack - εφαρμογες κατα την εκκινηση.

O priiloader χρειαζεται σαν προστασια σε περιπτωση που δεν ξεκιναει το Wii ΜΟΝΟ οταν περαστει το bootmii σαν IOS. Αφου εισια απο τους τυχερους δεν το χρειαζεσαι. Εκτος αν θες να τρεχεις καποια hack - εφαρμογες κατα την εκκινηση.

Γιατι ειναι τυχερος ? λόγο του bootmii ?

Ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιοες υλοποιησεις θελουν το bootmii αληθεια τοσο δυνατο ειναι? ... οντος einai τοσο καλο που δεν σε αφηνει να μπρικαρεις το wii?>

και κατι αλλο... αξιζει τον κοπο να παει κανεις απο 4.1 σε 4.2 αν εχει ηδη κανει softmod... συμφερει να το κανει και αν ναι πως\?

Τhanks in advance

Γιατι ειναι τυχερος ? λόγο του bootmii ?

Ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιοες υλοποιησεις θελουν το bootmii αληθεια τοσο δυνατο ειναι? ... οντος einai τοσο καλο που δεν σε αφηνει να μπρικαρεις το wii?>

και κατι αλλο... αξιζει τον κοπο να παει κανεις απο 4.1 σε 4.2 αν εχει ηδη κανει softmod... συμφερει να το κανει και αν ναι πως\?

Τhanks in advance

Όταν το BootMii μπει στο boot2, δεν μπορείς να μπρικάρεις το Wii. Ακόμη κι αν σβήσεις όλα τα IOS (δηλαδή το λειτουργικό του σύστημα), θα μπορείς να ξεκινήσεις το Wii κανονικά και να επαναφέρεις κάποιο προηγούμενο Backup σου.

Όταν το BootMii μπει στο boot2, δεν μπορείς να μπρικάρεις το Wii. Ακόμη κι αν σβήσεις όλα τα IOS (δηλαδή το λειτουργικό του σύστημα), θα μπορείς να ξεκινήσεις το Wii κανονικά και να επαναφέρεις κάποιο προηγούμενο Backup σου.

Thanks m8 ηταν μια απορια που ειχα απο καιρο..

τωρα μενει να μαθω αν αξιζει και το update στην 4.2 :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Οκ, thanks, δουλεψε!

Το μονο "κακο" ηταν οτι πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να κανεις αναβαθμιση σε 4.2

Αυτο ζητουσα απο χθες να αποφυγω αλλα κανενας οδηγος που κανει softmoding σε 4.1Ε δεν υπαρχει / δεν δουλευε (απο τους 2-3 που βρηκα δλδ)ι! Ολοι καπου κολουσαν, αλλοι ειχν λαθη μεχρι και τυπογραφικα αλλα και ουσιας οπως ο "google", αλλα ευτυχως εκανα uninstall το priiloader και μετα ολη η διαδικασια του gbatemp πηγε ρολοι, εκτος απο ενα σφαλμα μου που πεταξε στο Restoring the Trucha Bug και τα παιξα "exception (DSI) occured!"! Γεμισε η οθονη με κατι δεκαεξαδικα ψηφια και δεν προχωρουσε, αλλα ευτυχως ξαναμπουταρα και συνεχισα και δεν το ξαναβγαλε, περασε κανονικα!

Εβαλα και εναν usb loader (Cfg_USB_Loader_48) και τρεχω απο 8GB φλασακι 3-4 παιχνιδια μια χαρα!

Τωρα αδειαζω ενα φουλαρισμενο 500αρι 2.5'' εξωτερικο, να κανω καμια 100στή GB ενα partition WBFS να εχουμε χωρο!!

και τι σε πειραζει το 4.2?

αλλιως μπορεις μετα να κανεις εκεινο που λεει για downgrade απο 4.2 σε 4.1.

Αλλα για ποιο λογο να μπεις σε οποιαδηποτε τετοια διαδικασια? τι το κακο εχει να πας σε 4.2?

τεσπα.

για τα DSI exceptions και τις μαυρες οθονες το λεει οτι ειναι τυχαια συμβαματα και δεν πρεπει να μας ανησυχησουν.

αλλωστε οταν το 1ο πραγμα που κανει ο οδηγος ειναι να περναει το bootmii, μετα εισαι καλυμενος.

τελος να σου πω οτι εγω ξεκινησα με ενα περιπου 200αρι partition σε 250ρη δισκο, το γεμισα γρηγορα, τον εσβησα και τον εφτιαξα απο την αρχη για να παρω και τα υπολοιπα ψιλα, και τελικα πηρα 1Τ.

Κι εκει εβαλα τα 750 περιπου, και καποια στιγμη αρχισα να φοβαμαι οτι εκανα λαλακια, και οτι παλι θα αρχιζα το σβησε-γραψε.

Αλλα ευτυχως καπου εκει κορεστηκα και σταματησα τη συλλογη. :)

Επεξ/σία από sattack

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...