Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλά όταν έκανες το update 4.2 μέσω softmod κάποιο IOS φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερη έκδοση ή κάποιο νεότερο (μη απαραίτητο) δεν εγκαταστάθηκε (πχ shop channel). Αν κάνεις update από το dvd θα πρέπει μετά να ξανακάνεις softmod. Να ξέρεις ότι γίνεται απλά θα επαναλάβεις τη διαδικασία. Βέβαια εφόσον έχεις κάνει softmod μπορείς απλά να τρέξεις μέσω homebrew channel το neogamma και να τρέξεις το αυθεντικό σου παιχνίδι κανονικα. Άλλη επίσης έυκολη λύση είναι πάλι μέσω homebrew channel να τρέξεις το Gecko OS και να παίξεις μια χαρά.

Ευχαριστώ πολύ. Απλά γιατί φοβάμαι το update από το cd, με όλα αυτά που διαβάζω έχω καταμπερδευτεί αφού δεν ξέρω βλέπεις και πολλά, δοκίμασα αυτό με το neogamma και επιτέλους έπαιξε χωρίς να ζητήσει update. Απλά μέχρι τώρα πίστευα ότι ήταν κάτι σαν το usbloader, γι' αυτό δεν το δοκίμαζα. Ελπίζω αυτό που λείπει να μην επηρεάζει σε κάτι άλλο.

Αλήθεια το Gecko OS είναι και αυτό κάτι σαν το neogamma; Αν ναι και το βάλω και αυτό στην κάρτα μήπως και κάποιο άλλο παιχνίδι παίξει με αυτό, πειράζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Mplayer CE που χρησιμοποιώ, διαβάζει από "παντού". SD - USB (υποστηρίζει FAT32, η τελευταία έκδοση και NTFS). Επίσης διαβάζει από δίκτυο (lan, wifi), υποστιρίζει και stream από το net καθώς και FTP.

(ούτε να στο πουλούσα :P)

Γενικά όταν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω για wii media players κατάλαβα ότι ο Mplayer CE και ο Geexbox είναι οι πιο διαδεδομένοι. Έβαλα όμως τον πρώτο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ παραπάνω. Αν κάποιος έχει εμπειρία από Geexbox ας μας πει και εμάς να δούμε τι χάνουμε..

Πάλι κινέζικα μου τα δείχνει εμένα. Κατέβασα και το αρχείο που έδωσες αλλά τίποτα./\ :-)

Πάλι κινέζικα μου τα δείχνει εμένα. Κατέβασα και το αρχείο που έδωσες αλλά τίποτα./\ :-)

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το αρχείο subfont.ttf με αυτό που επισυνάπτω.. (ο player υποστηρίζει TrueType fonts, ίσως αυτή που έχεις να μην υποστηρίζει ελληνικά)

subfont.zip

Περιμενω να μου φερουν το Wii Sports Resort απο αμερικη σε δυο τρεις εβδομαδες. Εντωμεταξυ εχω αγορασει δευτερο motion plus, και κατεβασα το iso να δω τι παιζει.

Δουλευω ολα τα παιχνιδια απο εξωτερικο usb σκληρο μεσω gamaloader, και δουλευουν ολα, ως και το New Super Mario Wii

Το Wii Sports Resort (ntsc) iso ομως, αν και το βρισκει στον σκληρο, οταν παταω να το φορτωσει βγαζει για ενα κλασμα του δευτερολεπτου πρασινη οθονη και μετα με πεταει στο Home Channel.

Καμια βοηθεια; Αναλυτικα αν γινεται, ειμαι ακομα noobie...

Περιμενω να μου φερουν το Wii Sports Resort απο αμερικη σε δυο τρεις εβδομαδες. Εντωμεταξυ εχω αγορασει δευτερο motion plus, και κατεβασα το iso να δω τι παιζει.

Δουλευω ολα τα παιχνιδια απο εξωτερικο usb σκληρο μεσω gamaloader, και δουλευουν ολα, ως και το New Super Mario Wii

Το Wii Sports Resort (ntsc) iso ομως, αν και το βρισκει στον σκληρο, οταν παταω να το φορτωσει βγαζει για ενα κλασμα του δευτερολεπτου πρασινη οθονη και μετα με πεταει στο Home Channel.

Καμια βοηθεια; Αναλυτικα αν γινεται, ειμαι ακομα noobie...

Θα ψάξεις να βρεις το alternative dol (alt.dol) του παιχνιδιού. Αν θυμάμαι καλά ονομάζεται rzdp01.dol . Θα το βάλεις στη sd κάρτα. Στο loader που έχεις θα ενεργοποιήσεις την επιλογή alt-dol. Τρέχεις το παιχνίδι. Βλέπεις το video και μετά κάνει restart μόνο του το wii. Μέτα στο loader ακυρώνεις την επιλογή alt-dol και είσαι έτοιμος, το παιχνίδι πλέον παίζει κανονικά

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:10 ----------

Ρε παίδες για μένα απαντησούλα δεν παίζει; Καλά δεν ήταν και κρίσιμη ερώτηση θα το βρω παίζοντας.

Νασαι καλα, η απαντηση σου ηταν μερικως σωστη.

Βρηκα το rzdp01.dol και το εβαλα στον φακελο του neogamma loader στην SD καρτα. Ενεργοποίησα το Alt-Dol, ΑΛΛΑ...

απο δω και περα αλλάζει το πραμα...

To Αlt-dol πρεπει να βλεπει το Disc, όχι την SD.

Για να συνεχισετε πρεπει να εχετε καψει το iso σε DVD και να το εχετε τοποθετησει στο Wii.

Ξεκινάει το instructional video, και βγαίνει στο Ηοme Channel.

Ξαναγυρναω στο Ηomebrew Channel > Neogamma, βάζω να βρισκει το κανονικό dol, και ΜΟΝΟ τοτε διαβαζει απο το image στον εξωτερικό σκληρό.

@Antretng

Δεν ξέρω τι υπότιτλοι υποστηρίζονται, srt πάντως σίγουρα, δοκιμασμένο. (στο config αρχείο μπορείς να πειράξεις και το μέγεθος της γραμματοσειράς). Δεν ξέρω γιατί μπορεί να σου κολλάει. Όπως σου είπα πριν τρέχω την έκδοση 0.75, την τελευτάια έκδοση του Homebrew Channel (δεν θυμάμαι ποια, αλλά είμαι up to date λόγω wifi) και τέλος αν και δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο, το firmware της κονσόλας είναι 4.1Ε (μέσω safe updater).

@DeSaad

Βρες την έκδοση του NSMBW από Nitro (γύρω στα 380mb). Η έκδοση αυτή σε συνδυασμό με το IOS 222, παίζει μέσω usb loader gx χωρίς τίποτα παραπάνω (dols, sd, dvd κτλ). Δοκιμασμένο και αυτό..

Νασαι καλα, η απαντηση σου ηταν μερικως σωστη.

Βρηκα το rzdp01.dol και το εβαλα στον φακελο του neogamma loader στην SD καρτα. Ενεργοποίησα το Alt-Dol, ΑΛΛΑ...

απο δω και περα αλλάζει το πραμα...

To Αlt-dol πρεπει να βλεπει το Disc, όχι την SD.

Για να συνεχισετε πρεπει να εχετε καψει το iso σε DVD και να το εχετε τοποθετησει στο Wii.

Ξεκινάει το instructional video, και βγαίνει στο Ηοme Channel.

Ξαναγυρναω στο Ηomebrew Channel > Neogamma, βάζω να βρισκει το κανονικό dol, και ΜΟΝΟ τοτε διαβαζει απο το image στον εξωτερικό σκληρό.

Αν και δεν πολυκατάλαβα τι είπες... όλα αυτά είναι ιδιαιτερότητες του προγράμματος. Σκοπός είναι να παίξεις πρώτα το εναλλακτικό dol και μετά να τρέξεις το κανονικό. Εγώ που το κανα με το gx loader έκανα ακριβώς ότι σου είπα. Έβαλα το dol στην sd, ενεργοποίησα την επιλογή, έτρεξα το game μια φορά, είδα το video, έκανε restart, απενεργοποίησα την επιλογή και πλέον το game παίζει κανονικα.

Anyway, καλό λιώσιμο. ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:25 ----------

@Antretng

Δεν ξέρω τι υπότιτλοι υποστηρίζονται, srt πάντως σίγουρα, δοκιμασμένο. (στο config αρχείο μπορείς να πειράξεις και το μέγεθος της γραμματοσειράς). Δεν ξέρω γιατί μπορεί να σου κολλάει. Όπως σου είπα πριν τρέχω την έκδοση 0.75, την τελευτάια έκδοση του Homebrew Channel (δεν θυμάμαι ποια, αλλά είμαι up to date λόγω wifi) και τέλος αν και δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο, το firmware της κονσόλας είναι 4.1Ε (μέσω safe updater).

Να σαι καλά. Μάλλον το homebrew channel φταίει. Θα το τσεκάρω. :-)

Καλησπέρα.

Η ασχολια μου με κονσολες πασης φυσεως ειναι μηδενικη, αλλα μου ζητηθηκε απο ενα φιλο να κανουμε softmod στο Wii του.

Το IOS που τρεχει είναι 3.4Ε.

Διαβαζω αυτο:

>http://sites.google.com/site/completesg

αυτο:

>http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901

και αυτο:

>http://wiiguide.co.cc/

Αυτο που θελει να κανει ειναι να παιζει τα παιχνιδια που εχει αγορασει (εχει καμια 15αρια), απο backups είτε απο DVD ειτε απο εξωτερικο δισκο.(θα προτιμουσα το δευτερο)

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

Πρεπει να αναβαθμισω σε 4.2 ή να μείνω σε 3.4Ε; Θα εχω καποιο οφελος αν αναβαθμίσω;

Ποιον USB loader προτεινετε;

Ευχαριστω..

Υ.Γ. Ναι διαβασα μεγαλο κομματι του thread, αλλα αν δεν εχεις το μηχανημα μπροστα σου, η εικονα δεν ειναι ξεκαθαρη :-)

Αγόρασα ένα wii μεταχειρισμένο και ο προκάτοχος το είχε τσιπάρει.

Μπορώ να ακολουθησω τους διάφορους οδηγούς για να φορτώσω homebrew

ή το τσιπάκι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα; Καλό το τσιπάκι αλλά με softmod

μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα.

@tech25

Θα σου πρότεινα να κάνεις update κανονικά στην 4.2Ε και μετά ακόλουθα τον οδηγό που έχει στο gbatemp.net. Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά μετά από λίγο καιρό θα γίνεις expert B)

@tech25

Κάνε αναβάθμιση την επίσημη μέσα από την κονσόλα και θα πας σε 4.2

Στη συνέχεια ακολούθησε αυτόν τον οδηγό

http://sites.google.com/site/completesg

και διάβασε τα όλα από την αρχή.

Είναι ο καλύτερος οδηγός που υπάρχει και βασίζεται σε αυτούς του gbatemp (το λέει στα credits του).

Επειδή παρακολουθώ τη σκηνή, είναι πολυ αξιόπιστος και τα άτομα που τον γράφουν ξέρουν.

Επίσης είναι πολύ εύκολος και ξεκάθαρος.

Αν χρειάζεται να κάνεις την αναβάθμιση; Θα έλεγα ναι, γιατί στα 4.Χ έχεις τη δυνατότητα να βάζεις wiiware και vc στην κάρτα sd

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω 4.1Ε με homebrew channel και διάφορα άλλα (cIOS, κλπ). Επειδή όλα τα τελευταία παιχνίδια ζητάνε update, τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μην κάνω το επίσημο update της Nintendo online και μου τα διαλύσει όλα πάλι ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να μπορούν να παίζουν και αυθεντικά παιχνίδια;

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω 4.1Ε με homebrew channel και διάφορα άλλα (cIOS, κλπ). Επειδή όλα τα τελευταία παιχνίδια ζητάνε update, τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μην κάνω το επίσημο update της Nintendo online και μου τα διαλύσει όλα πάλι ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να μπορούν να παίζουν και αυθεντικά παιχνίδια;

Και γιατί δεν παίζεις τα αυθεντικά μέσω του loader που χρησιμοποιείς; Όλοι οι loaders μπλοκάρουν τα updates

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...