Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε παιδια πηρα western digital σκληρο και θελω να φορτωσω isos. Ξερω οτι χρειαζεται το WBFS, αλλα το προβλημα ειναι οτι οτι παιχνιδι εχω το εχω καψει απο iso σε backup dvd και πεταξα μετα το iso.

Υπαρχει τρόπος να φτιαξω iso απο τα backup dvds μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια πηρα western digital σκληρο και θελω να φορτωσω isos. Ξερω οτι χρειαζεται το WBFS, αλλα το προβλημα ειναι οτι οτι παιχνιδι εχω το εχω καψει απο iso σε backup dvd και πεταξα μετα το iso.

Υπαρχει τρόπος να φτιαξω iso απο τα backup dvds μου?

Δύο post πιο πάνω να κοίταζες θα την έβρισκες την απάντηση... ρε παιδιά είπαμε να μην κάνεις search αλλά όχι και έτσι. :o

Anyway, είτε θα το περάσεις μέσω του loader (έχει επιλογή να περνάς dvd στο σκληρό) είτε με τη λύση που πρότεινα παραπάνω... δηλαδή απλά το ξανα κάνεις iso με κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης iso (πχ το imageburn)

Μια μικρή βοήθεια κ εδώ: Πώς θα κάνω το geexbox να δείχνει τους ελληνικούς υπότιτλους να δείχνουν κανονικά? Διάβασα τις οδηγίες που έχει στην επίσημη ιστοσελίδα του αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω:o

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το ίδιο θα ήθελα να μάθω και εγώ.

Βλέπετε υπότιτλους με Ελληνικά εσείς κανονικά μέσα απο το geexbox;

Όσο και αν προσπάθησα να αλλάξω κάτι στα config δεν κατάφερα να δω Ελληνικά!

Μηπως υπαρχει καποια λιστα με το ποιοι σκληροι ειναι συμβατοι και αν πρεπει να ειναι 2,5'' ή 3,5''.

http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php?title=USB_Devices_Compatibility_List

Δύο post πιο πάνω να κοίταζες θα την έβρισκες την απάντηση... ρε παιδιά είπαμε να μην κάνεις search αλλά όχι και έτσι. :o

Anyway, είτε θα το περάσεις μέσω του loader (έχει επιλογή να περνάς dvd στο σκληρό) είτε με τη λύση που πρότεινα παραπάνω... δηλαδή απλά το ξανα κάνεις iso με κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης iso (πχ το imageburn)

λολ, νασαι καλα φιλε, δε φταιω εγω, ειχα ξεχασει ανοιχτη τη σελιδα πολλες ωρες και μετα εγραψα την ερωτηση. εντωμεταξυ ειχαν ποσταριστει οι υπολοιπες.

Τεσταρω τωρα! :-D

Το ίδιο θα ήθελα να μάθω και εγώ.

Βλέπετε υπότιτλους με Ελληνικά εσείς κανονικά μέσα απο το geexbox;

Όσο και αν προσπάθησα να αλλάξω κάτι στα config δεν κατάφερα να δω Ελληνικά!

Παιδιά για το geexbox δεν γνωρίζω, εγώ χρησιμοποιώ τον Mplayer CE και είμαι ικανοποιημένος. Παρ' όλα αυτά επειδή και στην τελευταία έκδοση του Mplayer CE παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα, η λύση ήταν να δώσεις στο configuration file, εκεί που παίζεις με τα subs,fonts κτλ subcp=cp1250. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τον Geexbox και πόσο μπορεί να πειραχτεί, αν είναι παρόμοιος με τον Mplayer CE μπορεί αυτό να βοηθήσει.. γκουντ λακ!

Καλησπέρα σε όλους. Χτες αγόρασα το Wii Sports Resort μαζί με το motion plus και όταν το έβαλα μου ζήτησε όπως είναι φυσικό φαντάζομαι, να κάνω αναβάθμιση, αφού είχα την 3.2Ε. Δεν την έκανα αφού εδώ και καιρό ήθελα να κάνω softmod όπως και τελικά έκανα σήμερα το πρωί από τον οδηγό του gbatemp. Έκανα δηλαδή update στην 4.2Ε (μου το γράφει πλέον και στο wii) και το Modify 4.2. Όλα πήγαν καλά, αλλά όταν έβαλα το cd να παίξω μου έβγαλε πάλι ότι πρέπει να κάνω update. Είναι φυσιολογικό αυτό; να του πω να κάνει;

Μια βοήθεια από όποιον θέλει και μπορεί, θα μου ήταν χρήσιμη. Μήπως πρέπει να φορτώνω τα παιχνίδια με κάποιο άλλο τρόπο πλέον; Έβαλα και τον USB Loader στην SD μήπως και πρέπει να το παίξω από εκεί, αλλά όταν τον φορτώνω ψάχνει για USB και αφού δε βρίσκει βγαίνει στο root menu.

Παιδιά για το geexbox δεν γνωρίζω, εγώ χρησιμοποιώ τον Mplayer CE και είμαι ικανοποιημένος. Παρ' όλα αυτά επειδή και στην τελευταία έκδοση του Mplayer CE παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα, η λύση ήταν να δώσεις στο configuration file, εκεί που παίζεις με τα subs,fonts κτλ subcp=cp1250. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τον Geexbox και πόσο μπορεί να πειραχτεί, αν είναι παρόμοιος με τον Mplayer CE μπορεί αυτό να βοηθήσει.. γκουντ λακ!

Σου είναι εύκολο να μου στείλεις το δικός παραμετροποιημένο αρχείο? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω που να την βάλω την εντολή που δίνεις:o

Σου είναι εύκολο να μου στείλεις το δικός παραμετροποιημένο αρχείο? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω που να την βάλω την εντολή που δίνεις:o

>
#Use these parameters to adjust the default language settings.
#alang is for audio and slang is for subtitles.
alang=en
slang=en

#Use these parameters to adjust the cache settings, see the
#mplayer man page for details.
cache=8192
cache-min=30
cache-seek-min=50

#Use these parameters to adjust the font size.
#subfont-osd-scale adjusts the menu font on a scale of 0-100.
#If the menu font seems too small to you try adjusting the value to 6.
#subfont-text-scale adjusts the subtitle font on a scale of 0-100
#See the mplayer man file for further parameters.
subfont-osd-scale=3
subfont-text-scale=2
[color=Red]subcp=cp1250[/color]

#Use this parameter to stretch the horizontal width of the picture
#in pixels.
horizontal_stretch=0

#Use these parameters to adjust the screen size and position.
#hor_pos and vert_pos offset the centre of the display and gxzoom
#adjusts the picture zoom. The lower the zoom value, the more the
#picure zooms. If you are experiencing black bars on the left and
#the right of your picture, try gxzoom=340.
gxzoom=358
hor_pos=3
vert_pos=0

#The next parameter is now deprecated, but uncomment it if
#you are using component cables and see black bars on the
#side of the picture and you are having trouble using the
#above parameters.
#component_fix=yes

#Uncomment this parameter to enable SMB debugging
#at bootup.
#debug_network=yes

Αυτό είναι το περιεχόμενο του αρχείου mplayer.conf, με την παράμετρο που ανέφερα παραπάνω. Επισυνάπτω και το αρχείο. Τρέχω την έκδοση 0.75

mplayer.zip

Επειδή μου τραβήξατε το ενδιαφέρον, κάποιος player που να μην παίζει αρχεία video από την sd καρτα αλλά από flash υπάρχει;

O Mplayer CE που χρησιμοποιώ, διαβάζει από "παντού". SD - USB (υποστηρίζει FAT32, η τελευταία έκδοση και NTFS). Επίσης διαβάζει από δίκτυο (lan, wifi), υποστιρίζει και stream από το net καθώς και FTP.

(ούτε να στο πουλούσα :P)

Γενικά όταν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω για wii media players κατάλαβα ότι ο Mplayer CE και ο Geexbox είναι οι πιο διαδεδομένοι. Έβαλα όμως τον πρώτο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ παραπάνω. Αν κάποιος έχει εμπειρία από Geexbox ας μας πει και εμάς να δούμε τι χάνουμε..

O Mplayer CE που χρησιμοποιώ, διαβάζει από "παντού". SD - USB (υποστηρίζει FAT32, η τελευταία έκδοση και NTFS). Επίσης διαβάζει από δίκτυο (lan, wifi), υποστιρίζει και stream από το net καθώς και FTP.

(ούτε να στο πουλούσα :P)

Γενικά όταν μπήκα να ψάξω για wii media players κατάλαβα ότι ο Mplayer CE και ο Geexbox είναι οι πιο διαδεδομένοι. Έβαλα όμως τον πρώτο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ παραπάνω. Αν κάποιος έχει εμπειρία από Geexbox ας μας πει και εμάς να δούμε τι χάνουμε..

Να σαι καλά φίλε... αν και δεν μου χρειάζεται θα το δοκιμάσω έτσι από περιέργεια. Ελπίζω τα codecs να αναβαθμίζονται και μέσω αρχείων στην sd και όχι από σύνδεση στο net (δεν διαθέτω ασύρματο point)

Μόλις το δοκίμασα. Τελικά τα περιέχει μέσα τα codecs, δεν χρειάζεται network access και φαίνεται ενδιαφέρον. Όμως στην δική μου κονσόλα δεν έτρεχε καθόλου καλά... 2 στις 3 φορές κολλάει η κονσόλα (ίσως να έχω παλιά έκδοση homebrew; ) Βέβαια όπως λένε και οι ίδιοι οι προγραμματιστές είναι ακόμη πρώιμο το στάδιο ανάπτυξης.

Παρεμπιπτόντως οι υπότιτλοι πως ενεργοποιούνται; Με τι αρχεία είναι συμβατό; Τύπου txt ή srt ;

Υ.Γ. noasgr να σαι καλά για το config αρχείο... και από ότι κατάλαβα όλο το ζουμι εκεί είναι.

Καλησπέρα σε όλους. Χτες αγόρασα το Wii Sports Resort μαζί με το motion plus και όταν το έβαλα μου ζήτησε όπως είναι φυσικό φαντάζομαι, να κάνω αναβάθμιση, αφού είχα την 3.2Ε. Δεν την έκανα αφού εδώ και καιρό ήθελα να κάνω softmod όπως και τελικά έκανα σήμερα το πρωί από τον οδηγό του gbatemp. Έκανα δηλαδή update στην 4.2Ε (μου το γράφει πλέον και στο wii) και το Modify 4.2. Όλα πήγαν καλά, αλλά όταν έβαλα το cd να παίξω μου έβγαλε πάλι ότι πρέπει να κάνω update. Είναι φυσιολογικό αυτό; να του πω να κάνει;

Μια βοήθεια από όποιον θέλει και μπορεί, θα μου ήταν χρήσιμη. Μήπως πρέπει να φορτώνω τα παιχνίδια με κάποιο άλλο τρόπο πλέον; Έβαλα και τον USB Loader στην SD μήπως και πρέπει να το παίξω από εκεί, αλλά όταν τον φορτώνω ψάχνει για USB και αφού δε βρίσκει βγαίνει στο root menu.

Απλά όταν έκανες το update 4.2 μέσω softmod κάποιο IOS φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερη έκδοση ή κάποιο νεότερο (μη απαραίτητο) δεν εγκαταστάθηκε (πχ shop channel). Αν κάνεις update από το dvd θα πρέπει μετά να ξανακάνεις softmod. Να ξέρεις ότι γίνεται απλά θα επαναλάβεις τη διαδικασία. Βέβαια εφόσον έχεις κάνει softmod μπορείς απλά να τρέξεις μέσω homebrew channel το neogamma και να τρέξεις το αυθεντικό σου παιχνίδι κανονικα. Άλλη επίσης έυκολη λύση είναι πάλι μέσω homebrew channel να τρέξεις το Gecko OS και να παίξεις μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...