Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αύριο θα γίνω και εγώ ένας από τους πάρα πολλούς κατόχους Wii (ας είναι καλά το Fnac που το έχει προσφορά!), και θέλω μια μικρή καθοδήγηση για το softmodding.

Πρώτα απ'όλα ξέρουμε πια έκδοση της κονσόλας έχει το κατάστημα? Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει κάποια που δεν μπορεί να softmodαριστεί ή να παίξει backups (ναι ξέρω πως μπορώ να βάλω usb δίσκο και να παίξω από εκεί).

Στο θέμα μας τώρα. Συνδέομαι στο internet και κατεβάζω το update (στο 4.2 είμαστε?), και μετά ακολουθώ τον οδηγό του gbatemp.

Μετά, για να παίξω κάποιο παιχνίδι που είναι από άλλη περιοχή τι κάνω?

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να γίνει καμιά στραβή και να το brickάρω? Αν ναι τι κάνω τότε?

ο οδηγος του gbatemp εχει και το update μεσα.

Αλλα και μονος σου να το κανεις απο νετ, το ιδιο κανει.

επισης περιεχει το bootmii μεσα. Με αυτο γλιτωνεις απο brick.

Ομως θα πρεπει να εγκαταστησεις και τον preloader (το λεει στο τελος του "modify") και να δεις πως ακριβως λειτουργει μεσω του preloader, γιατι ο πιο "αυτοματος" τροπος (μεσω boot2) λειτουργει μονο σε παλιοτερες κονσολες.

Στις καινουργιες το μπλοκαρε η Nintendo, και εγκαθισταται ως IOS και παιζει μονο απο το HB Channel ή με τον preloader.

Επισης στις καινουργιες λενε οτι εχει βαλει ενα αλλο drive που δεν παιζει αντιγραφα DVD

Δεν πειραζει, μεσω usb παιζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολλές άπειρες να μη σου πω.

Ορίστε μία λίστα που πήρα από το Wiisos.com

SOLDERED CHIPS

Argon2

CycloWiz

D2All

D2Ckey

D2Lite

D2Pro

D2Sun

InFeCtuS/ARGON/WIIKTUS

Wasabi

Wiikey

Wiikey 2

Wiinja

Wiizard

SOLDERLESS SOLUTIONS

D-Right

DriveKey

FlatMii

FlatMod

SunDisk

Sunkey

WasabiDX

WiiClip

Wiikey Fusion

WODE

HOMEBREW/DIY CHIPS

WiiFree

WiiFree Development Forum

WiiFree Troubleshooting

yaosm

Καλό είναι να πας στις Solderless λύσεις αν δεν έχεις πολύ καλή σχέση με κολητήρια κλπ κλπ. Απλά ανοίγεις το κουμπώνεις κυριολεκτικά σε κάτι καλωδιοταινίες του Wii και είσαι έτοιμος. Αν διαθέτεις κ πολλά φράγκα πάνε για το WODE. Έχει επιπλέον USB θύρα που δέχεται εξωτερικό σκληρό δισκό και φυσικά εκεί μέσα βαζεις "ποσότητα"

Φυσικά το ίδιο γίνεται και πολύ πιο φθηνά με έναν USB Loader...αλλά ανάλογα πόσο θες να μπλέξεις με το softmodding τις κονσόλας. Αν και αξίζει λόγω των πολλών ωραίων homebrew εφαρμογών

Τελικα αν καποιος εχει παιξει το resort ας μας πει τι εκανε γιατι εχω δοκιμασει τα παντα και μου κανει επανεκκινηση.Eυχαριστω.

Μου επαιξε με την μια... κάνοντας τα παρακάτω

0. Κανε ενα googling και βρες το αρχειο RZTP.dol

1. MAke a NeoGamma Folder in the root of SD card and put the RZTP.dol file inside it. Boot.dol needs to be there too

2. Load Neogamma R6 via Homebrew Channel and have the settings like this:

002 fix: ON

Alternative dol: SD

3. Then just launch the disc or USB. You'll see a stupid video with a bint with sexy hands for about 3 minutes. Video ends and then it restarts the Wii

4. Restart Neogamma and change the settings so the it doesn't run the alternative dol.

Πριν λίγο πήρα το Wii και το σύνδεσα στην TV.

Στα settings λέει πως έχει την έκδοση 3.4. Από αυτό μπορώ να καταλάβω αν έχει το νέο chip?

Επίσης μου ζήτησε να κάνω update (το οποίο δεν έκανα ακόμα). Για να ακολουθήσω τον οδηγό του gbatemp, πρέπει να κάνω πρώτα το update από την nintendo?

Εγώ πάλι για το Sports resort απλά το έτρεξα με τον Conf. USB Loader, χωρίς να χρειαστεί να κάνω οτιδήποτε άλλο, όπως και με το νέο Μαριο.

Κάτι μου λειτουργεί, κατά λάθος, γιατί πραγματικά δε θυμάμαι πλέον πως το μοδara...

f/w 4.1

Καλησπέρα,

έχω ένα wii με d2pro mod chip.

Παλιότερα το είχα στην 4.0 και το έχω είχα softmodded (δεν θυμάμαι IOS).

Επειδή παρουσίαζε κάποια προβήματα (άνοιγε μόνο του) έκανα update στην 4.2 και σβήστηκε το HBC.

Υπάρχει κάποιος οδηγός να το κάνω πάλι softmoddes ώστε να παίξω το New Super Mario Bros ; Και αν ναι μπορεί να είναι συνδεδεμένο σε WiiConnect 24 γιατί έχω ένα φορτιστή για να φορτίζουν τα χειριστήρια.

Ευχαριστώ

Η εκδοση

New.Super.Mario.Bros.Wii.Pal.Fixed.Nitro

λειτουργει χωρις προβληματα? Εχω Wiikey 1 και ειμαι στην V 4.0.

Οποιαδήποτε έκδοση έχει "κυκλοφορήσει" δουλεύει μόνο μέσω usb loader. Και σκληρό να μην έχεις το συγκεκριμένο παιχνίδι πιάνει ~350 mb. Εγώ το παίζω από stickάκι..

Τα κατάφερα και έκανα softmod το Wii!

Μπορώ να πω πως η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει!

Συνάντησα κάποια προβληματάκια στην πορεία: το Wii δεν διάβαζε την SD κάρτα και έπρεπε να κατεβάσω άλλη έκδοση του bannerbomb (επειδή έκανα update στην 4.2), όταν ήταν να κάνω backup την nand flash, δεν έτρεχε το πρόγραμμα και κολλούσε το Wii, και στο truncha μου πετούσε κάποια errors.

Επίσης σας αναφέρω πως το Wii μου δεν έχει το νέο chip που δεν παίζει dvd-r, αλλά προτιμώ τον usb loader μιας και δεν γράφεις τα games σε δισκάκια. (Με την ευκαιρία ποιον usb σκληρό να πάρω? Μια 8 giga sd που έχω μου είναι αρκετά μικρή..)

Μου επαιξε με την μια... κάνοντας τα παρακάτω

0. Κανε ενα googling και βρες το αρχειο RZTP.dol

1. MAke a NeoGamma Folder in the root of SD card and put the RZTP.dol file inside it. Boot.dol needs to be there too

2. Load Neogamma R6 via Homebrew Channel and have the settings like this:

002 fix: ON

Alternative dol: SD

3. Then just launch the disc or USB. You'll see a stupid video with a bint with sexy hands for about 3 minutes. Video ends and then it restarts the Wii

4. Restart Neogamma and change the settings so the it doesn't run the alternative dol.

Εχω Neogamma R7.Παλι τα ιδια πρεπει να κανω?

παιδια με συνχωρειτε αν σας γυρναω ξανά πίσω.Ήθελα απλά να ρωτήσω επειδή έχω κατεβάσει το iso του new super mario bros wii και καθώς παίζω το παιχνίδι (αφού του έχω αφαιρέσει τα update με το wii brick blocker) μου πετάει μετά απο 10 λεπτά μια μαύρη οθόνη που λέει κάτι για κάποιο error και με παραπέμπει να το σβήσω. Το σβήσιμο είναι μονόδρομος! Δίαβασα σε κάποια forum πως πρέπει να εγγαταστήσω το ios 53 για να παίξει το παιχνίδι. Το κατεβάζω λοιπόν και αυό και απο το wad manager του homebrew το εγκαθηστώ. Δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αλλα δεν νομίζω να το εγκαθηστά γιατί εξακολουθώ να βλε΄πω στο wii μου το ίδιο ios. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Τελικά με το wad manager δεν εγκαθήσταντε το ios 53 και κάθε άλλο ios; Όταν βάζω ένα άλλο δισκάκι που δεν έχω αφαιρέσει το update μου το ζητάει αναγκαστικά αλλα παρακάτω αναφέρει πως αν έχω κάνει στην κονσόλα κάποια επέμβαση θα καταστήσει το wii μου άχρηστο! Για να βοηθήσω όποιον μπορεί να με βοηθήσει αναφέρω πως έχω το firmware 3.4e με wiikey2 και ios 36 (το οποίο ήταν 51 αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς πατάτα έκανα και το κατέβασα). Θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια. Με wiikey2 μπορώ να κάνω updates απο το κανάλι της nintendo; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Φίλε δεν μπορείς να το παίξεις από το δισκάκι

Πρέπει να κάνεις softmod και να το τρέξεις από USB.

Ένα απλό 512mb usb stick ή μεγαλύτερο ή εξωτερικός σκληρός κάνουν.

Δε χρειάζεσαι το IOS 53

υποθέτω πως αναφέρεσε στην έκδοση των 380mb που κυκλοφόρησε. Αν δεις στο wiisos υπάρχει μια full iso έκδοση που αντικαθιστόντας με το wiiscrubber το main.dol (πράγμα που δεν χρειάζετε γιατί έχει γίνει ήδη απο εκείνον που το ανέβασε) και καίγοντας το δισκάκι το παιχνίδι παίζει. Πως θα μπορούσα να παίξω το παιχνίδι σε ενα flash 512mb εφόσον ειναι iso και 4,3GB; Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για την απάντηση σου αλλα θα ήθελα να δω αν κάποιος άλλος έχει κάποια άλλη λύση χωρίς να γίνει softmod.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...