Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά επειδή έχω να ασχοληθώ αρκετό καιρό με το wii, παίζει κανένας usb loader με fat σκληρό ; Και κάτι άλλο τα iso μπορεί να τα φορτώσει κατευθείαν ή τα μετατρέπει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατί δεν κάνεις softmod που είναι ανέξοδο;

Όσο για softmod δεν με ενδιαφέρει γιατί το προσπάθησα πάρα πολύ αλλά είχα κολλήματα και επειδή την κονσόλα την δουλεύουν τα πιτσιρίκια δεν μπορώ κάθε λίγο να ασχολούμαι με το wii

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα.θελω να κανω καποιες ερωτησεις που πιθανοτατα ειναι απαντημενες αλλα δεν εχω την υπομονη να ψαξω σε 379 σελιδες,οποιος θελει λοιπον ας βοηθησει.μου εκαναν δωρο ενα wii.το συνδεσα λοιπον με το ιντερνετ και εκανε το update του στην 4.2 εκδοση.δεν ξερω και πολλα αλλα μετα διαβασα οτι καλο ειναι να αποφευγουμε τα update μεσω ιντερνετ.θελω να το τσιπαρω με το wiikey 2 και θελω να ξερω αν εχω προβλημα με την εκδοση που εχει γινει τωρα μετα την ενημερωση.δεν ενδιαφερομαι για softmod γιατι θα χρησιμοποιηται απο τον πιτσιρικα οποτε δεν θελω πολλες ενοχλησεις με κοληματα και τετοια.αλλη ερωτηση ειναι αν θα εχει προβλημα με μελλοντικες αναβαθμισεις και παιχνιδια.το τσιπακι αναβαθμιζεται για να ακολουθησει την ταση η θα πρεπει να αντικαθισταται?θα μπορει να παιζει παιχνιδια απο στικακι η μονο απο την sd η εξωτερικο δισκο?μια 8αρα sd ειναι ενταξει γι`αυτη την χρηση?διαβασα καπου για το homebrew channel.αυτο παιζει και με το τσιπακι η ειναι μονο για softmod?τα channels που ειναι καλυτερα να αποθηκευονται,στην καρτα η στην μνημη της συσκευης?

συγνωμη αν εγινα κουραστικος με τοσες ερωτησεις αλλα σαν νεος στο αθλημα πρεπει καπως να μαθω.

ευχαριστω για το χρονο σας αν και πιστευω οτι θα επιστρεψω με περισσοτερες ερωτησεις μετα το τσιπαρισμα

Επεξ/σία από astrea966

το τσιπακι ειναι για να παιζει δισκακια αντεγραμμενα και μονο

(επισης εκτος απο wii DVDR, παιζει και isos gamecube γραμμενα και αυτα σε κανονικα 12'' DVDR)

το βαζεις το τσιπακι (wiikey2) και τελος, δεν εχεις προβλημα με εκδοσεις κλπ

για να παιζεις παιχνιδια απο USB δισκο (ή στικακι), τοτε χρειαζεσαι επιπλεον και το softmod (το homebrew channel) και εναν usb loader.

τα channels μπορεις να τα αποθηκευεις και στην SD πλεον, και θεωρητικα ειναι καλυτερα για να μην γεμιζει η μνημη του wii.

(αν και εγω εχω ενα προβλημα με μια καρτα που αποθηκευσα channels, τωρα κρασσαρει, οποτε πρεπει παλι να δοκιμασω απο την αρχη)

αλλα βασικα στην καρτα βαζεις τα channels που ειναι wiiware παιχνιδια κλπ

και να χαλασει η καρτα, δεν εγινε και τιποτα, τα ξαναπερνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Εχω softmod-άρει το wii μου ακολουθώντας εν μέρει τον οδηγό του ghreudos και εν μέρει έναν άλλο που βρήκα σε ελληνικό torrent site. Ολα καλώς. Δουλεύω το Neogamma 7 και μέχρι τώρα μόνο κάνα δύο παιχνίδια δεν παίζουν. Επίσης έχω wad manager 1.4 μέσα από το HBC. Ερώτηση προς κάθε γνώστη: Τα αρχεία wad των virtual console games τα εγκαθιστώ με το wad manager και εμφανίζονται σαν channel στο wii menu. Οταν πάω να τα τρέξω όμως πάπαλα!! Εμφανίζεται ένα μύνημα που λέει ότι αυτό το channel δεν μπορεί να παιχθεί. Απεγκατάσταση με το wad manager και εγκατάσταση εκ νέου. Πάλι τα ίδια. Ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει? Εψαξα στο forum με λέξεις κλειδιά "virtual console" αλλά δεν μπόρεσα να βρω λύση.

Επεξ/σία από yzf906

μηπως τρέχεις wad από άλλο region? Όταν ασχολιόμουν πιο τακτικά θυμάμαι ότι υπήρχε ένα προγραμματάκι που τα ξεκλείδωνε από τέτοιες βλακείες, δε θυμάμαι το όνομα γμτ...

Αν δεν ειναι αυτό, μήπως έχεις βάλει component καλώδιο; Γιατί πολλά VC δε τρέχουν με το component παρά μόνο με τη στάνταρντ σύνδεση απ'το κουτί.

Και το δικό μου τώρα:

1) Έχω βάλει softmode με το Twilight Hack, καιρό τώρα. Τα νέα παιχνίδια όπως το Wii Sports Resort και άλλα που χρησιμοποιούν την έξτρα fine control γκουμούτσα (δε μπορω να θυμηθω με τιποτα το ονομα του expansion) χρειάζονται μήπως να κανω αναβάθμιση στην 4.2 έκδοση και να ασχοληθώ πάλι απ την αρχή με τα homebrew, τωρα με το gammabomb?

2) Για να βάλω εξωτερικό usb σκληρό να τρέχει τα backup disks χρειάζεται το 4.2/gammabomb? Αν μη τι αλλο να μην αγκομαχαει πια το laser του disk drive...

Αν ναι για οποιοδηποτε απ τα παραπανω, υπάρχει ένας συμπυκνωμένος οδηγός απ'την αρχή για να βάλω με το gammabomb το homebrew channel>backup launcher η/και την εγκατασταση δισκου,

η θα πρεπει να ψαχνω παλι 379 σελιδες; :P

που είναι κωδικός στο wii μήπως ξέρεις

serialnumber.jpg

κι εδω

http://wiitracker.nintendo-scene.com/search.php

βαζεις το serial και βλεπεις ποιο chip εχει το wii σου για να παραγγειλεις modchip. Αυτος δεν ειναι 100% σιγουρος τροπος και καλυτερα να το ανοιξεις και να δεις μεσα ποιο ειναι (ετσι κι αλλιως θα το ανοιξεις μετα για να περασεις το modchip).

Κι εγω αν κι εχω modchip τελικα πηγα σε 100% softmod και ησυχασα, που να ψαχνεις δισκακια κλπ.

@ DeSaad

USB Loader τρεχει με οποιοδηποτε 4.0 και πανω firmware. Για μενα ο καλυτερος οδηγος (στα αγγλικα βεβαια) ειναι εδω: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901&st=0

α και το προγραμμα που αλλαζει region τα wads ειναι το "Free the Wads", θα το βρειτε παντου, (ενα GUI του για να μη τρεχετε commands ειναι εδω http://endlessparadigm.com/forum/showthread.php?tid=11457 )

Άλλος ένας πληρέστατος βήμα βήμα οδηγός για softmod βρίσκεται εδώ:

http://sites.google.com/site/completesg/

Νομίζω ότι πιο αναλυτικά δεν γίνεται για να "φτιάξεις" το Wii.

το τσιπακι ειναι για να παιζει δισκακια αντεγραμμενα και μονο

(επισης εκτος απο wii DVDR, παιζει και isos gamecube γραμμενα και αυτα σε κανονικα 12'' DVDR)

το βαζεις το τσιπακι (wiikey2) και τελος, δεν εχεις προβλημα με εκδοσεις κλπ

για να παιζεις παιχνιδια απο USB δισκο (ή στικακι), τοτε χρειαζεσαι επιπλεον και το softmod (το homebrew channel) και εναν usb loader.

τα channels μπορεις να τα αποθηκευεις και στην SD πλεον, και θεωρητικα ειναι καλυτερα για να μην γεμιζει η μνημη του wii.

(αν και εγω εχω ενα προβλημα με μια καρτα που αποθηκευσα channels, τωρα κρασσαρει, οποτε πρεπει παλι να δοκιμασω απο την αρχη)

αλλα βασικα στην καρτα βαζεις τα channels που ειναι wiiware παιχνιδια κλπ

και να χαλασει η καρτα, δεν εγινε και τιποτα, τα ξαναπερνας.

ευχαριστω για την απαντηση σου.καλυφθηκα εν μερει.λογικα μετα την τοποθετηση

του chip θα επιστρεψω με περισσοτερες αποριες.

Καλώδιο component δεν έχω βάλει, και μιας και το έφερε η συζήτηση, το έχει βάλει κανείς από το forum? Είδε διαφορά? Απ' όσον ξέρω η ανάλυση με το component είναι 480p ενώ με το standard 575ι (PAL). Παρόλο που είναι interlaced, δεν είναι καλύτερη?

Επίσης δεν ξέρω αν τα wad που δοκίμασα είναι pal ή ntsc. Το torrent δεν ανέφερε τίποτα τέτοι. Ξέρει κανείς πώς να το δω 'η/και να το αλλάξω?

Οσο για τα δικά σου DeSaad sorry αλλά εγώ έχω μείνει στην 4.1Ε

serialnumber.jpg

κι εδω

http://wiitracker.nintendo-scene.com/search.php

βαζεις το serial και βλεπεις ποιο chip εχει το wii σου για να παραγγειλεις modchip. Αυτος δεν ειναι 100% σιγουρος τροπος και καλυτερα να το ανοιξεις και να δεις μεσα ποιο ειναι (ετσι κι αλλιως θα το ανοιξεις μετα για να περασεις το modchip).

Κι εγω αν κι εχω modchip τελικα πηγα σε 100% softmod και ησυχασα, που να ψαχνεις δισκακια κλπ.

@ DeSaad

USB Loader τρεχει με οποιοδηποτε 4.0 και πανω firmware. Για μενα ο καλυτερος οδηγος (στα αγγλικα βεβαια) ειναι εδω: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901&st=0

α και το προγραμμα που αλλαζει region τα wads ειναι το "Free the Wads", θα το βρειτε παντου, (ενα GUI του για να μη τρεχετε commands ειναι εδω http://endlessparadigm.com/forum/showthread.php?tid=11457 )

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο.

θα ηθελα ακομα μια διευκρινηση.το homebrew channel τι ακριβως κανει?

Ειναι ενα channel στο κεντρικο menu του wii με το οποιο εγκαθιστας προγραμματάκια, emulators, mini games και hacks. Μεταξυ άλλων, μεσω αυτού τρέχεις το Wad Manager το οποιο εγκαθιστα και Virtual Console (VC) games. Δες εδω τον καταλογο με ολα τα homebrew apps και πολλα tips: http://www.wiibrew.org

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...