Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα τις τελευταίες σελίδες και ενημερωτικά αναφέρω ότι αν είστε softmodded με τα launchers σας κλπ, δε χρειάζεται update του fw του Wii για να παίξουν τα τελευταία games.

Αντίθετα, ένας friend με chip, έβαζε Dead Space και του πέταγε μαύρη οθόνη. Έκανε update του fw του Wii κι έπαιξε μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες ειμαι sotmoded σε 4.1. Σήμερα μετά από καιρό διαπίστωσα οτι δεν ανοιγει το HBC. Μαυρη οθόνη. Επειδή έχω όμως wad manager σε καναλι μηπως παιζει το HBC σε wad να το κάνω Install. Βαριέμαι να κάνω παλι το twilight hack.

Γεια σας! μολις απεκτησα το Wii !!! βασικα το εκανα κατευθειαν update στην 4.2E και τωρα αναρωτιεμαι αν υπαρχει κρακ για αυτο το firmware. εκανα βλακεια; απλα ηθελα να εχω οπερα... ελπιζω σε καποια λυση/απαντηση...

καλησπερες σε ολους. Φιλε el σωσε με. Ειχα το προβλημα με το dead space και αποφασισα να κανω το τελευταιο update με το wiiSCU. To παιχνιδι και παλι δεν επαιξε οποτε ειπα να δοκιμασω να κανω update απο τον wankikoko αλλα μολις τελειωσε η διαδικασια το wii brickαρε. Μαυρη οθονη κτλ.Ευτυχως ειχα το bootmii και τεσπα με το downgrader to επανεφερα σε ν2.2 . Τωρα ομως εχω τα εξης 2 σοβαρα προβληματα. 1.εχω κανει τα τελευταια update σε ολα τα CHANNEL με το wiiSCU αλλα το disc channel μου βγαζει οτι θελει update το οποιο αν κανω το wii brickαρει οποτε παλι απο την αρχη...2. το wii ειναι πιο αργο. για να με παει απο ενα channel sto μενου κανει τουλ μισο λεπτο... Ξερει κανεις αν παιζει τιποτα σε στυλ...format η τπτ τετοιο??? :Ρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Wii Fit Plus ξερει κανεις αν μπορουμε να γυρισουμε απο imperial σε metric (από pounds/inches σε κιλά/εκατοστά); Επίσης, πως διάολο κανει import τα settings από το παλιό Wii Fit; Κάπου διάβασα οτι υποστηρίζεται αυτό το option αλλά δεν το βρίσκω :-/

Α, κι εμενα μερικα NTSC που εβγαζαν μαυρη οθονη επαιζαν τελικα αν στα screen settings κατεβαζα τη σαρωση στα 50Hz...

Ο Wanikoko δεν ειχε πει οτι δεν θα ξανασχοληθει με wii? Να ναι καλα που αλλαξε γνωμη...

Επεξ/σία από Mas_Bass

Κατ' αρχήν καλημέρα. Είμαι καινούργιος στην παρέα και είπα να κάνω μια - δυο ερωτήσεις σχετικά με το wii. Ο νονός του γιου μου του έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα την κονσόλα του, που την χρησιμοποιούσε για 1 χρόνο περίπου, χωρίς όμως να την "πειράξει". Η έκδοση είναι 3.1Ε. Έπαιζε μόνο τα spor παιχνίδια που είχε όταν την πήρε και το Mario Kart Wii που το αγόρασε.

Η πρώτη ερώτηση μου είναι αν μπορώ κάνοντας την διαδικασία που περιγράφετε στο πρώτο post, να βάζω αντιγραμμένα παιχνίδια. Το ρωτάω αυτό γιατί όπως διάβασα λέει ρητά ότι "Ποτέ μα ποτέ δεν κάνουμε update το Wii από το ίντερνετ ή από παιχνίδια" ενώ ο κουμπάρος μου, μου είπε ότι την πρώτη φορά που έβαλε το Mario Kart πρέπει να έκανε κάτι, ίσως update, αλλιώς δεν έπαιζε (δεν έχει internet οπότε μόνο από το δισκάκι μπορεί να το έκανε).

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το αν τελικά γίνει η "δουλειά" και αγοράσω ένα παιχνίδι που θέλει να κάνει update για να ξεκινήσει, τότε πως το βάζω να παίξει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Κατ' αρχήν καλημέρα. Είμαι καινούργιος στην παρέα και είπα να κάνω μια - δυο ερωτήσεις σχετικά με το wii. Ο νονός του γιου μου του έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα την κονσόλα του, που την χρησιμοποιούσε για 1 χρόνο περίπου, χωρίς όμως να την "πειράξει". Η έκδοση είναι 3.1Ε. Έπαιζε μόνο τα spor παιχνίδια που είχε όταν την πήρε και το Mario Kart Wii που το αγόρασε.

Η πρώτη ερώτηση μου είναι αν μπορώ κάνοντας την διαδικασία που περιγράφετε στο πρώτο post, να βάζω αντιγραμμένα παιχνίδια. Το ρωτάω αυτό γιατί όπως διάβασα λέει ρητά ότι "Ποτέ μα ποτέ δεν κάνουμε update το Wii από το ίντερνετ ή από παιχνίδια" ενώ ο κουμπάρος μου, μου είπε ότι την πρώτη φορά που έβαλε το Mario Kart πρέπει να έκανε κάτι, ίσως update, αλλιώς δεν έπαιζε (δεν έχει internet οπότε μόνο από το δισκάκι μπορεί να το έκανε).

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το αν τελικά γίνει η "δουλειά" και αγοράσω ένα παιχνίδι που θέλει να κάνει update για να ξεκινήσει, τότε πως το βάζω να παίξει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Kαλως ορισες λοιπον. Η εκδοση 3.1 που εχει το wii σου ειναι το update του mario kart wii.Τα updates γινονται κατα καιρους απο την nintendo για την καλυτερη επιδοση της κονσολας και εγκαταστασης νεων στοιχειων (υποστηριξη sd card κλπ).Ο τροπος αναπαραγωγης αντιγραμμενων παιχνιδιων ειναι απλος με hardmod (τσιπακι) και αρκετα πιο περιπλοκος με softmod ( hombrew, bannerbomb κλπ).Το hardmod δεν επηρεαζεται μεχρι στιγμης απο τα updates και το 99% των παιχνιδιων δουλευουν μια χαρα.Το softmod εχει συχνα προβληματα με τα updates και προσωπικα το βρισκω μεγαλη ταλαπωρια καθε τοσο να ασχολουμαι με το wii και αν θα παιξει με το νεο update κλπ.Για την αφαιρεση των updates υπαρχουν διαφορα προγραμματα που κανουν την δουλεια αυτη. Αν τελικα αγοραζεις ,παιχνιδια απ οσο λες, και θελεις να ειναι η κονσολα σου "καθαρη" τοτε κανεις ολα τα updates χωρις κανενα προβλημα.

Ευχαριστώ για την απάντηση electrico. Απ' ότι κατάλαβα άσχετα από το update που έκανε από το mario kart, θα μπορέσω να κάνω το softmod, γιατί η έκδοση που πήγε είναι η 3.1Ε. Αυτό με ενδιαφέρει μήπως μπορέσω και κατεβάσω κάποιο παιχνίδι από internet. Μετά όμως θα παίζει και αγορασμένα; Και επιπλέον θα ήταν καλό να κάνω πρώτα update στην 4, με κάποιον τρόπο που δε ξέρω ακόμη, μιας και φαίνεται ότι είναι η οριακή προς τα πάνω σύμφωνα με το 1ο post, ή να προχωρήσω στο softmod και μετά βλέπουμε;

Ναι, παιζει κανονικα και τα αγορασμενα και τις κοπιες.

Προσωπικα εβαλα τσιπακι για να παιζει τα αντιγραμμενα δισκακια αλλα τελικα με τα ιδια λεφτα μπορουσα να παρω ενα εξωτερικο σκληρο και να τα φορτωνω απο εκει (πραγμα που εκανα τελικα) και να μη χρησιμοποιω ποτε το drive. Και καποια original που εχω τα περασα στον εξωτερικο σκληρο γιατι φορτωνουν πιο γρηγορα, δεν εχει φοβο να μην παιζουν λογω φθορας και, το βασικοτερο, τα εχω ολα σε μια οθονη αντι να ψαχνω ενα ενα τα δισκακια στο κουτι.

Απο τοτε που γραφτηκε το πρωτο post εχουν αλλαξει αρκετα, ψαξε λιγο να δεις τις πιο ανανεωμενες οδηγιες.

Ευχαριστώ Mas_Bass. Από προχθές διαβάζω μήπως και βγάλω άκρη, αλλά όσο προχωράω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι, αφού ότι διαβάζω σχεδόν αναιρείται μετά από μερικά posts ή βγαίνει κάτι καινούριο και δε ξέρω τι να κάνω. Είμαι και άσχετος με το θέμα οπότε... Τέλος πάντων θα κάνω μόλις μπορέσω το softmod σύμφωνα με τις οδηγίες στο zip από το 1ο post και βλέπουμε. Ελπίζω να μπορώ να έχω την βοήθειά σας από δω και πέρα, γιατί για την ώρα μου φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία.

Και κάτι τελευταίο για τώρα. Για να φορτώνω από σκληρό παιχνίδια χρειάζεται και κάτι άλλο εκτός από softmod και αν ναι τι;

Σας παρακαλώ, αν μπορείτε, να μου απαντήσετε απλά, μήπως και αρχίσω να βγάζω ποτέ άκρη για το τι πρέπει να κάνω για να παίζει ο μικρός παιχνίδια αγορασμένα ή αντιγραμμένα, από σκληρό ή από δισκάκι.

softmod = περνάς το Homebrew Channel

οταν εχεις αυτο , μπορεις να περασεις οτι αλλο θες μετα.

ακομα και mod chip να εχεις, αυτο θα το χρειαστεις.

αρα, μετα:

-περνάς εναν disk loader για να παιζει αντεγραμμενα δισκακια (αν δεν εχεις mod chip)

και

-περνάς και εναν usb loader για να παιζει παιχνιδια απο usb δισκο

και εγω ειχα βαλει mod chip οταν τα πραγματα ηταν αλλιως (ηθελες original το Zelda για να κανεις softmod και δεν υπηρχε usbloader)

τωρα χρησιμοποιω μονο το δισκο. Σπανιοτατα βαζω δισκακι. Τα δισκακια τα κραταω για backup, οχι για χρηση. Αν δεις και οτι σε μερικα παιχνιδια σου λενε δεν παιζει το δισκακι, γραψε σε 2χ, γραψε μονο σε verbatim κλπ

τα εχεις στο δισκακι για backup και να κι αν παιζει να κι αν δεν παιζει. απο το δισκο παιζουν ολα.

Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση, που ήταν ότι ακριβώς ήθελα.

Για αρχή το Homebrew Channel, κατόπιν disk loader και usb loader. Θα κάτσω να διαβάσω τι κάνω για τα δύο τελευταία και μετά ξεκινώ. Μπέρδεμα έχω με τα IOS και CIOS, αλλά από τις οδηγίες για το Homebrew Channel κατάλαβα ότι θα μπουν κάποια από αυτά πχ CIOSv7, οπότε πιστεύω να γίνει η δουλειά μου.

Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση, που ήταν ότι ακριβώς ήθελα.

Για αρχή το Homebrew Channel, κατόπιν disk loader και usb loader. Θα κάτσω να διαβάσω τι κάνω για τα δύο τελευταία και μετά ξεκινώ. Μπέρδεμα έχω με τα IOS και CIOS, αλλά από τις οδηγίες για το Homebrew Channel κατάλαβα ότι θα μπουν κάποια από αυτά πχ CIOSv7, οπότε πιστεύω να γίνει η δουλειά μου.

Δυστυχως ειναι περιπλοκο και ανιχνευσιμο απο την nintnedo.Οποιος εχει softmod ρισκαρει στα online παιχνδια γιατι η λειτουργια του δεν ειναι stealth οπως τα τσιπς. Πληροφορια που διαβασα πριν μια εβδομαδα ηταν αυτο χωρις να ειμαι 100% σιγουρος.Τα IOS CIOS ειναι τα κλειδια της nintendo για να κανει προβληματικο το homebrew και σε καθε update ειναι αυτο που τρομοκρατει τους homebrewers.Υπαρχουν σε διαφορα φορουμ πχ http://www.gbatemp.net/ τα οποια εχουν πληροφοριες για τις εκδοσεις ios cios, οδηγους εγγαταστασης κλπ. Ευχομαι να ειναι απλα

Δυστυχως ειναι περιπλοκο και ανιχνευσιμο απο την nintnedo.Οποιος εχει softmod ρισκαρει στα online παιχνδια γιατι η λειτουργια του δεν ειναι stealth οπως τα τσιπς.

Ρε παιδιά γιατί παραπληροφορείτε το κόσμο; Ούτε bans παιζουνε ούτε τίποτα. Τι να φοβούνται ακριβώς όσοι παίζουν online;:eek:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...