Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να σου πω, εγω απο τοτε που το πηρα εβαζα τα updates του waninkoko και ποτε δεν ειχα προβλημα με τιποτα. Τρεχω και homebrew, και games απο USB, και channels, και δεν εχω παθει καποιο κολλημα. Αυτο με το ποσο σταθερο ειναι το 3.2 το ακουω τοσο καιρο που νομιζω οτι εμεινε απο τοτε που επαιζαν διαφορα με τα τσιπακια και ολοι το επαναλαμβανουμε σα ραδιο αρβυλα μεχρι σημερα. Δες τον οδηγο του gherudos που εχει link εδω πιο πανω, είναι πολύ λεπτομερής και τα καλύπτει ολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

να σου πω, εγω απο τοτε που το πηρα εβαζα τα updates του waninkoko και ποτε δεν ειχα προβλημα με τιποτα. Τρεχω και homebrew, και games απο USB, και channels, και δεν εχω παθει καποιο κολλημα. Αυτο με το ποσο σταθερο ειναι το 3.2 το ακουω τοσο καιρο που νομιζω οτι εμεινε απο τοτε που επαιζαν διαφορα με τα τσιπακια και ολοι το επαναλαμβανουμε σα ραδιο αρβυλα μεχρι σημερα. Δες τον οδηγο του gherudos που εχει link εδω πιο πανω, είναι πολύ λεπτομερής και τα καλύπτει ολα.

Βασικά είχε αξία τότε επι εποχής twilight hack όπου στην 3.4 τα σβηνε τα κανάλια ενώ μόνο στην 3.2 δούλευε το starfall (αν θυμάμαι καλά) που σε προστάτευε από τα updates (αν πήγαινες 3.4 την έκατσες... αργότερα είχε βγει downgrader αλλά και πάλι γιατί να περάσεις όλη αυτή τη μανούρα)

Δεν αξίζει πλέον να είσαι στην 3.2 έκδοση,αναγκαστικά πάς σε 4.1 που σου προσφέρει όλα τα καλούδια της 3.2 αλλά με μεγαλύτερη συμβατότητα παιχνιδιών καθώς όλα τα νέα παιχνίδια απαιτούν νεότερο firmware.

Ακριβώς. Αν και δεν έχω βρει ακόμα παιχνίδι που απαιτεί το νεο firmware (δεν του χω κάνει ακόμα update) σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι μην χάσεις την 3.2

To έχω ξαναπεί/ρωτήσει. Για αναβάθμιση του fw, ποιος ο λόγος πέραν των χαρακτηριστικών; Ούτε ένα game δεν έχω δει που να θέλει άλλο fw. Αν υπάρχει problem, συνήθως θα'ναι καμιά ασυμβατότητα του Loader ή τέσπα κάτι άλλο. Όχι όμως θέμα του fw. Είμαι με 3.2 και παίζω τα πάντα... :P Το αναφέρω ως info. :-)

Same here.

Αν και έβαλα 4.1 τώρα που έκανα το softmod. Πρίν δεν είχα κανένα πρόβλημα με συμβατότητες κτλ.. Νομίζω τα sd channels είναι ένας πολύ καλός λόγος να αναβαθμίσεις κανείς :)

Wii Soft-Mod Guide (backups χωρίς τσιπ στο Wii)

Καλησπέρα,

αυτός ο οδηγός περιγράφει πως να εγκαταστήσεις στο Wii (τσιπαρισμένο ή ατσιπάριστο) το Homebrew Channel το οποίο επιτρέπει να τρέξουνε homebrew προγράμματα από SD card.

Τι είναι τα homebrew προγράμματα; Προγράμματα που επιτρέπουν εκτός των άλλων την φόρτωση backup παιχνιδιών είτε από DVD είτε μέσω USB. Την φόρτωση Channels παιχνιδιών στο Wii.

Απαραίτητα:

• Μια SD card (υποστηρίζονται και οι SDHC πλέον)
  • Ένα Wii (modded ή unmodded)
  • Όρεξη και μια ώρα ελεύθερη!
  • Γρήγορη σύνδεση στο Internet

Προαιρετικά:

• Wii συνδεδεμένο με το Internet ( για το Homebrew Browser)

Βήματα:

1. Ακολουθείτε τις οδηγίες αυτού του οδηγού (στα αγγλικά για βοήθεια ρωτήστε)

2. Πηγαίνετε σε αυτό το site και κατεβάζετε όποιο homebrew πρόγραμμα θέλετε, είναι δωρεάν.

Αν το Wii σας είναι ενωμένο με το Internet προτείνω να κατεβάσετε τον Homebrew Browser ο οποίος σας επιτρέπει μέσα από το Wii να κατεβάζετε homebrew προγράμματα σε αυτό.

Συνιστώμενα Homebrew Προγράμματα:

i) Gecko OS -> Επιτρέπει την φόρτωση backup παιχνιδιών και παιχνιδιών από άλλα regions.

ii) Wad Manager -> Επιτρέπει την φόρτωση καναλιών στο Wii τα οποία είναι αποθηκευμένα σε μορφή .wad στην SD card σας.

Πλήρης λίστα των Homebrew

Τα πιο πάνω τα έχω δοκιμάσει και δουλεύουν κανονικά σε τσιπαρισμένο (με WiiKey) Wii. Όμως πλέον δεν χρειάζεται καν να έχει κάποιος τσιπάκι, ακόμα καλύτερα!!!

Εύχομαι όλα αυτά να σας βοηθήσουν στο να μπείτε στον Homebrew κόσμο του Wii.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις γράψτε εδώ.

Καλό λιώσιμο! :-D

Όντως δεν το πρόσεξα, δεν το είδα ψηλά στα threads γι'αυτό και υπέθεσα οτι δεν υπήρχε. Έπρεπε να κάνω search αλλά δεν έκανα.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια, το dance mat μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειριστήριο στο bootmii; Θα μου φέρει ένα φιλαράκι ένα wii, και θέλω να ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω δουλειά με το χαλάκι το οποίο μπαίνει σε θύρα βύσματος gamecube. Όποιος έχει χαλάκι και δεν βαριετε , ας το τσεκάρει μια. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Antretng

loooooooooooool

Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό όταν έκανα το bootmii. Εμένα μου δούλεψε απο wiimote η εγκατάσταση και με reset/power το μενού του.

Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλα δυστυχώς δεν νομίζω να μπορέσω να ασχοληθώ μέχρι τη δευτέρα.

Το ρωτάω επειδή σε ένα φιλαράκι μου, αλλά και σε κάποια παιδιά από εδώ μέσα, δεν τους δούλευαν τα πλήκτρα της κονσόλας και ήθελε gamecube controller. Υποψιαζόμαι ότι ίσως και να κάνει δουλειά. Μάλλον θα το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τη Κυριακή που θα μου το φέρει. Απλά αν μου επιβαιβέωνατε ότι ΔΕΝ δουλεύει θα έψαχνα από τώρα για gamecube controller

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Από τα περασμένα Χριστούγεννα είχα αποκτήσει το wii , αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα ώστε να το τσιπάρω λόγω έλλειψης χρόνου περισσότερο.

Διαπιστώνω με έκπληξη ότι ίσως και να μπορώ να γλιτώσω τα 80 ευρώπουλα που μου ζητάει ένας γνωστός κύριος καταστηματάρχης διαβάζοντας αυτό εδώ αλλά και το παλαιότερο ποστ το οποίο είναι βέβαια ενημερωμένο (updated) για softmod .

Ομολογώ λίγο η ασχετοσύνη μου και το ότι έχω πολύ καιρό να καταπιαστώ με τέτοιες ιστορίες με μπέρδεψαν παράφορα...

Έχω καταλήξει να έχω βάλει το homebrew channel στο οποίο όταν κάνω start και μετά πατάω home στο τηλεχειριστήριο μου βγάζει ένα μενού.

Πάνω πάνω δεξιά γράφει 1.0.3 και ακριβώς από κατω γράφει IOS36 V12.22

όταν δε πατάω λaunch bootmii όλα φαίνεται να παγώνουν...

Επίσης το βερσιον που έχω στο wii είναι 4,1ε. φορτωμένο από ιντερνετ (δεν μπόρεσα να το βάλω μόνος μου χωρίς ιντερνετ γιατί είχα μπερδευτεί πάρα πολύ)

προσπαθώντας να φορτώσω ένα δισκάκι στο home brew channel πατώντας δεξιά στο δισκάκι μου γράφει ότι δεν αναγνωρίζει το δισκάκι...

Εδώ εύλογα όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι γεννιούνται και οι απορίες μου.

Προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά ή ακόμα καλύτερα κάτι έχω παραλήψει...

αρχικά θα ήθελα κάποιος να με κατατοπίσει με έννοιες όπως bootloader wad loader usb loader kai prasina aloga που μου είναι πολύ δύσκολη η κατανόηση τέτοιων εννοιών

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους με βοηθήσετε. Την καλησπέρα μου και πάλι και συγχωρέστε με για το μακροσκελές κείμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...