Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Εδώ είμαι πάλι με χειριστήριο Gamecube (gherudos τελικά είχες δίκιο. Ηταν το πιο εύκολο πράγμα. 8 Ευρώπουλα και σε δύο μέρες ήταν εδώ - Imitation εννοείται) και ολοκληρωμένο τον οδηγό του gherudos μέχρι το 6o βήμα. Στο 7ο το trucha bug restorer μου εμφανίζει μόνο την επιλογή Download IOS from NUS. Δεν ενφανίζει επιλογή NUE. Είπα να δοκιμάσω αυτή μήπως και το Wii μου είναι αμερικάνικο παρόλο που αγοράστηκε στην Ελλάδα από τη U-shop (όμιλος quest). Στον οδηγό δεν αναφέρεται αν θα εμφανίσει και τις δύο ή τη μία αναλόγως της προέλευσης του wii. Ομως δεν μπόρεσε να κατεβάσει τίποτα και μου έβγαλε τα παρακάτω μηνύματα:

Initializing network...Done

Loading certs

loading TMD

net_gethostbyname failed : -125

Error making http request

loading tmd failed, ret=4294967295

Error reading IOS into memory

Downgrade failed

Press any key to exit

Ευτυχώς το Wii bootαρει κανονικά.

Το δίκτυό μου στο σπίτι παίζει κανονικά πάντως.

Στο μεταξύ είδα ότι έχει επιλογή να το φορτώσει από την SD κάρτα αλλά δεν εμπεριέχεται στο πακέτο που κατέβασα. Κάποιο link για αυτό γνωρίζουμε ? :)

Απ' ότι διάβασα στη σελ 354 & 356 του forum, ο sattack είχει το ίδιο πρόβλημα. sattack μ' ακούς!!!! Εκανες κάτι??

Και κάτι που είδα μόλις τώρα στον οδηγό και το είχα παραβλέψει όταν τον διάβασα την πρώτη φορά. Τι είναι το LU64+ και πώς μπορώ να ξέρω αν το wii μου είναι τέτοιο?

Προσθήκη: Εχει να κάνει κάτι με το serial number? Το δικό μου αρχείζει από LEF118.

Επεξ/σία από yzf906
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προβλημάτων συνέχεια: Έκανα το partition primary/active και πλέον δε μπορώ να το φορτώσω/μορφοποιήσω με το WBFS Manager.

Υποθέτω το κλειδώνει το λογισμικό (και σε ΧΡ και σε 7). Ιδέες? edit: Άντε το ξεπέρασα κι αυτό.

Δοκίμασα και τον Configurable USB Loader, και πάλι δε βλέπει το partition, μπας και το διαμόρφωνα από εκεί (για την ακρίβεια γράφει: Μounting USB Mass Storage Device... error: ret=-1). edit: Αυτό παραμένει

Από τη στιγμή που το flash μου λειτουργεί σωστά και με τους 2, υποθέτω πως δεν έχω κάνει κάποια πατάτα με το σπάσιμο, οπότε κάτι δεν πάει καλά στο setup του δίσκου.

Επεξ/σία από Πέτρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προβλημάτων συνέχεια και για μένα. Αφού τελικά κατάφερε να κατεβάσει το IOS15 από το NUS (παρεπιπτόντως δεν υπάρχει NEU απ' ότι είδα σε άλλα forums αλλά πρόκειται για τον Nintendo Update Server) δεν μπορεί να κατεβάσει με τίποτα το IOS36. Τη μια φορά λέει ότι δεν μπορεί να βρει το όνομα (net_gethostbyname : failed) και την άλλη ξεκινάει να το κατεβάσει και μετά από λίγο αρχείζει να βγάζει μηνύματα tcp_read : timeout μέχρι που το πρόγραμμα σκάει και βγάζει κάποιο exception. Εχει επιλογή όμως να το διαβάσει από την SD σαν wad. Με το πρόγραμμα NintendoUpdateServer Downloader το κατέβασα από τη Nintendo στο PC μου και έφτιαξε το wad μόνο του. Βρήκα και τις οδηγίες ως προς το τι ονόματα πρέπει να έχουν τα αρχεία αυτά στην SD.

Το πρόβλημα όμως είναι το εξής:

ΚΩΛΩΝΩ να το κάνω πριν ακούσω την γνώμη των ειδικών εδώ!!!!

Περιμένω γνώμες...

Παρεπιπτόντως, με αυτό το πρόγραμμα μπορείς υποτίθεται να κατεβάσεις όλα τα παιχνιδια που πουλάει η Nintendo στο in line shop. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Παίζουν?

Προσθήκη : Στο HBC κάτω δεξιά έχει ένα εικονίδιο με μια υδρόγειο σφαίρα. Αυτό αναβοσβήνει τρεις - τέσσερις φορές κάθε φορά που βγαίνω από το Trucha Bug Restorer μετά το βήμα 8 και μετά μένει σταθερά αναμένο. Είναι μήπως ενδεικτικό της κατάστασης του δικτύου?

Επεξ/σία από yzf906

Προσθήκη : Στο HBC κάτω δεξιά έχει ένα εικονίδιο με μια υδρόγειο σφαίρα. Αυτό αναβοσβήνει τρεις - τέσσερις φορές κάθε φορά που βγαίνω από το Trucha Bug Restorer μετά το βήμα 8 και μετά μένει σταθερά αναμένο. Είναι μήπως ενδεικτικό της κατάστασης του δικτύου?

Δείχνει την κατάσταση της σύνδεσης του HBC στο internet. Συνδέεται για να ελέγξει για νέες εκδόσεις.

Προβλημάτων συνέχεια: Έκανα το partition primary/active και πλέον δε μπορώ να το φορτώσω/μορφοποιήσω με το WBFS Manager.

Υποθέτω το κλειδώνει το λογισμικό (και σε ΧΡ και σε 7). Ιδέες? edit: Άντε το ξεπέρασα κι αυτό.

Δοκίμασα και τον Configurable USB Loader, και πάλι δε βλέπει το partition, μπας και το διαμόρφωνα από εκεί (για την ακρίβεια γράφει: Μounting USB Mass Storage Device... error: ret=-1). edit: Αυτό παραμένει

Από τη στιγμή που το flash μου λειτουργεί σωστά και με τους 2, υποθέτω πως δεν έχω κάνει κάποια πατάτα με το σπάσιμο, οπότε κάτι δεν πάει καλά στο setup του δίσκου.

Καλημέρα,

Δες και εδώ μήπως ο δίσκος δεν είναι συμβατός με usbloader

http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php?title=USB_Devices_Compatibility_List

Επίσης εδώ "how to fix "ERROR: Could not initialize USB subsystem (ret = -1)"

http://gbatemp.net/index.php?showtopic=144869&hl=error:+ret=-1

Καθώς και αυτό "How To Make Any HDD Compatible With USB Loader For Dummies":

http://gbatemp.net/index.php?showtopic=146887&hl=error:+ret=-1

100% δίσκος είναι συγκεκριμένα ο USB controller του εγώ είχα προβλήματα με διαφορετικούς usb2 controllers.. κάποιους δεν τους αναγνώριζε και κάποιοι κάνανε παρεμβολές στην TV μα το που έπαιρναν ρεύμα..

@ Πέτρος.

Φίλε με WD σκληρό είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα.

Εκεί που δούλευαν τα πάντα έκανα upgrade σε νεότερη έκδοση του cios και μετά μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα με εσένα.

Για δοκίμασε cios rev 10. Εμένα μόνο με αυτό δουλεύει. Ποτέ δεν ξέρεις...

Εγώ θα σύστηνα και την εγκατάσταση του CIOS "Hermes' IOS 222/223" Εχει καλήτερη συμβατότητα ,DVD9 υποστίριξη (στο CIOS rev14 έχει αφερεθεί) το metroid trilogy παίζει μια χαρά..

Ένας πολύ χρησιμος οδιγός εδώ: http://gwht.wikidot.com/hermes-ios222-223

Εγώ το έχω σαν default στον configurable USB loader...

Οπως λεει κι ο Argy είναι τζόγος το καθε μοντελο. Εχω δοκιμασει 6 διαφορετικους σκληρους στο wii μου και αναλογα με το μοντελο θελουν και διαφορετικη διαδικασια. Αλλοι πρεπει να συνδεθουν στo wii αφου ξεκινησεις τον USB Loader, αλλο με το που αναβεις το wii, αλλοι λειτουργουν με το 222/223 κλπ. Επίσης, ένας LaCie 500ρης δεν επαιζε καθολου (ενω ο ιδιος στα 250GB δουλευε) οποτε δες αν υποστηριζεται ακριβως η χωρητικοτητα που εχεις. Τελικα εκεινος που δεν επαιζε βγηκε απο τη θηκη του, μπηκε σε μια αλλη και δουλεψε κανονικα οποτε στη χειροτερη θα παρεις μια θηκη απο ebay ή θα του κανεις τραμπα τη θηκη με καποιο αλλο εξωτερικο που εχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Basilis, @argi73: Με ένα συνδυασμό των συμβουλών σας, κάτι κατάφερα.

Συγκεκριμένα, πέρασα το CIOS "Hermes' IOS 222/223" και με διάφορα πειράματα (τελικά ο σκληρός λειτουργεί μόνο στην κάτω θύρα, το flash μόνο στην πάνω) τα κατάφερα με τον "ενσωματωμένο" uloader.

Αν καταφέρω να λειτουργήσει ο configurable USB loader (γιατί ο άλλος δε βλέπεται), θα είμαι αρκετά καλά. Κάτι πρέπει να πειράξω σε ένα txt από ότι είδα.

Άλλες συμβουλές?

edit: τελικά λειτούργησε και ο configurable USB loader, με το συγκεκριμένο τχτ, οπότε πλέον όλα καλά... μέχρι νεωτέρας!

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Επεξ/σία από Πέτρος

Να ρωτησω και κατι αλλο:

Έχει βρει κανεις καποιο site στο οποιο να φτιαχνει κανείς mii, να τα κανει export σε .mii αρχεια για να τα φορτωσει μετα στο wii; Θέλω να στείλω ένα τέτοιο site σε φιλους που δεν εχουν wii να φτιαξουν το avatar τους online και να μου το στειλουν (οποτε μαζευομαστε κολλανε με τις ωρες μεχρι να φτιαξουν ενα mii που τους αρεσει και στο τελος δε παιζουμε).

Το πιο κοντινό που βρήκα είναι το http://www.myavatareditor.com που ενω μπορει ν'ανοιξει αρχεια .wii δεν κανει export και σε .wii να τα περασω κατευθειαν...

(οποτε μαζευομαστε κολλανε με τις ωρες μεχρι να φτιαξουν ενα mii που τους αρεσει και στο τελος δε παιζουμε).

lol . Εγώ, όποιο φιλαράκι φέρνω να παίξουμε δεν του φτιάχνω καν mii. Ως guest μπαίνει. Χαμένος χρόνος κατα την γνώμη μου. (sorry για το offtopic)

System 3.2E

Soft modded wii, εξωτερικός σκληρός σε USB, usbloader και usbloader_gx όλα εγκατεστημένα και δουλεύουν.

Πρόσφατα δοκίμασα τα Truck Racer και Kart Racer.

Παρατήρησα οτι κατά τη μεταφορά των παιχνιδιών στο σκληρό ονομάζονταν σε TruckRacerVerifyData και αντίστοιχα KartRacerVerifyData.

Τι ειναι αυτο το "VerifyData". Έτσι πρεπει να γίνεται;

Επίσης να πω οτι δεν επαιζαν, εβγαινε μια μαύρη οθονη και μετά τιποτα. Επρεπε να κλεισω το Wii με παρατεταμένο πατημα του κουμπιού για να ξαναξεκινήσει.

Ξέρει κανείς γιατι δεν παίζουν ;

Το Kart Racer θυμαμαι οτι κυκλοφόρησε από κάποιο κακό rip που δεν δουλευει, δοκιμασε να το κατεβασεις απο αλλου, κι εμενα τη πρωτη φορα δεν δουλευε και δεν το ανοιγαν καν τα Regionfrii και Brick Blocker. Περναω ολα τα iso απο τα 2 προγραμματα να δω αν ειναι οκ, αν δεν μπορουν να τα ανοιξουν αυτά τοτε εχω κακό rip.

Το ονομα που βλεπεις πιθανότατα είναι το όνομα του version στο Dvd που παει από την εταιρεια στο εργοστασιο παραγωγης. Διαφορα πειρατικα group εχουν ακρες σε τετοια εργοστασια ή εταιρείες συσκευασίας κι απο εκει βρισκουν games πολυ πιο νωρις απο την επισημη ημερομηνια εκδοσης. Εχω δει διαφορα τετοια names πχ FINAL, RC, κλπ. Μπορεις να το αλλαξεις αν χρησιμοποιεις WBFS Manager, έχεi οption rename.

Edit: Εριξα μια γρηγορη ματιά και αυτα τα games εγκαθιστουν το 3.4Ε update οπότε ισως να το χρειαζονται για να παιξουν...

Ηθελα να γλυτώσω το update καθότι λένε οτι η 3.2 ειναι απο τις πιο καλές σε θεματα συμβατότητας backup iso's.

Πολλά αυθεντικά παιγνίδια μαλιστα ενω ζητάνε να κάνουν update στα backup τους αφαιρούν αυτη τη διαδικασία και παρόλα αυτα παιζουν κανονικά.

Αν θελήσω πολύ να τα παίξω μάλλον θα καταφύγω στον firmware updater του Wanikoko.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...