Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με diskutil γραφώ επιλέγω το iso open with diskutil και μετά burn....

Το format γινεται και μέσα από το wii απο τον USB loader.. υπάρχει και πιθανότητα μη συμβατής SDHC..

(format μπορείς να κάνεις με μέσα από το terminal στον mac :

*init the partition:

./wbfs -p $PART init

then wbfs can find automatically your wbfs partition inside your disks.

*add an iso to your partition

./wbfs add <your_wiidisc.iso>)

Για να δείς τα partísion names:

Click on the partition in Disk Utility and press Command(Apple) + I (Get Info). It will list the device's BSD path

θα δείς κάτι τέτοιο:

/dev/disk0s2

/dev/disk1s2

άρα για να φορμάρει τον δεύτερο δίσκο δίνεις:

./wbfs -p /dev/disk1s2 init'

Μήπως τα DVD δεν τα αναγνορίζει ο backup Loader που έχεις; (Εγώ έχω wiikey chip)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@giorgos_k για δοκίμασε κανένα παλιότερο αλλά εγγυημένο loader όπως neogamma 6 ή gamma backup lancher και περνα το cios rev 13a (υπάρχει και b δοκίμασε πρώτα με a)

Και εννοείτε δοκιμάζεις με κάποιο flashaki (και μόλις 1 ή 2 gb να είναι μας αρκεί, κάποια games χωράνε... τα συμπιέζει... το wii music για παράδειγμα δεν ξεπερνά τα 500 mb) ώστε να αποκλείσουμε το αν φταίει κάποιο homebrew στο wii και όχι το dvd

Υ.Γ. Αυτό που λες για το rev 10 μου φαίνεται περίεργο... πρώτη φορά ακούω ότι βγάζει ασυμβατότητα... με ποιο game δοκίμασες; Διαφορετικά το 10 είναι εγγυημένο cios

@argi73 neogamma r7 δοκιμαζω κ δν παιζει..

@Antretng ο neogamma μου εβγαζε ασυμβατοτητα και ελεγε καλυτερα να εχω rev14 αντι για 10 που ειχα. εκανα update σε 14 κ παλι τπτ. Flashακι δν μου κοψε να δοκιμασω, δν εχω τροπο να φορμαρω ομως κ παλι...

Πάντως δοκίμασε και με άλλη μάρκα DVD-R (πάντα) (εγώ γράφω με Taiyo Yuden μόνιμα...) Άλλαξε και neogamma σε 6. Αν έχεις κανένα φίλο με mod wii δοκίμασε τα αντίγραφα σου και εκεί αν παίζουν σίγουρα φταίει ο loader

Υ.Γ και κάτι άλλο Original δισκάκια σου διαβάζει?

@argi73 neogamma r7 δοκιμαζω κ δν παιζει..

@Antretng ο neogamma μου εβγαζε ασυμβατοτητα και ελεγε καλυτερα να εχω rev14 αντι για 10 που ειχα. εκανα update σε 14 κ παλι τπτ. Flashακι δν μου κοψε να δοκιμασω, δν εχω τροπο να φορμαρω ομως κ παλι...

Εγώ πιστεύω, όπως σου πα και πιο πάνω, ότι μάλλον παίζει θέμα με το loader και το cios. Δοκίμασε τότε neogamma 6 (ή gamma backup launcher) + cios 10

Μα αν δεν κάνω λάθος, φορμάρισμα κάνει και το wii... τουλάχιστον με τον usb loader 1.5 γινόταν. Μήπως εννοείς ότι δεν υπάρχει wbfs manager για mac (χλωμό) ; Αλλιώς δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Και όπως σου πα και πριν όπως σου λέει και ο argi τα ιδανικά είναι τα DVD - R. Αλλά δεν νομίζω ότι φταίει το dvd γιατί το σφάλμα για αυτό είναι 349. Βέβαια δοκίμασε και με τη μάρκα που σου είπε όπως και τα DVD - R Verbatim εφόσον δεν δεις χαίρη με την αλλαγή loader και cios.

Ευχαριστώ παιδιά, τα εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα. Μόνο δοκιμές μένει να κάνω. Για να γυρίσω απο cios 14 σε 10 τι πρέπει να κάνω? Και ενα τεευταίο, uninstall τον neogamma 7 πως θα τον κανω?

cios από 14 σε 10 πολύ εύκολα απλός από HBC τρέχεις την εγκατάσταση του 10 και κάνει overwtrite την 14.. Γενικά μπορείς να πας σε όποια θέλεις.. Για το neogamma δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ισχύει το ίδιο...

Το neogamma το πέρασες στο wii , δηλαδή πρόσθεσες κανάλι ή απλά το τρέχεις μέσω του Homebrew. Για το πρώτο πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του wii για τα κανάλια και να κάνεις remove. Για το δεύτερο... δεν το χεις καν εγκαταστήσει, απλά το τρέχεις από την κάρτα, οπότε δεν υπάρχει κάτι να απεγκαταστήσεις. Αν θες να ελευθερώσεις μνήμη στη κάρτα απλά διέγραψέ το.

Πάντως πριν αρχίζεις να διαγράφεις κανάλια, να σε ενημερώσω ότι μπορείς να έχεις πολλούς loader... ειδικά στο παρελθόν που υπήρχαν περισσότερες ασυμβατότητες αυτό ήταν πανάκια. Οπότε μέχρι να βγάλεις άκρη μη το διαγράψεις , μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι δεν το θέλεις (για να μη ταλαιπωρήσε τσάμπα στο λέω)

Επίσης για να μην σβήνεις κανάλια βολεύουν πολύ και οι "forwarders" Είναι σαν shortcuts σε dol αρχεία στην SD. θέλεις να αλλάξεις version απλός αλλάζεις to dol στην SD

Επίσης για να μην σβήνεις κανάλια βολεύουν πολύ και οι "forwarders" Είναι σαν shortcuts σε dol αρχεία στην SD. θέλεις να αλλάξεις version απλός αλλάζεις to dol στην SD

Καλή μόντα. Δεν το ξερα. :-)

Ενας forwarder δηλαδή του ορίζεις το path - ποιο αρχείο να τρέχει; Δηλαδή δεν χρειάζεσαι να ψάχνεις διαφορετικούς forwarders για διαφορετική δουλειά;

Και με τους 2 τρόπους έβαλα το neogamma, ευχαριστώ για το info!

Τα ευχάριστα τώρα: Ευπειθώς αναφέρω οτι με φορμάρισμα του usb stick μου(16gb ocz) μέσω USB loader v1.0 σε συνδυασμό με το neogamma r7 κατάφερα να τρέξω κ τα 2 iso!! Το usb loader είχε επιλογή να μου τρέξει αυτό τα iso αλλα πήρα blue screen κ error 002!

Και ναι το WBFS for MacOS X έκανε απίστευτη δουλειά, έχω την εντυπωση οτι συμπίεσε τα iso απο 4 se 1gb

@argi73 αυθεντικά παιχνίδια που με ρώτησες πριν, τα παίζει ακόμα ναι. Αν χρειαστεί να πάω σε cios 10 ok, νόμιζα οτι overwrite μπορεί να κάνει προς τα μπροστά μόνο κ όχι προς τα πίσω.

Το σημαντικό είναι οτι επιτελους παίξαν τα backup ΜΟΥ :-D

Καλά το error 002 δεν είναι τίποτα. Απλά πρέπει να ενεργοποιήσεις την ρύθμιση 002 fix

Για πέρνα μια και το neogamma 6 και δοκίμασε τα dvd που χεις ήδη γράψει (τονίζω ότι στα τύπου + εγώ ποτέ δεν κατάφερα να παίξω). Απλά για την ιστορία και αν τυχόν θελήσεις να παίξεις και από dvd ;)

Όσον αφορά το ζιπάρισμα... τα games περιέχουν και junk δεδομένα... κοινώς τα γεμίζουν. Συνήθως κάπου στα 2 gb είναι τα games... έχει τύχει να δω και μόλις 500 mb

Καλά το error 002 δεν είναι τίποτα. Απλά πρέπει να ενεργοποιήσεις την ρύθμιση 002 fix

Για πέρνα μια και το neogamma 6 και δοκίμασε τα dvd που χεις ήδη γράψει (τονίζω ότι στα τύπου + εγώ ποτέ δεν κατάφερα να παίξω). Απλά για την ιστορία και αν τυχόν θελήσεις να παίξεις και από dvd ;)

Όσον αφορά το ζιπάρισμα... τα games περιέχουν και junk δεδομένα... κοινώς τα γεμίζουν. Συνήθως κάπου στα 2 gb είναι τα games... έχει τύχει να δω και μόλις 500 mb

Και που να δείς το Hamster Heros κοντά στα 100mb χα χα . Οι forworders είναι μεμονωμένοι.. Τους εγκαθιστάς σας κανάλια. Πχ εγώ έχω ένα κανάλι για τον USB loader GX και όταν θέλω να τον αλλάξω απλός βάζω το νέο dol στη SD. Μεγάλη συλλογή εδώ: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=114165

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...