Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήγαινε στη διαχείριση των Miis και κλίκαρε την επιλογή ή σείρε το Mii... (δεν θυμάμαι πολύ καλά τι βγάζει αλλά όντως μέσα από εκεί γίνεται δουλειά...). Ψάχτω και σίγουρα θα βγάλεις άκρη. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για άλλη μια φορά είσαι πολύ σωστός φίλε μου!

Τώρα, μόλις κάνω format κάνω αναβάθμιση απ'το net ή όχι?

Επίσης για τα παιχνίδια που δεν αντιγράφονται τα saves τους στην κάρτα, γίνεται τίποτα?

Μάλλον έχει γίνει χοντρή πατάτα!

Όπως είπα και πιο πάνω επιχείρησα να κάνω format στην μνήμη του Wii, πράγμα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Όταν όμως έκανε επανεκκίνηση μπαίνει στο μενού του hackmii (που είχα νωρίτερα) και από εκεί δεν κάνει τίποτα!

Όλo error βγάζει σε όποια επιλογή και να πατήσω. Το μόνο που δουλεύει είναι το HBC.

Tι κάνουμε τώρα?

Επεξ/σία από Chaos3X

Καταρχήν ποτέ δεν κάνουμε format το Wii αν έχουμε περάσει προγράμματα όπως το bootmii και το hackmii.Ευτυχώς όμως που έχεις τουλάχιστον το HBC.

Τώρα θέλει ηρεμία υπομονή και λίγο πειραματισμό.Εφόσον έχεις το HBC ακολούθησε τον οδηγό,αφού περάσεις τα απαραίτητα αρχεία στην SD ξεκίνα από το 4ο βήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήξερα ότι μπορεί κάτι να συμβεί.

Εγώ νόμιζα ότι απλώς θα σβηστούν όλα και θα ακολουθούσα απλά τον οδηγό.

Ξεκινάω...

Δεν με αφήνει να κάνω install το bootmii...

Τώρα?

Τελικά κάνοντας install τον Preloader κατάφερα να μπώ στο κεντρικό μενού του Wii αλλά πάλι δεν με αφήνει να κάνω install το bootmii λέγοντάς μου ότι τα ios που έχω μέσα δεν είναι αυθεντικά και κάτι τέτοια, οπότε η όλη διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Τώρα τσαντίστηκα και του χτυπάω και μία αναβάθμιση να δούμε τι θα γίνει...

Λοιπόν, μετά την αναβάθμιση έστρωσε. Είμαι πλέον σε Official 4.1E. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό...

Στο θέμα μας τώρα, έκανα εγκατάσταση το HBC και το bootmii, όταν όμως πάω να μπω στο μενού του μου βγάζει μεν την οθόνη του μενού αλλά τα χειριστήρια ξεσυγχρονίζονται(!) Κάνουν λες και δεν έχουν παίξει με την κονσόλα ποτέ. Δοκίμασα να τα επανασυγχρονίσω αλλά μάταια. Όταν όμως μπώ στο μενού του Wii ως δια μαγείας ξανασυγχρονίζονται και όλα λειτουργού ρολόι(!)

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι στην Official 4.1E δεν παίζει το bootmii...

Κάθε βοήθεια δεκτή.

P.S: Μπήκα πριν από λίγο στο bootmii.org και είδα ότι έχει βγεί και beta3 έκδοση...

Επεξ/σία από Chaos3X

Στο θέμα μας τώρα, έκανα εγκατάσταση το HBC και το bootmii, όταν όμως πάω να μπω στο μενού του μου βγάζει μεν την οθόνη του μενού αλλά τα χειριστήρια ξεσυγχρονίζονται(!) Κάνουν λες και δεν έχουν παίξει με την κονσόλα ποτέ. Δοκίμασα να τα επανασυγχρονίσω αλλά μάταια. Όταν όμως μπώ στο μενού του Wii ως δια μαγείας ξανασυγχρονίζονται και όλα λειτουργού ρολόι(!)

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι στην Official 4.1E δεν παίζει το bootmii...

Κάθε βοήθεια δεκτή.

P.S: Μπήκα πριν από λίγο στο bootmii.org και είδα ότι έχει βγεί και beta3 έκδοση...

Για να μπεις στο μενου του wii απο το bootmii ξεχνα τα χειρηστηρια...

Ενω εχει εμφανιστει η οθονη του bootmii θα πας στην κονσολα και θα πατησεις μια φορα το reset (enter) και ετσι θα σε βαλει μεσα στην αρχικη οθονη του wii.

Εν ολιγεις ο χειρισμος εχει ως εξής

power = μετακινηση στο μενου του bootmii

reset= enter - επιλογη

eject = επιλογη οταν θα πας στο menu settings

@Chaos3x σε χασα λιγο. Έτσι όπως το γράφεις είναι ότι με το που έκανες format και μπήκε στο βασικού μενού, σε βαλε στο hackimii... το βρίσκω απίστευτο να κανες format και να παρέμεινε το hackmii ή το homebrew, οπότε για πάρ'το μια από την αρχή και πες τα ενδιάμεσα βήματα ...

Αν και μάλλον η απάντηση του @Minotavrs σου έλυσε την απορία για το bootmii ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
@Chaos3x σε χασα λιγο. Έτσι όπως το γράφεις είναι ότι με το που έκανες format και μπήκε στο βασικού μενού, σε βαλε στο hackimii... το βρίσκω απίστευτο να κανες format και να παρέμεινε το hackmii ή το homebrew, οπότε για πάρ'το μια από την αρχή και πες τα ενδιάμεσα βήματα ...

Αν και μάλλον η απάντηση του @Minotavrs σου έλυσε την απορία για το bootmii ;)

Φίλε Antretng θα το πάρω απ'την αρχή, απλά να σημειώσω ότι στο προηγούμενο post μου κάθε παράγραφος είναι και διαφορετική προσπάθεια, απλά τα έβαλα όλα μαζί για να μην κάνω διπλά και ριπλά post...

Λοιπόν, όπως είπα είχα πρίν το hackmii ή bootmii, δεν θυμάμαι καλά. Όλα δουλεύανε ρολόι, μέχρι και το Wii Sports Resort μου έπαιζε σε 3.2E και cIOS 14.

Θέλοντας κι εγώ να εκμεταλευτώ τα νεότερα της έκδοσης 4.0, είπα να ακολουθήσω τον οδηγό του φίλου Gherudos. Έτσι σκέφτηκα (ο βλάκας) να έχω καθαρό το Wii πρίν κάνω το οτιδήποτε και να μην τα μπλέξω όλα μαζί. Έτσι έκανα Format απ'το μενού του Wii.

Μόλις ολοκληρόθηκε το Format με ρώτησε αν θέλω να κάνω update απ'το net και μόλις πάτησα όχι έκανε επανεκκίνηση η κονσόλα. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όταν ξεκίνησε πάλι η κονσόλα αντί να σε βγάλει στην κεντρική οθόνη ρυθμίσεων (date, time, language e.t.c), με έβγαλε στο μενού του Preeloader 0.23 που είχα πρίν(!) και από εκεί και πέρα ότι επιλογές και να έκανα μου έβγαζε error. "error autoboot system menu". Για το μενού του Wii όυτε λόγος! Δεν έμπαινε με τίποτα, ότι κι αν δοκίμασα.

Το μόνο που δούλευε ήταν το HBC. Έτσι έκανα install τον Preloader 0.29 (που βρίσκεται στο πακέτο του Gherudos) και μόνο τότε κατάφερα να μου εμφανίσει το μενού του Wii αλλά πάλι δεν με αφήνει να κάνω install το bootmii (βάση του οδηγού πάντα) λέγοντάς μου ότι τα ios που έχω μέσα δεν είναι αυθεντικά και κάτι τέτοια, οπότε η όλη διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Αφού είχα απελπιστεί, ήταν και προχωρημένη η ώρα, σκέφτηκα (ο Φωστήρας) να κάνω on line Update...

Μάλλον εκεί πρέπει να την πάτησα γιατί όλα πήγαν ρολόι και πήγα σε Official 4.1E!

Κατά την επανεκκίνηση του Wii, δεν υπήρχε ούτε Preloader, ούτε τίποτα! Είχα ένα καθαρό Wii!

Aφού ολοκλήρωσα τις βασικές ρυθμίσεις (date, time, language e.t.c), πήγα επιτέλους να κάνω κάνω τα βήματα του οδηγού του Gherudos με αναπτερομένες τις ελπίδες μου.

Όλα καλά μέχρι το βήμα 5, είχα κάνει install το HBC και το BootMii ως boot2, άνοιξα το BootMii (κλείνωντας την κονσόλα και όχι με Reset) για να μπώ στο config menu, αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ! Δεν μπορούσα να κάνω καμία επιλογή όσο βρισκόμουν μέσα στο BootMii γιατί τα χειριστήρια δεν δουλεύανε(!)

Να ξαναβγώ στο μενού του Wii μπορούσα (απάντηση στον φίλο Minotavrs), αλλά να μπώ στο config menu (και γενικότερα να κάνω οποιαδήποτε ενέργειά) του BootMii και κατεπέκταση να συνεχίσω τον οδηγό δεν μπορούσα.

Όταν γυρίσω απ'την δουλειά θα δοκιμάσω και αυτό που είπε ο φίλος Minotavrs με το πλήκτρο eject μήπως κάνει δουλειά...

Υ.Γ: Πραγματικά συγνώμη για το τεράστιο αυτό post... :o

Επεξ/σία από Chaos3X

Επιστρέφω με νέα:

Τελικά όντως η πλοήγηση στο μενού του BootMii γίνεται με τα τρία κουμπιά της κονσόλας, αν και το eject δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει. Αν έχεις κάνει το BootMii install ως IOS και το ανοίξεις απ'το HBC για κάποιον περίεργο λόγο τα παραπάνω κουμπιά δεν λειτουργούν και είναι αδύνατη η πλοήγηση στο μενού.

Πήγα στο τελευταίο εικονίδιο δεξιά (φαντάζομαι αυτό θα είναι το config menu) και στη συνέχεια επέλεξα το πρώτο εικονίδιο από αριστερά που δείχνει απ'την NAND στην SD με ένα πράσινο βέλος (φαντάζομαι ααυτό θα είναι το backup NAND).

Στη συνέχεια ακολούθησε το παρακάτω μήνυμα:

"Sorry, your SD card is too small to use for NAND backup"

Detected Size: 488MB.

Required: 600MB.

Όπως καταλάβατε η κάρτα μου είναι 512MB οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω...

Μπορώ να εκτελέσω τα βήματα του οδηγού κανονικά παραλείποντας το συγκεκριμένο σημείο ή είναι υποχρεοτική η αγορά μεγαλύτερης κάρτας???

Καλημερα παιδια !

Λεω να κανω hack και στο δικο μου wii.

Eιναι εκδοση 3.3Ε

Ερωτησεις:

1- Να κανω Update στην τελευταια και μετα να κανω hack me bannerbomb? Η να μηνω εδω και να δω στην πορεια?

2-Ειναι 2000% σιγουρο οτι το wii δεν θα χαλασει? Αν εχω 3.3E system menu+ bannerbomb και κανω update την κονσολα με το επισημο φιρμ θα παθει τιποτα?

3-Μπορει να γινει επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις αφου εχω κανει το bannerbomb?

4-το bootmii ειναι καλυτερα να γινει install σαν boot2 ή ios? Εχει σημασια?

Αυτα ,ισως σας κουρασα...Θα ειμουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε :)

thx προκαταβολικα

περιμενω^^

Καλημερα παιδια !

Λεω να κανω hack και στο δικο μου wii.

Eιναι εκδοση 3.3Ε

Ερωτησεις:

1- Να κανω Update στην τελευταια και μετα να κανω hack me bannerbomb? Η να μηνω εδω και να δω στην πορεια?

2-Ειναι 2000% σιγουρο οτι το wii δεν θα χαλασει? Αν εχω 3.3E system menu+ bannerbomb και κανω update την κονσολα με το επισημο φιρμ θα παθει τιποτα?

3-Μπορει να γινει επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις αφου εχω κανει το bannerbomb?

4-το bootmii ειναι καλυτερα να γινει install σαν boot2 ή ios? Εχει σημασια?

Αυτα ,ισως σας κουρασα...Θα ειμουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε :)

thx προκαταβολικα

περιμενω^^

1 - Να το κάνεις έτσι όπως είσαι τώρα.

2 - Τίποτα δεν είναι σίγουρο, απλά υπάρχουν ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ μικρές πιθανότητες να πάθει κάτι μη αναστρέψιμο. Όχι.

3 - Ναι.

4 - Δεν ξέρω αν έχει διαφορά, πάντως εγώ το δοκίμασα και με τους δύο τρόπους και σαν IOS δεν ανταποκρινόταν σωστά... Οπότε δοκίμασε install ως Boot2 και βλέπεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιος φιλε μου σ ευχαριστω

Λοιπων οταν τα κανω ολα αυτα, thc+bootmii +dvdx, μετα κανω οτι Update βρω στο thc?

Τα iso των παιχνιδιων τα γραφω απλα σε ενα dvd και παιζουν ή πρεπει να βαλω αυτα τα ios, wads?

edit

Τελικα το δοκιμασα και πρεπει να βαλο το BootMii σαν ios...:(

Λες να το κανω ή να μην το κανω το hack?

Σαν Ios θα μπορω να το επαναφερω στα εργοστασιακα αν εχω κανει καμια βλακια στο Wii?

Διαβασα οτι πρεπει να εχω και gc controll για το bootmii se ios.

Με υπια χρηση τελικα χρειαζεται το bootmii?Ενοωω αν κατεβαζω Pal .iso και κανα dvd

Επεξ/σία από sirdiman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...