Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικα να σας ευχαριστισω για τις απαντησεις που μου δώσαρε, τελικα εβαλα USB Loader GX και βρήκα την υγειά μου.

Τωρα θέλω να κάνω δυο ερωτισουλες, η μια ισως και να ειναι off topic.

1) Εχω component καλωδιο και το συνδεω κανονικα στην τηλεωραση μου, βαζω απο τα settings του Wii την ρυθμιση (EDTV/HDTV 480p), αλλα δε βλεπω καμια διαφορα στην ποιοτητα της εικώνας των παιχνιδιών σε σχεση με τις αλλες ρυθμισις. Ποιότητα εικώνας κατω του μετριου, μεχρει εκει ειναι οι δυνατοτιτες του Wii? Μηπως θελει καμια ρυθμιση απο την τηλεωραση? Να ενημερωσω οτι το καλωδιο μου ειναι original Component.

2) Στον Seagate Freeagent πως αλλαζουμε την ρυθμιση ετσι ωστε να μην σβηνει απο μονος του οταν παιζουμε καποιο παιχνιδι στο Wii μας? Βαζω το MOH Vanguard μέσω του USB Loader GX και αλλες φορες ξεκιναει το παιχνίδι, αλλες φορες μου πεταει μαυρη οθονη και δεν κανει τιποτα...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Aυτό με τη μαύρη οθόνη μου συμβαίνει κ μένα και το εντόπισα σήμερα (μιλάω για GX USB Loader). Έχω cIOS 1.3a και είμαι σε 3.2.

και θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Στο indiana Jones όταν πάω να βάλω το Fate of the Atlantis με πετάει στο Wii Menu και το ίδιο συμβαίνει και όταν πάω να βάλω το video tutorial για το MotionPlus στο Grand Slam Tennis. Έχετε ιδέα γιατί;

Φίλε arsenalgr, το component για το Wii πάλι σε standard definition θα σου δείχνει, απλά έχει ελαφρώς καλύτερα χρώματα και λίγο πιο καθαρή εικόνα. Μην περιμένεις δλδ και τρελές διαφορές σε σχέση με composite, αλλά θα έλεγα ότι είναι αντιληπτές.

Φιλε storm1672 σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου. Το Wii σε θεμα γραφικων με εχει απογοητευσει τελειος...

Δε ξερω αν κανω καποιο λαθος στις ρυθμισεις αλλα μιλαμε για απιστευτα pixel.

Οσο αναφορα το θεμα με την μαυρη οθονη, παρατηρησα οτι το κανει οταν αργω να μπω στο USB Loader και να τρεξω καποιο παιχνιδι. Μαλλον φανταζομε οτι λογο καθυστέρησης ο δίσκος αδρανοποιηται... Αν κλείσεις και ξανα ανοιξεις το Wii με αποτελεσμα να κλείσει και να ξανα ανοιξει ο σκληρος, τοτε θα σου ξανα παιζει κανονικα χωρίς μαυρη οθονη. Αυτος παντος συμβαινει στο δικο μου.

Για ότι νεότερο με τους USB Loaders και τυχόν μικροπροβλήματα, για ταχύτατη ενημέρωση να πηγαίνετε στο φόρουμ του gbatemp.net.

http://gbatemp.net/index.php?showforum=108

Για το freeagent δίσκο, υπάρχει software για τα Windows, όπου και απο εκεί απενεργοποιείς το idle drive spindown αν δεν κάνω λάθος.

Επίσης, για τους φίλους που έχουν βάλει USB Loaders στα Wii τους, μέσα στο μήνα αναμένεται το cIOS 14, το οποίο αντικαθιστά φυσικά το οποιοδήποτε άλλο cIOS είχατε εγκατεστημένο και το οποίο θα σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και να παίζετε Wiiware και VC παιχνίδια από τη USB συσκευή σας, μέσω του USB Loader.

arsenalgr, για το θέμα των Pixel που λές, παίζει μεγάλο ρόλο η απόσταση που έχεις από την οθόνη και φυσικά το τί οθόνη έχεις.

Για μιά 40-άρα τηλεόραση, χρειάζεσαι μίνιμουμ 3 μέτρα απόσταση.

Για το Fate of the Atlantis και το tutorial του Grand Slam Tennis,

βρήκα αυτό:

http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123307

Κάποια games λέει περιλαμβάνουν 2 dol αρχεία.

(Στο Indiana Jones, το δεύτερο είναι το Fate of the Atlantis, στο Grand Slam είναι το video tutorial)

Για να διαβάσει το δεύτερο, πρέπει να το έχεις κάνει extract με το WiiScrubber και να το έχεις βάλει στην SD την κάρτα. Mετά πας στον

εκάστοτε Loader που χρησιμοποιεί το Αlternate Dol σαν επιλογή (o GX την έχει την επιλογή απ' το rev.550 περίπου και μετά. Κατέβασε την τελευταία (600) για να είσαι σίγουρος.), την ενεργοποιείς, τρέχεις το game και διαβάζει το άλλο dol αρχείο.

Δεν το έχω δοκιμάσει πάντως ακόμα.

Για τη μαύρη οθόνη ένας τύπος μόνο έλεγε να δοκιμάσετε την άλλη USB θύρα. To έκανα και δε μου έβλεπε καθόλου το σκληρό...

Μια γρηγορη ερωτηση.

Διαβασα το πρωτο post και αρκετα απο τα λινκς που δινετε εκει.

Εκανα update το wii μου και περασα το Homebrew channel , αλλα πλεον δεν βλεπω πουθενα "οδηγιες" για το πως να παιξω ενα παιχνιδι το οποιο πηρα απο τον "θειο".

Υπαρχει καποιο σχετικο λινκ να δω?

thanks

Μια γρηγορη ερωτηση.

Διαβασα το πρωτο post και αρκετα απο τα λινκς που δινετε εκει.

Εκανα update το wii μου και περασα το Homebrew channel , αλλα πλεον δεν βλεπω πουθενα "οδηγιες" για το πως να παιξω ενα παιχνιδι το οποιο πηρα απο τον "θειο".

Υπαρχει καποιο σχετικο λινκ να δω?

thanks

Το backup launcher ή το usb loader το εγκατέστησες; Αν έβαλες το πρώτο, πας στο κανάλι αυτό, βάζεις το dvd με το game (το οποίο το χεις κάψει με όχι μεγαλύτερη από χ4 ταχύτητα σε DVD - R ) πατάς launch και έτοιμος. αν προτιμάς με εξωτερικό σκληρό δίσκο, απλά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα WBFS Manager στον υπολογιστή, περνάς το game στο σκληρό (αφού πρώτα βάλεις το πρόγραμμα να κάνει format στον σκληρό) και μετά συνδέεις το σκληρό με το wii (υπαρχει περίπτωση σε μια από τις 2 θύρες να μην τον βλέπει... οπότε αν δεν τον βρίσκει απλά δοκίμασε την άλλη θύρα) μπαίνεις στον usb loader επιλέγεις το game και έτοιμος :-)

Αν έχεις σταματήσει στο βήμα της εγκατάστασεις του Homebrew έχεις ακόμα κανα δυό βηματάκια όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει (με επιφύλαξη, μόνο μια φορά το χω κάνει πριν πολυυυυ καιρό) να εγκαταστήσεις το ios 249 και μετά το τελευταίο cios (13a ή 13b έχε υπόψιν ότι κάποια game μπορεί να μην παίζουν με τον α ή τον B) και φυσικά να εγκαταστήσεις το backup loader (εκτός αν προτιμάς τον usb loader που πρέπει να μπαίνεις πάντα από το Homebrew για ν παίξει)

Το backup launcher ή το usb loader το εγκατέστησες; Αν έβαλες το πρώτο, πας στο κανάλι αυτό, βάζεις το dvd με το game (το οποίο το χεις κάψει με όχι μεγαλύτερη από χ4 ταχύτητα σε DVD - R ) πατάς launch και έτοιμος. αν προτιμάς με εξωτερικό σκληρό δίσκο, απλά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα WBFS Manager στον υπολογιστή, περνάς το game στο σκληρό (αφού πρώτα βάλεις το πρόγραμμα να κάνει format στον σκληρό) και μετά συνδέεις το σκληρό με το wii (υπαρχει περίπτωση σε μια από τις 2 θύρες να μην τον βλέπει... οπότε αν δεν τον βρίσκει απλά δοκίμασε την άλλη θύρα) μπαίνεις στον usb loader επιλέγεις το game και έτοιμος :-)

Αν έχεις σταματήσει στο βήμα της εγκατάστασεις του Homebrew έχεις ακόμα κανα δυό βηματάκια όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει (με επιφύλαξη, μόνο μια φορά το χω κάνει πριν πολυυυυ καιρό) να εγκαταστήσεις το ios 249 και μετά το τελευταίο cios (13a ή 13b έχε υπόψιν ότι κάποια game μπορεί να μην παίζουν με τον α ή τον B) και φυσικά να εγκαταστήσεις το backup loader (εκτός αν προτιμάς τον usb loader που πρέπει να μπαίνεις πάντα από το Homebrew για ν παίξει)

Κατι τετοιο καταλαβα κι εγω.

Προσπαθησα να περασω το Starfall ( βγαζει failed! ) ,το cios36 rev10 installer ( στο Installing Custom IOS γραφει : Installing ticket ... ERROR! ) και το WAD_Manager_1.3 ( ναι , και αυτο error , συγκεκριμενα : Retrieving device contents , please wait ... ERROR! ).

Μολις σημερα ξεκινησα να ψαχνομαι ( εχω 2-3 ωρες που παλευω ) αλλα νομιζω τα readme τους ειναι ελλειπεστατα.

Πχ εγω σαν τυπικος n00bας που τα βλεπω ολα αυτα για πρωτη φορα , δεν εχω ιδεα τι ειναι το wad file , και σε ποιο σημειο της SD πρεπει να βρισκεται το εκαστοτε file.

σορρυ αν τα γραφετε αυτα σε προηγουμενα ποστ , απλα δεν εχω χρονο τωρα να διαβασω τοσες σελιδες.

Οι ερωτήσεις που θα κάνω είναι απλές οπότε και πιστεύω πως οι γνώστες δεν θα δυσκολευτούν να απαντήσουν.

Έχω το wii σε system 3.2 με backup loader περασμένους αλλά όχι usb loaders. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :

Να πάω στο system 4.0 ή δεν έχει διαφορά; Αν είναι να πάω κάνω απεγκατάστασει όλων και clean update; Και η δεύτερη ερώτηση. Ποιον απ' όλους τους usb loaders να χρησιμοποιήσω; Ποιος είναι πιο αξιόπιστος; Φυσικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ευχαριστώ για τον οδηγό. Τελευταία ερώτηση και σας αφήνω ήσυχους. Πως κάνω το μηχανάκι virgin για να τα περάσω όλα σύμφωνα με τον οδηγό και πως κρατάω και τα save μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδες μου δωσανε ενα συστημα με 3.4ευρωπαικο, τι διαδικασια να ακολουθησω?? Εγω το δικο μου το ειχα κανει μηνες πριν με twilight σε 3.3 και εχω και το ζελντα σε οριτζιναλ. Να το κανω με τον ιδιο τροπο? Η πλεον υπαρχει ποιο απλος? Στην αρχικη σελιδα εχει ενα αρχειο αλλα ειναι για συστημε με 4.0 μενου και δεν θελω να το συνδεσω με ιντερνετ για αναβαθμιση. Ισχυει η διαδικασια και για 3.4?

Λοιπον κατεβασα το System Menu 4.0 PAL.wad και σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση σε 4. Το θεμα ειναι οτι λογικα πρεπει στο 3.4 να βαλω πρωτα homebrew, μετα wad manager και μετα να κανω την αναβαθμιση απο wad manager και μετα να ακολουθησω το softmod 4.0 αρχειο. Ειναι η καλυτερη λυση ετσι? Για πειτε λοιπον πως να περασω Homebrew sto 3.4e χωρις twilight hack

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:58 ----------

περασα homebrew με bannerbomb. Τωρα βαζω στην καρτα ενα φακελο apps/wad manager/boot.dol (wad manager 1.3) και αλλο ενα φακελο wad/ οπου μεσα βαζω οποιο θελω να εγκαταστησω. Δκιμασα το wadSystem Menu 4.0 PAL.wad για να αναβθμισω το μενου, μου εβγαλε σφαλμα. Επισης το usb_loader_1_5.wad παλι σφαλμα, δεν μπορω να εγκαταστησω wads (μεσω homebrew chanel). Τι κανω λαθος?

Επεξ/σία από tzinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...