Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
εχω πορωθει με τον usb loader!

πηρα σημερα τον σκληρο δισκο (τον maxtor basics 250GB που δινει το conn-x)

τον χωρισα σε 2 partition (κρατησα και ενα 2ο μικρο για τα windows)

Περασα μεσα ISO με το WBFS 2.2.2

αλλα περασα και ενα απο τα αγορασμενα που εχω, μεσω του Wii και του USB loader 1.1

Δεν παρατηρησα καποιο προβλημα. Τι ακριβως φοβομαστε και συστηνεται να μην χρησιμοποιουμε το USB loader για αυτη τη δουλεια?

Όλοι οι USB Loaders πρίν της έκδοσης 1.4 και όλα τα WBFS Utilities πρίν του WBFS Manager 2.2.2 έχουν σοβαρότατο bug κατα την εγγραφή/διαγραφή των παιχνιδιών από το σκληρό.

Η διαγραφή είναι μετατοπισμένη κατα ένα μπλόκ, με αποτέλεσμα όταν διαγράφεις ένα παιχνίδι, να μένει το πρώτο μπλόκ γραμμένο, ενώ διαγράφεται ένα μπλόκ έξτρα αμέσως μετά το τελευταίο μπλοκ του παιχνιδιού.

Συνεπώς, μετά από μερικές εγγραφές/διαγραφές, παιχνίδια που δέν πείραξες γίνονται corrupted.

Για να ελέγξεις αν έχεις spin down πρόβλημα, ενώ παίζεις ένα παιχνίδι, να πατήσεις το κουμπί του μενού ή να το κάνεις pause και να το αφήσεις έτσι για μισή ώρα. Αν μετά σου κολλήσει το παιχνίδι, τότε έχεις πρόβλημα και πρέπει να αλλάξεις τα sleep mode timings του δίσκου.

Πηγα σε μερικα μαγαζια αλλα δεν βρηκα serial που να αρχιζει απο LE......

Σε ποιο σημειο ακριβως βρισκεται;;:rolleyes:

Σαν να έχω την εντύπωση ότι τα ευρωπαΪκά Wii είναι Kinder έκπληξη, δηλαδή το serial το βλέπεις μόνο πάνω στην ίδια τη κονσόλα.... Ούτε στο δικό μου κουτί αναγράφεται το serial.

Πάντως όπως και να έχει, οι πιθανότητες επί του παρόντως να πάρεις Wii με 4.0 ή 3.4 unhackable είναι μηδαμινές. Αν το πετύχεις, μάλλον θα είσαι ο πρώτος.

Επεξ/σία από panther_512
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλοι οι USB Loaders πρίν της έκδοσης 1.4 και όλα τα WBFS Utilities πρίν του WBFS Manager 2.2.2 έχουν σοβαρότατο bug κατα την εγγραφή/διαγραφή των παιχνιδιών από το σκληρό.

Η διαγραφή είναι μετατοπισμένη κατα ένα μπλόκ, με αποτέλεσμα όταν διαγράφεις ένα παιχνίδι, να μένει το πρώτο μπλόκ γραμμένο, ενώ διαγράφεται ένα μπλόκ έξτρα αμέσως μετά το τελευταίο μπλοκ του παιχνιδιού.

Συνεπώς, μετά από μερικές εγγραφές/διαγραφές, παιχνίδια που δέν πείραξες γίνονται corrupted.

Για να ελέγξεις αν έχεις spin down πρόβλημα, ενώ παίζεις ένα παιχνίδι, να πατήσεις το κουμπί του μενού ή να το κάνεις pause και να το αφήσεις έτσι για μισή ώρα. Αν μετά σου κολλήσει το παιχνίδι, τότε έχεις πρόβλημα και πρέπει να αλλάξεις τα sleep mode timings του δίσκου.

χμ, εκανα εγγραφη των original που εχω με τον USB Loader 1.1

Αραγε αν ποτε τα σβησω με το WBFS Manager 2.2.2 θα το γλιτωσω αυτο το προβλημα?

ή και μονο που χρησιμοποιησα τον 1.1 για την εγγραφη, θα την πατησω οπως και να χει?

αφησα το δισκο για 45 λεπτα σε pause και μετα συνεχισε το παιχνιδι. αρα ειναι οκ αυτος ο maxtor.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ----------

καπου εγραφε οτι το Super Smash Bros Brawl εκανε >1 ωρα να περαστει στο δισκο? δεν το βρισκω, ειναι και αργα...

εμενα παντως εκανε 5-10 λεπτακια, οσο ελλειψα να παω στο μπανιο.

μεσω WBFS 2.2.2

εχω πορωθει λεμε :)

Guys, έχετε υπόψη σας καμιά σελίδα/site/forum-εγκυκλοπαίδεια για το modding του Wii; Γιατί όλο διαβάζω αλλά δεν παίρνω πρέφα τπτ....

Επίσης, πέρσι αγόρασα το δικό μου. Το πάω στα καπάκια για τσιπ στους ebw, το παίρνω, γράφω 5 παιχνίδια με το Samsung μου σε Verbatim σε 2χ, δεν αναγνώριζε κανένα. Γράφω πάλι τα ίδια, αλλά με NEC και τα διάβαζε. Σε όλα τα παιχνίδια όμως που δοκίμασα, μετά από κάνα 5-10λεπτο "disc could not be read". To παράτησα.

Αποφάσισα να ξανασχοληθώ (έχω προσπαθήσει κατά διαστήματα), ψάχνω τώρα και βλέπω ότι το disc error μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Από μη συμβατή εγγραφή, μέχρι πρόβλημα με το τσιπ.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Στο ebw δεν το ξαναπάω και λέω να το πάω στους grmods. Επίσης το τσιπ το θέλω, γιατί θέλω gc games.

Ευχαριστώωωωωω....

υγ. Έγραψα σήμερα με το Samsung (απ' το οποίο δε μου διάβαζε καν κανένα Verbatim) ένα Taiyu Yuden. Το διάβασε και ημουν αισιόδοξος στην αρχή. Μετά από 10 λεπτά... dead κι αυτό.

Ξέχασα να αναφέρω ότι τα αυθεντικά δισκάκια διαβάζονται μια χαρά και δεν έχουν παρουσιάσει καθόλου προβλήματα. Αντιθέτως, τα backups, ακόμα κι αυτά που διαβάζονται κάπως, ακούω το λέιζερ να αγκομαχά για να τα δει.

Storm, γιατί παιδεύεσαι με το modchip.

Αφού το wii γίνεται hacked μόνο με λογισμικό.

Διάβασε πως θα το κάνεις και θα είσαι μια χαρά.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας του Zelda Twilight Princess Wii Edition το οποίο θα τρέξεις στο wii σου για ένα λεπτό. Άρα είσαι μια χαρά!

Επίσης, πέρσι αγόρασα το δικό μου. Το πάω στα καπάκια για τσιπ στους ebw, το παίρνω, γράφω 5 παιχνίδια με το Samsung μου σε Verbatim σε 2χ, δεν αναγνώριζε κανένα. Γράφω πάλι τα ίδια, αλλά με NEC και τα διάβαζε. Σε όλα τα παιχνίδια όμως που δοκίμασα, μετά από κάνα 5-10λεπτο "disc could not be read". To παράτησα.

Έχεις κάποιου γνωστού σου wii να τα δοκιμάσεις; Αν όχι, τουλάχιστον μπορείς να βρεις κάποιο κόπια που έχει δοκιμαστεί και σίγουρα παίζει (ώστε να αποκλείσουμε το αν φταίει η εγγραφή )

Ακόμη τα DVD στα οποία τα γράφεις είναι DVD+R ή DVD-R ; Τα ιδανικά είναι τα DVD-R... σε μένα μόνο αυτά παίζουν

κι εγω συμφωνω να δοκιμασεις πρωτα αυτα που ειπε ο Antretng ωστε να βγαλεις ακρη αν φταινε τα δισκακια σου ή οχι.

Αν τυχον καταληξεις οτι δεν φταινε αυτα (γιατι πχ σε καποιον αλλον παιζουν κανονικα), τοτε αντι να μπλεκεις με το dvd drive, δουλεψε τα αντιγραφα που εχεις με εξωτερικο σκληρο και το usb loader.

Εχω καποιες noob ερωτησεις:

Καταρχας να πω πως χρησιμοποιησα το softmii v2.1.1. Επομενως μπορω να παιζω αντιγραφες. Θα ηθελα ομως να μπορω να παιξω και πιο καινουρια παιχνιδια(π.χ. Madworld) αλλα και να περασω στην εκδοση 4.0 ωστε να μπορω να κατεβασω παιχνιδια απο το wiishop.

Απ'οτι εχω καταλαβει θα πρεπει να βαλω καποια cios επιπλεον. Αυτο γινεται μεσω του οδηγου στο 1ο ποστ. ΘΑ πρεπει ομως να κανω uninstall αυτα που εχω βαλει ή μπαινουν επιπροσθετα??Νομιζω στο softmii εγκαθισταται preloader ενω στον οδηγο μιλαει για Backup Launcher.

Οσον αφορα για το firmware 4.0 ακολουθω την 2η μεθοδο απο εναν οδηγο στο 1ο ποστ αρκει να εχω καποιο cios rev7 και πανω, σωστα?

Μιας και μιλατε για ταχυτητα του drive να κανω και γω μια ερωτηση.

Ποια ειναι η προτεινομενη ταχυτητα?Δεν το εχω πειραξει καθολου βεβαια, δεν μου εχιε παρουσιασει προβλημα(wiikey) απλα τοσο καιρο τωρα οταν παιζω τα backups το laser ακουγεται να προσπαθει αρκετα, εως υπερβολικα καποιες φορες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν ποιο chip μου είχε βάλει. Νομίζω D2Pro και δεν έχω setup cd. Επίσης, επειδή θέλω να παίζω παιχνιδάκια του Gamecube, εμμένω στο chip. Απ' ότι ξέρω με το soft mod, δε γίνεται δουλειά, έτσι;

Τέλος, σε DVD-R γράφω πάντα, αλλά δεν έχω κανένα άλλο wii για δοκιμή. :( Σας πέθανα, ε;

Ψήνεται κανείς για βοήθεια; Αθήνα είμαι.

Υπάρχει Gamecube Backup Launcher

P.S. Storm, τώρα κατάλαβα ποιος είσαι. Βασικά τώρα θυμήθηκα που σε έχω ξαναδεί

Δες το σειριακό του wii σου και πήγαινε εδώ http://wiitracker.nintendo-scene.com/search.php

για να δούμε ποιο είναι και να καταλαβουμε τι σου έχει βάλει στο περίπου

Σε βοηθώ πάντως αν θέλεις για softmod αν και δεν είμαι Αθηνα

Εχω καποιες noob ερωτησεις:

Καταρχας να πω πως χρησιμοποιησα το softmii v2.1.1. Επομενως μπορω να παιζω αντιγραφες. Θα ηθελα ομως να μπορω να παιξω και πιο καινουρια παιχνιδια(π.χ. Madworld) αλλα και να περασω στην εκδοση 4.0 ωστε να μπορω να κατεβασω παιχνιδια απο το wiishop.

Απ'οτι εχω καταλαβει θα πρεπει να βαλω καποια cios επιπλεον. Αυτο γινεται μεσω του οδηγου στο 1ο ποστ. ΘΑ πρεπει ομως να κανω uninstall αυτα που εχω βαλει ή μπαινουν επιπροσθετα??Νομιζω στο softmii εγκαθισταται preloader ενω στον οδηγο μιλαει για Backup Launcher.

Κι εγώ έχω βάλει το Softmii v2.1.1 σε clean install (καθαρή κονσόλα) και παίζει όλα τα παιχνίδια, ακόμα και το Madworld.

Για τις άλλες απορίες σου μπορείς να κοιτάξεις στο 1ο post του παρόντος θέματος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν ποιο chip μου είχε βάλει. Νομίζω D2Pro και δεν έχω setup cd. Επίσης, επειδή θέλω να παίζω παιχνιδάκια του Gamecube, εμμένω στο chip. Απ' ότι ξέρω με το soft mod, δε γίνεται δουλειά, έτσι;

Τέλος, σε DVD-R γράφω πάντα, αλλά δεν έχω κανένα άλλο wii για δοκιμή. :( Σας πέθανα, ε;

Ψήνεται κανείς για βοήθεια; Αθήνα είμαι.

Ευχαρίστως να σου δώσω κάποιο game που σε μένα παίζει οπότε είναι σίγουρα Ok. Αλλά αύριο πρωι φεύγω και ξαναγυρίζω Τρίτη. Αν κάνεις υπομονή ως τότε, κανονίζουμε ;)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι?

Έχω τσιπάρει το Wii μου με το WiiKey v1. Σε αρκετά παιχνίδια μου ζητάει να κάνει update και φυσικά χωρίς αυτό δεν παίζουν. Αν θυμάμαι καλά έχω το firmware 3.3 και όπως ξέρετε το τελευταίο είναι το 4.0. Να προχωρήσω σε update ή υπάρχει περίπτωση να αχρηστευθεί το Wiikey?

Ευχαριστώ πολύ, guyz. Aν παίζουν και τα gamecube games έτσι, τότε ψήθηκα. Αλλά έχω μέσα ένα chip. Τι να το κάνω αυτό;

Epsilon, πήγα στο site, έβαλα το serial, αλλά μου λέει δεν υπάρχει τίποτα.

To SN μου ξεκινάει από LEF100. Επίσης ο τυπάκλας στο EBW είχε προβληματιστεί επειδή τότε ήταν καινούριο το Wii και δεν ήξερε τι τσιπ να βάλει. Μήπως έβαλε ασύμβατο τσιπ γι' αυτό έχω problems ή είναι άσχετο; Τέλος, είδα ένα αυτοκολλητάκι απ' αυτούς κι έχει γράψει με στυλό πάνω: DC2....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...