Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ευχαριστω πολυ τον danny7 για τον οδηγο (που τον ειχει ποσταρει τωρα ο panther_512 στην 1η σελιδα).

τα εκανα ολα και λειτουργησαν ολα.

ο οδηγος αυτος λειτουργησε και για το 3.4Ε που εχω, παρολο που ελεγε οτι δεν ειχε δοκιμαστει.

οποτε μετα μπορεσα να κανω και τον οδηγο για το usb loader.

τωρα οταν το ανοιγω το usb loader μου λεει: "error (-1)" "could not initialize usb subsystem"

να υποθεσω οτι ολα ειναι οκ, και απλα δεν εχω usb δισκο επανω, και οταν παρω θα παιζει κανονικα. σωστα?

ΥΓ

να υποθεσω οτι με τον οδηγο αυτο του danny7 που εκανε downgrade ενα σωρο IOS (μιλαμε απειρα κατεβασε απο το ιντερνετ και αλλαξε, πολλα λεπτα εκανε μεχρι να τελειωσει),

τωρα ειναι σαν να εχω πχ το 3.2, κι ας λεει ακομα η κοσνολα μου 3.4

σωστα?

δεν εχει κανενα νοημα δηλ να εκανα downgrade την κονσολα σε 3.2 , ετσι?

παντως ετσι κι αλλιως νομιζω δεν θα πειραξω τιποτα αλλο. αν λειτουργει το usb loader δεν χρειαζομαι κατι αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναί, το error πρέπει να είναι επειδή δεν έχεις βάλει δίσκο. Μπορείς να δοκιμάσεις με ένα USB stick αν έχεις ή ακόμα και με έναν card reader και μιά SD.

Για αυτά που γράφεις στο Υ.Γ, σε όλα είσαι σωστός.

Για εξωτερικό δίσκο, πρώτα να δείτε το USB Compatibility list

http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/USB_Devices_Compatibility_List

Επεξ/σία από panther_512

ωχ εχουμε και προβληματα συμβατοτητας?

αυτος που δινει δωρο το conn-x ξερει κανεις αν δουλευει?

πρεπει να ειναι maxtor basics portable 250GB αν κρινω απο τη φωτο.

στη λιστα δεν το εχει κανει κανενας confirm. ελπιζω να μην ειναι σαν τον maaxtor onetouch που δεν δουλευει.

ωχ εχουμε και προβληματα συμβατοτητας?

αυτος που δινει δωρο το conn-x ξερει κανεις αν δουλευει?

πρεπει να ειναι maxtor basics portable 250GB αν κρινω απο τη φωτο.

στη λιστα δεν το εχει κανει κανενας confirm. ελπιζω να μην ειναι σαν τον maaxtor onetouch που δεν δουλευει.

http://gbatemp.net/index.php?showtopic=147721&view=findpost&p=1896694

Maxtor STM902503OTA3E1-RK OneTouch 4 Mini 250 GB 2.5-Inch USB 2.0 Portable Hard Drive

Βασικά το πρόβλημα με τους external δίσκους είναι ότι έχουν sleep modes ενεργοποιημένα, με αποτέλεσμα αν το Wii δεν διαβάσει από το σκληρό για λίγη ώρα, ο δίσκος κοιμάται και το παιχνίδι παγώνει.

Οι δίσκοι που εγγυημένα έχουν software για να απενεργοποιήσεις το sleep mode είναι οι seagate freeagent, ενώ αναφέρεται ότι το software αυτό λειτουργεί καί με τους maxtor, διότι η seagate αγόρασε την maxtor....

Οι external που λειτουργούν εγγυημένα είναι οι εσωτερικοί δίσκοι τοποθετημένοι σε φτηνιάρικα enclosures, τα οποία δεν έχουν εξελιγμένες λειτουργίες, όπως το sleep mode.

Προβλήματα συμβατότητας με τίτλους αντιμετώπισε κανείς? Εμένα δε μου έτρεξαν 3 τίτλοι. Οι δύο και συγκεκριμένα τα De Blob και Fifa 08 με παγώματα στις αρχικές οθόνες, ενώ ο τρίτος το Metroid Prime 3 με μήνυμα να βάλω το δισκάκι. Αν οργανώσουμε καμιά λίστα με συμβατούς τίτλους έχω να προσφέρω περίπου 25 τίτλους που τρέχουν κανονικά...

Τα προβλήματα συμβατότητας είναι μηδαμινά και έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες (δίσκος, enclosure etc).

Τα μισά προβλήματα, όπως αυτό του metroid 3 λύνονται πολύ απλά:

Να έχεις πάντα ένα δισκάκι μέσα στο Wii.

Για τα υπόλοιπα ή φταίει ο δίσκος ή ο Loader.

Tα παιχνίδια που βγάζουν πρόβλημα είναι ελάχιστα.

Ο οδηγός στο πρώτο τόπικ ανανεώθηκε. Θα αναγράφεται η τελευταία ημερομηνία επεξεργασίας και τα πράματα που προστέθηκαν/άλλαξαν ώστε ακόμα και αυτοί που τον είδαν να μπορούν εύκολα να βλέπουν αν προστέθηκε κάτι νέο.

WESTERN DIGITAL WDMEW2500TE PASSPORT ESSENTIAL 250GB WHITE

Τελικά αυτός που είναι και στο χρώμα της κονσόλας δουλεύει; η έχει προβλήματα με το spin down εν τέλει;;

Για τους passport στο gbatemp.net λέει ότι υπάχει σοβαρό πρόβλημα με το spin down και για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να ανοιχτεί το κουτάκι, να βγάλεις το δίσκο, να τον συνδέσεις στο PC σου, να τρέξεις το hdparm και να περάσεις εντολές στο δίσκο...

Όπως έγραψα και πάνω. Η μόνη εγγυημένη λύση είναι οι Seagate Freeagent ή κανονικοί δίσκοι σε φτηνιάρικα enclosures.

Guide: WD Passport Spindown Fix, a temporary one anyway :)

For those of you with spin-down/crashing issues and windows:

1) Crack open your WD Passport! (Pry gently and evenly around all the edges and it should pop right open. It uses little plastic clips that break easily but there's enough that if you break some, it will still close nicely.)

2) Remove the SATA to USB connector from the drive and connect a SATA power and SATA data cable to your PC (If your PC is powered on, do a scan for hardware changes to get it to show in windows)

3) Install HDPARM for windows: http://hdparm-win32.dyndns.org/hdparm/hdpa...win32-setup.exe

4) Launch the HDPARM (CMD) - Programs>HDPARM>HDPARM (CMD)

5) You now need to locate your WD drive, start with 'hdparm -I hda' and check the drive info, then move on to 'hdparm -I hdb' and keep trying until you find it.

Mine was on hdc and the info looked like this at the top:

ATA device, with non-removable media

Model Number: WDC WD1200BEVS-00UST0

Serial Number: WD-WXE807C12345

Firmware Revision: 01.01A01

6) We are now going to set the spin-down timer to the max of 5 hours and 30 minutes. This -should- solve all our spindown related problems! Type 'hdparm -S251 hdX' and replace X with the letter corresponding to your drive.

This is what I got:

hdc:

setting standby to 251 (5 hours + 30 minutes)

6b) If you are not using a WD Passport or if you just want to be doubly sure, also issue the 'hdparm -K 1 hdX' command. This will make your drive keep the spindown setting even after losing power. (It's case sensitive so watch your syntax!)

7) Unplug your drive, stick it back in the enclosure, and test it!

** If you are getting crashing issues after a minute or so, be sure to delete your USB network adapter and network settings to fix it! **

Good luck!

Γεια σας. Εχω μια απορια. Υπαρχειπεριπτωση καταστραφης του laser του wii αν παιζει αντιγραμενα?? ρωταω επειδη ακουω το drive να ζοριζεται σε πολλα απο τα παιχνιδια(πχ cod5).

Γεια σας. Εχω μια απορια. Υπαρχειπεριπτωση καταστραφης του laser του wii αν παιζει αντιγραμενα?? ρωταω επειδη ακουω το drive να ζοριζεται σε πολλα απο τα παιχνιδια(πχ cod5).

Καταστροφης οχι,αλλα σιγουρα επιβαρυνεται με τη χρηση.Σε καποια παιχνιδια ειτε ειναι αντιγραμμενα ειτε οχι υπαρχει πιο συχνο διαβασμα των δεδομενων.Εξαρταται απο το παιχνιδι.

εφτιαξα και ενα icon για το usb loader με το usb logo, γιατι δε μου αρεσε να το βλεπω "σκετο"

δεν ξερω μονο πως να φτιαξω καλυτερο το ονομα και την περιγραφη απο κατω.

post-2667-129062998456_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώστους λίγο χρόνο να τεσταριστούν και θα ξέρουμε.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.2, αλλά οι testers στο gbatemp βρήκαν προβλήματα που το καθιστουσαν χειρότερο από την έκδοση 1.1 και ο Waninkoko έβγαλε την 1.3 με τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ας αφήσουμε καμιά μέρα να περάσει ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Update: Υπάρχουν καί στην 1.3 αρκετά και σημαντικά bugs, τα οποία υπήρχαν καί στις προηγούμενες εκδόσεις. Ήδη ο Waninkoko είπε ότι φτιάχνει cIOS36_rev11 ώστε να λύσει κάποια από αυτά.

Συνεπώς δεν υπάρχει ακόμα σημαντικός λόγος να αλλάξετε USB Loader ή να εγκαταστήσετε το cIOS36_rev10, εκτός και αν θέλέτε να δοκιμάσετε τον SD loader

Επεξ/σία από panther_512

Καλησπερα και απο μενα:-)

Ψηνομαι να αγορασω και εγω ενα Wii αλλα φοβαμαι μηπως μου κατσει εκδοση με fw 4.0.

Μηπως ξερει κανεις ποσες πιθανοτητες εχω να αγορασω wii με fw 4.0 και αν εχει κανεις υπ οψην του ποια μαγαζια πιθανον να εχουν wii με παλιοτερο fw;; :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...