Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικα το περασα το τελευταιο cIOS (ειχα περασει το Wad Manager) και μεχρι στιγμης ολα ΟΚ. Δεν εχω εξωτερικο σκληρο για να δοκιμασω να του περασω κανενα παιχνιδι.

Αλλα ολα τα παλια back-up παιζουν κανονικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Louka, δεν χρειάζεται να έχεις προεγκαταστημένο κάποιο cIOS για να βάλεις το 36_rev9.

Με τη μέθοδο 2 όμως να ξέρεις ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να χαλάσεις το Wii σου. Μερικά Wii χάλασαν μετά το update.

Ο λόγος πιθανολογείται ότι είναι ότι σε μερικούς οδηγούς συμβουλεύεται να περαστεί πρώτα το 4.0 με το update του Waninkoko και μετά το IOS60.

Στη μέθοδο 2 που αναφερόμαστε, τα βήματα είναι σωστά (πρώτα το IOS60, μετά το Update σε 4.0), αλλά όπως είπα, υπάρχει πάντα μιά μικρή πιθανότητα να χαλάσει το Wii.

Αν φοβάσαι πολύ, τότε κάνε τη μέθοδο 1

- Εγκατέστησε το cIOS36_rev9

- Εγκατέστησε το IOS60 όπως λέει ο οδηγός

- Κάνε update κανονικά από τη Nintendo.

Eννοείται φυσικά ότι έχεις το Homebrew Chanel.

Επεξ/σία από panther_512

Louka, δεν χρειάζεται να έχεις προεγκαταστημένο κάποιο cIOS για να βάλεις το 36_rev9.

Με τη μέθοδο 2 όμως να ξέρεις ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να χαλάσεις το Wii σου. Μερικά Wii χάλασαν μετά το update.

Ο λόγος πιθανολογείται ότι είναι ότι σε μερικούς οδηγούς συμβουλεύεται να περαστεί πρώτα το 4.0 με το update του Waninkoko και μετά το IOS60.

Στη μέθοδο 2 που αναφερόμαστε, τα βήματα είναι σωστά (πρώτα το IOS60, μετά το Update σε 4.0), αλλά όπως είπα, υπάρχει πάντα μιά μικρή πιθανότητα να χαλάσει το Wii.

Αν φοβάσαι πολύ, τότε κάνε τη μέθοδο 1

- Εγκατέστησε το cIOS36_rev9

- Εγκατέστησε το IOS60 όπως λέει ο οδηγός

- Κάνε update κανονικά από τη Nintendo.

Eννοείται φυσικά ότι έχεις το Homebrew Chanel.

Ναι αλλά με την 1η μέθοδο θα μπορέσω να κάνω Install/Uninstall WADS και τα Trucha signed games??? Αν χαλάσει (ας ελπίσουμε πως όχι.....), με το SaveMii θα μπορέσω να σώσω το Wii μου (βασικά στον οδηγό του Update λέει "(Do Not Use This Method On Japanese or korean Wii's)" άρα αυτά πρέπει να ήταν τα reports για τα χαλασμένα)? (γιατί με αυτά από το starfall αφού το twilight hack δεν δουλεύει πια στην 4.0 είναι άχρτηστο... :-() Σε ευχαριστώ για την βοήθεια

Βασικά το πρόβλημα με τη μέθοδο 1 (update από Nintendo) ακόμα προσωπικά δεν έχω καταλάβει πού βρίσκεται.

Όπως και να έχει, ακόμα και τη μέθοδο 1 να κάνεις, μετά μπορείς πάντα να κάνεις downgrade και να πατσάρεις όλα τα IOSes.

Απλώς με τη μέθοδο 1 αν δεν έχεις μέσα cIOS την έχεις πατήσει τελείως άσχημα.

Αντίθετα, με τη μέθοδο 2, ακόμα και αν αμέλησες να βάλεις cIOS, μπορείς να σώσεις το σύστημά σου, μιάς και όλα τα IOSes διατηρούν τα bug τους.

Το πρόβλημα με τον updater του Waninkoko έχει να κάνει με την απουσία ελέγχου από τον updater της κατάστασης του IOS60, το οποίο και χρησιμοποιείται από το System Menu 4.0.

Αν το IOS60 δεν υπάρχει ή είναι corrupted για κάποιο λόγο, το update δεν σταματά, με αποτέλεσμα να σε πάει στην 4.0 έκδοση με χαλασμένο το IOS60.

Γι'αυτό το λόγο και πιστεύεται ότι το πρόβλημα δημιυργήθηκε σε αυτούς που πήγαν να κάνουν πρώτα το Waninkoko update και μετά να βάλουν το πατσαρισμένο IOS60...

Βασικά το πρόβλημα με τη μέθοδο 1 (update από Nintendo) ακόμα προσωπικά δεν έχω καταλάβει πού βρίσκεται.

Όπως και να έχει, ακόμα και τη μέθοδο 1 να κάνεις, μετά μπορείς πάντα να κάνεις downgrade και να πατσάρεις όλα τα IOSes.

Απλώς με τη μέθοδο 1 αν δεν έχεις μέσα cIOS την έχεις πατήσει τελείως άσχημα.

Αντίθετα, με τη μέθοδο 2, ακόμα και αν αμέλησες να βάλεις cIOS, μπορείς να σώσεις το σύστημά σου, μιάς και όλα τα IOSes διατηρούν τα bug τους.

Το πρόβλημα με τον updater του Waninkoko έχει να κάνει με την απουσία ελέγχου από τον updater της κατάστασης του IOS60, το οποίο και χρησιμοποιείται από το System Menu 4.0.

Αν το IOS60 δεν υπάρχει ή είναι corrupted για κάποιο λόγο, το update δεν σταματά, με αποτέλεσμα να σε πάει στην 4.0 έκδοση με χαλασμένο το IOS60.

Γι'αυτό το λόγο και πιστεύεται ότι το πρόβλημα δημιυργήθηκε σε αυτούς που πήγαν να κάνουν πρώτα το Waninkoko update και μετά να βάλουν το πατσαρισμένο IOS60...

Δηλαδή εγώ πρώτα να βάλω το cIOS rev9 μετά το Trucha Patched IOS60 και μετά να κάνω update με του Waninkoko και να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά... Σωστά? :P Σε ευχαριστώ panther για την πολύτιμη βοήθειά σου! :-)

Φίλε μου, απλώς προσπαθώ να πώ όλα αυτά που ξέρουμε, ώστε να ξέρεις πλήρως το τί κάνεις, γιατί το κάνεις και ποιές μπορεί να είναι οι αρνητικές επιπτώσεις ή τα ρίσκα που παίρνεις.

Το update σε 4.0 να το κάνεις μόνο αν πραγματικά χρειάζεσαι τη δυνατότητα μεταφοράς των Wiiware και VC games στην SD, ώστε να μή φουλάρει η μνήμη του Wii.

Αν θές μόνο τον USB Loader, τότε δεν χρειάζεσαι την 4.0. Χρειάζεσαι μόνο το cIOS36_rev9 και την εφαρμογή USB Loader.

Για το update με τη μέθοδο 2 (Waninkoko updater), υπάρχει πιθανότητα χαλάσματος του Wii, αλλά τα στοιχεία δείχνουν αυτό που σου είπα πρίν.

Στο gbatemp.net ένα παλικάρι έκανε update με το σωστό τρόπο που είπαμε και όλα πήγαν μιά χαρά. Μετά πήγε στο φίλο του και εκεί δοκίμασε το λάθος τρόπο, δηλαδή να κάνει πρώτα Waninkoko update και μετά να περάσει το IOS60. Το Wii χάλασε πρίν να ολοκληρωθεί το update. Κάνένας μέχρι τώρα δεν ανέφερε ότι έβαλε πρώτα το IOS60, μετά update και να του χάλασε....

Αν κάνεις τη μέθοδο 2 σωστά και σου χαλάσει το Wii, η περίπτωσή σου θα είναι η πρώτη καταγεγραμμένη....

Υπόψην το update παίρνει πάρα πολύ ώρα (30-40 λεπτά) με όποιο τρόπο και αν το κάνεις. Ειδικά με το Waninkoko updater σε πολλές φάσεις θα νομίζεις ότι κόλλησε το Wii σου. Σε καμία περίπτωση μήν το σβήσεις. Άσε το να δουλέψει με την ησυχία του.

Λοιπόν νέα από το μέτωπο...

Χθες το βράδυ πήρα τη μεγάλη απόφαση και είπα να δοκιμάσω το usb loader. Αναβάθμιση στο 4.0 είχα ήδη κάνει όλα δούλευαν, συνεπώς δεν είχα και πολλά να ρισκάρω. Άσε που είχα από καιρό ένα 500αρι εξωτερικό ο οποίος προσφερόταν για πειράματα.

Ξεκίνησα με την αναβάθμιση του cIOS36_rev9 στο wii. Επέλεξα wad installer και όλα πήγαν ρολόι και η αναβάθμιση έγινε κανονικά. Περνώ και το usb loader 1.1 βάζω το δίσκο όπως ήταν επάνω και το ξεκινώ. Ο δίσκος αρχικά είχε ένα partition ntfs. O usb loader τον αναγνωρίζει κανονικά και μου ζητά να τον φορμάρει. Σταματώ μιας και είχα πράγματα μέσα και χρειαζόταν backup αλλά ενθαρρυμένος μιας και στη φάση αυτή άλλοι έχουν προβλήματα συμβατότητας αποφασίζω να συνεχίσω.

Αφού πέρασα με τις χρονοβόρες και βαρετές διαδικασίες των backup κλπ διαμορφώνω από την αρχή το δίσκο. Έφτιαξα δύο καινούργια partitions, το πρώτο το άφησα κενό και αφορμάριστο με 250ΜΒ και το άλλο το φόρμαρα κανονικά σε NTFS. Να σημειώσω πως ο δίσκος μου είναι ένας WD mybook essentials 250 MB, στον οποίο λόγω βλάβης του αρχικού δίσκου έχω βάλει ένα WD5000AAKS και πλέον δουλεύει κανονικά σα 500άρης.

Κατεβάζω το πρόγραμμα WBFS Manager 1.0 to gui δηλαδή για τα windows. Πρώτη σημαντική αβαρία: προγραμματάκι 1ΜΒ απαιτεί την εγκατάσταση του dotnet framework 3.5 για να δουλέψει. Κατέβασμα 50+ ΜΒ και επιπλέον κανά 20λεπτο μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Αφού ξεμπερδεύω με αυτά τρέχω το πρόγραμμα και πάω να φορμάρω το κενό partition. Μήνυμα λάθους. Λέω δε πειράζει το καρφώνω στο wii και ζητώ format από εκεί. Γίνεται ακαριαία (στην αρχή αμφέβαλα αν είχε γίνει πράγματι!). Όλα καλά. Ώρα για το κλασικό πείραμα. Βάζω μέσα το wii sports και του ζητώ να κάνει dump. Δουλεύει τέλεια!!! Ούτε θόρυβο το drive μου ούτε τίποτα (η κονσόλα μου είναι launch). Γύρω στα 0,61 GB αν θυμάμαι καλά το sports σε λίγο πάνω από δύο λεπτά. Δοκιμάζω και το Zelda να βεβαιωθώ. Όλα καλά και εκεί.Γρήγορα ήσυχα και ωραία 1,1 GB σε 3 λεπτά περίπου.

Τελικό πείραμα (και σημαντικότερο για μένα) να περάσω iso. Βάζω το δίσκο πάλι στο PC και ξανανοίγω το WBFS Manager 1.0. Αμ δε! Το partition δεν αναγνωρίζεται καθόλου. Είτε το WBFS partition του ζητώ να διαβάσει είτε οποιοδήποτε άλλο (ntfs) το ίδιο μήνυμα λάθους. Πειράματα στο Disk management (active partition αντιστοίχηση γραμμάτων κλπ) δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Λέω ας κατεβάσω και το command line πρόγραμμα μπας και γίνει τίποτα. Από μια ευτυχή σύμπτωση το κατέβασα στο laptop όπου έχω XP SP3 και όχι Vista 32 bit που έχω στο μεγάλο. Δοκιμάζω λοιπόν στο φορητό και δουλεύει. Όπως φάνηκε αργότερα δεν έφταιγε η έκδοση του προγράμματος αλλά η έκδοση των windows. Στα Vista δε δούλεψε ούτε η command line. Στο φορητό δεν εγκατέστησα το GUI ακόμα μια εγκατάσταση του dotnet την ημέρα είναι αρκετή νομίζω! Λογικά θα δουλεύει όμως. Έστω και μέσω ...Λαμίας λοιπόν η δουλειά έγινε πέρασα iso.

Οι εντυπώσεις από τη χρήση είναι εξαιρετικές. Τα πάντα φορτώνουν σε χρόνο dt ενώ και μόνο στην ιδέα πως θα ξεφορτωθώ τα δισκάκια μου αρκεί σαν κίνητρο. Η διαδικασία ακόμα δεν είναι απόλυτα τυποποιημένη αν και εγώ ήμουν μάλλον τυχερός αφού δεν αντιμετώπισα σοβαρές ασυμβατότητες. Συνολικά για τους πιο ψαγμένους που ψήνονται τη συνιστώ μιας και κατά τη γνώμη μου αξίζει το κόπο και η διαδικασία αποδεδειγμένα πια δουλεύει.

Πάω να περάσω παιχνίδια αν έχετε απορίες εδώ είμαστε...

Γιατί παιδεύεσαι με το WFBS Manager?

Ορίστε:

http://www.yafaze.com/wii/files/Wii_PC_Tool.exe

Μιά χαρά ωραίο προγραμματάκι. Απλώς δεν μπορεί να κάνει format το δίσκο και τα isos να τα έχεις στο ίδιο folder με το πρόγραμμα ή στον c με απλό όνομα.

Γιατί παιδεύεσαι με το WFBS Manager?

Ορίστε:

http://www.yafaze.com/wii/files/Wii_PC_Tool.exe

Μιά χαρά ωραίο προγραμματάκι. Απλώς δεν μπορεί να κάνει format το δίσκο και τα isos να τα έχεις στο ίδιο folder με το πρόγραμμα ή στον c με απλό όνομα.

Και αυτό φίλτατε πάνθηρα είναι ένα ακόμα (εντελώς στοιχειώδες) gui πάνω στο ίδιο command line πρόγραμμα. Συνεπώς δε θα παίξει στα vista τουλάχιστον όχι στα δικά μου vista αφού δε παίζει το αρχικό πρόγραμμα. Προσωπικά δε έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τη command line αφού δουλεύει (στα XP) και δε ψάχνω ιδιαίτερα για gui. Ένα καινούργιο πρόγραμμα όμως ή έκδοση αυτού, που θα έπαιζε στα vista μου, σίγουρα θα με βόλευε.

Αλήθεια εσύ το δοκίμασες?

παιδια λυστε μου μερικες αποριες, το λοαντερ αυτο φορτωνει τα ισος μονο του η χρειαζεται να ειναι περασμενο το γκαμα λοαντερ? χρειαζονται τελικα δισκακια στο ντραιβ για να τρεξουν τα ισο? Στην τελικη εγω που ειμαι 3.3 με twilight, homebrew, wad installer και gama loader 002.fix, απλα περναο και το usb loader περνω τα ισο στον σκληρο και το φορτωνο μεσω αυτου? Για να τρεξω μονο το usb loader για ισο απο σκληρο δισκο, χρειαζεται τιποτα αλλο πλην εγκαταστασης του λοαδερ σαν wad? μενο σε 3.3. ετσι? δεν με νοιαζουν τα wiiware se sdcard

Εγινε δηλαδη το ουλτιμειτ χακ στο γουιι??? Κατι ηξερα που φιλουσα ολα τα ισο (καμια 60ρια πλεον) και στον σκληρο.

παιδια λυστε μου μερικες αποριες, το λοαντερ αυτο φορτωνει τα ισος μονο του η χρειαζεται να ειναι περασμενο το γκαμα λοαντερ? χρειαζονται τελικα δισκακια στο ντραιβ για να τρεξουν τα ισο? Στην τελικη εγω που ειμαι 3.3 με twilight, homebrew, wad installer και gama loader 002.fix, απλα περναο και το usb loader περνω τα ισο στον σκληρο και το φορτωνο μεσω αυτου? Για να τρεξω μονο το usb loader για ισο απο σκληρο δισκο, χρειαζεται τιποτα αλλο πλην εγκαταστασης του λοαδερ σαν wad? μενο σε 3.3. ετσι? δεν με νοιαζουν τα wiiware se sdcard

Εγινε δηλαδη το ουλτιμειτ χακ στο γουιι??? Κατι ηξερα που φιλουσα ολα τα ισο (καμια 60ρια πλεον) και στον σκληρο.

Ναι σε όλα!!!

Απλώς το loader δε το φορτώνεις σαν wad αλλά σαν κανάλι μέσα στο HC. Γενικά έχει μια διαδικασία και δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις αλλά η κεντρική ιδέα είναι περίπου όπως τη περιγράφεις. Περισσότερα εδώ:

Tutorial to using USB Loader v1.1 and FAQs

Εγώ vassili είμαι με το προγραμματάκι που έγραψα. Πήγα να βάλω τον manager που έχεις εσύ, αλλά το παράτησα κατά την εγκατάσταση διότι έκανε 10 ώρες.

Έκανα format σε wbfs το drive με τη command line και απο κεί και πέρα για add των iso χρησιμοποιώ αυτό το στοιχειώδες προγραμματάκι.

Βασικά, από τη στιγμή που έχεις Homebrew Channel και Wad Manager τα πράγματα δεν μπορώ να πώ ότι είναι δύσκολα. Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου με τα XP, τα πράγματα ήταν σχεδόν plug n play....

tzino, τα μόνα που χρειάζεσαι είναι

-cIOS36_rev9

-USB Loader

- κάποιο WBFS πρόγραμμα στο PC

- External Hard disk ή USB stick

ρε παιδιά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα cios η ios η ότι να ναι..αν μπορεί κάποιος ας τα γράψει ποιο καθαρά να βγάλουμε άκρη...έχω κατεβάσει 5 "διαφορετικες" versions σαν το τρελό έχω γίνει cios 249,cios 346 κτλ

ρε παιδιά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα cios η ios η ότι να ναι..αν μπορεί κάποιος ας τα γράψει ποιο καθαρά να βγάλουμε άκρη...έχω κατεβάσει 5 "διαφορετικες" versions σαν το τρελό έχω γίνει cios 249,cios 346 κτλ

εγω τη 249 εχω. Δεν ξερω γιατι αλλα αυτην εχω. Τι διαφορα εχει??

Μόλις πιό πάνω έχει δωθεί διεύθυνση με πλήρη οδηγό για τον USB Loader και μιά σελίδα πιό πρίν οδηγός για αναβάθμιση σε 4.0 και ζητάς πιό καθαρή εξήγηση????

Αν δεν τα καταλαβαίνεις μή κάνεις τίποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...