Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

με τον γκαμα σας βγαζει συχνα σφαλμα αναγνωσης του δισκου ενω παιζετε?? μου το εχει κανει καμποσες φορες, αν και δεν ειναι προβλημα συνηθως το βγαζεις/ξαναβαζεις και συνεχιζει

Αααα και με τα ερορ02 βρηκα ακρη, px to neeed for speed. Μια μικρη παρεμβαση στο ισο με 2 προγραματακια και λυνετε. Ευτυχος ολα τα παιχνιδια τα κραταο και σε dvd και σε ισο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

Έχω μείνει σε 3.1Ε, το νέο Mario Tennis διαβάζω έχει 3.4Ε. Δεν με ενδιαφέρει πολύ homebrew, αλλά προτιμώ να κρατήσω ο,τι έχω περάσει. Με λίγα λόγια θέλω να κάνω update τόσο όσο να παίζει το παιχνίδι, αλλά να μη χάσω τπτ (δεν ξέρω αν γίνεται...)

Σκέφτηκα καλύτερα να πειράξω το iso με το Wii Update Manager, και να αντικαταστήσω την 3.4E που έχει με την 3.2E και να κάνω Update μετά κανονικά. Θα είμαι Ok?

Τελικά αυτό έκανα (ανυπόμονος...) και δούλεψε μια χαρά.

Το παιχνίδι το προτιμούσα όπως ήταν στο GC, ίσως λόγω συνήθειας των παλιών controls, δε με εντυπωσίασε...

Τελικά αυτό έκανα (ανυπόμονος...) και δούλεψε μια χαρά.

Το παιχνίδι το προτιμούσα όπως ήταν στο GC, ίσως λόγω συνήθειας των παλιών controls, δε με εντυπωσίασε...

και εγώ το ίδιο ;)

To softmii έχει και παρενέργειες,γι αυτό προσοχή μην την πατήσετε όπως τον φίλο μας τον Chaos3x.Και γενικά αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τέτοιου είδους επικίνδυνα mods να είστε στην έκδοση 3.2Ε

αλλά και κάτι να πάθει τη βγάζετε καθαρή με 25Ε και το SaveMii Dongle.

Δεν ευθύνεται το SoftMii για το πρόβλημα, αλλά το γεγονός οτι πραγματοποιήθηκε flash απο λάθος αρχείο, το οποίο προφανώς δεν "συγχωρείται" απο την κονσόλα σε αυτό το επίπεδο.

Αντιθέτως το SoftMii και το Starfall ειναι τα ΠΛΕΟΝ ασφαλέστερα hacks που μπορεις (και πρεπει) να βαλεις, γιατι διασφαλίζουν την κονσόλα μελλοντικα απο brick, μιας και περιλαμβανουν εξτρα λογισμικό προστασιας απέναντι σε ανεπιθυμιτα σφαλματα. Συγκεκριμενα και με τα δυο μπορεις να τρεξεις RESCUE DISK και να σωσεις την κονσολα σου, απο τη στιγμη που μπουν και μετα. Τα συστηνω ανεπιφυλακτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το γκαμα λοαντερ μπλοκαρει τα updates, αλλα με ολα αυτα που διαβαζω για μπρικαρισματα, αναρωτιεμαι εσεις περνατε τα αμερικανικα ισο (η και τα παλ ακομα) απο brickbloaker?? Υπαρχει περιπτωση να του ξεφυγει του γκαμα και να γινει update απο κανα παιχνιδι? επισης υπαρχει παιχνιδι που κανει την αναβαθμιση στα μουλοχτα η παντα σε ρωταει και λες οχι και το βγαζεις το δισκακι πρωτου γινει το κακο.

Εχω βρει καμια 60ρια παιχνιδια, σχεδον καμια 40ρα pal και καμια 20 ρια usa, και το προβλημα ειναι οτι το εχω ηδη γραψει ολα σε δισκακια. Αλλα βεβαια επειδη δεν υπαρχει και πολυ χρονος δεν εχω τρεξει πανω 8-10 απο αυτα και αναρωτιεμαι, να τα βαζω αφοβα στον γκαμα η θα ζητησουν αναβαθμιση (δεν εχω δει ποτε μυνημα για αναβαθμιση). Μηπως να ξαναγραψω τα αμερικανικα αφου τα περασω απο μπρικμπλοκερ για να ειμαι ασφαλης? Και τωρα με τα καινουρια παιχνιδια σιγουρα καποια θα εχουν αναβαθμιση μεσα. Ειμαι σε 3.3 παλ, οποτε φανταζομαι το προβλημα θα ειναι μονο αν καποιο εχει αναβαθμιση σε 3.4 αμερικανικο

Απο αμερικανικα μεχρι τωρα εχω τρεξει μονο το No.More.Heroes, Pro_Evolution_Soccer_2008, Super_Swing_Golf_Season_2, Wii_Play χωρις κανενα προβλημα

Επεξ/σία από tzinos

το γκαμα λοαντερ μπλοκαρει τα updates, αλλα με ολα αυτα που διαβαζω για μπρικαρισματα, αναρωτιεμαι εσεις περνατε τα αμερικανικα ισο (η και τα παλ ακομα) απο brickbloaker?? Υπαρχει περιπτωση να του ξεφυγει του γκαμα και να γινει update απο κανα παιχνιδι? επισης υπαρχει παιχνιδι που κανει την αναβαθμιση στα μουλοχτα η παντα σε ρωταει και λες οχι και το βγαζεις το δισκακι πρωτου γινει το κακο.

Εχω βρει καμια 60ρια παιχνιδια, σχεδον καμια 40ρα pal και καμια 20 ρια usa, και το προβλημα ειναι οτι το εχω ηδη γραψει ολα σε δισκακια. Αλλα βεβαια επειδη δεν υπαρχει και πολυ χρονος δεν εχω τρεξει πανω 8-10 απο αυτα και αναρωτιεμαι, να τα βαζω αφοβα στον γκαμα η θα ζητησουν αναβαθμιση (δεν εχω δει ποτε μυνημα για αναβαθμιση). Μηπως να ξαναγραψω τα αμερικανικα αφου τα περασω απο μπρικμπλοκερ για να ειμαι ασφαλης? Και τωρα με τα καινουρια παιχνιδια σιγουρα καποια θα εχουν αναβαθμιση μεσα. Ειμαι σε 3.3 παλ, οποτε φανταζομαι το προβλημα θα ειναι μονο αν καποιο εχει αναβαθμιση σε 3.4 αμερικανικο

Απο αμερικανικα μεχρι τωρα εχω τρεξει μονο το No.More.Heroes, Pro_Evolution_Soccer_2008, Super_Swing_Golf_Season_2, Wii_Play χωρις κανενα προβλημα

Ανεξάρτητα απο το αν έχεις πανω το Starfall ή to Softmii πρεπει παντοτε να εισαι προσεκτικος και να ΑΦΑΙΡΕΙΣ τα updates απο τα παιχνιδια που δοκιμαζεις να παιξεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Το Wii σου ΔΕΝ μπορει να πραγματοποιήσει ανανέωση απο το διαδίκτυο χωρίς την αδεια σου μεχρι τις εκδόσεις 3.5Ε (απο την έκδοση 3.6Ε+ και μετα αναμένεται να γίνεται αυτόματα ανανέωση χωρίς την συναινεση του χρήστη). Με λίγα λογια, τα "μπρικαρίσματα" συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΤΕ απο απροσεξία του χρήστη και σχεδόν ποτέ απο λάθος των ειδικών προγραμμάτων.

Επίσης ενα Wii που έχει ανανεωθεί με λάθος λογισμικό απο άλλο region μπορεί ευκολα να επιδιορθωθεί γιατι δεν θα είναι full-brick -- άρα μην ανησυχείτε τόσο πολυ. Χρησιμοποιήτε πάντοτε επικυρωμένα hacks και exploits και δεν θα έχετε κανενα πρόβλημα. Εχω χακάρει τουλάχιστον 20 Wii και καμιά δεκαριά PSP και ποτε δεν είχα το παραμικρο προβλημα.

Φίλε μου grcd επειδή από εδώ μέσα δεν έχω δει κανέναν άλλο να έχει βάλει το SoftMii v2.1.1 (ή τουλάχιστον δεν το έχει αναφέρει) λέω κι εγώ από προσωπική εμπειρία πως ο πρώτος οδηγός που είχα ακολουθήσει ήταν λάθος! Μόλις επιχείρησα να βάλω τον δεύτερο που έχουν επίσης στο site τους τα κατάφερα τελικά αλλά και πάλι υπήρχαν μέσα ανακρίβειες και μπερδεμένα βήματα. Αν θές μπορώ να γίνω και πιο συγκεκριμένος. Τώρα ψάχνω πως γίνεται να "μετακινείς" τα κανάλια, γιατί ενω το έκανα enable αυτό το feature δεν ξέρω πως γίνεται. Νόιζα ότι απλά σέρνεις τα κανάλια αλλά... τζίφος! Πάντως i'm looking forward for your guide...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό το στάδιο θα παραθέσουμε τα βασικά βήματα και προγράμματα, τις δυνατότητες τους, την λειτουργία και εγκατάσταση τους.

Το πλέον βασικο hack που πρεπει ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ να εφαρμόσουν είναι το Twilight-Hack. Ευτυχώς ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ, ασφαλές και υπάρχει επαρκέστατη κάλυψη και υποστήριξη του μέσω πολλών οδηγών. Θεωρητικά με το Twilight-Hack μπορείτε να κάνετε τα πάντα -- όπως να τρέξετε αντιγραφές απευθείας, αλλα επειδή πολλές απο τις δυνατότητες του Wii απαιτούν να παραμείνουν στην μνήμη κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, ειναι ωφέλιμο να εγκατασταθεί το Homebrew Channel, το οποίο αποτελεί την "πόρτα" μέσα απο την οποία μπορείτε να εγκαταστείτε προγραμματα στην μνήμη ΧΩΡΙΣ να πρέπει κάθε φορά να αργοπορείτε μέσω του Twilight-Hack.

Υπό κανονικές συνθηκες θα πραγματοποιήσετε το Twilight-Hack μονάχα μία φορα, και έκτοτε δεν θα σας ξαναζητηθεί να γίνει αυτή η διαδικασία.

Τι θα χρειαστείτε:

*Ενα Wii (προφανώς :rolleyes:)

*Το Zelda - Twilight Princess

*Mια κάρτα SD (προτιμητέα η "αυθεντική" 1 ή 2 GB γιατι ελαχιστοποιεί κάθε πιθανότητα σφάλματος_

* Εναν υπολογιστή και τροπο να "διαβάσετε" καρτούλες SD, συνήθως με έναν οδηγο USB to SD.

Tι θα πρεπει να προετοιμάσετε:

1. Ελέγξτε την έκδοση του Wii σας, και ακολουθήστε την ανάλογη διαδικασία όταν έρθει η ώρα στο βήμα 5. Η έκδοση φαίνεται στις Ρυθμίσεις, που τις βρίσκετε κάτω αριστερά και μετά πατώντας τη δεύτερη επιλογή (όχι, δηλαδή, την διαχείρηση μνήμης). Για σιγουριά, γράψτε σε ενα χαρτάκι ποιά έκδοση έχετε. Λογικά το Wii σας θα γράφει πάνω 3.1Ε, 3.2Ε, 3.3Ε ή 3.4Ε. Αν γράφει παλαιότερη έκδοση δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ίσως να χρειαστεί να αναβαθμίσετε την κονσόλα σας μετά, με τη διαδικασία που θα σας πω.

2. Διαγράψτε οσα αρχεία περιέχονται στην κάρτα SD σας (αν σας είναι χρήσιμα, τότε αντιγράψτε τα στον υπολογιστή σας πριν τα διαγράψετε).

3. Βάλτε το Zelda στην κονσόλα σας και "τρέξτε" το παιχνιδι. Δημιουργείστε ενα αρχείο και φορτώστε το. Πατήστε το κουμπί Home στο Wii Remote και "βγείτε" έξω στα μενού της κονσόλας σας με έξοδο απο το παιχνίδι. ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ Wii ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, αλλιώς θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία.

4. Πηγαίνετε στα μενού της κονσόλας, κάτω αριστερά, και μετά στη διαχείριση αρχείων και μνήμης. Επιλέξτε την μνήμη του Wii (όχι Gamecube) και βρείτε το αρχείο Zelda που δημιουργήθηκε. Για τη διευκόλυνση σας, αντιγράψτε το αρχείο στην καρτα SD με την επιλογή Copy. Έπειτα, ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ το αρχείο απο τη μνήμη του Wii σας με την επιλογή Delete. ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ Wii ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.

5. Αφαιρέστε την κάρτα SD απο το Wii σας και περάστε την στον οδηγό ανάγνωσης του υπολογιστή σας. Σε αυτό το στάδιο έχει σημασία η έκδοση της κονσόλας σας, οπότε δείτε ποιά έκδοση καταγράψατε οτί έχετε:

α) Αν είχατε οποιαδήποτε έκδοση ΕΚΤΟΣ απο 3.4Ε τότε κατεβάστε το αρχείο αυτό:

http://hbc.hackmii.com/dist/twilight-hack-v0.1-beta1.zip

β) Αν η έκδοση σας ειναι 3.4Ε, τοτε και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, κατεβάστε το αρχείο:

http://hbc.hackmii.com/dist/twilight-hack-v0.1-beta2.zip

Αποθηκεύστε τα αρχεία κάπου που θα τα βρείτε εύκολα, όπως στην επιφάνεια εργασίας σας ή στα έγγραφα σας.

6. "Unzipάρετε" το αρχείο. Αν δεν ξέρετε πώς, ρωτήστε, είναι πολύ απλό! Μετά βρείτε το φάκελο με όνομα RZDP (ΟΧΙ τo RZDE) που περιέχει μέσα ένα αρχείο data.bin και περάστε το στην κάρτα SD. Aν είχατε αντιγράψει το παιχνίδι στην κάρτα σας πριν, τοτε είναι πολυ εύκολο γιατι θα είναι ο μόνος φάκελος που θα υπάρχει στο τέλος της σειράς φακέλων: private -> wii -> title -> RZDP -> data.bin

7. Σιγουρευτείτε οτί το ΝΕΟ αρχείο data.bin βρισκετε στην θέση private/wii/title/RZDP/ της κάρτας SD. Αν είναι οπουδήποτε αλλού, τότε είναι σε λάθος θέση. Αυτό το αρχείο είναι το χακαρισμένο save, αλλιώς Twilight-Hack που σας επιτρέπει να επέμβετε στο Wii σας εγκαθιστώντας το Homebrew Channel.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποιοι προτιμούν να μην κανουν το επόμενο βήμα. Εγώ πάντως το συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατι θα σας λύσει τα χέρια και δεν θα χρειαστεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ το Twilight-Hack. Επομένως το αναρτώ ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ βήμα, εκτός και αν είσαστε advanced user και είστε σίγουρος/η πως δεν επιθυμείτε την εγκατάσταση του Homebrew Channel, το οποίο μόνο θετικά αποφέρει, και ουδένα αρνητικό.

8α. Πηγαίνετε στην σελίδα http://hbc.hackmii.com/download/?c=1'>http://hbc.hackmii.com/download/?c=1 και κατεβάστε το αρχείο με όνομα "the_homebrew_channel-1.0.1.tar.gz". Ανοίξτε το, και με τον ίδιο τρόπο που κάνατε και πριν, περάστε το αρχείο "boot.dol" που περιέχονται στην κάρτα του Wii σας. Σε αντίθεση με πριν, ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΚΕΛΟ, αλλά στον "κενό" αρχικό φάκελο της κάρτας σας, δηλαδή την ρίζα (αρχή) της.

Αν ακολουθήσατε τα βήματα σωστά, θα πρέπει να περιέχονται τα εξής αρχεία στην κάρτα σας:

1. boot.dol (Αυτό είναι το αρχείο που περιέχει την εγκατάσταση του Homebrew Channel.

2. private/wii/title/RZDP/data.bin (Αυτό είναι το αρχείο που επιτρέπει την εκτέλεση του Twilight-Hack).

Mόλις έχετε τελειώσει την προετοιμασία και είσαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να πραγματοποιήσετε το πρώτο βήμα για το "σπάσιμο" του Wii σας! Διατηρήστε την κονσόλα σας ανοιχτή.

To Twilight-Hack: Τώρα θα πραγματοποιήσουμε για πρώτη και τελευταία φορά το Twilight-Hack.

8β. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΑΣ, βάλτε την κάρτα SD στην κονσόλα σας και πηγαίνετε ξανα στη διαχείριση μνήμης που πήγατε και πριν, και μετά επιλέξτε την μνήμη της κάρτας SD, όπου, αν ακολουθήσατε όλα τα βήματα σωστά, θα βρείτε ένα αρχείο save με όνομα Twilight-Hack.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το αρχείο Twilight-Hack δεν υπαρχει στην κάρτα SD.

ΛΥΣΗ 1: Ελέξτε οτι ψάχνετε στο σωστό μέρος. Αν καταλάθος πατήσατε μνημη Channels, τότε δεν θα μπορείτε να δείτε το αρχείο γιατι δεν ειναι κανάλι. Επιστρέψτε πίσω και σιγουρευτείτε οτι επιλέξατε μνήμη παιχνιδιών (saves).

ΛΥΣΗ 2: Αν είσαστε σιγουρος/η οτι κοιτάτε στο σωστό σημείο αλλά το αρχείο δεν εμφανίζεται, τότε πιθανά το αντιγράψατε σε λάθος θέση στην κάρτα σας. Βάλτε ξανά την κάρτα στον υπολογιστή σας και σιγουρέψατε οτί το αρχείο data.bin που αντιγράψατε απο το ζιπάκι του twilight-hack βρίσκεται στη θέση private/wii/title/RZDP. Μετά ακολουθήστε το βήμα 8β πάλι.

ΛΥΣΗ 3: Ίσως δεν προσέξατε και αντιγράψατε το ΛΑΘΟΣ αρχείο data.bin απο το zipάκι. Υπενθυμίζω οτί περιέχονται περισσότερα απο ένα αρχεία, αλλα εσείς χρειαζόσαστε ΜΟΝΟ το data.bin που περιεχόταν στον φάκελο RZDP του .zip, στην ακολουθία private/wii/title/RZDP. Τα άλλα αρχεία δεν σας χρειάζονται γιατί ειναι για διαφορετικά regions του Wii. Ακολουθήστε το βήμα 8β πάλι.

ΛΥΣΗ 4: Αν πάλι το Wii σας δεν βλεπει το αρχείο, τότε δοκιμάστε να κλείσετε την κονσόλα σας κρατώντας το κουμπί POWER για 5 δευτερόλεπτα, μέχρι το φωτάκι να γίνει κοκκινο, και μετά αφαιρέστε το απο την πρίζα για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε πάλι την κονσόλα σας και επαναλάβετε τα βήματα 3, 4 και 8 ξανά. Αν ακολουθείτε αυτή τη λύση, όταν επαναλαμβάνετε το βήμα 4 ΜΗΝ αντιγράψετε το αρχείο save του Zelda στην κάρτα SD.

9. Μόλις βρείτε το αρχείο twilight-hack, πατήστε πάνω του και αντιγράψτε το με copy στη μνήμη του Wii σας. Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν αρκετά πιθανά σφάλματα:

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1: Το αρχείο δεν μπορεί να αντιγραφεί και η κονσόλα μου βγάζει αντίστοιχο σφάλμα.

ΛΥΣΗ 1: Πιθανά δεν ακολουθήσατε σωστά τα βήματα 3 και 4. Επαναλάβετε τα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, και σιγουρέψτε οτι έχετε σβήσει το αρχείο Zelda απο τη μνήμη του Wii σας. Αν ακολουθείτε αυτή τη λύση, όταν επαναλαμβάνετε το βήμα 4 ΜΗΝ αντιγράψετε το αρχείο save του Zelda στην κάρτα SD. Έπειτα ακολουθήστε τα βήματα 8 και 9 ξανά.

ΛΥΣΗ 2: Έχετε μάλλον περάσει το λάθος αρχείο twilight-hack στην κάρτα σας. Ελεξτε ξανά το βήμα 1 και 5. Αν η έκδοση σας ΔΕΝ είναι η 3.4Ε, τοτε χρειάζεστε το αρχείο με κατάληξη beta1 ενώ αν και μόνον αν έχετε την 3.4Ε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο με κατάληξη beta2. Δυστυχώς αν έχετε κάνει λάθος σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επαναλάβετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη διαδικασία απο την αρχή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2: Η κονσόλα μου διαγράφει το αρχείο ΑΥΤΟΜΑΤΑ χωρίς να με ρωτήσει:

ΛΥΣΗ: Μάλλον τρέχετε την έκδοση 3.4Ε και δεν έχετε το σωστό αρχείο. Μόνο το αρχείο με κατάληξη beta2 σας χρειάζεται. Ελεξγτε τα βήματα απο την αρχή, και δώστε προσοχή στην ονομασία των αρχείων που χρησιμοποιήτε.

10. Με το αρχείο twilight-hack επιτέλους αντιγραμμένο στην κονσόλα σας, μπορείτε να εκτελέσετε το Zelda ξανα. Αυτη τη φορα, αφου μπείτε στα μενου επιλογής αρχειου του παιχνιδιου, θα ανακαλύψετε ενα "παράξενο" αρχειο με πολλες καρδιες. Αυτο είναι το twilight-hack. Εκτελέστε το και περιμένετε να εμφανιστεί ο Link στην οθονη σας. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΑΣ ΕΝΩ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ.

11. Μόλις εμφανιστεί ο χαρακτήρας σας στην οθόνη, προχωρήστε και μιλήστε με Α στο άτομο που βρίσκεται μπροστά σας. Το παιχνίδι θα κολλήσει και ύστερα απο λίγες στιγμές θα βρεθείτε στα μενού του Twilight-Hack, που θυμίζουν DOS (μια μαύρη οθόνη με γράμματα όπως στους παλιούς υπολογιστές).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το twilight-hack μπορειτε επισης να το ενεργοποιησετε πραγματοποιώντας back-flip (πηδώντας προς τα πίσω) με τον Link σας, αλλα το να μιλήσετε στον άνθρωπο μπροστά σας είναι ευκολότερο. Αν για οποιοδήποτε λόγο το twilight-hack ξεκίνησε χωρίς να μιλήσετε μην ανησυχείτε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το twilight-hack δεν ενεργοποιήθηκε:

ΛΥΣΗ: Εφόσων φορτώσατε σωστά το hack τοτε σίγουρα λειτουργεί. Μιλήστε στον άνθρωπο μπροστά σας και μην κάνετε αλλες ασκοπες ενεργειες, οπως να ανοιξετε τα μενού ή να αλλάξετε οθόνη.

12. Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ όλες τις σημειώσεις στην οθόνη σας, που αποτελούν τους όρους χρήσης και λειτουργίας του twilight-hack. Σε γενικές γραμμες να έχετε υποψιν σας οτι οτιδήποτε ενέργεια που πραγματοποιείται αποτελέσει αντικείμενο ποινικής ή νομικής αντιφωνίας, ούτε οι σχεδιαστές του twilight-hack, ούτε εγώ είμαστε υπεύθυνοι. Πραγματοποιωντας χρήση του αναλαμβάνετε την πλήρη ευθυνη. Αν διαφωνείτε με αυτόν τον όρο, τότε κλείστε σε αυτό το στάδιο την κονσόλα σας και επιστρέψτε στα μενού όπου θα πρέπει να διαγράψετε όσα αρχεια χρησιμοποιήσατε.

13. Λογικά θα σας ζητηθεί να πατήσετε το κουμπί Α μερικές φορες. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες και σύντομα θα αρχίσει η εγκατάσταση του Homebrew Channel. Η κονσόλα σας θα επανεκινήσει (ίσως χρειαστεί την συναίνεση σας, ελέξτε πάντοτε όσα αναγράφονται στην οθόνη) και όταν επιστρέψετε στα μενού θα δείτε το Homebrew Channel να δεσπόζει στη λίστα των καναλιών της κονσόλας σας. Συγχαρητήρια, μόλις "χακάρατε" τo Wii σας! Απο εδώ και πέρα μπορείτε να προσθέσετε πολλές νέες λειτουργίες στην κονσόλα σας, όπως την αναπαραγωγή ταινιών DVD και διαφόρων αρχείων εικόνας, βίντεο και μουσικής, την εκτέλεση αντίγραφων παιχνιδιών για Wii και Gamecube, την εγκατάσταση δωρεάν εξομοιωτών παλαιότερων συστημάτων και των παιχνιδιών τους, την εγκατάσταση όλων και όσων παιχνιδιών και καναλιών έχουν κυκλοφορήσει επίσημα στο Wii Shop Channel και WiiWare, και πολλών άλλων!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ1 : Το Twilight-Hack με ενημερώνει οτι δεν υπάρχει αρχείο προς εκτέλεση, ή πως το αρχείο ειναι εσφαλμένο.

ΛΥΣΗ: Το πιο πιθανο είναι οτι δεν βάλατε το αρχείο boot.dol στην ρίζα της κάρτας SD σας, ή πως το αρχείο που βάλατε είναι κατεστραμμένο. Για σιγουρια ξανακατεβάστε το αρχείο με όνομα "the_homebrew_channel-1.0.1.tar.gz" απο την διεύθυνση http://hbc.hackmii.com/download/?c=1 και ακολουθήστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις οδηγίες στα βήματα 8α, 8β, 10, 11 και 13.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2: Το Twilight-Hack κόλλησε! Το Wii μου δεν ανταποκρίνεται στις επιλογές μου απο το χειριστήριο!

ΛΥΣΗ: Πρώτα απο όλα χαλαρώστε. Ειναι φύσην αδύνατο να μπρικάρετε το Wii σας μόνον με την εκτέλεση του twilight-hack ή την εγκατασταση του Homebrew Channel. Το πιο πιθανό είναι οτι το αρχείο ήταν εσφαλμένο και εκτελέστηκε παρ'αυτά ή πέσατε σε μία σπάνια στιγμη που buggare η εγκατάσταση. Η λύση ευτυχως είναι πολυ απλη: Πρωτον κρατήστε πατημένο το κουμπι POWER για 5 δευτερόλεπτα και μετα αφαιρέστε την κονσόλα σας απο την παροχή ρεύματος για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Αυτό το κάνουμε για να σιγουρέψουμε πως δεν απομένει κανένα κομμάτι απο τον κώδικα του Twilight-Hack στη μνήμη της κονσολας. Επανεκινήστε την κονσολα κανονικά (θα επιστρέψετε στα μενού σαν να μην έγινε τίποτα). Κατά δευτερον ελέγξτε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1 και ακολουθήστε το γιατι η ίδια λύση αφορα και εσάς. Η μόνη διαφορά εξαρτάται απο την έκδοση της κονσόλας σας:

α) Αν εχετε την έκδοση 3.4Ε, τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 καθώς και αυτά της λύσης του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 1, δηλαδή 8α, 8β, 10, 11 και 13. Αν ακολουθείτε αυτή τη λύση, όταν επαναλαμβάνετε το βήμα 4 ΜΗΝ αντιγράψετε το αρχείο save του Zelda στην κάρτα SD.

β) Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη έκδοση, τότε απλά επαναλάβετε τα βήματα της λύσης του Προβλήματος 1, δηλαδη τα 8α, 8β, 10, 11 και 13.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν η εγκατάσταση του Homebrew Channel πάει "λάθος", τοτε υπάρχει περίπτωση να μείνουν "κομμάτια" της στη μόνιμη μνήμη του Wii. Ευτυχώς με την επανάληψη της εγκατάστασης, θα ξαναγραφτούν όλα τα δεδομένα, και έτσι δεν θα υπάρχει κάποιο προβλημα ή λάθος.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Σε σπάνιες περιπτώσεις δεν υπάρχει αρκετή μνήμη στην κονσόλα σας για να εγκατασταθεί το Homebrew Channel. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διαδικασία θα ΑΠΟΤΥΧΕΙ ανεξαιρετως. Το Homebrew Channel απαιτεί μονίμως τουλάχιστον 11 ελεύθερα blocks στη μνήμη του Wii σας, και τουλάχιστον 30 ελεύθερα κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης του. Αν δεν έχετε αρκετή μνήμη θα χρειαστεί να διαγράψετε κάποια αρχεία ή κανάλια. Επίσης μπορείτε να τα μεταφέρετε προσωρινά στη μνήμη της κάρτας SD σας.

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι εδώ, ρωτήστε άφοβα!

Επεξ/σία από grcd
Έκδοση 0.7b

Μπράβο για τη προσπάθειά σου.

Ο οδηγός που γράφεις είναι τόσο πολύ αναλυτικός που σου εύχομαι να έχεις το κουράγιο να τον ολοκληρώσεις.

οντως πολυ αναλυτικος και εξηγει και τυχον προβληματα που μπορει να αντιμετωπισουμε συγχαρητηρια φιλε μου και καλο κουραγιο να το συνεχισεις

Οντως πολυ αναλυτικος, σε σημειο που απενεργοποιεις (σχεδον) ολες τις εγκεφαλικες λειτουργιες. ;)

Μεχρι που προτρεπεις να κανει καποιος back up τα αρχεια που θα διαγραψει απο την SD!

Βγαλε τον οδηγο με το ονομα "Twilight-hack for dummies" να γινει αναρπαστος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Οντως πολυ αναλυτικος, σε σημειο που απενεργοποιεις (σχεδον) ολες τις εγκεφαλικες λειτουργιες. ;)

Μεχρι που προτρεπεις να κανει καποιος back up τα αρχεια που θα διαγραψει απο την SD!

Βγαλε τον οδηγο με το ονομα "Twilight-hack for dummies" να γινει αναρπαστος!

Προσπαθώ ο οδηγός όχι απλά να ειναι περιεκτικός και απλός, αλλα να εξηγει στον χρηστη και ΓΙΑΤΙ γίνονται κάποια βηματα. Ετσι πιστευω είναι λιγοτερο μια διαδικασία κατα την οποία ο χρηστης πραγματοποιεί μια ιεροτελεστία στην κονσόλα του ελπίζοντας για ένα μαγικό αποτέλεσμα, αλλα για μία διαδικασία κατα την οποία νιωθει οτι γνωρίζει τί και πώς συμβαίνει, και νιώθει πιο άνετα χάρη σε αυτο.

Επιτέλους το Homebrew Channel είναι εγκατεστημένο στην κονσόλα σας, πράγμα που απλοποιεί εξαιρετικά τα πράγματα για εσάς απο εδώ και πέρα. Τα βηματα που επ'ακολουθουν εξαρτώνται απο εσάς και είναι θέμα δικής σας επιλογης. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικές απο τις δυνατότητες που σας προσφέρονται:

1. Μπορειτε να "κατεβειτε" στην έκδοση 3.2Ε - με την προυπόθεση να τρέχετε κάποια απο τις 3.3Ε ή 3.4Ε. Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της κίνησης είναι οτι ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ το Wii σας απο οποιοδήποτε brick η λάθος σας μιας και η 3.2Ε είναι η πλεον ασφαλής και σταθερή εκδοση. Στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα ειναι η δυνατότητα χρήσης "truncha-signed" δίσκων, όπως το Action Replay για το Wii, που σε συνδυασμό με άλλο εξοπλισμό, διασφαλίζει ακόμα περαιτέρω το σύστημα σας. Το μεγάλο μειονέκτημα ειναι οτι ειναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ. Σε αντίθεση με το twilight-hack και το Homebrew Channel, η διαδικασία αυτη ΔΕΝ συγχωρεί λάθη απο τον χρήστη, γιατί αντιγράφονται αρχεία συστήματος, τα οποία αν γραφτούν λάθος ή με λάθος σειρά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ Wii BRICKED, δηλαδη αχρηστο (αν και ΠΑΛΙ υπαρχουν λυσεις ;)). Όπως καταλάβατε, η διαδικασία αυτη ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Αν φοβάστε ή αν μετα βίας καταφέρατε να περάσετε το Homebrew Channel, καλύτερα να μην ασχοληθείτε με το downgrading της κονσόλας σας.

Προφανώς τα πλεονεκτήματα μακράν υπερτερουν των μειονεκτημάτων, αλλα αυτό θα το αφήσω στην προσωπική σας κρίση και εκτίμηση.

2. Αν έχετε εκδοση χαμηλότερη της 3.2Ε, πχ την 3.1Ε ή καποια ακόμα πιο παλιά, είστε λίγο πιο τυχεροι, αφου υπάρχει ΑΣΦΑΛΗΣ τρόπος να εγκαταστήσετε την 3.2Ε. Περισσοτερες πληροφορίες στο αντιστοιχο θέμα.

Σε αυτό το στάδιο είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε ΤΙ μπορείτε να κάνετε με την κάθε έκδοση:

3.2Ε -> Μπορείτε να κάνετε τα ΠΑΝΤΑ. Τρέχουν όλα τα παιχνιδια (έως και 99% συμβατότητα σε Wii και Gamecube), και έχετε στη διαθεση σας οχι μονο πληρη συμβατοτητα με κάθε περιφερειακό homebrew και / ή συσκευης απο το Internet, αλλα με την εγκατασταση του Starfall μπορειτε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ την κονσόλα σας απο κατασταση "μπρικ" απλά βάζοντας ένα παιχνιδι που περιέχει update στην κονσόλα σας, ή ακόμα καλύτερα, κάποιο Rescue Disc.

3.3Ε -> Μπορείτε να κάνετε τα περισσοτερα hack, αλλα δεν έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το Starfall και άρα να "προστατεψετε" το Wii σας απο απρόσμενα προβλήματα. Επίσης δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Action Replay για το Wii, και μερικά συγκεκριμένα περιφερειακα που απαιτουν αυτό ή τη δυνατότητα trucha-signed δίσκων.

3.4Ε -> Όπως και στην έκδοση 3.3Ε αλλά είστε περιορισμένοι μερικώς στην χρήση του twilight-hack (πρεπει να χρησιμοποιηθεί απευθείας χωρίς κλείσιμο της κονσόλας σας).

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σκεφτείτε την αναβάθμιση σε έκδοση μεγαλύτερη της 3.4Ε γιατι η χρηση και λειτουργια του Homebrew Channel και / ή twilight-hack δεν ειναι εξασφαλισμενες.

3. Παρακάτω παρατίθονται οι διάφορες λειτουργίες τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε, και τη μέγιστη δυνατή έκδοση (3.Χ) στην οποία επιτρέπονται:

α) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ Wii [3.4Ε]

β) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ Gamecube [3.4Ε]

γ) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ DVD [3.4Ε]

δ) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ MEDIA (ταινιών, μουσικής και εικόνων) [3.4Ε]

ε) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΠΡΙΚΑΡΙΣΜΑ ΜΕΣΩ Starfall [3.2Ε]

ζ) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ "trucha-signed" [3.2Ε]

η) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΜΕΡΙΚΗΣ) ΑΠΟ ΜΠΡΙΚΑΡΙΣΜΑ ΜΕΣΩ Softmii [3.4E]

θ) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ THEMES ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΕΣΩ Softmii [3.4Ε]

ι) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Wiiware και Virtual Console [3.4E]

Ύπαρχουν πολλά ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως εγκατάσταση εξωτερικού σκληρού δίσκου, linux ή σύνδεσης με υπολογιστη, τα οποία όμως ΔΕΝ θα καλύψει ο οδηγός αυτός.

4. Εφόσων σκεφτήκατε προσεκτικά ΤΙ σας χρειάζεται, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ανάλογα βήματα. Σε πρώτη φάση θα ασχοληθούμε με το downgrade ή κατέβασμα της κονσόλας σας. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό το βήμα, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να αναρτηθούν τα επόμενα, το κάθε ένα με τη σειρά του.

Επεξ/σία από grcd
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...