Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τελικά μου το αντικατέστησαν το μηχάνημα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Ξαναεπιχείρησα να εγκαταστήσω το v2.1.1 με διαφορετικό οδηγό αυτή τη φορά και τα κουτσοκατάφερα με πολλές επιφυλάξεις και ανακρίβειες. ΔΕΝ παίζει τα converted (patched) iso's που χρησιμοποιούσαμε με τον 0.3 Gamma Loader αλλά δεν πειράζει. Τους βάζεις και τους δύο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Το αντικατέστησες χωρίς πολλά πολλά; Θέλω να πω, δεν σου παν έστω κάποια γκρίνια για το extra κανάλι;

Δημοσ.

Βασικά είχε brickαρει σε τέτοιο βαθμό που δεν φαινόταν τι έχεις κάνει. Έβγαζε απλά μια μαύρη οθόνη με ένα μην. κι αυτό ήταν όλο. Βέβαια δεν είναι και χαζοί, η δουλειά τους είναι, όλο και κάτι θα ψηλιάστηκαν. Εγώ τους είπα ότι μου κόλλησε κατά το update.

Το αντικατέστησαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό που μου φαίνεται πολύ περίεργο είναι το ότι δεν μου ζήτησαν απόδειξη αγοράς(!) τίποτα, το πήγα, το άφησα και μετά από λίγες μέρες πήρα το καινούριο. Περίεργα πράγματα.....

Δημοσ.

Έχουμε πεί πολλές φορές οτι το service της nintendo είναι μακράν το καλύτερο σε σχέση με τις άλλες 2 εταιρείες.. Απο όλες τις απόψεις..

Το οτι η m$ για παράδειγμα επισκευάζει τις ήδη χαλασμένες κονσόλες της δεν το θεωρώ πλεονέκτημα αλλα υποχρέωση της αν ήθελε να επιζήσει.. Και μεταξύ μας 1 μήνας είναι μεγάλο διάστημα.

Δημοσ.

Εντάξει, τουλάχιστον έδινε 3 χρόνια εγγύηση.

Η εγγύηση στο wii πόσο είναι;

Πάντως την Nortec την θυμάμαι από εποχή snes. Πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Αν δεν είχε και τη μαλακία να μην επιτρέπει ενοικίαση παιχνιδιών, θα ήταν super

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και όλες! Μπορεί να μην με ξέρετε επειδή δεν λαμβάνω μέρος συχνά (ή καθόλου) σε συζητήσεις του ιστοχώρου αυτού, αλλά συχνά παρακολουθώ τα όσα λέγονται. Δεν είμαι καινούργιος στο χώρο (σπούδασα προγραμματισμό παιχνιδιών για Η/Υ στην Αγγλία το 2004 - και ασχολούμαι με ηλεκτρονικά παιχνίδια απο το 1988), και εχω "δουλέψει" πανω στο "χακάρισμα" κονσόλων εδώ και αρκετό καιρό (ξεκινώντας με ROM translation το 1998, εισαγωγή τσιπ και άλλων συσκευών μετέπειτα, κτλ κτλ).

Ο λόγος που τα λέω όλα αυτά είναι για να καθησυχάσω κάποιους που ίσως είναι της αντίληψης ότι θα προσφέρω να κάνω κάτι που δεν μπορώ. Όποτε με αυτό στην άκρη, ας πω αυτό που ήθελα:

Ενδιαφέρεται κανείς να γράψω έναν πλήρη οδηγό στα Ελληνικά για το χακάρισμα του Wii ή / και του PSP? Επειδή αναγνωρίζω οτί υπάρχουν ήδη καποιοι τέτοιοι οδηγοί εδώ γύρω (σιγα μη περιμένατε εμένα :Ρ) ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος:

1. Ερωτήσεις σχετικά με downgrade. Πότε και αν χρειάζεται, πώς να γίνει, με πληρη (ασφαλή) διαδικασία, και online και offline.

2. Επεξηγηση (μεχρι ενώς βαθμού) της λειτουργίας των διαφόρων λογισμικών αναπαραγωγής αντιγραφών, του τρόπου εγκατάστασης τους, και των διαφορών τους.

3. Ερωτήσεις σχετικα με troubleshooting, συγκεκριμένα και συμπεριλαμβανομένων: Ασφαλές και πλήρες uninstallation του soft mod (για μεταπώληση ενός Wii ή απλά για επιστροφή του στην Nintendo ή επειδη αποφασήσατε να γίνετε τίμιοι βιοπαλαιστές... λέμε τώρα!), διόρθωση προβλημάτων ρυθμίσεων και διαδικασίες επανεγκατάστασης, επεξήγηση του AnyTitleDeleter και άλλων προγραμμάτων homebrew, διόρθωση προβλήματων στο "τρέξιμο" παιχνιδιών, όταν αυτά έχουν να κανουν με προβλήματα εγκατάστασης IOS/CIOS, κτλ κτλ, ότι περνάει δηλαδή απο το χέρι μου!

Αν ενδιαφέρεται κάποιος, πείτε μου. Δεν ήθελα να γράψω κάτι αν έχετε ήδη λάβει αυτές τις πληροφορίες απο άλλον.

Επίσης προσφέρω δωρεάν "σπάσιμο" PSP και Wii στη Θεσσαλονίκη για όσους ενδιαφέρονται, με αντάλλαγμα ένα φραπέ χαχαχα! Επίσης αναλαμβάνω unbricking, έφοσων αυτο είναι reversible (πχ PSP και Wii συνήθως διορθωνονται, ακομα και χωρίς την κατοχή του keys.bin σε κάποιεις περιπτώσεις).

Αυτα! Περιμένω!

Δημοσ.

@grcd υπάρχουν όντως παρά πολλοί οδηγοί. Όμως εγω προσωπικά τους βρήκα τους περισσότερους ημιτελής... μόνο όταν έκατσα και σκέφτηκα "τι προσπαθω να κάνω... πως δουλεύει το όλο πράγμα" το κατάφερα.

Τι θέλω να πω. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί οδηγοί, αλλά πάντα είναι καλοδεχούμενος ένας ακόμη οδηγός. Αν έχεις την όρεξη και το γουστάρεις, πίστεψέ με, χαμένος δεν θα πάει ;)

Δημοσ.

Το γνωρίζω οτί υπάρχουν πολλοί οδηγοί (οι οποίοι πολλές φορές είναι μετάφραση άλλων, κ.ο.κ.) με αποτέλεσμα οι πιο πολλοί να μη ξέρουν τι να κάνουν ή να φοβούνται ότι θα προκύψει ζημιά στο συστημά τους (ενώ αντίθετα είναι πολύ δύσκολο να μπρικάρεις το Wii).

Λοιπόν θα ετοιμάσω τον οδηγό και μακάρι να χρησιμεύσει σε καποιους!

Μερικές βασικές επεξηγήσεις:

Τι είναι το soft-mod?

Ειναι ένας πολύ απλός τρόπος να κάνεις το Wii σου να παίζει αντιγραφές, παλιά παιχνίδια και διάφορα προγράμματα. Η βασική ιδέα ειναι οτι κάποια παιχνιδια περιέχουν "λάθη" απο τους προγραμματιστές, τα οποία λάθη αν βρεθουν απο τους πειρατες, τοτε είναι δυνατον να παραποιήσουν τη λειτουργία των παιχνιδιών αυτων και να εισάγουν δικό τους κωδικα στο συστημα. Με απλά Ελληνικά, μπορούν να εγκαταστήσουν στο Wii σας διάφορα προγράμματα που το επιτρέπουν να παιζει αντιγραφές χωρίς τσιπάκι. Η πλέον διάσημη και επιβεβαιωμένη τεχνική ειναι το λεγόμενο Twilight-Hack που χρησιμοποιεί ένα σφάλμα του Zelda: Twilight Princess για να τρεξει πειρατικό λογισμικό. Ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ*, εύκολο και γρήγορο στο να επιτευχθει. ΔΕΝ χρειάζεται να είστε εξπέρτ στους υπολογιστες. Αρκει να ακολουθειτε προσεκτικα οδηγίες και να έχετε μία βασική ιδέα χρήσης υπολογιστών.

Ερωτηση 1: Είναι όντως ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ; Ποιοι κίνδυνοι υπαρχουν;

Η νέα κονσόλα της Νιντέντο, σε αντίθεση με τις παλαιότερες, αποδείχτηκε πολύ φιλική στους πειρατές, κύρίως λόγω του τροπου με τον οποιο σχεδιάστηκε, κατα τον οποίο το 99% των χρήσιμων δεδομένων απαραίτητων για τη λειτουργία ενός παιχνιδιου περιέχονται στο ίδιο το παιχνιδι, ενω η κονσολα απο μόνη της παρέχει ελάχιστο έλεγχο κατα τη λειτουργία ενός παιχνιδιού. Το πλεονέκτημα αυτού είναι οτι κατά πρώτον, υπαρχουν πολυ ΛΙΓΑ πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά κατα το χακαρισμα της κονσολας, και κατα δεύτερον, υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να διορθωθει ένα πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες προσεκτικά, με τη σωστή σειρά, και δεν θα συμβεί τίποτα κακό!

Σημείωση: Η Ελλάδα είναι δυσφιλής στο θέμα αυξομειώσεων ηλεκτρικής τάσης, και παραμένει ο υπαριθμόν ένα λόγος που μπορεί να προκληθεί ΜΟΝΙΜΗ ΒΛΑΒΗ σε μία κονσόλα κατα τη διαρκεια "χαραρισματος", όταν ολα τα βήματα εχουν ακολουθηθει πιστά και χωρις λαθος. Φροντίστε να μην επιχειρησετε τις παρακάτω διαδικασιες αν η περιοχή στην οποία βρισκόσαστε είχε πρόσφατα κάποια διακοπή παροχής ηλεκτρικού, ή αν έχετε βάσιμη υποψία οτι θα προκληθεί κάποια στο άμεσο μελλον. Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να σας δωσει τα χρηματα σας πισω!

Ερωτηση 2: Τι χρειάζεται να κάνω; Έχει σημασία ποια έκδοση λογισμικού (3.χ) τρέχει το Wii μου; Πώς ξέρω ποια απο ολα τα βήματα να ακολουθήσω;

Αρχίζοντας ανάποδα τις απαντήσεις, σε αυτον τον οδηγό ολα τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ βήματα θα αναφέρονται ως έχουν, ενώ όλα τα βήματα που δεν ειναι απαραίτητα θα αναφέρονται ως ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ. Επίσης θα περιλαμβάνεται μια παράγραφος που θα επεξηγεί τί, γιατί και με ποιο τρόπο θα γίνει στο βήμα αυτό, με σκοπό να μειωθούν οι απορίες και τα λάθη.

Ολα τα Wii αυτή τη στιγμή χακάρονται, με τις πλέον συνηθισμένες εκδόσεις να ειναι οι 3.2Ε, 3.3Ε και 3.4Ε για τις Ελληνικές κονσόλες. Απο αυτές τις τρεις εκδόσεις, η πλέον χρήσιμη ειναι η 3.2Ε γιατι επιτρέπει τον μεγιστο δυνατό αριθμό παιχνιδιών και προγραμμάτων να τρεξουν χωρίς πρόβλημα. Αν σας ενδιαφέρει μονο να παίζετε αντιγραφές, τοτε μπορείτε κάλλιστα να παραμείνετε στις εκδόσεις 3.3Ε ή 3.4Ε, ενώ αν επιθυμείτε πιο συγκεκριμένες λειτουργίες απο το Wii σας, τοτε ίσως να πρεπει να αναλογιστείτε τη πιθανότητα να κάνετε downgrade, δήλαδη να κατεβείτε, στην έκδοση 3.2Ε που είναι η έκδοση που συστήνω προσωπικά.

Ερωτηση 3: Ακουσα κάτι για έκδοση 3.5Ε. Υπαρχει; Τι πλεονεκτήματα παρέχει;

Η έκδοση 3.5Ε αναμένεται απο στιγμή σε στιγμή και δεν παρέχει ΤΙΠΟΤΑ εκτός απο νέες ασφάλειες και δικλείδες κατά των πειρατών, καθώς και την νομική πιθανότητα το Wii σας να κατεβάζει νέες ανανεώσεις χώρις την άδεια σας. Για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να κάνετε ανανέωση αν και όταν σας ζητηθεί, αφού όσα παιδνίδια "χρειαστούν" την νέα αυτή έκδοση θα μπορούν εύκολα να "σπαστούν" και να τρέξουν στη δική σας ετσι και αλλιώς!

Ερωτηση 4: Και σχετικά με τις εκδόσεις 3.3Ε και 3.4Ε; Δεν προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα απο την 3.2Ε;

Και οι δύο εκδόσεις, κατά κύριο λόγο, σχεδιάστηκαν για να αποτραπεί η πειρατία στο Wii και προσέφεραν σχεδόν μηδενικές θετικές αναβαθμίσεις για τη κονσολα και το χρήστη. Η πιο "χρήσιμη" απο αυτες ήταν η δυνατότητα πλοήγησης στο αναβαθμισένο Wii Shop Channel για όσους ενδιαφέρονται να αγοραζουν αυθεντικά παιχνίδια απο τη Nintendo, όμως ακόμα και αυτή η δυνατότητα εχει "σπαστεί" και ειναι δυνατόν να προστεθεί σε χρήστες της έκδοσης 3.2Ε ή κάτω.

Ερωτηση 5: Άρα θα μας συμβούλευες να "κατεβούμε" στην έκδοση 3.2Ε;

Για την ακρίβεια ΟΧΙ. Η διαδικασία ειναι για πιο προχωρημένους και (λίγο) πιο επικίνδυνη επειδή αφορά την αλλαγή του βασικού λογισμικού, το οποιό αν "χαλάσει" τότε το Wii αδυνατεί να κάνει εκκινηση. Παρόλα αυτά, αν έχετε βοήθεια ή πίστη στην προσοχή σας (το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες) τοτε "κατεβείτε"!

Θα συνεχισω τον οδηγό πιο μετα. (Εχω δουλειά τωρα). Αρχησα με ερωτήσεις γιατι πιστευω βοηθουν τον κοσμο να κατανοησει μερικα βασικά πραγματα. Αν έχετε αλλες ρωτηστε!

Δημοσ.

Συνέχισε τον οδηγό σου με το πάσο σου και αν είναι καλός και ολοκληρωμένος, θα τον βάλουμε με την άδειά σου στο πρώτο πόστ του τόπικ να το βρίσκουν εύκολα όλοι.

Δημοσ.
@grcd υπάρχουν όντως παρά πολλοί οδηγοί. Όμως εγω προσωπικά τους βρήκα τους περισσότερους ημιτελής... μόνο όταν έκατσα και σκέφτηκα "τι προσπαθω να κάνω... πως δουλεύει το όλο πράγμα" το κατάφερα.

Τι θέλω να πω. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί οδηγοί, αλλά πάντα είναι καλοδεχούμενος ένας ακόμη οδηγός. Αν έχεις την όρεξη και το γουστάρεις, πίστεψέ με, χαμένος δεν θα πάει ;)

Συμφωνώ κι επαυξάνω!

Δημοσ.

μπραβο φιλε grcd αν και εχω κανει softmod στην κονσολα ανυπομονω να διαβασω τον οδηγο σου ο οποιος πιστευω θα ειναι πολυ αναλυτικος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

gheroudo, ο οδηγός που αναφέρεις είναι για το wiigator backup launcher.

Από αυτά που διαβάζω όμως, αυτή τη στιγμή, το καλύτερο είναι το Softmii, με το οποίο πακέτο μπορείς να παίζεις και Gamecube backups, ενώ παρέχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και πάρα πολλά hacks...

Από health status μέχρι και πλήρης αλλαγή του theme του κεντρικού μενού...

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
Φίλε μου άργησες λίγο :P

Υπάρχει ήδη ο πιο αναλυτικός οδηγός του κυβερνοχώρου:

http://www.octapus.net/forum/viewtopic.php?f=61&t=8066

:-)

Εχω υπ'όψιν μου πολλους οδηγούς που έχουν γραφτει, και η διαφορά είναι οτι θελω να προσπαθήσω να τον κάνω κατανοητό και ταυτόχρονα λεπτομερή προς όλους, με τα τελευταία hacks, οπως π.χ. η δυνατοτητα να τρεχουν αντιγραφές Gamecube, κτλ. Βεβαίως αν φανεί οτι ο οδηγός μου δεν αποσκοπεί κάπου και δεν θα είναι χρήσιμος, τοτε απλά πείτε μου και θα σταματήσω!

Στο επόμενο σταδιο θα αναλύσουμε τι πράγματα χρειάζονται και θα ακολουθήσουμε την εγκατάσταση του Homebrew Channel (για όσους το θέλουν) ή απλα άμεσα την εγκατάσταση βασικών προγραμμάτων για αναπαραγωγή αντιγραφών.

Δημοσ.

To softmii έχει και παρενέργειες,γι αυτό προσοχή μην την πατήσετε όπως τον φίλο μας τον Chaos3x.Και γενικά αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τέτοιου είδους επικίνδυνα mods να είστε στην έκδοση 3.2Ε

αλλά και κάτι να πάθει τη βγάζετε καθαρή με 25Ε και το SaveMii Dongle.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Έχω μείνει σε 3.1Ε, το νέο Mario Tennis διαβάζω έχει 3.4Ε. Δεν με ενδιαφέρει πολύ homebrew, αλλά προτιμώ να κρατήσω ο,τι έχω περάσει. Με λίγα λόγια θέλω να κάνω update τόσο όσο να παίζει το παιχνίδι, αλλά να μη χάσω τπτ (δεν ξέρω αν γίνεται...)

Σκέφτηκα καλύτερα να πειράξω το iso με το Wii Update Manager, και να αντικαταστήσω την 3.4E που έχει με την 3.2E και να κάνω Update μετά κανονικά. Θα είμαι Ok?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...