Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

kkaragianis, ακόμα και άλλον να βάλεις να στο τσιπάρει πάνω από 50 ευρώ δεν παίζει να δώσεις χώρια ότι θα χεις 100% συμβατότητα με όλα τα games. Στη θέση σου χωρίς δεύτερη σκέψη θα το τσίπαρα. Αν μάλιστα πιάνουν τα χέρια σου, κάνε το μόνος σου και δεν θα σου ρθει ούτε 15 - 20 ευρώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σας παιδιά. Βλέποντας πως ασχολίστε με mods για το wii θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Δυστηχός είμαι πολύ νέος όσον αφορά τον κλάδο των console και δεν γνωρίσζω σχεδόν τίποτα. Θα ήθελά λοιπόν τα φώτα σας όσον αφορά ένα πρόβλημα που έχω. Πρόσφατα αποφάσισα να chiparo το wii μου και αφού έγραψα σε ένα dvd-r το SMG έκενα χωρίς να έχω πριν διαβάσει το update και καθώς παίζω το παιχνίδι μου παγώνει η οθόνη μετά πο 2 λεπτά παιχνιδιού πάντα στο ίδιο ακριβώς σημείο. Διάβασα πως με το firmware 1.9s το πρόβλημα λύνετε όσον αφορά το SMG. Δεν δίαβασα όμως πουθενά πως σε κάποιον κολάει. Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος συνχορόντας την άγνοιά μου μπορούσε να με βοηθήσει στο τι ακριβώς να κάνω. Δοκίμασα να γράψω σε dvd το firmware 1.9s αλλα δεν το αναγνωρίζει το wii. δείχνει κενό. Ίσως να μην κάνω κάτι καλά! Επίσης είδα πως υπάρχει και ένα config 1.9s που δεν καταλαβένω τι είναι. Μπορεί για σας αυτό να είναι κάτι χιλιοειπομένο και απλό αλλα για μένα φαντάζει δύσκολο. Αν κάποιος έχει την υπομονή και την διάθεση θα παρακαλούσα να με βοηθήσει. Όπως και να έχει πάντως ευχαριστώ!

pg2000gr ποιο τσιπάκι έχεις βάλει; Ακόμη όταν λες 1.9 μιλάς για το firmware της κονσόλας; Γιατί πολύ παλιό μου φαίνεται (πχ η δική μου έχει 3.3) εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο.

Με άλλο game δοκίμασες; Μήπως είναι το dvd; Δοκίμασες να κάψεις ένα ακόμη dvd δοκίμασε και πες μας.

Υ.Γ. Τι μάρκα χρησιμοποίησες και σε τι ταχύτητα εγγραφής ;

Καταράς ευχαριστώ για την αμεσώτητα Antretng:) Βασικά η βλακεία μου είναι πως δεν ξέρω ποιο τσιπάκι έβαλαν. Ξέχασα βλέπεις να ρωτήσω και τώρα κάνω αλχημίες. Τα λάθει πληρώνοντε άλλωστε! Το πήρα απο το http://www.easytechnology.gr και μου κόστισε 50€. Νομίζω πως είναι το wiikey2!!! Χωρίς σιγουριά! 1.9 μιλάω για το firmware του τσιπ. Το ίδιο σημβένει και με το mario kart! Δεν ξέρω αν είναι το dvd. Μήπως είναι το iso;;; Το κατέβασα απο γνωστό tracker και σε όλα τα comment διάβασα πως δουλεύει εκτός απο 1-2 άτομα. Για dvd δοκίμασα 2 μάρκες. Μία άγνωστη και ένα TDK. Ταχύτητα 4χ όπως έχω διαβάσει. Η κονσόλα έχει 3.4Ε firmware.

Απλά κάτι έγραψες (ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα) πως η αναβάθμιση έγινε βάζοντας το game στο drive και για αυτό μπερδεύτικα με το firmware.

Anyway, ίσως έχεις το wiikey2. Αλλά όπως και να χει, γιατί δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις; Ακόμη η εγκατάσταση τελευταίας έκδοσης λογισμικού για το τσιπάκι δεν νομίζω ότι θα είχε προβλήματα... το αντίθετο θα έλεγα (αν μάλιστα από ψάξιμο στο net δεν βρήκες κάτι αντίστοιχο τότε μιλάμε για συγκεκριμένο περιστατικό και όχι γενικό)

Το πρόβλημά σου ενδεχομένως να είναι το 3.4 firmware που έχεις. Ίσως πρέπει να κάνεις downgrade (προσοχή βάζω τη λέξη ίσως). Γιατί δεν ρωτάς και τους ίδιους; Μάθε για chip και πες τους αυτό που σου είπα (γιατί καμιά φορά βάζουν μούφα chipaki και στο πλασάρουν ως αυθεντικό)

Ναι έχεις δίκιο. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω τι ακριβώς έβαλε. Αν βοηθάει σε κάτι χθές πήγα και έβαλα το paper mario και μου ζητούσε update. Δεν το έκανα και χρεισιμοποιόντας αυτό http://www.wiikey.cn/resources/ μου εμφάνισε ένα menu στο οποίο επέλεξα να γίνουν off τα updates και μετά κάνοντας επανεκίνιση το wii έβαλα το paper mario και το αναγκαστικό update εξαφανίστικε. Αυτό με κάνει με σιγουριά να πω πως έχω το wiikey2. Βέβαια μπορεί να σφάλω! Δοκίμασα σήμερα να γράψω με το imgburn σε dvd+r (γιατί σε κάποιο φόρουμ δίαβασα κάτι παρόμοια προβλήματα http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=5278) και όντως παίζει κανονικά το παιχνίδι αλλα αυτην την φορά κολάει πιο νωρίς. Παγώνει η οθόνη δεν ακούγετε ήχος και πρέπει να το σβήσω και να το ξανανάψω. Το reset δεν κάνει τίποτα. Ίσως όπως λες (γιατί κάτι τέτοιο φαντάζομαι και γώ) πρέπει να κάνω downgrade. Προς το παρόν δεν θέλω να τολμίσω κάτι τέτοιο ελπίζοντας να βρώ κάτι παρόμοιο. Λές να είναι μούφα;;; Έχω σκεφτεί να το ανοίξω αλλα δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβω τι είναι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε υπομονή ως αύριο και βλέπεις. Στη τελική μπορεί και το update που έβγαλες να χρειαζόταν (δηλαδή αυτό που δεν θες είναι επόμενο firmware... οτιδήποτε άλλο καλό είναι να περνιέται). Ακόμη ασύρματο router έχεις; Αν ναι δεν είναι και τόσο δύσκολο το downgrade :)

Πάντως τα DVD-R είναι τα ιδανικά και αυτό στο λέω γιατί είχα φάει τρελή φρίκη όταν έκανα softmod...νόμιζα ότι κάτι δεν είχα κάνει σωστά και παιδεύτηκα χωρίς λόγο επειδή δοκίμαζα σε DVD+R... μετά με DVD-R ήταν μια χαρά

Υ.Γ. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις.... τα αυθεντικά τα παίζει κανονικά;

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Υπόψιν δεν θα τους πεις "μήπως μου βάλατε μούφα" απλά ρώτα τις σου βαλαν και πες τους το πρόβλημα που έχεις ώστε να σου προτείνουν τι να κάνεις ;)

Επεξ/σία από Antretng
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Ναι υπομονή όπως λες. Αύριο άλλωστε ελπίζω να μου λυθεί η απορία. Βασικά έχω ενσύρματο router αλλα έχω βάλει και ένα ασύρματο στο hub αποκλειστικά και μόνο για το wii (και για τυχόν επισκέπτες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο internet ασύρματα ;) )Πως γίνετε δηλαδή το downgrade και μπορεί να βοηθήσει το ασύρματο; Να σε ρωτήσω τώρα κάτι. Μήπως μου έχει κάνει απλά softmod; Πληροφοριακά κάτι game που μου έχει δώσει ένας φίλος μου είναι σε dvd+r και παίζουν μια χαρά!!! Μερικά αυθεντικά που έχω ναι λειτουργούν. Τώρα λες αν δοκιμάσω το smg σε γνήσιο να έχω το ίδιο πρόβλημα;;; Με βάζεις σε σκέψεις και δυστηχός στην περιοχή μου κανένα dvdάδικο δεν έχει wii games!!! Άσε γιατί σε καταλαβένω με την φρίκη που λες γιατί νομίζω πως και γω την βιώνω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα αν κοιτάξεις τις τελευταίες 2-3 σελίδες θα δεις τη φρίκη που έφαγα (στην αρχή χρησιμοποίησα και οδηγό με λάθος σειρά βημάτων και δεν καταλάβαινα τι λέει... μετα είχα και DVD+R και δεν το καταλάβαινα ότι αυτό έφταιγε.. άστα φρίκη... όλο το Σαββατοκύριακο παιδευόμουν) Οπότε χαλάρωσε.

Πάντως αυτό που είπες ότι έπαιζε κανονικα τα dvd του φίλου σου αλλάζει το σενάριο. Μήπως απλά το αντιγραφικό σου είναι που φταίει ή η μάρκα των DVD; Ή μήπως τα dvd που σου φερε ο φίλος σου ήταν πιο παλιά games; Αν έχεις κανένα άλλο αντιγραφικό (ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο... πχ του φίλου σου μιας και δούλευαν μια χαρά) εάν δεν έχεις πρόβλημα να κάψεις και άλλο dvd για δοκίμασε το ίδιο game να το γράψεις σε άλλο αντιγραφικό. Εναλλακτικά δώσε τα games που έγραψες στο φίλο σου και ρώτα τον αν παίζουν στο δικό του κανονικά. Μην ξεχνάς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τα updates που έβγαλες να τα χρειαζόταν.... δεν είναι όλα firmware ... και μην ξεχνάς ότι ήδη είσαι στο 3.4 ;)

Πάντως θα σου πρότεινα να παίξεις κανα game, να χαλαρώσεις και να μην σπας άλλο τα @@ σου με αυτό το θέμα. Αύριο θα πάρεις τηλέφωνο και θα σου λυθούν οι απορίες (πες τους όλα όσα έκανες... όλα όσα μου είπες... γράφτα σε χαρτάκι μην τυχόν ξεχάσεις να πεις τίποτα που τελικά μπορεί να ήταν σοβαρό)

Υ.Γ. Να σου κανε softmod δεν νομίζω... μπαίνεις από κάποιο άλλο κανάλι για να παίξεις back up game ή από το κλασσικό disk channel; Γιατί στο softmod ουσιαστικά εγκαταστείς ένα ακόμα κανάλι από το οποίο θα έμπαινες για να παίξεις games (το πιο γνωστό είναι το backup launcher)

Επεξ/σία από Antretng
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

χαχαχα... Το είδα όντως τον πανικό. Ναι τα game του φίλου μου είναι όντως παλιά. Έχω καταστρέψει δεκάδες dvd χθές και σήμερα προσπαθόντας να δοκιμάσω. Το αντιγραφικό είναι 2 μηνών και πολύ ελαφρός χρεισιμοποιημένο μιας και προτοιμο του δίσκους γιατι την έχω πατήσει απο κακογραμένα dvd στο παρελθόν και έχασα αρκετά πράγματα! Ναι θα του το δώσω να το δοκιμάσει. Καλή η ιδέα σου. Και κλασσικά σε εκείνον θα παίξει χωρίς κανένα πρόβλημα!!! Τώρα έγραψα με το imgburn σε dvd + r το ninja reflex και απ οτι βλέπω λειτουργεί. Επίσης και το call of duty world at war που είναι σε dvd+r λειτουργεί κανονικότατα! Ναι θα προσπαθήσω όντως να ακολουθήσω την συμβουλή σου γιατί μου έχει γίνει το κεφάλι καζάνι προσπαθώντας να καταλάβω και να καταφέρω να λύσω το πρόβλημά μου!!! Αύριο ελπίζω να πάρω τις απαντήσεις που θέλω!Υπομονή λοιπόν! Πάντως σε ευχαριστώ για την ηθική συμπαράσταση και τις συμβουλές!!!

Εντάξει δεν είναι μοναδικός παράγοντας η φθορά του αντιγραφικού για τη ποιότητα εγγραφής. Μπορεί για παράδειγμα να είσαι σε χώρο που για κάποιο λόγο έχει αυξημένες παρεμβολές όπως ασταθής κίνηση ηλεκτρικού ρεύματος (πχ λάμπα που τρεμοπαίζει... ηχεία... κάποιος χαμηλής ποιότητας μετασχηματιστής κλπ) και το κλασσικό με το κινητό... το κινητό πάντα μακρυά.

Anyway χαλάρωσε μα έχεις games να περάσεις την μέρα σου ... και αύριο βλέπεις

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως εγώ τα γράφω μέσο του Nero... αν και δεν νομίζω ότι αυτό φταίει... σχεδόν όλοι με imgburn τα γράφουν. Ακόμη τα dvd που χρησιμοποιώ είναι DVD-R της Verbatim... σε TDK DVD - R είχα και πάλι πρόβλημα

Καλά απο παρεμβολές ηλεκτικού ρεύματος υπάρχουν ουκ ολίγες εδώ! Το ακούω στα ηχεία...Το smg απο το nero το έγραψα αλλα και απο το imgburn και το αποτέλεσμα ίδιο. Μήπως να φταίει τελικά και η οθόνη που είναι στα 50hz; Βλέπεις είναι κάπως παλιά και δεν σηκώνει 60. Θα δούμε. Όντως το παρατάω για την ώρα και επιστρέφω δριμίτερος μάλον αύριο με περισσότερα στοιχεία εκτός και αν προκοίψει καμμία τρομέρή ανακάλυψη - αποκάλυψη!!! :)

Καλά απο παρεμβολές ηλεκτικού ρεύματος υπάρχουν ουκ ολίγες εδώ! Το ακούω στα ηχεία...

Άρα πιθανότατα αυτό να φταίει... anyway, δως τα στο φίλο σου να δεις αν του κάνει και αυτουνού νερά... κατα τα άλλα υπομονή ως αύριο... η κονσόλες είναι για διασκέδαση, όχι για σπάσιμο νεύρων... οπότε χαλαρά:-)

Ναι έχεις δίκιο. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω τι ακριβώς έβαλε. Αν βοηθάει σε κάτι χθές πήγα και έβαλα το paper mario και μου ζητούσε update. Δεν το έκανα και χρεισιμοποιόντας αυτό http://www.wiikey.cn/resources/ μου εμφάνισε ένα menu στο οποίο επέλεξα να γίνουν off τα updates και μετά κάνοντας επανεκίνιση το wii έβαλα το paper mario και το αναγκαστικό update εξαφανίστικε. Αυτό με κάνει με σιγουριά να πω πως έχω το wiikey2. Βέβαια μπορεί να σφάλω! Δοκίμασα σήμερα να γράψω με το imgburn σε dvd+r (γιατί σε κάποιο φόρουμ δίαβασα κάτι παρόμοια προβλήματα http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=5278) και όντως παίζει κανονικά το παιχνίδι αλλα αυτην την φορά κολάει πιο νωρίς. Παγώνει η οθόνη δεν ακούγετε ήχος και πρέπει να το σβήσω και να το ξανανάψω. Το reset δεν κάνει τίποτα. Ίσως όπως λες (γιατί κάτι τέτοιο φαντάζομαι και γώ) πρέπει να κάνω downgrade. Προς το παρόν δεν θέλω να τολμίσω κάτι τέτοιο ελπίζοντας να βρώ κάτι παρόμοιο. Λές να είναι μούφα;;; Έχω σκεφτεί να το ανοίξω αλλα δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβω τι είναι!

Eφοσον σου εμφανιζει το menu σημαινει οτι εχεις το wiikey2 αλλιως δεν θα στο εμφανιζε!

Δοκιμασε να γραφεις τα παιχνιδια σε 4χ και να προτιμας να ειναι PAL γιατι με NTSC δεν παιζουν ολα αυτο ειναι γνωστο. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καινούρια έκδοση του SoftMii:

http://softmii.org/download.html

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Παιδιά SOS!!!!!

Πήγα να βάλω το SoftMii v2.1.1 και μάλλον το μπρίκαρα το Wii!!!!!

Μετά το βήμα 25 παίρνω το μήν: "The system files are corrupted. Please refer to the Wii oparations manual for help troubleshooting" ότι και να κάνω!!!

Βασικά στις οδηγίες στο βήμα 10 λέει να φορτώσουμε το cIOSrev7.wad ενώ δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει (πέραν του IOS16.wad) είναι το cIOS249r7.wad το οποίο και φόρτωσα νομίζοντας ότι αυτό εννοεί ο ποιητής. Μετά όλα πήγαν στραβά! Δεν μπορούσα να ολοκληρώσω σωστά το βήμα 12 (δεν μου εμφάνιζε το 00000045) με κορύφωση το βήμα 25 όπου έγινε το brick!!!

Παρακαλώ τα φώτα σας όποιος έχει όρεξη και διάθεση να ασχοληθεί...

Επεξ/σία από Chaos3X
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...