Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ θα ήθελα να κατασκευάσω και το modchip και τον programmer για αυτό αν γίνεται δώσε βρε panther παραπάνω και αναλυτικότερες πληροφορίες. Και κάτι βασικό. Που τα βρίσκουμε στην Αθήνα αυτά τα υλικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ffseriespower, βασικά θα σου πρότεινα να περιμένεις λιγουλάκι πριν αρχίσεις να το κατασκευάζεις.

Η Wiip team ακόμα δεν έχει δώσει το κώδικα και δεν ξέρουμε πόσο καλό είναι αυτό το modchip.

Επίσης μέχρι στιγμής, κανένας από τους δημιουργούς των υποτιθέμενων open source modchips δεν έχει δώσει τον assembly κώδικα. Όλοι δίνουν τον hex, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη και επίπονη η διαδικασία επαναφοράς τους σε κατανοητή μορφή.

Ευελπιστώ η Wiip team να κάνει τη διαφορά και να μας δώσει τον assembly κώδικα, ώστε να τον κατανοησουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Από κεί και πέρα, εφόσον θές να φτιάξεις το modchip και τον programmer θα σου δώσω όλα τα στοιχεία:

Για το modchip, θα χρειαστείς έναν AT90S2313, 4 αντιστάσεις 220 Ohm, μία δίοδο 1Ν4148, ένα πυκνωτή πολυεστερικό 100nF, 2 πυκνωτές φακής 22pF (ή 33pF), ένα κρύσταλλο 4MHz (κατα προτίμηση low profile), μία πινοσειρά και 2 μικρά διακοπτάκια και τέλος μιά μικρή πολυτρήπητη πλακέτα για να κολλήσεις τα εξαρτήματα πάνω της.

Μετά δές το παρακάτω σχεδιάγραμμα:

ScreenShot018.jpg

Aν ξέρεις έστω και λίγο από ηλεκτρονικά, θα κατανοήσεις αυτά που βλέπεις.

Eμείς θα αφαιρέσουμε τον κοννέκτορα όμως, οπότε το κύκλωμά μας θα γίνει όπως παρακάτω:

ScreenShot018-1.jpg

Το πρώτο ποδαράκι του At90S2313 είναι κάτω αριστερά. Έχουμε και λέμε:

1--> Στον αέρα

2--> Συνδέεται με το ένα άκρο μιάς αντίστασης 220 Ohm. To άλλο άκτο της αντίστασης συνδέεται στη γείωση (G)

3-->Συνδέεται στο ένα άκρο μιάς αντίστασης 220 Ohm. Το άλλο άκρο της αντίστασης συνδέεται στο ποδαράκι 8

4-->Συνδέεται στο ένα από τα δύο ποδαράκια του κρυστάλλου 4MHz και επίσης στο ένα από τα δύο ποδαράκια του πυκνωτή 22pF.

5--> Συνδέεται στο άλλο ποδαράκι του κρυστάλλου 4MHz και στο ένα από τα δύο ποδαράκια του 2ου πυκνωτή 22pf. Τα ποδαράκια των 2 πυκνωτών που απομένουν συνδέονται στη γείωση (G)

6-->Συνδέεται στο ένα άκρο μιάς αντίστασης 220 Ohm. Το άλλο άκρο της αντίστασης συνδέεται με το ποδαράκι 9

7-->Συνδέεται στο ένα άκρο μιάς αντίστασης 220 Ohm. Το άλλο άκρο της αντίστασης συνδέεται στο ποδαράκι 11. Το ποδαράκι 11 όμως συνδέεται και στο ένα άκρο ενός διακοπτάκου. Το άλλο άκρο του διακόπτη συνδέεται με το ποδαράκι 20 (Vcc), το οποίο ποδαράκι 20 συνδέεται και με τα 5V μέσω ενός 2ου διακόπτη(V).

Τα ποδαράκια 12,13,14,15 συνδέονται αντίστοιχα στα 1,2,3,4

Για 1,2,3,4, G και V θα χρησιμοποιήσεις τη πινοσειρά.

Επίσης καλό είναι να βάλεις μεταξύ του G και V το πυκνωτή 100nF. Για τη διοδούλα 1Ν4148 ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να τη βάλουμε, γιατί δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουμε το κύκλωμα με 5V ή οριακά στα 3.3V.

Για το programmer, θα σου πώ αύριο, γιατί τώρα είμαι λίγο κουραμένος....

Αυτά.

Επειδή πλεον εχω χάσει την μπάλα..wiikey,wiifree,Chiip,Wiip e.t.c σε απλά ελληνικά κάποιος να μου εξηγήσει..ποιός ο λόγος να ασχοληθεί με το Atmel (Wiip-Chiip) και να κάνει κολήσεις κλπ και να μην φλασάρει ένα pic?Αφού λένε οτι δουλεύουν μια χαρά..Ποιά η σημαντική διαφορά μεταξύ pic και modchips ?Η να το θέσω πιο απλά τελικά που να στραφούμε ρε παιδιά??

Επειδή πλεον εχω χάσει την μπάλα..wiikey,wiifree,Chiip,Wiip e.t.c σε απλά ελληνικά κάποιος να μου εξηγήσει..ποιός ο λόγος να ασχοληθεί με το Atmel (Wiip-Chiip) και να κάνει κολήσεις κλπ και να μην φλασάρει ένα pic?Αφού λένε οτι δουλεύουν μια χαρά..Ποιά η σημαντική διαφορά μεταξύ pic και modchips ?Η να το θέσω πιο απλά τελικά που να στραφούμε ρε παιδιά??

H διαφορά μεταξύ modchips, avr, pic είναι 0.

Όλα τα modchips βασίζονται σε μικροελεγκτές. Οι διαφορές είναι στο πρόγραμμα και πουθενά αλλού.

Από κεί και πέρα όμως, ο κάθε μικροελεγκτής έχει και τις δικές του ιδιαίτερες δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιηθούν για κάποια ιδιαίτερη λειτουργία ή όχι.

Η διαφορά του Chiip από το Wiip είναι σχεδόν 0. Απλώς το Chiip έχει κώδικα βασισμένο στο Cyclowiz v1, ενώ το Wiip έχει διαφορετικό κώδικα. Επισης η διαφορά τους είναι ότι το Chiip δεν χρησιμοποιεί εξωτερικά εξαρτήματα ενώ το Wiip χρησιμοποιεί 4 αντιστάσεις.

Τώρα, τα modchip που κυκλοφορούν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ένας μικροελεγκτής με κάποιο κώδικα μέσα και ελάχιστα ή καθόλου (Wiinja) εξωτερικά εξαρτήματα.

Τώρα, εσύ θα επιλέξεις αυτό που σου είναι πιό εύκολο και πιό οικονομικό να έχεις.

Για εμένα ήταν υπόθεση μισής ώρας να φτιάξω το δικό μου modchip μαζί με το programmer και δεν μου κόστισαν τίποτα διότι είχα ήδη όλα τα εξαρτήματα (αν και όλα μαζί δεν κοστίζουν παραπάνω από 10-15 Ευρώ).

Από κεί και πέρα, κάτι το οποίο είναι απλό για μένα, μπορεί να είναι βουνό για σένα και το αντίστροφο.

Τέλος, κοιτάμε και τα features που έχει το κάθε modchip, αλλά επί του παρόντως όλα είναι το ίδιο πράγμα, με τη σημαντική διαφορά όμως ότι τα Wiikey, Wiip και Chiip είναι επαναπρογραμματίσημα. Τα άλλα δεν είναι.

Τέλος Νο2, εμένα με ενδιαφέρει το open source modchip να είναι πραγματικά open source. Το Chiip δεν είναι, διότι ο μάστορας μας δίνει τη 16-αδική μορφή του κώδικα και όχι τον assembly. Ε δεν θα κάτσω 20 ώρες να τον debug-άρω για να καταλάβω τί παίζει.

Ελπίζω με το Wiip να δώσουν σωστό πρόγραμμα και documentation.

ευχαριστώ πολύ βρε panther!

λέω να το κατασκευάσω το wiip από εβδομάδα που θα πάω αθήνα να βρω τα υλικά έτσι ώστε να είμαι έτοιμος όταν βγει ο κώδικας από την wiip team. επίσης το chiip από την στιγμή που το βάλει κάποιος καθηστά επιτόπου το Wii του ανίκανο να φορτώσει αυθεντικά παιχνίδια!

επειδη δεν γινεται να ειμαστε πισω απο τον πανθηρα ;p

εριξα κι εγω ενα Wiinja απανω.

πρωτες ετυπωσεις: απο ridisc, δεν διαβαζει ουτε ΕΝΑ :/

διαβαζει βεβαια phillips και στο site τους λενε για verbatim.

Εντωμεταξύ έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ο κώδικας του Wiinja, και μάλιστα dissasembled.

Μιάς και ο κώδικας του Wiip ακόμα δεν έχει βγεί, αν κανένα παλικάρι εδώ πέρα βρεί το κώδικα του Wiinja, ας μου κάνει ένα pm, ώστε να τον πάρω και να δώ αν μπορεί να μετατραπεί επιτυχώς για το Wiip. Κατά 99.9% γίνεται.

Το αρχείο είναι μόλις 6Κb, αλλά μέχρι στιγμής κυκλοφορεί μόνο σε private trackers και δεν έχω πρόσβαση.

AloneTrio From Wab |

| is Proud to bring you the code of the WIINJA (DMS/D2A) |

| This code was easily ripped from a logic analyzer |

| |

| Here it is the concept : The wiinja is composed in two parts. |

+ 1st is a kind of loader injected to the drive chipset via serial +

| and executed. This part provide a modified serial support and |

| a decrypter fonction (simple XOR). |

| The second part is the main modchip code ( encoded ) |

+ +

| In this release you will find the disassembled code of the |

| loader and decrypter part and the disassembled decrypted main |

| winja code.

Α να μπράβο, αυτό είναι.

Θα το μελετήσω να δώ τί αλλαγές μπορούμε να κάνουμε για να τρέχει στο Wiip, μιάς και το ρεπερτόριο εντολών είναι διαφορετικό μεταξύ PIC και AVR.

Πάντως το πρόγραμμα είναι πολύ μικρό.

Κυκλοφορούν προς το παρόν τα εξής ISO για PAL.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς;

Need_For_Speed_Carbon_PAL_Wii-PI

Rayman_Raving_Rabbids_WII_Pal-PI

THE.LEGEND.OF.ZELDA.TWILIGHT.PRINCESS.WII.PAL-PI

Wii_Play_PAL_Wii-PI

Wii_Sports_WII_EUR-JESUS

Red_Steel_USA_Wii-PARADOX

Gottlieb Pinball Classics

Call Of Duty 3

madden nfl 07

monster 4x4 world circuit

happy feet

open season Splinter.Cell.Double.Agent.PAL.MULTI5.WII_PHO3NiX

Metal_Slug_Anthology

Τελικά ξέθαψα εναν αρχαίο programmer που νόμιζα οτι είχα πετάξει και αύριο βουρ να βρω PIC 12F629-I/P ελπίζω να μην είναι τόσο δυσεύρετα.Παρήγγειλα και κατσαβίδι..βέβαια 8ευρώ το κατσαβίδι και 10 τα μεταφορικά...grm*ds !)*&@!#..Άντε να δούμε αν θα μας βγάλει σε καλό...:-D

post-1891-129062943132_thumb.jpg

post-1891-129062943134_thumb.jpg

post-1891-129062943136_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...