Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό είναι το θέμα. Το freeloader χρησιμοποιώ και θέλω να το χρησιμοποιώ για το μέλλον ή έστω το gecko os που κάνει και αυτό την ίδια δουλειά. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος ώστε να εμποδιστεί το συγκεκριμένο update ?

Δυστυχως για καποιο χρονικο διαστημα μονο.Καποια στιγμη θα αναγκαστουμε να κανουμε ολοι οι κατοχοι καποιο μελοντικο update για να παιξουμε καποιο μελοντικο παιχνιδι. :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις πριν λιγο εγκατεστησα το νεο update της nintendo.Μεχρι πριν λιγο ειχα το 3.2Ε, μιας και δεν ασχολουμαι με homebrew channel,Δεν ειδα καμια διαφορα εκτος το οτι αλλαξε σε 3.3 παρ ολο που πηρε αρκετη ωρα για να το κατεβασει, γυρω 13῏15 λεπτα. Εχω wiikey 1.9g και την κονσολα την εχω 2 χρονια, ειναι απο τις πρωτες.Μετα την εγκατασταση εβαλα διαφορα παιχνιδια να δοκιμασω και επαιξαν ολα με επιτυχια,ευτυχως!!!! \δοκιμασα Mario Kart, ssbb, wario shake dimension ,lego batman.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι επαιξε και το Crash mind over mutants -Ntsc-u το οποιο ειναι patched wii-brick blocker 1.1 και wii-frii.. Απ οτι διαβασα σε διαφορα φορουμ το προβλημα το δημιουργει στο homebrew channel.Με λιγα λογια οποιος το εχει βαλει,υπαρχει περιπτωση να το κρατησει αλλα υπαρχει δυσκολια να βαλει επιπλεον wad files και ειδικοτερα υπαρχει προβλημα με wii ware games ,vc games αλλων περιοχων.Αυτοι που κανανε το update χωρις να εχουν εγκατεστημενο το homebrew channel ας το ξεχασουνε.Αυτα απ οτι εχω καταλαβει σε συζητησεις σχετικων φορουμ.

Επίσης να ξεχάσεις το downgrade και αφού πλέον δεν σου λειτουργούν οι wad installers/uninstallers αν έχεις πειρατικά VC games δεν θα μπορείς να αφαιρέσεις τα ticket τους,κοινώς είσαι ευάλωτος σε επίθεση της nintendo(μελλοντικό ΒΑΝ).

-----Προστέθηκε 23/10/2008 στις 11 : 04 : 55-----

Μολις πριν λιγο εγκατεστησα το νεο update της nintendo.Μεχρι πριν λιγο ειχα το 3.2Ε, μιας και δεν ασχολουμαι με homebrew channel,Δεν ειδα καμια διαφορα εκτος το οτι αλλαξε σε 3.3 παρ ολο που πηρε αρκετη ωρα για να το κατεβασει, γυρω 13῏15 λεπτα. Εχω wiikey 1.9g και την κονσολα την εχω 2 χρονια, ειναι απο τις πρωτες.Μετα την εγκατασταση εβαλα διαφορα παιχνιδια να δοκιμασω και επαιξαν ολα με επιτυχια,ευτυχως!!!! \δοκιμασα Mario Kart, ssbb, wario shake dimension ,lego batman.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι επαιξε και το Crash mind over mutants -Ntsc-u το οποιο ειναι patched wii-brick blocker 1.1 και wii-frii.. Απ οτι διαβασα σε διαφορα φορουμ το προβλημα το δημιουργει στο homebrew channel.Με λιγα λογια οποιος το εχει βαλει,υπαρχει περιπτωση να το κρατησει αλλα υπαρχει δυσκολια να βαλει επιπλεον wad files και ειδικοτερα υπαρχει προβλημα με wii ware games ,vc games αλλων περιοχων.Αυτοι που κανανε το update χωρις να εχουν εγκατεστημενο το homebrew channel ας το ξεχασουνε.Αυτα απ οτι εχω καταλαβει σε συζητησεις σχετικων φορουμ.

Αν σου δείχνει 3.3 είναι επειδή δεν έκανες ακόμα το 3.4,δοκίμασε να ξανακάνεις update και θα σου γίνει 3.4.Υπάρχει περίπτωση να μην είναι διαθέσιμη ακόμη η 3.4 στην Ευρώπη.

Καλησπέρα και από εμένα... Τώρα τελευταία το είχα ψιλοπαρατήσει το wii και από ότι βλέπω βγήκανε softmods η nintendo παλεύει να τα σταματήσει κλπ... Έτσι έχω χαθεί λίγο... Αποφάσισα λοιπόν να κατεβάσω ένα καινούργιο παιχνίδι αλλά είναι σε NTSC-U και δεν ξέρω τι παίζει με το regionfree. Έχω wii 3.1 και wiikey 1.9s. Με πιο πρόγραμμα πρέπει να patchάρω το ISO για να το κάνω να παίξει στο PAL Wii μου? Θα του αφερέσω το update με το wiibickblocker αλλά με το region free δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

Υπάρχουν κάποιες λύσεις από όσο ξέρω που θα μπορείς να παίξεις τα NTSC/JPN παιχνίδια χωρίς να επέμβεις στο παιχνίδι. 1η λύση είναι το Wii Freeloader. Εφόσον έχεις 3.1, το freeloader θα δουλεύει κανονικά. Το γράφεις σε ένα dvd και το μετά το τοποθετείς στο wii. Κάνει έναν περίεργο ήχο και μετά το βγάζεις έξω το freeloader και εισάγεις το κανονικό παιχνίδι. Λογικά θα έχει αλλαχτεί το region (προσωρινά) και θα δουλεύει. Αυτό σημαίνει πως αν το κλείσεις το wii θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, δηλ. σε PAL και θα πρέπει να το ξανά βάλεις πάλι το freeloader αν θέλεις να ξανά παίξεις ένα αμερικάνικο/ιαπωνικό παιχνίδι.

2η λύση είναι ότι εφόσον έχεις wiikey, θα μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του wiikey με ένα μικρό αρχείο που θα το κατεβάσεις και αυτό από το Internet και λέγεται κάπως setup wiikey, κάπως έτσι. Το γράφεις σε dvd, το τοποθετείς και μετά κάπου θα λέει για region όπου και θα το άλλάξεις ώστε να γίνει το wii region free. Αυτό συνεπάγεται πως ΙΣΩΣ να μην χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις freeloader, κλπ αλλά να τα καταλαβαίνει αυτόματα τα παιχνίδια άλλων περιοχών και να τα παίζει αυτόματα. Ήδη κάποια παιχνίδια που βγαίνουν, βγαίνουν ως region free, πχ το Metroid Prime 3 NTSC που παίζει κανονικά σε PAL Wii. Αλλά ξανά γράφω πως μπορεί να μην τα διαβάζει όλα με αυτόν τον τρόπο. Αλλά τώρα για να επέμβεις στο παιχνίδια και να το κάνεις region-free με utility, δεν γνωρίζω. 3η λύση είναι να εγκαταστήσεις το homebrew channel και μετά να βάλεις το GeckoOS Channel αν δεν είναι ήδη μέσα στο homebrew channel και το οποίο κάνει την ίδια δουλειά που κάνει και το freeloader. Με την διαφορά πως αντί να βάζεις κάθε φορά το δισκάκι freeloader, ξεκινάς το GeckoOS και μετά απλά τοποθετείς το ανάλογο παιχνίδι. Αν τώρα ξέρουν περισσότερα και οι άλλοι, ας τα πουν.

Υπάρχουν κάποιες λύσεις από όσο ξέρω που θα μπορείς να παίξεις τα NTSC/JPN παιχνίδια χωρίς να επέμβεις στο παιχνίδι. 1η λύση είναι το Wii Freeloader. Εφόσον έχεις 3.1, το freeloader θα δουλεύει κανονικά. Το γράφεις σε ένα dvd και το μετά το τοποθετείς στο wii. Κάνει έναν περίεργο ήχο και μετά το βγάζεις έξω το freeloader και εισάγεις το κανονικό παιχνίδι. Λογικά θα έχει αλλαχτεί το region (προσωρινά) και θα δουλεύει. Αυτό σημαίνει πως αν το κλείσεις το wii θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, δηλ. σε PAL και θα πρέπει να το ξανά βάλεις πάλι το freeloader αν θέλεις να ξανά παίξεις ένα αμερικάνικο/ιαπωνικό παιχνίδι.

2η λύση είναι ότι εφόσον έχεις wiikey, θα μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του wiikey με ένα μικρό αρχείο που θα το κατεβάσεις και αυτό από το Internet και λέγεται κάπως setup wiikey, κάπως έτσι. Το γράφεις σε dvd, το τοποθετείς και μετά κάπου θα λέει για region όπου και θα το άλλάξεις ώστε να γίνει το wii region free. Αυτό συνεπάγεται πως ΙΣΩΣ να μην χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις freeloader, κλπ αλλά να τα καταλαβαίνει αυτόματα τα παιχνίδια άλλων περιοχών και να τα παίζει αυτόματα. Ήδη κάποια παιχνίδια που βγαίνουν, βγαίνουν ως region free, πχ το Metroid Prime 3 NTSC που παίζει κανονικά σε PAL Wii. Αλλά ξανά γράφω πως μπορεί να μην τα διαβάζει όλα με αυτόν τον τρόπο. Αλλά τώρα για να επέμβεις στο παιχνίδια και να το κάνεις region-free με utility, δεν γνωρίζω. 3η λύση είναι να εγκαταστήσεις το homebrew channel και μετά να βάλεις το GeckoOS Channel αν δεν είναι ήδη μέσα στο homebrew channel και το οποίο κάνει την ίδια δουλειά που κάνει και το freeloader. Με την διαφορά πως αντί να βάζεις κάθε φορά το δισκάκι freeloader, ξεκινάς το GeckoOS και μετά απλά τοποθετείς το ανάλογο παιχνίδι. Αν τώρα ξέρουν περισσότερα και οι άλλοι, ας τα πουν.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου. Όταν λες GeckoOS Channel ενοείς αυτό? http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=91972 Έχω στο HB channel το Gecko Region Free 1.5 απλά δεν θέλω να ανοίγω κάθε φορά το HB channel και θα με βόλευε να το είχα σε κανάλι ξεχωριστά. Θα δοκιμάσω αν το wiikey καταφέρει να το τρέξει χωρίς τίποτα. Τέλος αν κάπιος ξέρει κάπιο καλό πρόγραμμα για PC που να patchάρει τα ISO (υπάρχουν τώρα πια τόσα πολλά που δεν ξέρω πιο να χριζημοποιήσω) για να μην χρειάζεται να τρέχω channels κλπ κάθε φορά, ας μου πει! Ευχαριστώ και πάλι :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτό εννοώ. Και εμένα με ενοχλεί να ανοίγω κάθε φορά το HBC.

-----Προστέθηκε 25/10/2008 στις 03 : 32 : 30-----

Το Gecko OS υπάρχει και ξεχωριστό ως channel. Υπάρχει σε μορφή wad και το εγκαθιστάς μέσω Wad Manager και μετά το βλέπεις έξω στο αρχική οθόνη του Wii ως ξεχωριστό κανάλι. Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση για regions. Το έκανα και εγώ έτσι. Απλά θα πρέπει να κατεβάσεις την έκδοση PAL γιατί η NTSC δεν δουλεύει (προφανώς).

Επεξ/σία από nkarafo
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Καλα νεα για τους homebrewers. Εχει κυκλοφορησει ενα patch το Wii Shop and IOS51 installer 2 το οποιο συμφωνα με τα λεγομενα του δημιουργου του αν το ᾽φορτωσει᾽ καποιος δια μεσου homebrew προσθετει μονο τα απαραιτητα στοιχεια για να δουλεψει το wiishop channel. Δεν αλλαζει το version του firmware και δεν ειναι ολκληρο το update.Οποιος αποφασισει να το κανει ας διαβασει πρωτα πως θα το κανει αυτο, για να εχει το επιθυμητο αποτελεσμα.

Όχι βρε,είναι ολόκληρο το update αλλά δεν κάνει patch τα προηγούμενα IOS.Στην ουσία προσθέτει μόνο το καινούριο IOS51 το οποίο θα είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν τα μελλοντικά παιχνίδια + το νέο wii shop channel.

-----Προστέθηκε 25/10/2008 στις 09 : 58 : 41-----

Μόλις κυκλοφόρησε και η νέα έκδοση του Wiigator Backup Loader:

http://rapidshare.com/files/157464007/backuplauncher0.3_beta.tgz.html

πλέον τα βίντεο δεν κολλάνε,επίσης παίζει και καθαρά ISO χωρίς να τα έχετε κάνει patch.

Παιδιά μόλις αγοράσαμε το wii. Ποιο είναι το καλύτερο τσιπάκι για moding ? Το wiitop είναι καλό που μου έχουν προτείνει?

Ευχαριστώ

Μήπως θα μπορούσατε να μου απαντήσετε μιας και το θέμα επείγει ?

Ευχαριστώ!

Μήπως θα μπορούσατε να μου απαντήσετε μιας και το θέμα επείγει ?

Ευχαριστώ!

Μη βάλεις τσιπάκι,νοίκιασε το Zelda Twilight Princess ή δανείσου το από κάποιο φίλο σου και πέρασέ του το twilight hack και διάβασε τις οδηγίες για softmod.Ελπίζω να μην έκανες το τελευταίο firmware update όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...