Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii Hacking - mod/ backup/ homebrew topic [Ενημερώθηκε Αυγ 2011]

panther_512
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Roulitsas απλά να σου πω πως έσβησα επίτηδες το warez part μιάς και σχετικά site δεν επιτρέπεται να αναφέρονται στο insomnia ;)

Θα ανανεώνω και το αρχικό πόστ της μετάφρασης με κάθε νέα έκδοση για να βοηθήσω όποιους κάνουν seach..

Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω απλά:

α) Τα .tik file σώζονται μέσα στην SD. Με ένα απλό search και delete μετά απο παίξιμο VC, όλα θα είναι καλα. Εκτός αυτού εγώ το Wii Connect 24 το έχω απενεργοποιημένο. Αντιθέτως το WiFi το έχω ενεργοποιημένο γιατί έτσι το HomeBrew Browser σου φέρνει τα καλούδια που μπορείς να κατεβάσεις. Για On-Line Gaming, θεωρώ αν και δεν έχω πείρα οτι αν δεν υπάρχουν όλα αυτα τα .tik (ενοχλητικά!) files, δεν θα υπάρχει θέμα. ;)

δ) 1GB όντως είναι υπέραρκετό. Μεγαλύτερο είναι απαραίτητο αν παίζετε Virtual Console Games και θέλετε να κρατάτε όλα τα ROMS μέσα ή γενικώς θέλετε να εγκαταστήσετε πολλές .DOL εφαρμογές.

Φίλε μου αν κάτι δεν το γνωρίζεις καλύτερα να μην απαντάς καθώς δημιουργείται μπέρδεμα,να σε διορθώσω γι αυτά που έγραψες παραπάνω:

α)φυσικά και ΔΕΝ αποθηκεύονται στην SD τα αρχεία .tik αλλά κρύβονται σε partition στην internal nand memory του Wii.Δεν φεύγουν λοιπόν τόσο εύκολα.Όμως υπάρχουν προγράμματα(λιγάκι επικίνδυνα για απλούς χρήστες) τα οποία τα αφαιρούν,ακόμη και format να κάνεις τα αρχεία .tik δεν σβήνονται.

δ)Δεν μπορείς με καμία μέθοδο να περάσεις στην SD VC games και να τα τρέξεις από την SD.Αυτό θα γίνει επίσημα από τη nintendo στο επόμενο firmware.Επίσης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη κάρτα SD.Το όριο είναι 2GB.

Φίλε μου αν κάτι δεν το γνωρίζεις καλύτερα να μην απαντάς καθώς δημιουργείται μπέρδεμα,να σε διορθώσω γι αυτά που έγραψες παραπάνω:

α)φυσικά και ΔΕΝ αποθηκεύονται στην SD τα αρχεία .tik αλλά κρύβονται σε partition στην internal nand memory του Wii.Δεν φεύγουν λοιπόν τόσο εύκολα.Όμως υπάρχουν προγράμματα(λιγάκι επικίνδυνα για απλούς χρήστες) τα οποία τα αφαιρούν,ακόμη και format να κάνεις τα αρχεία .tik δεν σβήνονται.

δ)Δεν μπορείς με καμία μέθοδο να περάσεις στην SD VC games και να τα τρέξεις από την SD.Αυτό θα γίνει επίσημα από τη nintendo στο επόμενο firmware.Επίσης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη κάρτα SD.Το όριο είναι 2GB.

Σε καμια των περιπτώσεων δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν :X Για το α) δεν έχω να πω τίποτε άλλο καθώς η περιγραφή που έδωσες τα λέει όλα. Για το δ) δεν αναφέρθηκα σε αυτό καθεαυτό το VC αλλά σε Emulators που μπορείς να βάλεις από το Homebrew Browser και κατ' επέκταση να βάλεις και τα roms μέσα στην SD.

Αυτά :-D

P.S.: Η δύναμη της γνώσης των πολλών και η συνεργασία, δεν ξεπερνιέται με τίποτα. Εγώ το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν απλά να βοηθήσω τους νέους όπως είμαι και εγω..

Εεχχμμ... να τολμήσω να ρωτήσω λοιπόν ξάνα....τι γίνεται λοιπόν με το internet, τo on-line gaming, το wii-connect 24, τα updates (homebrew, firmware κτλ) τη VC κτλ κτλ κτλ...μιας και δεν έγινε κατονοητό; Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην φτάσουμε στη πηγή και δεν πιούμε νερό από μια λεπτομέρεια σαν αυτή...

Εεχχμμ... να τολμήσω να ρωτήσω λοιπόν ξάνα....τι γίνεται λοιπόν με το internet, τo on-line gaming, το wii-connect 24, τα updates (homebrew, firmware κτλ) τη VC κτλ κτλ κτλ...μιας και δεν έγινε κατονοητό; Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην φτάσουμε στη πηγή και δεν πιούμε νερό από μια λεπτομέρεια σαν αυτή...

Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα προς το παρόν,σίγουρα δεν θα γίνει κάτι ούτε στο μέλλον καθώς η κονσόλα είναι ανοιχτή και ΒΑΝ να την κάνουν εφόσον μπορούμε πλέον να κάνουμε ότι θέλουμε με το wii θα την κάνουμε unban.

Δεν έχει γίνει ούτε 1 ΒΑΝ μέχρι σήμερα μη φοβάσαι λοιπόν.

-----Προστέθηκε 14/10/2008 στις 05 : 41 : 55-----

Σε καμια των περιπτώσεων δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν :X Για το α) δεν έχω να πω τίποτε άλλο καθώς η περιγραφή που έδωσες τα λέει όλα. Για το δ) δεν αναφέρθηκα σε αυτό καθεαυτό το VC αλλά σε Emulators που μπορείς να βάλεις από το Homebrew Browser και κατ' επέκταση να βάλεις και τα roms μέσα στην SD.

Αυτά :-D

P.S.: Η δύναμη της γνώσης των πολλών και η συνεργασία, δεν ξεπερνιέται με τίποτα. Εγώ το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν απλά να βοηθήσω τους νέους όπως είμαι και εγω..

Φίλε/η roulitsas δεν σου επιτέθηκα λεκτικά σε καμία περίπτωση,ότι είπα το είπα για να αποφευγχθούν μελλοντικά μπερδέματα και ξανατονίζω το όταν δεν γνωρίζουμε για κάτι καλύτερα να μην το γράφουμε,είναι προτιμότερο να ρωτάμε.

Τελικά λέω να παραγγείλω το d2all, δε ξέρω πως μου κόλλησε με το συγκεκριμένο. 42,5 ευρώ με wiiclip και μεταφορικά από ozmodchips (au)...

Άμα γνωρίζει κάποιος σοβαρό λόγο να μην το πάρω ας μιλήσει τώρα, αλλιώς γράφω εντυπώσεις άμα παραλάβω. :-D

d2c motherboard έχεις να φανταστώ; Κάπου εκεί άφησα τα πράγματα όταν παράτησα και το wii...

Αν είσαι σε d2a ούτε να σκεφτείς να δώσεις πάνω απο 15 ? και να μην βάλεις το wiikey... (ναί ξέρω βγήκε το 2, αλλα μέχρι σήμερα με d2a και wiikey έχω 100%..)

Για d2c θα έλεγα μάλλον wiikey2 αλλα έχουμε κακό παρελθόν με τις αναβαθμίσεις οπότε...

As you wish...

Ούτως η άλλως ένα 98% θα έχεις με όλα τα modchips και tbh δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε μελλοντικές κυκλοφορίες...

Πάντως 40+ ευρώ το 2008 για wii modchip μου φαίνονται αρκετά..

Δοκίμασες με το backup loader και δέν;

Λέω να επενδύσω τελικά σε modchip, έχει αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να στρώσει η κατάσταση με τους loaders. Ακόμα και με αυτούς όμως, μου τη σπάει λίγο η όλη φάση με το patching, ενώ νιώθω να ζορίζεται πολύ το laser του wii με μερικά που δοκίμασα... Και φυσικά ούτε λόγος για gc backups...

Έχω 3 υποψήφια, όποιος έχει κάποια εμπεριστατωμένη άποψη ας βοηθήσει στην επιλογή (σημειώνω έχω GC2-D2C2):

-D2Pro: το πιο δοκιμασμένο ως πιο παλιό από τα 3, πολύ καλό απ' όσο διάβασα, αλλά αναφέρονται και κάποια προβλήματα, τα οποία δεν κατάφερα να εντοπίσω συγκεκριμένα. Είναι το πιο ακριβό από τα 3.

-D2All : αρκετά καινούριο, σχετικά αδοκίμαστο, αλλά με το όνομα της M3 team πίσω του, που ωστόσο είναι νέα στο wii modding.

-WiiKey2 : το πιο καινούριο, από την ομάδα του D2Pro, αρκετά φθηνό. Ωστόσο η ελλιπής υποστήριξη του παρελθόντος για το πρώτο wiikey με κάνει διστακτικό...

Σε κάθε περίπτωση θα το παραγγείλω pre-soldered πάνω σε clip, και η διαφορά στην τιμή ανάμεσά τους δεν με απασχολεί τόσο. Η λογική λέει d2pro, αλλά για κάποιο λόγο κλίνω προς το d2all. Ίσως λόγω της αποδεδειγμένης ποιότητας των M3 για το ds. Εσείς τι λέτε? gherudos?

Αυτό είναι το original κείμενό μου...

Όπως γράφω με τους loaders, ακόμα και αν προσπεράσω το αργό Loading - video που κολλάνε κλπ που θα βελτιωθούνε λογικά, με ενοχλεί:

- το patching που πρέπει να γίνεται (τα δικά μου παιχνίδια δε θα παίζουν σε wii φίλων και το αντίστροφο..)

- η απουσία υποστήριξης gamecube έστω σαν σχέδιο

- o θόρυβος από το drive του wii και το laser που νιώθω να ζορίζεται...

H τιμή δεν είναι άσχημη, έχει ανέβει λίγο γιατί περιλαμβάνει το wiiclip και το chip είναι επίσης pre-soldered & tested...

Σήμερα ήρθε και έβαλα το d2sun 1.31, non upgradeable, 37 ευρώ με αποστολή, κατσαβίδι και wii-clip (που το κόλλησα μόνος μου). Μέχρι στιγμής έχει παίξει όλα τα νόμιμα backups των νομίμως αγορασμένων νόμιμων παιχνιδιών που του έβαλα :P

Τώρα αν κάποιο περίεργο παιχνίδι μου κάνει νερά ή αν στο μέλλον βγει κάτι και το αχρηστέψει, tough luck for me, προς το παρόν το φτηνό βγήκε καλό.

klainmaingr μη σου κάνουν εντύπωση τα 40, είσαι τυχερός που έχεις παλιό drive. Για d2c2 - d2e, αρχίζουν από 50-60, εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου και δε χρειάζεσαι clip.

Προσωπικά, όταν το άνοιξα και είδα για τι κλίμακα μιλάμε τρόμαξα, απορώ πως σε μερικά forums βλέπεις άτομα να προτείνουν σε αρχάριους να κάνουν κολλήσεις αντί να βάλουν clip, επειδή λέει μπορεί να πέσει :o :lol:

Δεν έχετε και άδικο αμφότεροι...

Οπότε winmik2kx πάνε γι αυτό που σε "¨βόλεψε" περισ΄΄οτερο..

Βέβαια σημερίνη πρόταση θα ήταν να πουλήσεις το wii και να πάρεις ένα 360.. αλλα αυτό είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...