Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μετακίνησα εδώ το πόστ, γιατί πολλοί συνηθίζουν να βλέπουν κατευθείαν τη τελευταία σελίδα....

Λοιπόν, μόλις ήρθα σπίτι.

Να ζητήσω πρώτα απ'όλα συγνώμη για την άθλια ποιότητα των εικόνων, αλλά δυστυχώς το κινητό μου είναι καλό μόνο για να βγάζει φάτσες από μακριά.

Πρίν ξεκινήσω να επισημάνω τα εξής:

Το modchip αυτό είναι επαναπρογραμματιζόμενο (φυσικά), αλλά για να το προγραμματίσετε πρέπει να το συνδέσετε μέσω ενός ειδικού programmer με το PC σας. Μή τρομάζετε, ο programmer είναι πιό απλός να φτιαχτεί απ'ότι το modchip.

Οι δημιουργοί του Wiip στη πλακέτα που μας έδωσαν, περιλαμβάνουν χώρο για DB25 βύσμα. Αυτό είναι το σειριακό βύσμα του υπολογιστή σας, αλλά επειδή είναι τεράστιο σε σχέση με την υπόλοιπη πλακέτα, δεν αξίζει να το βάλετε επάνω. Αντίθετα είναι καλύτερα να έχετε το chip AT90S2313 κουμπωτό επάνω σε ειδική βάση, ώστε να το βγάζετε και να το συνδέετε στο programmer όταν θα θέλετε να το προγραμματίσετε.

Αφού ξεμπερδέψαμε με αυτά, πάμε στις εικόνες, Να κάνετε click επάνω τους για να τις βλέπετε σε full μέγεθος.

Στη παρακάτω εικόνα βλέπουμε όλα όσα θα χρειαστούμε. Από αριστερά προς δεξιά: Ένας AT90S2313 με μία βασούλα για να κάθεται επάνω, ένας κρύσταλλος 4MHz, 2 πυκνωτές φακής 22pF, 4 αντιστάσεις 220 Ohm και μία μικρούλα πολυτρήπητη πλακέτα. Το πακέτο με τα τσιγάρα το έβαλα επίτηδες για να υπάρχει αναφορά μεγέθους.

Έξτρα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι μία διοδούλα 1Ν4148 και ένας πυκνωτάκος 100nF. Επίσης μία πινοσειρά.

th_DSC00002.jpg

Σε αυτή την εικόνα έχουμε ένα άθλιο close-up στα εξαρτήματα

th_DSC00003.jpg

Σε αυτήν την εικόνα έχουμε ένα επίσης άθλιο close-up στη πολυτρήπητη πλακέτα.

th_DSC00004.jpg

Αν τώρα ακολουθήσετε τις συνδέσεις που φαίνονται στο σχεδιάγραμμα, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τη πλακετίτσα με τα εξαρτήματα και λίγο λεπτό καλώδιο.

Και ΤΑ ΤΑΜΜΜΜΜΜ !!!! Ειδού η πλακετίτσα:

th_4-1.jpg

Το close-up είναι άθλιο, αλλά τέλος πάντων. Οι διαστάσεις της πλακετίτσας είναι πολύ μικρές, περίπου 5Χ5 εκατοστά.

Στην παρακάτω εικόνα χρησιμοποιώ ένα πακέτο από τσιιγάρα για να έχουμε αναφορά μεγέθους.

th_DSC00005.jpg

Εδώ είναι η πλακετίτσα από πίσω. Λίγες κολλήσεις. Για αυτούς που πιάνουν λιγουλάκι τα χέρια τους δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

th_DSC00007.jpg

Εδώ έχουμε τη πολυτρήπητη όπως ήταν στην αρχή, την πλακετίτσα που φτιάξαμε και τέλος επάνω στο πακέτο από τα τσιγάρα η πολυτρήπητη πλακέτα που μας περίσσεψε. Στο κομμάτι που περίσσεψε μπορείτε άνετα να φτιάξετε τον programmer σας.

th_DSC00010.jpg

Eδώ κάνω σύγκρηση του μεγέθους της πλακέτας με ένα DB25 βύσμα. Είναι εμφανής ο λόγος για τον οποίο προτιμώ να μήν μπεί αυτό το βύσμα στη πλακέτα. Είναι τεράστιο.

th_9-1.jpg

th_DSC00008.jpg

Εδώ είναι ο αυτοχέδιος programmer-emulator-development board που έφτιαξα για τους AVR μικροελεγκτές όταν ήμουν φοιτητής. Το modchip διακρίνεται επάνω αριστερά και ο μικροελεγκτής θα προγραμματιστεί σε αυτή τη μεγάλη πλακέτα. Δέν είχα λεφτά τότε για το ακριβό STK-500 της ATMEL, οπότε έφτιαξα ένα καλύτερο με μόλις 25 Ευρώ. Η πλακέτα αυτή προγραμματίζει όλους τους AVR, ενώ παράλληλα έχει απεικόνηση σε LCD των δεδομένων και πλήρη εποπτεία και έλεγχο όλων των εξόδων. Το έφτιαξα το 99 και είναι τόσο καλό που ποτέ δεν χρειάστηκα να αγοράσω επαγγελματικό development-board. Όλα τα βιομηχανικά προϊόντα που κατασκευάζω σε αυτή τη πλακέτα γεννιούνται και προσομοιώνονται.

Αν και από μπροστά όμως φαίνεται η πλακέτα λίγο αραιοκατηκοιμένη από πίσω είναι άλλη υπόθεση....

th_7-1.jpg

Απορώ με το κουράγιο μου όταν την έφτιαχνα.....

Αυτά λοιπόν. Ελπίζω να σας άρεσαν οι εικόνες και άμα ενδιαφέρεστε πραγματικά να φτιάξετε κι εσείς, τότε θα ανεβάσω και σχεδιαγράμματα και εικόνες από το programmer που χρειάζεται.

Για το programmer θα χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο της πολυτρήπητης πλακέτας και ελάχιστα εξαρτήματα με συνολικό κόστος μεταξύ 2-5 Ευρώ.

otan to ftiaxeis kai douleuei 100 tha sou parageiloyme :D

na mas steileis kanena e fantastike panthirako :P

Ε, το modchip είναι φτιαγμένο, ο κώδικας λείπει.

Από κεί και πέρα, το modchip αυτό αξίζει μόνο να το φτιάξεις μόνος σου για πολλούς λόγους πέρα μόνο του κόστους.

Το καλό είναι που ο κώδικας θα είναι open source, οπότε θα μπορώ να κάνω άπειρα πειράματα και πειράγματα σε αυτόν.....

Δημοσ.

Θεός ο Πάνθηρας.....εχω μείνει άφωνος!

Πάντως ο insider100 μου απάντησε και δίνει το wiikey με 34,99ευρώ μαζί με μεταφορικά κλπ.Τον ρώτησα για τελική τιμή και αποστολή στην Ελλάδα.

"Hi,

I dont have any screw driver in stock right now £20.00+£2.99 p+p

[email protected] for my paypal address"

Δημοσ.

Λοιπον λεω οσοι μενουμε αθηνα και στα περιξ να οργανωσουμε την ομαδικη αφου και τα εξοδα αποστολη θα μας ερθουν τιποτα και ισως και καλυτερη τιμη πετυχουμε ..Αλλωστε αν κανονισουμε να κανουμε ομαδικες επεμβασεις μπορουμε να παρουμε ενα μονο κατσαβιδι για nintendo. Και το κυριοτερο θα γνωριστουμε κιολας...Θα ανταλλαξουμε και κανα iso :-)

Δημοσ.

panther το τσιπάκι το έφτειαξες σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα δηλαδή;

Επειδή η όλη φάση φαίνεται πολύ καλή μπορείς να δώσεις αρχικά αναλυτικότερες πληροφορίες για το πως φτειάχνεται (γιατί ψιλομπερδεύτηκα με τα καλώδια πίσω από το τσιπάκι) καθώς και για το πως φτειάχνεται ο programmer;

Δημοσ.
panther το τσιπάκι το έφτειαξες σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα δηλαδή;

Επειδή η όλη φάση φαίνεται πολύ καλή μπορείς να δώσεις αρχικά αναλυτικότερες πληροφορίες για το πως φτειάχνεται (γιατί ψιλομπερδεύτηκα με τα καλώδια πίσω από το τσιπάκι) καθώς και για το πως φτειάχνεται ο programmer;

Το διάγραμμα είναι αυτό:

ScreenShot018.jpg

Από όπου όμως αφαίρεσα τον DB25 κοννέκτορα διότι είναι τεράστιος και δίνει πολύ μεγάλο όγκο στην όλη κατασκευή. Ομόιως αφαιρείς όλες τις συνδέσεις που καταλήγουν σε αυτόν.

Για τον programmer, τα μόνα έξτρα πράγματα που χρειάζεσαι είναι ένα βύσμα του εκτυπωτή (LPT), το υπόλοιπο κομμάτι της πολυτρήπητης πλακέτας, 7 αντιστάσεις, μία ακόμα βασούλα για τον μικροελεγκτή και ένα πυκνωτή.

Μιλάμε το πολύ για κάνα 2-3 Ευρώ για το programmer.

Δημοσ.

φιλε μου πραγματικα μπραβο,να και ενας ανθρωπος που σπουδασε και επιασε τοπο το διαβασμα και παλι μπραβο σου!Οσο για την ομαδικη αγορα και μονταρισμα ξαναλεω οτι ειμαι μεσα!

Δημοσ.

Για ομαδική και εγώ μέσα.. Το κατσαβίδι το βάζω εγώ! Το έχω από τότε που έβαλα backlight στο GBA μου!! πάντως το είχα πάρει από "Κατουμά" αν ενδιαφέρεται κάποιος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...