tonypapadovic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 gv...ωραίος ο οδηγός, αλλά αν ο υπολογιστής δεν έχει ιντερνετ???
gv Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 pare to arxeio minidump (dmp) kai psa3to me tin parapano me9odo se ena pc pou exei internet
kakofonixx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Πρωτα απ'όλα ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν με το προβλημα μου Να'στε καλα παιδια! Αναλυτικα: Δες το command queuing... Device Manager > IDE ATAPI/SATA controller > Primary Channel > και απενεργοποίησε το command queuing (στην περίπτωση που δεν το υποστηρίζει ο δίσκος σου). Θα το δοκιμασω και θα ποσταρω αν εχω καποια θετικη εξελιξη... dokimases kanena bios update sth mobo? Οχι, γιατι δεν μπορω να βρω καποιο update (ουτε στο επισημο site της jetway δεν εχει για τη συγκεκριμενη m/b...) τις ρυθμισεις στο bios δεν τις κραταει συνεχεια η αυτο εγινε απαξ ? Την σωστη ημερομηνια/ωρα του bios την κρατησε οταν σου απορρυθμισε το 18x?Aν ναι τοτε μαλλον το προβλημα δεν ειναι στην μπαταρια. Αν οταν λειπεις απο αυτον και εκκινει oταν ειναι σβηστος τοτε κοιταξε τις ρυθμισεις στο wake on lan. (εμενα παλιοτερα μου ανοιγοκλεινε οταν χτυπουσε το τηλεφωνο...) Επισης η προταση του thanocaster ισως βοηθησει. Ενας εντατικος ελεγχος του σκληρου για σφαλματα ισως λυσει το προβλημα. Η απορρυθμιση αυτη εγινε μονο μια φορα και οταν ξαναεδωσα τιμη στο cpu clock ratio δεν μου ξαναπαρουσιαστηκε. Επισης το ρολοι δουλευει μια χαρα, δεν εχασε τις ρυθμισεις του. Οσο για το wake on lan, θα το τσεκαρω... kakofonix πάρε μια μπαραταρια να αλλάξεις στην Mobo με 2 ευρως και αν δεν δουλέψει μην ασχοληθείς. Άν έχεις spare τροφοδοτικο use it! Αλλιώς, ήρ8ε η ώρα να πάρεις άλλο! Μια μπαταριουλα θα αλλαξω, κακο δεν κανει εξαλλου. Τροφοροτικο, ομως, spare δεν εχω για να το δοκιμαζα... Ακουστε και αυτο... Χτες πηγα σε ενα τοπικο καταστημα η/υ και ο εξυπηρετικοτατος καταστηματαρχης, μετα απο μια σειρα ερωτησεων που μου εκανε, για να καταλαβει περι τινος προκειται, μου κανει και την εξης: "Η καρτα γραφικων σου ειναι ΑΤΙ?", "ναι" του απαντω "η 9550 ειναι?" με ξαναρωταει... και μενω μ@λ@κ@ς!! "ναι" του λεω!! Ε, μου λεει, μην το ψαχεις, η καρτα φταιει! Και τελος παντων μου εξηγησε οτι βγηκαν προβληματικες και μαλλον αυτη προκαλει το προβλημα. Της εκανα update τους drivers, αλλα τιποτα. Ηδη οση ωρα γραφω εχει κανει 2 restart! Anyway θα δοκιμασω να την αφαιρεσω και θα χρησιμοποιησω την on-board να δω αν οντως φταιει αυτη...
cleeverblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Καλησπερα.....Απο τοτε οταν εκκινει η αρχικη οθονη και η οθονη με το σημα των windows ειναι παντα μετατοπισμενες κατα περιπου 1/4 της οθονης αριστερα (!), δηλαδη στα 3/4 φαινονται τα στοιχεια και στο 1/4 ειναι μαυρη!!!... αυτό που λες μου το κάνει η δικιά μου ATi όταν έχω συνδεδεμένη την TV στο TV-out (άσχετα αν είναι οn ή όχι). και από ότι έψαξα πρέπει να το κάνουν και άλλα μοντέλα.
Pink_Panther Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Prwta apola, 8ermokrasies elenksate?
harrys23 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Φιλε kakofonixx τωρα οτι αφορα το θεμα των pc που κανουνε επανεκινηση ειναι αρκετοι λογοι. 1)η θερμοκρασια του επεξεργαστη οταν αυξανεται σου κανει επανακινηση για να μην καθαρισει ο επεξεργαστης.(πρεπει να μας πεις τι motherboard εχεις για να σου προτεινουμε καποιο αναλογο προγραμμα να ελενχεις θερμοκρασια). 2)Μνημες κατεβασε το memtest86.iso το κανεις αποσυμπιεση απο το winzip κανεις διπλο κλικ σε αυτο που θα αποσυμπιεσης αν εχεις το ΝERO το γραφεις σε cd και πας στο bios και τσεκαρεις να ξεκιναει απο dvd η cd οταν ξεκινησει μπλε οθονη κ.λ.π θα δεις οτι σου τσεκαρει την μνημη για bad sectors αστο πανω απο μια ωρα να κανει ελενχο παραπανω το θεωρο ασκοπο.πατασ Esc και βγαινεις απο το test 3)Ποσο καιρο εχεις το pc σου??εχεις αλλαξη ποτε θερμοαπαγωγικη παστα αναμεσα στον επεξεργαστη και στην ψυχτρα ??Αν οχι πρεπει.αν δεν ξερεις πως πρεπει να στο κανει καποιος που ξερει. 4)Σκεφτηκες μηπως και δεν φτανει πλεον το τροφοδοτικο που εχεις??
kakofonixx Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Φιλε kakofonixx τωρα οτι αφορα το θεμα των pc που κανουνε επανεκινηση ειναι αρκετοι λογοι. 1)η θερμοκρασια του επεξεργαστη οταν αυξανεται σου κανει επανακινηση για να μην καθαρισει ο επεξεργαστης.(πρεπει να μας πεις τι motherboard εχεις για να σου προτεινουμε καποιο αναλογο προγραμμα να ελενχεις θερμοκρασια). 2)Μνημες κατεβασε το memtest86.iso το κανεις αποσυμπιεση απο το winzip κανεις διπλο κλικ σε αυτο που θα αποσυμπιεσης αν εχεις το ΝERO το γραφεις σε cd και πας στο bios και τσεκαρεις να ξεκιναει απο dvd η cd οταν ξεκινησει μπλε οθονη κ.λ.π θα δεις οτι σου τσεκαρει την μνημη για bad sectors αστο πανω απο μια ωρα να κανει ελενχο παραπανω το θεωρο ασκοπο.πατασ Esc και βγαινεις απο το test 3)Ποσο καιρο εχεις το pc σου??εχεις αλλαξη ποτε θερμοαπαγωγικη παστα αναμεσα στον επεξεργαστη και στην ψυχτρα ??Αν οχι πρεπει.αν δεν ξερεις πως πρεπει να στο κανει καποιος που ξερει. 4)Σκεφτηκες μηπως και δεν φτανει πλεον το τροφοδοτικο που εχεις?? Πρωτα απ'ολα ας γραψω και τη συνθεση του υπολογιστη: m/b: Jetway P4XFM/P4MFM cpu: P4 @ 1,8MHz Ram: 768MB HD 1: Maxtor 80GB HD 2: WD 40GB Η υπολοιπη συνθεση αποτελειται απο: DVD-R, DVD-Rom, καρτα ηχου Soundblaster, καρτα τηλεορασης, καρτα για εξτρα θυρες usb, psu 300W Οσο για τις προτασεις: 1) οι θερμοκρασιες φυσιολογικες μου φαινονται... Κυμαινονται γυρω στους 42-43 βαθμους. Εδω καλοκαιρι μου χτυπουσε πανω απο 50 και δεν ειχα προβλημα! 2) Θα το τσεκαρω το memtest86, αν και τελικα νομιζω οτι φταιει η καρτα γραφικων 3) Το pc το εχω γυρω στα 4,5 χρονια και αυτο με τη θερμοαπαγωγικη παστα μου το ειπε και αλλος... 4) Ναι! και θελω να το αλλαξω, αν σκεφτεις την παραπανω συνθεση καταλαβαινεις τι τραβαει το καημενο το τροφοδοτικο :Ρ
21century Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Εκτος απο τους drivers πρεπει να κοιταξεις το θεμα του τροφοδοτικου που ευθυνεται στις περισσοτερες περιπτωσεις φιλε μου...
billys7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στους πυκνωτές των 6,3 Volt που είναι στη μητρική σου κοντά στη Cpu και Ram μήπως είναι φουσκωμένοι ή έχουν σκάσει.
kakofonixx Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Εχουμε και λεμε.... - drivers της vga, οκ (εβαλα τους τελευταιους, αλλα μου κανει τα ιδια) - Καρτα vga, οκ (την αφαιρεσα τελειως και δοκιμασα με την on-board, αλλα χωρις αποτελεσμα) ... Τωρα εχω αφαιρεσει καποιες απο τις συσκευες για να ελαφρυνω τη δουλεια του τροφοδοτικου... ειδομεν... Θα δοκιμασω και τις αλλες εκδοχες και θα σας ενημερωσω... (μαλλον για τροφοδοτικο το κοβω να ειναι)
kakofonixx Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στους πυκνωτές των 6,3 Volt που είναι στη μητρική σου κοντά στη Cpu και Ram μήπως είναι φουσκωμένοι ή έχουν σκάσει. Ναι! Παρατηρησα ολους τους πυκνωτες που υπαρχουν πανω στη μητρικη και βρηκα περιπου τους μισους απο αυτους λιγο φουσκωμενους στο πανω μεταλλικο "κεφαλακι" τους. Επισης οσοι ηταν φουσκωμενοι ειχαν πανω στο κεφαλακι μια κιτρινη σκονη, σαν ξεραμενο χωμα... Μαλλον η μητρικη μας αφησε χρονους, ε? Παντως αυτη τη στιγμη μετα βιας παραμενει σε λειτουργια για 10 λεπτα, πριν κανει restart
billys7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Καλημέρα, η μητρική σου δεν σε άφησε, απλά θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τους συγκεκριμένους πυκνωτές, και είσαι οκ. Συνηθισμένο πρόβλημα που λίγοι δίνουν σημασία. Τους πυκνωτές των 6,3 Volt δεν θα τους βρεις εύκολα. Αν παιδευτείς στείλε μου πμ να σου πω που θα τους βρεις. Πρόσεξε, εαν το κάνεις μόνος σου, θα τους αντικαταστήσεις μόνο με πυκνωτές των ίδιων χαρακτηριστικών και μεγέθους. Και πολύ προσοχή στις κολλήσεις.
kakofonixx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Παιδια ακουστε το εξης κουλο... Στο πισι μου εχω εγκατεστημενο το Counter Strike 1.6 και παιζω on-line. Παρατηρησα οτι ενω υπο φυσιολογικες συνθηκες μου εκανε restart περιπου καθε 5 λεπτα, οταν επαιζα cs δεν μου εκανε restart!!!! Οποτε εκανα το εξης.... Τρεχω το cs και συνδεομαι κανονικα στο steam. Επειτα minimize το cs και το pc δουλευει κανονικα! :/ Δεν ξερω τι να πω?? Μηπως τελικα το προβλημα μου ειναι θεμα software και οχι hardware?? Αν ηταν ομως κανενα ιος, το kaspersky δε θα τον εβρισκε?? Ελεος πια... Το κοβω να τον κανω ενα φορματ μπας και συνελθει...
stelar1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Το τροφοδοτικό σου ειναι μαλλον αδυνατο για το συστημα σου πλεον. Εχεις δυο σκληρους, δυο dvds και μερικες καρτες... πολυ πιθανο και η ποιοτητα του ρευματος που δινει να ειναι ασχημη. Αυτο ισως εχει προκαλεσει προβλημα σε motherboard ή και στα windows. Εχω ενα pc με jetway (ισως να ειναι και 7 χρονων η mobo) το οποιο εκανε συχνα restart και νομιζα οτι οφειλοταν στη jetway (δεν την εκτιμουσα τοτε!!!) Τελικα το προβλημα αντιμετοπιστηκε με τα εξης βηματα step by step, και δεν ξαναειχα ρεσταρ: 1. Αλλαγη vga (...δυστυχώς τα ρεσταρτ συνεχιστηκαν) 2. Αλλαγή θερμοαγώγιμης (... και αυτο δεν απεδωσε) 3. Αλλαγή psu + αλλαγή ram + καλυτερος σχεδιασμος ψυξης κουτιου με 2 ανεμιστήρια και καλος καθαρισμός ολων των ψυκτρων κτλ (... και τα ρεσταρτ ειναι παρελθον!!) Θα μπορούσε να οφείλεται και στη ram αλλά νομίζω πως την διαφορά την εκανε το τροφοδοτικο και η διαχείριση της θερμότητας (και της σκόνης)!!!
kakofonixx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2007 Επαναφερω το θεματακι για να σας πω τα νεοτερα.... Τελικα δεν το σκεφτηκα και παρα πολυ... Αγορασα νεο pc!! Και να το εφτιαχνα αυτο, δε θα με καλυπτε πια μιας και δουλευω ισχυρα σχεδιαστικα προγραμματα (3ds max κλπ.) Μεγεια μου λοιπον ο νεος μου E6300 με 2GB Ram, 250GB σκληρο κλπ. κλπ! Το προβλημα στον παλιο ηταν τελικα η μητρικη. Ηταν τα πυκνωτακια που εγραψε ενα φιλος σε προηγουμενη απαντηση. Μαλιστα το τελικο χτυπημα ηταν οταν αφου περασα windows και καποια προγραμματα στο νεο pc, πηγα να αναψω τον παλιο για να παρω διαφορα αρχεια. Μολις πατησα το κουμπι για εκκινηση ακουσα ενα ελαφρο τζιζ (!) και μια ωραια τσικνα απλωθηκε στο δωματιο. Μερικα ακομη πυκνωτακια μολις ειχαν παραδωσει το πνευμα τους, με αποτελεσμα το πισι να μην εκκινει καθολου!! Αυτα λοιπον με το θεμα μου! Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν και αν θελετε καποιο κομματι απο το παλιο πισι, στειλτε μου ενα πμ να τα βρουμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.