Προς το περιεχόμενο

Περι cpu ο λόγος...

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημερα..Εχω εναν Pentium 4 2.00 Ghz και θα ηθελα να μαθω μερικα πραγματα σχετικα με την θερμοκρασια αλλα και τα ανεμιστηρακια που πρεπει να εχω..Αυτη τη στιγμη εχω μονο ενα αλλα φοβαμαι μην κλαταρει επειδη ειναι ολη μερα ανοιχτο το pc...Aπλα θα ηθελα κατι σαν "οδηγο" επειδη ειμαι ψιλοασχετος με το θεμα των cpu...

Κατεβασα το SpeedFan...Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει και ποιες ειναι οι κατλληλεσ ενδειξεις για το pc μου?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

e πες μας και νούμερα και τον πυρήνα του cpu σου εγώ πχ με Pentium 4 3Ghz και με πολύ λίγο Ο/c στα 3.120 Ghz είμαι στώς 27 Idle και φτάνω και 42 full load αλλα όχι με το stock cooler ο πυρήνας μου είναι northwood δηλαδή ο πιο ήρεμος σε θερμοκρασίες από τον prescot που ψήνεται

οποτε πρέπει να μας πεις από το speedfan τις ενδείξεις η bgalta μια φωτό και ανέβασε τα και τι πυρήνας έχει ο cpu σου

Δημοσ.
e πες μας και νούμερα και τον πυρήνα του cpu σου εγώ πχ με Pentium 4 3Ghz και με πολύ λίγο Ο/c στα 3.120 Ghz είμαι στώς 27 Idle και φτάνω και 42 full load αλλα όχι με το stock cooler ο πυρήνας μου είναι northwood δηλαδή ο πιο ήρεμος σε θερμοκρασίες από τον prescot που ψήνεται

οποτε πρέπει να μας πεις από το speedfan τις ενδείξεις η bgalta μια φωτό και ανέβασε τα και τι πυρήνας έχει ο cpu σου

φιλε πραγματικα δεν καταλαβα τιποτα...τι ειναι ο πυρηνας? ... τι ειναι το o/c ? ... idle ? ... κλπ ...οπως σου ειπα δεν εχω ιδεα και χρειαζομαι κατι σαν "οδηγο" για να μαθω ολα τα παραπανω...τι μου προτεινετε παιδια?

Δημοσ.

ok sorry tote λοιπόν Idle είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή όταν δεν κάνει τίποτα το pc δηλαδή σε φόρτο 3-4 % φουλ load είναι όταν ο επεξεργαστής έινια σε φόρτο 100 %

πρίνας τώρα όλου οι επεξεργαστές έχουν ένα όνομα για τον πυρήνα που χρησιμοποιούν το πιο εύκολο είναι να κατεβάσεις το cpu-z και να δεις το όνομα ρχ οι pentium 4 βγήκαν με 2 πυρήνες ένας ο northwood και ένας ο prescot οπή διαφορες τους πολλές αλλα δεν μας eniaferoun τώρα εμάς μείνω μια που είναι η θερμοκρασίες τους ο ένας (northwood) έχει πολύ πιο χαμηλές θερμοκρασίες idle και full από τον prescot που είναι πολύ πιο ανεβασμένες

ο/c είναι συντομογραφία του overclocking υπερχρονισμό των κομματιών του υπολογιστή μας και αναγκασμός τους να δουλεύουν γρηγορότερα από τις προδιαγραφές τους

πχ κοίτα εμενα στην φωτό ότι ο πυρήνας μου είναι northwood πες μου τον δικό σου πες μου και τις ενδείξεις του speedfan

πχ κοίτα εμενα στην φωτό ότι ο πυρήνας μου είναι northwood πες μου τον δικό σου

post-42566-129062941769_thumb.jpg

Δημοσ.

o/c einai to overcloking diladi eno o epeksergastis sou einai rythmismenos apo tin intel na douleyei sta 2ghz esy na to exeis balei na douleuei sta 2,4 ktl pio pano me liga logia anevazontas tis taseis ktl me apotelesma na exeis kai perisoteri thermokrasia, idle einai i katastasi tou ypologisti pou de xreisimopoihte katholou o epeksergastis...full load einai i katastasi pou leitourgei 100% px sto photoshop i otan trexeis kapoio benchmark...trekse to speedfan, trava ena screenshot kai anevase to edo gia na se boithisoume...:) an eipa kati lathos as me diorthosoun ta paidia!

Δημοσ.

όλα σωστά τα είπες φιλε μου μια χαρά είναι απλά πρέπει να ξέρουμε και τον πυρήνα του επεξεργαστή του φίλου μας για να δούμε αν είναι σωστές οι θερμοκρασίες του για την ιδιαιτερότητα που είπα πιο πάνω με τους πυρήνες ;)

ορίστε full load και idle :mrgreen:

post-42566-129062941771_thumb.jpg

Δημοσ.

paidia eimai asxetos...to monadiko screenshot pou mporw na travhxw einai me to printscreen apo to plhktrologio...

apo to cpu-z mou grafei ta exhs...

code name=northwood

brand id=9

package=socket 478 mPGA

technology=0,13 um

voltage=1536 v

specification=intel pentium 4 cpu 2.00 Ghz

CLOCKS

core speed=1985.3 Mhz

multiplier = x 20.0

bus speed=99.3 mhz

rated fsb=397.0 mhz

ayta...gia peite paidia...yg an de varieste peite kai pws na travaw screenshots..exw to irfan-view alla den travaei

Δημοσ.

αυτό το screenshot θέλουμε και εμείς ;) και εγώ από εκεί τα τραβάω κάντα μια επικόλληση στην ζωγραφική και τα ανεβάζεις εδώ

και τώρα που ξέρουμε για τον cpu σου πες μας και τι θερμοκρασίες έχεις

πες μας τι λέει το speed fan στα σημεία που το δικό μου λέει θερμοκρασίες και νούμερα εσένα τι γραφει >?

Δημοσ.

πολύ ωραία αν είσαι με το stock cooler τότε οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά

βάλε και κάποιο πρόγραμμα να ζοριστεί για λίγη ώρα να ανεβάσει θερμοκρασίες και ξανά δώσε ali μια το speedfan να δούμε πως είναι και σε full load

• Moderators
Δημοσ.

Μιά χαρά εισαι από θερμοκρασίες!

Αλλα δεν βλεπω πουθενα CPU θερμοκρασία...

Aμα κρινω από τις θερμοκρασίες σου, μια χαρά θα ειναι και ο επεξεργαστης. ;)

Δημοσ.

παιδια συμβαινει κατι που δεν καταλαβαινω...χωρις να τρεξω ουτε ενα προγραμμα(μονο τον mozilla εχω ανοιχτο to speed fan μου δειχνει οτι ειμαι σε full load..ειναι λογικο αυτο??? τι εχετ να πειτε?

post-55895-129062941778_thumb.jpg

Δημοσ.

το 49αρι είναι ο επεξεργαστής οποτε και πάλι οι θερμοκρασίες σου είναι καλά αλλα πες μου λίγο ποιον firefox χρησιμοποιείς και άνοιξε τον task manager και δες τι σου τρώει επεξεργαστική ισχύ για το τίποτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...