deviant Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Γειά χαρά έχω εδώ και 2 βδομάδεσ το εξής σύστημα: Core Duo Ε6300, Abit AW9D-MAX, Gecube X1950 pro 512mb, 2x1024MB ram supertalent 667mhz, Hiper type-r 580Watt Αρχικά να ανφέρω ότι δεν ενδιαφέρομαι για OC !!! Απλώς Θέλω ένα σταθερό σύστημα! Έχω υψηλές θερμοκρασίες. M;ono me windows φωρτωμένα καi browsing έχω 48C στις 1800 στροφές... Σε full load exo 64-65C με τo coretemp kai 66-67 με το uguru... αυτά με ανοιχτό το case... To τροφοδοτικο που έχω είναι hiper type-r. άλλους ανεμιστηρεσ δεν έχω στο κουτί... το καλοκαιρι δηδή θα φτάνω στους 80+++ Επίσης σήμερα το πρωί είχα τον ανεμιστήρα σε full κίνηση 2800-3000 στροφες... και τον έβαλα default χωρίς καθόλου φορτίο... και μου πέταξε κάτι πράσινες στήλες με artifacts σε όλη την οθόνη... και το σύστημα κωλούσε... κανω reset δεν έμπενε bios... Μετά από 3-4 restarts κατάφερα και μπήκα... κατέβασα και έβαλα καινούργιο bios... τα ίδια προβλήματα με τις θερμοκρασίες... αλλά οι στροφές του ανεμιστήρα στις 1800 στοφες ΜΑΧ !!! Βγάζω ψύκτρα-επεξεργαστη βάζω πάστα καινούργια και πάλι τα ίδια... Πάλι τα ίδια artifacts μόνο που πια δεν κόλαγε το σύστημα, αλλά έμπαινε σε bios, windows... Μετά από κανα 10 λεπτο ως δια μαγείας χάνονται όλα τα artifacts... Τι φτέει mobo, cpu, grafic card, mnimes, ti??? Επίσης άφησα σήμερα ανοιχτό το pc για 9 ώρες να εκτελεί ένα αρκετά βαρύ προγραμματάκι...το orthos υπολογίζει πρώτους αριθμούς... χρησιμοποιούσε το 100% της CPU kai 1,3 G Ram και κατέγραφα τη θερμοκρασία με το core temp . Οι θερμοκρασίες ήταν 59-62C και δεν είχα κανένα error... To παράξενο είναι πως σήμερα το πρωί μόλις ξεκίνησα το pc, στην αρχή δεν μου έδειχνε καθόλου εικόνα ενώ φαινόνταν να δουλεύει κανονικά...το κάνω restart ξεκινά και γ$%^&ηκε το σύμπαν από πρασινάδες..... άλλο ένα restart και όλα οκ... ???!!! Ευχαριστώ
cleeverblade Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 πες μας ποιο case έχεις, τι θέσεις για fan έχει και τι θερμοκρασίες έχεις στο case. τα artifacts συνήθως είναι από VGA. μάλλον ζεσταίνεται. δοκίμασε να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις πάλι μήπως και δεν έχει κάτσει καλά στο slot. αν χρειάζεται τροφοδοσία extra δοκίμασε να της δώσεις από άλλη γραμμή.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 1ον) Αμεσα να βαλεις 1-2fans τουλαχιστον!! 2ον)Οπως πολυ σωστά ειπε ο cleeverblade, για τα αρτιφακτς φταιει κατα 99% η vga. Δωσε μας θερμοκρασιες απο την vga και οχι από τον επεξεργαστη. Εμενα η vga μου (Χ1800ΧΤ), σε οριμενα ζορικα games εβγαζε 86αρες (temp) με το στοκ κουλεράκι, και εβγαζε αρτις από μονη της, και γιαυτο εφαγε υδροψυξη.
deviant Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν αρχικά η κάρτα γραφικών δεν βγάζει θερμοκρασίες... Επίσης τα artifacts παρουσιάζονται όταν το σύστημα είναι κρύο εντελώς. Όταν εμφανίζονται αρκά είναι γρμούλες. στη συνεχεια αν παιξω κουνώντας κάποιο παράθυρο πληθαίνονται και σβήνει η οθόνη και όλο το σύστημα έχει κρεμάσει... μόνο restart παίρνει. Τέλος όταν παίζω κάποιο βαρύ παιχνίδι μέτα πο καμιά ώρα περιπου με πετα στο desktop... χωρίς καθόλου artifacts....
devout84 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Πάρε από κανένα φίλο σου δοκιμαστικά μια άλλη vga για να δοκιμάσεις αν κάνει τα ίδια... Εγω θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες οτι κατά 99% φταίει η vga από προσωπική εμπειρία με το θέμα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Κι εμενα η Χ1800ΧΤ εκανε κατι κουλα... Ηταν μια χαρα δεν πα να 'παιζα και 5ωρες, αλλά με το που ανοιγα το Ati Tools πρασινιζε η οθονη (διαλυοταν το συμπαν), ενω αλλες φορες τπτ... Τελικα κατι εφταιγε με το restart των drivers που εκανε, για να φορτωσει τα στοιχεια της καρτας... Τι να πει κανεις.... ειναι να μην αρχισουν τα κουλα...
cleeverblade Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 deviant είπε: ...Επίσης τα artifacts παρουσιάζονται όταν το σύστημα είναι κρύο εντελώς..... αυτό το είχα προσέξει στο αρχικό σου post, γι αυτό και σου είπα να δεις αν έχει κάτσει καλά στο slot. επίσης, τέτοιου είδους artifacts έχω δει και έχω ακούσει να κάνουν VGA λόγο κακής τροφοδοσίας και συγκεκριμένα ξέρω για μια κάρτα γνωστού που την έβαλε και την έτρεξε χωρίς την extra τροφοδοσία από το PSU και η κάρτα «τα 'παιξε» τελείως και δεν επανήλθε ούτε όταν μετά της έβαλε την τροφοδοσία. και γι αυτό το 2ο που σου είπα να κοιτάξεις ήταν να δώσεις από άλλη γραμμή στην VGA.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Oι nvidia αμα δεν τους βαλεις την εξτρα τροφοδοσία, λειουργουν αυτοματα ειτε σε πιο κατω χρονισμους, είτε δεν μπαινουν σε 3d mode, και μολις εγκατασταθουν οι drivers, σου αναφερεται το "προβλημα" (το λεω γιατι το επαθα). Τωρα για ati... δεν ξερω
cleeverblade Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 GeorgeMan είπε: Oι nvidia αμα δεν τους βαλεις την εξτρα τροφοδοσία, λειουργουν αυτοματα ειτε σε πιο κατω χρονισμους, είτε δεν μπαινουν σε 3d mode, και μολις εγκατασταθουν οι drivers, σου αναφερεται το "προβλημα" (το λεω γιατι το επαθα).Τωρα για ati... δεν ξερω για την ιστορία η κάρτα αυτή που αναφέρω ήταν nVIDIA, απλά ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν να θέλουν external power και ίσως να μην είχε την προστασία που ανέφερε ο φίλος GeorgeMan.
deviant Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ! Έχω συνδέσει όλες τις τροφοδοσίες! Επίσης μια χάρα πατά η κάρτα γρφικών!
deviant Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Και τα προβληματα συνεχίζουν να υφίστανται τα ίδια ακριβώς...
cleeverblade Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 υπάρχει κάποιο άλλο pc (φίλου-γνωστού-δουλειάς) που να μπορείς να δοκιμάσεις την κάρτα?
deviant Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Τελικά η κάρτα είναι προβληματική... τη δοκίμασα και σε άλλο pc kai paroys;iase ta ;idia probl;hmata... prin kan mpei sta ςινδοςσ άρχισε να πρασινίζει η οθόνη...... ωραία "λύθηκε " το ένα πρόβλημα... με τα άλλα με τις θερμοκραίες τι κανω...?
deviant Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Και τα artifacts χάθηκαν.... Σηκώθηκα σήμερα νωρίς-νωρίς για να παω την κάρτα πίσω στο καταστημα απ'όπου την πείρα... ανοίγω το pc για να to ξανατεστάρω και πουθενά artifacts...!!! Χθες βράδυ είχα παίξει με τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών από το Control Center και άλλαξα όπου έδινα την δυνατότητα στην εφαρμογή να καθορίσει τα γραφικά anisotropic, antialasing και έβαλα της ρυθμίσεις σε μεσαίες τιμές... Και σήμαρα το πρωί δεν είχα καθόλου artifacts... έβαλα τις ρυθμίσεις στο full, έκλεισα το pc για μισή ώρα, το ξανανοίγω και πάλι πουθενά artifacts..... Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις που πρέπει να έχω στο control Center? Έχω βάλει: Antialasing: 6x Anisotropic: 16x, έχω τσεκάρει το ανισοτρπικό φίλτρο υφής υψηλής ποιότητας. Catalyst A.I. : Κανονική Επίπεδο Λεπτομέρειας mipmap: Ποιότητα Αναμονή για την κατακόρυφη ανανέωση: Ποιότητα, Εξομάλυνση με δυνατότητα προσαρμογής:Ποιότητα, έχω τσεκάρει το Ενεργοποίηση εξομάλυνσης με δυνατότητα προσαρμογής Επίσης μιας και μιλάμε για ρυθμίσεις ποιες είναι οι " σωστές ρυθμίσεις" για το bios? Award Bios Brand: Phoenix Technologies, LTD Version 6.00 Date 12/12/2006
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Αυτα ειναι ρυθμισεις για την 3dαπεικονιση της καρτας. Δεν ειναι αυτά που εξαιτίας τους κανει artis... Και εφοσον τα εχεις στο φουλ και ειναι οκ, δεν μπορώ να πω οτι την ζοριζαν και εκανε τρομερες θερμοκρασιες, με αποτέλεσμα να εχει artis... Τι να πει κανεις... Αβυσσος η καρδια των pc...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.