Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για εγκατάσταση windows με SATA HDD

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδιά αύριο θα λάβω από Πλαίσιο το καινούριο κουτίτ, στο οποίο έχω μητρική asus p5b-e και ένα σκληρό wd sata 250gb 16mb cache καθώς και ένα dvdrw IDE. Επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει με SATA, μπορείτε να μου πείτε τη διαδικασία? Να τονίσω ότι ο controler IDE της μητρικής είναι ο Jmicron και όχι το ίδιο το chipset. Επίσης έχω και ένα δεύτερο σκληρο 300gb σε IDE, τον οποίο θα βάλω master αργότερα. Έχω 2 απορίες:

1) Μετά από αναζήτηση είδα ότι το dvdrw θα αναγνωριστεί κανονικά και ΔΕΝ θέλει drivers. Ωστόσω πρέπει να φτιάξω floppy disk Με serial drivers (και καλά πάει μπροστά η τεχνολογία!!!!!!!......αχ), το οποίο θα χρησιμοποιήσω πατώντας f6.

2) Το page file na το βάλω στον IDE για καλύτερη απόδοση, αφου τo windows θα εγκατασταθεί στον SATA, ή θα είναι χειρότερα επειδή ο IDE είναι σε controler?

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
1) Etsi opws ta les einai.

2) Kalutera to page file na einai ston disko pou exei kai to leitourgiko

Είσαι σίγουρος ότι το page file να είναι στον ίδιο σκληρό με το λειτουργικο? Διότι όλοι λένε το αντίθετο!! Α και κάτι άλλο, όταν μου ζήτησε drivers μετά το f6 στην εγκατάσταση, το floppy είχε 2 επιλογές για desktop.

1)SaTa/ahci

2)Sata/raid

τι να βάλω?

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται να φορτώσεις drivers με f6? Εμένα με SATA2 σκληρό δεν χρειάστηκε, τα XP τον αναγνώρισαν αμέσως. Από τις 2 επιλογές πάντως η επιλογή 1 είναι η δικιά σου (εφόσον δεν έχεις RAID).

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται να φορτώσεις drivers με f6? Εμένα με SATA2 σκληρό δεν χρειάστηκε, τα XP τον αναγνώρισαν αμέσως. Από τις 2 επιλογές πάντως η επιλογή 1 είναι η δικιά σου (εφόσον δεν έχεις RAID).

1)Μη κάνοντας τίποτα δεν βρήκε το σκληρό με winows sp2.Αν έβαλα τους raid drivers θα έχω πρόβλημα στην απόδοση?

2)Το Page file να το βάλω στον IDE σκληρο?

3)Η κάρτα γραφικών μου έχει 2 εξόδους dvi, asus 7600gt. Έχει σημασία σε ποια θα βάλω την crt οθόνη μου?

Δημοσ.

Τότε φόρτωσε τους πρώτους drivers. Οι drivers για raid δεν σου χρειάζονται από τη στιγμή που δεν έχεις raid. Page File δώσε τον σκληρό του λειτουργικού κατά τη γνώμη μου εφόσον ο IDE δεν προορίζεται για εγκαταστάσεις προγραμμάτων. Για το 3ο ερώτημα, βάλτην σε όποιο dvi να 'ναι, και αν δεις ότι τα έχει αριθμημένα η κάρτα, στην περίπτωση που δεν είναι το πρώτο αυτό που έχεις την οθόνη σου, άλλαξέ το.

Δημοσ.

Thanks!Επίσης από ότι παρατήρησα ο 300ρης IDE σκληρός είναι λίγο αργός. Είναι λογικό?ΝΑ σημειώσω ότι στον IDE controler έχω βάλει primary to 300ρη σκληρό και slave το DVDRAM.

Δημοσ.

Σε σχέση με το παρελθόν στο άλλο pc μου. Μήπως επειδή είναι στο ίδιο κανάλι με το dvrdram?ΠΑλιά τον είχα μόνο του. Πάντως στη μητρική δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες για το udma mode, kai an einai kan se uDMA mode.Ακόμα και όταν μετακινώ αρχεία από ένα partition sto άλλο , πάλι πάει αργά.

Δημοσ.

Το pagefile βάλτο σε άλλο partition & ιδανικά σε άλλο hd σε διαφορετικό κανάλι.

DVDR + HDs κράτα τα σε διαφορετικά κανάλια του controller ή σε διαφορετικό controller αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τσέκαρε αν όλα παίζουν σε κάποιο dma mode.

/sc

Δημοσ.
Το pagefile βάλτο σε άλλο partition & ιδανικά σε άλλο hd σε διαφορετικό κανάλι.

DVDR + HDs κράτα τα σε διαφορετικά κανάλια του controller ή σε διαφορετικό controller αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τσέκαρε αν όλα παίζουν σε κάποιο dma mode.

/sc

1) Πως μπορώ να δω το DMA MODE ΜΕ ΚΆΠΟΙΟ SOFTWARE APO WINDOWS?

2) Έχω ένα sata hdd για το λειτουργικό και προγράμματα, και σε ένα άλλο controler (Jmicron) της μητρικής έχω βάλει 2 IDE συσκευές, δηλαδή το DVDRW και το δεύτερο σκληρό από τα παλιά. Αναγκαστικά τα 2 τελευταία θα είναι στον ίδιο controler γιατί δεν υπάρχει άλλος. Ήξερα ότι το Pagefile το βάζουμε σε άλλο σκληρό, απλά επειδή πια επικρατεί το SATA και το IDE στη μητρική μου δεν υποστηρίζεται από το chipset αλλά από controler, δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να βάλω το pagefile στον IDE σκληρό. Τι λές?

Δημοσ.

1. Advanced Settings του Controller σου από Device Manager. Δεν χρειάζεσαι extra software.

2. Αν είναι μόνος του στο κανάλι ο pata hd κ είναι τουλάχιστον 7200rpm/8mb δοκίμασε να βάλεις εκεί το pagefile αν δεν βγάζεις τον hd για μεταφορές.

Αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω άστο στον sata.

Από τα υπόλοιπα που λες δεν βγάζω νόημα:

...απλά επειδή πια επικρατεί το SATA και το IDE στη μητρική μου δεν υποστηρίζεται από το chipset αλλά από controler...

/sc

Δημοσ.

Πιστευω οτι εχεις περασει κανονικα ολους τους sata controllers στο συστημα σου και ο δισκος σου αναγνωριζεται κανονικα απο το λειτουργικο συστημα...

Δημοσ.

Ρε συ βάζεις τον δίσκο στο ίδιο κανάλι με το DVD?

Aυτό είναι έγκλημα και γι' αυτό βλέπεις να σέρνεται ο IDE δίσκος σου...

Δεν ξέρω τί DVDrom έχεις αλλα το πιθανότερο είναι να λειτουργεί σε κανα PIOmode4 ή το πολύ UltraDMA33 oπότε σε PIO mode δουλεύει και ο δίσκος σου αντί για UltraAta100...

Αν δεν έχει 2 καναλια ο ide controller σου αγόρασε άλλον ένα controller και βάλε ξεχωριστά τον σκληρό απ' το DVDrom...

(*) Kαλά γιατί δε βάζουν ρε παιδιά 2 κανάλια IDE στις νέες μητρικές?...

Παντού βλέπω ένα κανάλι... Δηλαδή ο άλλος δεν θα έχει τουλάχιστον ένα IDE δίσκο και κάποιο DVDR?...

Tοσο πολύ θα κόστιζε να έβαζαν άλλο ένα IDE κανάλι;...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...