Προς το περιεχόμενο

Υπερχρονισμος 6700.

-NetHawk-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα.Προσφατα αγορασα το καινουργιο μου συστημα με mobo nVidia 680i και επεξεργαστη core duo 6700.Οι μνημες ειναι οι Supertalent Ram 2GB KIT(2x1GB) DDR2 1000 και το κουτι το Thermaltake VB1000 Soprano Black.Η ερωτησεις μου ειναι:

α)μεχρι ποσο μπορω να υπερχρονισω τον επεξεργαστη με τη μαμα ψυξη?

β)μεσω του ntune παρατηρω οτι το Reference Clock(fsb) ειναι στα 267 Mhz με αποτελεσμα ο επεξεργαστης και η μνημη να κλοκαρουν στα 2,136 και 800 Mhz αντιστοιχα.Οπως επισης και η FSB frequency στα 1,068.Καπου ειχα διαβασει οτι default θα πρεπει να ηταν στα 1,333.Να το ανεβασω εκει ετσι ωστε να ανεβουν και οι συχνοτητες του επεξεργαστη και της μνημης ή θα εχω προβλημα?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

α) Από ό,τι ξέρω είναι σχετικό το πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις. Κάθε cpu και κάθε σύνθεση έχει τα δικά της «όρια».

β) Το FSB -αν δεν κάνω λάθος- είναι 1066MHz ενώ του 6800 είναι στα 1333. Επίσης ο 6700 θα πρεπε να τρέχει στα 2666 κι όχι στα 2136. Οπότε είτε έχεις τον 6400 είτε έχεις βάλει multiplier x8 αντί x10. Σχετικά με τις μνήμες δες μήπως με κάποιον άλλον divider FSB : DDR πιάσεις μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλιώς θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τις DDR2@1000 μέσω o/c.

Δημοσ.
;1453355']Παιδες καλησπερα.Προσφατα αγορασα το καινουργιο μου συστημα με mobo nVidia 680i και επεξεργαστη core duo 6700.Οι μνημες ειναι οι Supertalent Ram 2GB KIT(2x1GB) DDR2 1000 και το κουτι το Thermaltake VB1000 Soprano Black.Η ερωτησεις μου ειναι:

α)μεχρι ποσο μπορω να υπερχρονισω τον επεξεργαστη με τη μαμα ψυξη?

β)μεσω του ntune παρατηρω οτι το Reference Clock(fsb) ειναι στα 267 Mhz με αποτελεσμα ο επεξεργαστης και η μνημη να κλοκαρουν στα 2' date='136 και 800 Mhz αντιστοιχα.Οπως επισης και η FSB frequency στα 1,068.Καπου ειχα διαβασει οτι default θα πρεπει να ηταν στα 1,333.Να το ανεβασω εκει ετσι ωστε να ανεβουν και οι συχνοτητες του επεξεργαστη και της μνημης ή θα εχω προβλημα?

Ευχαριστω.[/quote']

Gia na soso ton Bill apo tin poli douleia..

a)Eksartate.

1.Apo tin kiklofopria aera sto PC sou

2.Apo to Poso stravo einai to IHS tou Cpu sou IHS=To metaliko pano meros tou cpu i kapaki opos tha elege kai o bill. Auto polles fores einai stravo kai thelei isioma me tripsimo (Lapping)

3.Apo PSU pos ta pame? Isa isa?

Prepei na prosekseis 2-3 pragmata prin arxiseis kai anevazeis sixnotites.

Δημοσ.

Λοιπον τον 6700 εχω και βαζοντας το FSB Frequency στα 1,333 τοσο ο επεξεργαστης οσο και η μνημη κλοκαρουν στα 2,67 και στα 999 αντιστοιχα.

Οσο για το τροφοδοτικο ειμαστε στα 600W.

Παντως επειδη την default ψυξη δεν την εμπιστευομαι μαλλον θα καταληξω σε λυση υδροψυξης.

EDIT:Το multiplier ειναι x8 αλλα επειδη ειμαι ψιλονουμπας πως γινεται να το αλλαξω σε x10?

EDIT2:Λοιπον οπως ειπα εχω τον 6700.Τελικα αλλαξα το χ8 σε χ10 και οντως τωρα συχρονιζει στα 2,67.Οσο για την μνημη μου την εχει στα 800.Να την βαλω manually στα 1000 απο bios?Τι λετε?Εαν ναι ποσα v πρεπει να 'χει για να δουλεψει σωστα και με ποια timings?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και συγγνωμη εαν γινομαι κουραστικος αλλα δεν ξερω πολλα και ρωταω για να μαθω.

Δημοσ.

Είτε θα πρέπει να παίξεις λίγο με τους dividers (FSB : DDR) -ούτως ώστε να κρατήσεις τον επεξεργαστή κοντά στην stock συχνότητα- είτε να ανεβάσεις το FSB στα 333MHz -υπερχρονίζοντας συγχρόνως και τον επεξεργαστή-. ΝΑ ανεβάσεις μόνο τα MHz της RAM δεν γίνεται μιας και είναι αλληλένδετα με το FSB => CPU.

Για την RAM, timings άσε τα default για την ώρα.

Δημοσ.

Πες ποια μητρικη εχεις, οχι μονο το chipset. Εγω εχω την evga με το 680i και εχει μια ρυθμιση στο bios για τη μνημη που μπορω να το κανω απο linked σε unlinked, οποτε βαζω και οτι συχνοτητα θελω στη μνημη ασχετα απο cpu.

Το δικο μου 6700 τον εχω παει 3 ghz (10x 300, δηλαδη FSB 1200Μηζ). Δεν ξερω αν χρειαζοταν αλλα εχω βαλει ψηκτρα zallman 9700. Απο θερμοκρασιες καλα παει και πιστευω οτι ανετα χτυπουσα 3.33Ghz αλλα δε θελω γιατι δεν ξερω το καλοκαιρι πως θα πηγαινει με τον καυσωνα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...