jimarass Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 ΠΑιδιά έχω 1 GB RAM και όταν πχ παίζω ένα παιχνίδι βλέπω από το task manager, performance ότι έχει δημιουργηθεί 500MB αρχείο pagefile, ΑΝ ΚΑΙ έχω ακόμα τουλάχιστον 300MB RAM διαθέσιμη. Γιατί αυτό? Βασικά σχεδόν ποτέ δεν έχω δει τη RAM να γεμίζει.!!!!Μήπως να απενεργοποιήσω πλήρω το pagefile, εκτός από 50MB ώστε να λειτουργεί σωστά το windows?
kx5 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Με 1.5GB (παλαιότερα 1) μνήμη και pagefile απενεργοποιημένη δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα ασυμβατότητας. Μόνο το Photoshop μου έκανε κάτι κόλπα αλλά κάποια στιγμή μετά από ένα format δούλεψε κανονικά. Βέβαια δεν παίζω παιχνίδια.
jimarass Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δηλαδή προτείνεις να απενεργοποιήσω το Pagefile?
kx5 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δοκίμασε το δε χάνεις κάτι. Αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί με τα παιχνίδια.
jimarass Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Έβαλα το pagefile να είναι στα 200 αλλά τώρα βλέπω μέγεθος 528. Πως γίνεται αυτο??????
simply_the_best Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Από διάφορα άρθρα που έχω διαβάσει η καλύτερη ρύθμιση για το pagefile είναι η δημιουργία σταθερού μεγέθους virtual memory και τιμή ίση με την RAM.. Δηλαδή θέτεις minimum & maximum 1024mb..
Zazula Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Η ταπεινή μου γνώμη είναι να μην απενεργοποιείται το Pagefile σε μόνιμη βάση. Τα ΧΡ κάνουν "παιχνίδι" μεταξύ RAM και Pagefile κατά τρόπο που δεν πρόκειται ποτέ να δείτε π.χ. 98% κατειλημμένη RAM και 0% Pagefile (δηλ. να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τη Virtual Memory μόνο αφού έχουν εξαντλήσει τη φυσική μνήμη). Πιστέψτε με, είναι καλύτερα έτσι - γιατί στη φυσική μνήμη εκτρέπονται οι δραστηριότητες υψηλότερης προτεραιότητας, οπότε χρειάζεται πάντα να υπάρχει "καβάτζα". Τζιμάρα, αυτό συνέβη πιθανότατα επειδή έχεις στην Εκκίνηση και Αποκατάσταση > Εγγραφή πληροφοριών εντοπισμού σφαλμάτων > Ένδειξη μνήμης, επιλεγμένη είτε την πλήρη είτε την Kernel μνήμη. Αν δεν το γυρίσεις σε μειωμένη μνήμη (64ΚΒ), δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί (στην πράξη) την τιμή εικονικής μνήμης που θέλεις. Αν ούτε αυτό δουλεύει, τότε δεν επιτρέπει την αλλαγή το πρόγραμμα που έχεις για τους ιούς (advanced setting σε Norton, McAffee κλπ). Συνιστώμενη εικονική μνήμη για συστήματα κάτω των 2GB RAM είναι μιάμιση φορά η φυσική μνήμη. Αν αυτό τεθεί ίδιο άνω και κάτω όριο, τότε το μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης καθίσταται σταθερό. Μήνυμα λάθους: "Δεν υπάρχει αρχείο σελιδοποίησης στο σύστημά σας ή το αρχείο σελιδοποίησης είναι πολύ μικρό" (Your System Has No Paging File, or the Paging File Is Too Small) Τρόπος ρύθμισης των παραμέτρων αρχείων σελιδοποίησης για βελτιστοποίηση και αποκατάσταση στα Windows XP Τρόπος ρύθμισης των επιλογών επιδόσεων στα Windows XP
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.