Προς το περιεχόμενο

Zyxel P-660H και ενσωματωμένος DynDNS.org updater. Δουλεύει σε κανέναν;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, επιχείρησα σήμερα να ρυθμίσω τον ενσωματωμένο DynDNS.org updater του Prestige 660H, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει το πρόγραμμα. Δυστυχώς, δεν κατάφερα και πολλά. Ενώ όταν το πρόγραμμα εκτελείται, αντιστοιχίζεται κανονικά η στατική IP του DynDNS στην πραγματική, και μπορώ να δω το σύστημά μου (με remote desktop π.χ.) στην IP που έχω δημιουργήσει στο DynDNS.org, αν κλείσω το πρόγραμμα και ενεργοποιήσω τον updater του router, δεν γίνεται αντιστοίχηση και η μόνη IP στην οποία "βλέπω" το σύστημά μου είναι και η πραγματική.

Ψάχνοντας εδώ βρήκα αυτό το thread, αλλά επειδή είναι παλιό (2004), και το firmware του router μου είναι κατά πολύ νεότερο (οπότε φαντάζομαι ότι έχουν διορθώσει τον updater σύμφωνα με το τελευταίο πρωτόκολλο του DynDNS.org), αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κάνω και κάτι επιπλέον πέρα από το να ρυθμίσω και να ενεργοποιήσω τον updater του router. Κάτι στο NAT π.χ.;

Όπως και να 'χει, υπάρχει κανείς με router της Zyxel που να χρησιμοποιεί το εν λόγω feature χωρίς πρόβλημα;

Δημοσ.

Δε χρειάζεται κάτι άλλο απλά 1 reg στην υπηρεσία και μετά μέσα στον router συμπληρώνεις τα πεδία:

Service Provider http://WWW.DynDNS.ORG

Host Name: xxx.ath.cx

E-mail Address

User

Password

Τσεκάρεις και το Active και είσαι gg.

Εγώ έχω 652R και λειτουργεί μια χαρά.

Δημοσ.

Ε μα αυτό λέω.

Έχω κάνει εγγραφή στην υπηρεσία, έχω δημιουργήσει host, και έχω πάει και στο router και τα έχω συμπληρώσει όλα αυτά (φαντάζομαι ότι το xxx.ath.cx είναι το host name). Αλλά ενώ όταν τρέχω το πρόγραμμα μπορώ να συνδεθώ με remote desktop στο host name που έχω δημιουργήσει, χωρίς αυτό και με Active τον updater του router (ναι, έχω κάνει και reset system για να πάρει την αλλαγή) δεν γίνεται τίποτα, και αν βάλω την πραγματική ip μου, συνδέομαι.

Δημοσ.

Εγώ έχω ακριβώς το ίδιο router (P-660H-63) και λειτουργεί μια χαρά.

Το μόνο που έκανα ήταν όπως είπε και ο kernel να βάλω το username/password

και φυσικά να κάνω τικ στο "active" :) και λειτουργεί τέλεια.

Μάλιστα στο site του dyndns λέει ότι από τη στιγμή που θα αλλάξει η ip και

θα την ανανεώσει το router (ή το πρόγραμμα) περνάει κάποια ώρα μέχρι να

ανανεωθεί το dns τους. Σε μένα λειτουργεί αμέσως.

Μπήκα τώρα στο μενού του router για να δω μήπως ξέχασα κάτι, αλλά το μόνο

που κάνεις είναι να βάλεις τα σωστά username/password.

Δημοσ.

Το DNS Service που δημιουργείτε στο DynDNS.org, το κάνετε Dynamic DNS ή Static DNS; Σκέφτηκα να το κάνω Static μήπως και παίξει, αλλά μου προτείνει να μην το κάνω αν το update το κάνει το router και όχι το πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...