Προς το περιεχόμενο

Τι μεταπτυχιακό?

theos-7-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελειώνω τει πληροφορικής κιέχω αποφασίσει του χρόνου να κάνω μεταπτυχιακό στην αγγλία.Αυτό που δεν έχω αποφασίσει απόλυτα είναι σε ποιον τομέα θα το κάνω.Αρχικά σκεφτόμουν αποκλειστικά για networks and distributed systems γιατί είναι αυτό που κυρίως μαρέσει, τώρα είμαι ανάμεσα σε 3-4. networks,software engineering,information technology,internet systems-technologies.Aυτή η αναποφασιστικότητα είναι κυρίως λόγω του ότι σκέφτομαι-ψάχνω να μάθω ποιές είναι ανάγκες της αγοράς εργασίας...Δε θέλω δλδ. να κάνω κάτι το οποίο δε θα μου φανεί χρήσιμο για να βρω δουλειά κτλ.Ετσι λοιπόν θάθελα μια βοήθεια-γνώμη,ειδικά απο άτομα που ξέρουν(καλύτερα τουλάχιστον απο μένα) τι παίζει στην αγορά γενικώς..

Δημοσ.

Σύμφωνα πάντα με την ζήτηση της αγοράς (Ελληνικής? Δεν το διευκρίνισες,μπορεί πχ να θες να εργαστείς στην Αγγλία). Αν λες για την ελληνική τότε καλό είναι να στραφείς προς networks ή internet systems - technologies. Αν τώρα θες να εργαστείς στην Αγγλία κοίτα και το software engineering.

Επίσης πριν πας σε κάποιο πανεπιστήμιο, κοίτα τι απαιτήσεις έχουν. Κάποιοι πχ, θέλουν να δούν ενα TOEFL score ή και ενα GMAT, αλλά αυτοί είναι πολύ λίγοι.

Δημοσ.

Για την ελληνική αγορά ενδιαφέρομαι και θέλω να μάθω..μη γυρίσω πίσω και δεν έχω τι να κάνω.... το τι προυποθέσεις χρειάζονται τα πανεπιστήμια κτλ τα γνωρίζω,έχω ψάξει αρκετά,τώρα ετοιμάζομαι για τις αιτήσεις. Οσον αφορά τα δίκτυα τώρα,υπάρχει κάτι στην ελλάδα να είναι κάπως σοβαρό? πχ,έχω δουλέψει σε εταιρεία και όλοι ήμασταν όλη μέρα στο τρέξιμο,στήσιμο,βλάβες,συντήρηση κτλ και απο λεφτα...ψιλοτίποτα..τα πολλά το αφεντικό και τα ψιλά οι υπόλοιποι... Αν είναι δλδ να συνεχίσω έτσι μην τραβιέμαι και άδικα έξω...

Δημοσ.

Για security πάντως το μοναδικό μεταπτυχιακό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι το "Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου , στη Σάμο! Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Αλλιώς, η δοκιμασμένη και πολυδιαφημισμένη λύση για την Αγγλία είναι το Χόλογουέι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ τώρα στο τει μου πρέπει σε καναδυο εξάμηνα να πάρω κατεύθυνση, είτε πληροφορικής, είτε τηλεπικοινωνιών και ακόμα δεν έχω αποφασίσει...

Και οι δυο είναι αρκετά δύσκολες, με αυτή τον τηλεπικοινωνιών να είναι η υπερβολικά δυσκολότερη, αφού είναι γεμάτη απο ολοκληρώματα και ηλεκτρονικά, στα οποία δεν είμαι καθόλου καλός.

Στο Ελλαδιστάν, πιστεύω πως και οι δυο κλάδοι έχουν ζήτηση, απο απλές βάσεις δεδομένων για μαγαζιά και απλή δημιουργία τοπικών δικτύων, μέχρι και ευφυή τεχνητά νευρωνικά δίκτυα και ευρυζωνικό internet με οπτικές ίνες :P

Όποιες προτάσεις δεκτές :)

• Super Moderators
Δημοσ.
κάπου εδώ υποτίθεται ποστάρω εγώ αλλά υποτίθεται ότι έχω γίνει ban :D

Όλοι έχουν δικαίωμα μιας δεύτερης ευκαιρίας.

Για σένα είναι η χιλιοστή πεντακοσιοστή τριακοστή όγδοη, αν θυμάμαι καλά. :P

Δημοσ.
Άντε shadowmsc πόσταρε να δούμε το μέλλον μας!!!

Θα σας μιλήσω για το Lancaster university καθώς πέρασα ένα χρόνο σε αυτό για master.

Το computing department είναι αναγνωρισμένο από το doatap οπότε δεν θα έχετε προβλήματα αναγνώρισης τίτλου όταν γυρίσετε.

Τα masters είναι αρκετά με ποιο δύσκολο το advanced computer science. Το πρόγραμμα αποτελείτε από 6 μαθήματα + πτυχιακή. Κάθε μάθημα θα το διδαχτείτε μία εβδομάδα. (warning) Η εβδομάδα αυτή όμως είναι εβδομάδα των παθών :D. Μετά από αυτή τη βδομάδα θα έχετε 2 weeks για coursework. Μέχρι το τελευταίο λεπτό θα γράφετε δεν θα τρώτε και δεν θα πίνετε νερό :D αν θέλετε να βγάλετε ένα αξιοπρεπή βαθμό. Στα μαθήματα θα χρησιμοποιήσετε πολύ java μιας και είναι εύκολη και παντοδύναμη. Από τα 6 μαθήματα τα 3 είναι υποχρεωτικά και τα 3 επιλογής. Ανάλογα με το τι θα πάρετε στα επιλογής μπορείτε να αλλάξετε τον τίτλο του master σε κάτι ποιο ειδικευμένο. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα κάνετε παρουσίαση με κοινό και θα σας κοπούν λίγο τα πόδια :D. Μέχρι να πάρετε το master θα έχετε κάνει τόσες παρουσιάσεις που θα έχετε γίνει experts. H πτυχιακή είναι απαιτητική πολύ και θα πρέπει να την έχετε έτοιμη σε 3 μήνες. Το διδακτικό προσωπικό είναι πρωτοκλασάτο με ονόματα όπως gordon blair,alan dix,Hans-Werner Gellersen,David Hutchison. To computing department έχει βαθμολογηθεί με 5Α στο Research Assessment Exercise. Τα περισσότερα μαθήματα δεν έχουν εξετάσεις αλλά μην χαίρεστε ,τo coursework είναι αρκετό για να σας κάνει να αγχώνεστε πιο πολύ :D.

Το lancaster έχει κώλοκαιρο. Το campus είναι μακριά από την πόλη γύρω στα 25 λεπτά με το λεφωρείο. Το φαγητό εντός campus είναι του κώλου για αυτό μάθετε να μαγειρεύετε (δεν θα χετε χρόνο αλλά λέμε τώρα). Όταν οι ελληναράδες του management θα είναι συνέχεια έξω και θα γλεντάνε εσείς θα είστε μέσα και θα διαβάζετε scientific papers. Την πρώτη μέρα μας είπαν "this is advanced and you will feel it throughout". Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσαν. Όταν φτάσετε στο τέλος θα νομίζετε ότι κάνατε εργασίες 3 χρονων (για τα ελληνικά δεδομένα). Οι γνώσεις σας θα έχουν αναβαθμιστεί αισθητά και θα έχετε ένα πολύ καλό χαρτί. Το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι αν θα αντέξετε μέχρι το τέλος. Δεν νομίζω ότι αν πάτε σε ένα πανεπιστήμιο της ίδια κλάσης τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. Το πανεπιστήμιο ειδικεύεται σε θέματα distributed systems, ubiquitus computing (γαμάει και δέρνει) ,και interactive systems. Για βάσεις δεδομένων κοιτάξτε αλλού. Επίσης ρωτήστε τους άγγλους για υποτροφίες γιατί έμαθα φέτος ότι κάποιοι έλληνες δεν πλήρωσαν καθόλου διδακτρα τα οποία ανέρχονται σε 3000λίρες. Any questions???

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καταρχην μεινε μακρυα απο infromation technology,information systems etc

απο τα υπολοιπα 3,αναμεσα σε networks kai internet systems

αν θεσ s.e., ελα queen mary που εχουμε τον Fendon (πυρηνασ,στανταρ θα εχεισ πετιχει καπιο βιβλιο του)

οσον αφορα πιο πανεπιστιμιο να διαλεξεισ,η λυση με τα rae eιναι μαλλον η καλυτερη

προσοπικα τελιοσα bsc portsmouth και msc queen mary,university of london

στιλε κανα πμ αν καταλαξεις σε καπιο απο αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...