Προς το περιεχόμενο

Πραγματικα Λυπαμαι...!

the_phantom_boy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστό αυτό που λές...

Αλλά όταν επι μια σειρά ετών, κάνεις "συλλογή" απο πληροφορίες/tips/tweak/κ.τ.λ. και κάποια στιγμή αποφασίζεις να στρωθείς και να τα γράψεις απλά/ελληνικά/κατανοητά, είναι δυνατόν να θυμάσαι απο που τα πήρες?

Στην περίπτωση που έβρισκα έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ guide στα αγγλικά και του έκανα μια ακριβή μετάφραση, τότε θα ήμουν αδικαιολόγητος αν δεν ανέφερα την πηγή μου...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν είμαι όμως βέβαιος πως μια τέτοια -δικαιολογημένη, αν θες- εξήγηση, θα αρκούσε απαραιτήτως στους αρχικούς πληροφοριοδότες του τελικού σου οδηγού. Σε καθαρά ηθική βάση κι αυτοί θα επιθυμούσαν να αναγνωρίζεται ο δικός τους κόπος, έστω και ψευδώνυμα, κάτι το οποίο δεν έγινε εξαρχής και δεν γίνεται -εκ των πραγμάτων- πλέον.

Όπως και να έχει, επειδή όλη η συζήτηση κινήθηκε πρώτιστα σε ηθική βάση -όπως προείπα, τη νομική την αγνοώ- ανέμενα τουλάχιστον να έχει προϋπαρξει η ίδια ηθική ακεραιότητα κι από εκείνον που την αξιώνει εκ των υστέρων. Νομίζω πως θα ήταν και περισσότερο συνεπές ως στάση και ταυτόχρονα ενδεικτικό μιας γενικότερης νοοτροπίας, που δεν προβάλλεται μονάχα όταν θιγόμαστε οι ίδιοι.

Δημοσ.

Phantom boy, ετσι κι αλλιως για την ενασχοληση σου γραφοντας guides, αξιζει ενα ευχαριστω, γιατι λυνεις σε πολλους προβληματα ετσι. Απο κει και περα ομως συμφωνω με τον μπλουβαιπερ. Οπως και συ ετσι και οι υπολοιποι πηραν καποια στοιχεια απο καποιον και εκαναν κατι. Ειναι θεμιτο να υπαρχει μια αναφορα στις πηγες, αλλα απο κει και περα (δυστυχως η ευτυχως) δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να το κανει. Such is the world of internet.

Δημοσ.

Και που θα γινει αναφορα στο συγγραφεα τι εγινε? Θα εισπραξει πνευματικα δικαιωματα ή θα αισθανθει διασημοτητα?...

Καλό ειναι να μας ενδιαφερει το κειμενο καθ αυτο και οχι ο οποιοσδηποτε(ανωνυμος ετσι κι αλλιως) φερομενος ή πραγματικος συντακτης του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ βλέπω ότι έγινε thread για ένα θέμα που σε αυτό εδώ το forum, δεν υφίσταται.

Δεν ξέρω τι κάνουν αλλού. Εδώ, όπως ο ίδιος ο καταγγέλων δήλωσε, υπήρχαν κάποια αποσπάσματα όπου ο χρήστης δεν έλεγε πού τα βρήκε.

Μετά από τρεις σελίδες κουβέντα, ο καταγγέλων μας λέει, αναφερόμενος στον εαυτό του, "Αλλά όταν επι μια σειρά ετών, κάνεις "συλλογή" απο πληροφορίες/tips/tweak/κ.τ.λ. και κάποια στιγμή αποφασίζεις να στρωθείς και να τα γράψεις απλά/ελληνικά/κατανοητά, είναι δυνατόν να θυμάσαι απο που τα πήρες?"

Άρα; Το ίδιο δεν μπορεί ανετότατα να ισχυριστεί ο εδώ χρήστης; Ναι, μπορεί, και ο καταγγέλων το αναγνωρίζει, αφού πλέον απλά του ζητάει να του πει "αν θυμάται" πού τα βρήκε.

Δηλαδή, κουβέντα να γίνεται και βασικά να μαθευτεί ότι κάπου, κάποιος, μας έφαγε αυτά που μαζέψαμε από άλλους αλλά, βεβαίως καλόπιστα και ειλικρινά, δε θυμόμαστε από ποιους.

Χο, χο, χο, μέρι Κρίστμας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θα μπορουσε καποιος να τον ειδοποιησει τουλ.τοσεσ μερες...αν δεν θελει να απαντησει ειναι αλλο θεμα

Δημοσ.

ΕΠειδη αναφερθηκατε σε μενα οφιελω μερικες απαντησεις στο φαντομ που εδω εμφανιζετια με αλλο ονομα επειδη ετσι του αρεσει?

Το θεμα δεν αφορα εμενα αλλα τον χρηστη που ειναι υπευθυνος για 3 φορα ενα εκ των οποιων ειναι αυτο που αναφερεται στην υπογραφη μου. Διευκρινιστηκε απο τον χρηστη expert

1oν οτι προστεθηκε η φραση σε ορισμενα κειμενα που ισχυριζεται οτι ειναι δικα του αλλα ματαιοπονει και αυτο διοτι τα περισσοτερα κειμενα συγκεντρωθηκαν απο χρηστες μας εδω και 2 χρονια και μερικα αλλα απο ξενες ιστοσελιδες οπως τα http://www.tweakxp.com. Επομενως δεν μπορει να εμφανιζει ως εργασια του την μεταφραση ορισμενων κοινων συμβουλων που αφορουν τα xp την στιγμη που χιλαιδες σελιδες αναφερουν τις ιδιες συμβουλες.

2ον Μηπως ενοχλειται απο το γεγονος οτι προσπαθει να δημιουργησει προβλημα σε ορισμενα ατομα νομιζοντας οτι ειναι ιδιοκτητης ολων των συμβουλων που δινονται στο δικτυο για το λειτουργικο συστημα που αναφερουμε?

3ον Μηπως λησμονησε οτι αναλογα κειμενα εχουν δημοσιευθει εδω και 2 χρονια επιπλεον σε ελληνικες σελιδες- μπορω να αανφερω αρκετες- προτου ετοιμασει τον οδηγο του. Εξαλλου μπορουσε να μην προβει σε προσωπικες επιθεσεις.

4ον Η εμμονη του σε ορισμενα θεματα ειναι χαρακτηριστικη και εμφανιζεται ανικαποιητος την στιγμη που εγινε-αν και δεν υπηρχε κανενας λογος- μια αναφορα στο ονομα του με την ιδιοτητα του χρηστη. Σεο τι αφορα κοπυραιτ αυτο δεν υπαρχει.

5ον Ελπιζω οτι το θεμαλ ηγει εδω και δεν δεχομαι το θεατρο του παραλογου απο ορισμενους που υποτιθεται οτι γνωριζουν τους νομους. Αν το επιθυμει ειμαι προθυμος να το αποδειξω.

Δημοσ.

Αν δε κατοχυρωσει καποιος νομικα τη πνευματικη του ιδιοκτησια τοτε δεν μπορει να αποδειξει οτι οντως ειναι πνευματικη του ιδιοκτησια και ο καθενας θα μπορει να τον κλεβει.

Απλο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν δε κατοχυρωσει καποιος νομικα τη πνευματικη του ιδιοκτησια τοτε δεν μπορει να αποδειξει οτι οντως ειναι πνευματικη του ιδιοκτησια και ο καθενας θα μπορει να τον κλεβει.

Απλο.

Καθόλου απλό και καθόλου έτσι όπως το λες.

Δημοσ.
A μπα? Δηλ. εσυ εισαι υπερανω νομων και λογικης?

Φαντάζομαι πως στα 17 σου δεν έχεις προλάβει ακόμα να έχεις ουσιαστική σχέση με τη νομική πραγματικότητα. Μήπως λοιπόν θα ήταν προτιμότερο να επιτρέψεις σε έναν νομικό να γνωρίζει λίγο καλύτερα τα της πνευματικής ιδιοκτησίας;

Μη νομίζεις πως η νομική λογική, ακολουθεί πάντα την κοινή.

Δημοσ.

??

Αν δε συμφωνειτε με αυτο που ειπα τοτε τι πιστευετε? οτι μπορει ο καθεις να θα κανει οτι θελει?

Σημ. Blueriver ειμαι 20 χρονια περισσοτερα απ τα 17(τα οποια 17 προφανως ειναι δικη σου ηλικια) και αυτο διακρινεται και απ την ωριμοτητα των posts μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...