Προς το περιεχόμενο

Πραγματικα Λυπαμαι...!

the_phantom_boy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε the_phantom_boy, μπερδεμένα μου φαίνεται ότι τα λες. Πες μας ποιος είναι που αντέγραψε τα δικά σου εδώ στο Ινσόμνια! :-)

Αφού το είπε βρε συ.

Ο 21Century

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

bill, κοίταξα στα γρήγορα τα τόπικ που έχει ανοίξει ο 21Century και δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Δεν βλέπω κανένα guide ή τέτοιο...

Κοίτα και αυτά που σημειώνω με κόκκινο:

Καταρχήν, συγνώμη για την καθυστέρηση... Τώρα βρήκα χρόνο... (λόγο δουλειάς)

Φίλε billpeppas, δεν αναφέρομαι σε σένα...

Αναφέρομαι στον 21Century...

Δεν τον μπερδεύω... Τον ξέρω πολύ καλά για να τον μπερδέψω με άλλους που κατά τύχη επέλεξαν το ίδιο nickname...

Ο συγκεκριμένος χρήστης, αν και δεν είδα πολλά copy/paste σε αυτό το forum, έχει πραγματικά αντιγράψει ολόκληρους guides και λύσεις σε προβλήματα, απο άλλα forums, στο http://www.freegr.gr...'>http://www.freegr.gr...

Ρίξτε μια ματιά στο θέμα που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο forum:

κλικ εδώ, εδώ (δείτε στο τέλος την υπογραφή του forum... "Copyright © by FREEGR All Right Reserved." ), εδώ και εδώ...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο http://www.freegr.gr... Όχι στο Insomnia...

Εδώ τουλάχιστον, ο χρήστης που τα έκανε copy/paste, είπε οτι ΔΕΝ τα έγραψε αυτός...

Στο FreeGR, ακόμα και το ίδιο το site, έβαλε την υπογραφή του, δηλώνοντας οτι έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω στο κείμενο...!

Όχι μόνο δεν στέκει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός, αλλά είναι και παράνομο...

Τα δικαιώματα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά μου, μιας και δεν τα έχω παραχωρήσει σε κανέναν ιδιώτη ή forum...

Φαίνεται ότι το copy/paste για το οποίο γίνεται θέμα έχει γίνει από άλλο μέλος...

Δημοσ.

Σε αυτό το forum, ο 21 δεν αντέγραψε κάτι δικό μου... (μέχρι στιγμής - δεν τα έχω δεί όλα)

Το copy/paste το έκανε ο ntg_net, ο οποίος όμως τόνισε οτι ΔΕΝ είναι δικά του τα κείμενα...

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

Windows XP & IE Pro Tips & Tweaks

Στο Registry & Regedit (πρώτο πλαίσιο) και στο #5 - Κάντε hack στον κλειδωμένο λογαριασμό του Administrator ενός υπολογιστή.

Υπάρχουν ακόμα και οι δικοί μου προτεινόμενοι κωδικοί... (net user Phantom 123)

Υ.Γ.

Ο 21 αναφέρθηκε γιατί το έχει σύστημα να κάνει "συλλογή πληροφοριών" και να τα δημοσιεύει στο δικό του forum...

Αν ρίξετε μια ματιά στο http://www.freegr.gr, μπορεί να εντοπίσετε και δικά σας κείμενα...

Δημοσ.

the_phantom_boy, κατανοώντας τον λόγο που σε οδήγησε να κάνεις αυτό το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, με καλή διάθεση πάντα:

Από τη στιγμή που δεν έχει υπάρχει κάποιο κείμενο δικό σου εδώ που να έχει την υπογραφή άλλου μέλους, γιατί το έκανες θέμα στο Insomnia.gr και όχι στο forum όπου υπάρχει όντως το πρόβλημα;

blink.gif

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει κείμενο δικό μου, που δεν αναφέρεται η πηγή του...

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

Windows XP & IE Pro Tips & Tweaks

Στο Registry & Regedit (πρώτο πλαίσιο) και στο #5 - Κάντε hack στον κλειδωμένο λογαριασμό του Administrator ενός υπολογιστή.

Υπάρχουν ακόμα και οι δικοί μου προτεινόμενοι κωδικοί... (net user Phantom 123)

Υ.Γ.

Φυσικά με καλή διάθεση πάντα...

Εκτός του οτι δεν είμαι ο τύπος της "κακής διάθεσης", αν είχα "κακή διάθεση" θα μιλούσα αρκετά διαφορετικά... :)

Δημοσ.
Ολα στο post ειναι αυτα που εχω μαζεψει απο σελιδες οπως την http://www.tweakxp.com , απο φιλους , περιοδικα κτλ δεν τα βρηκα μονος.. απλα τα ηθελα ολα μαζι για να βρισκω αυτα που πειραζω συχνοτερα.

Εντάξει δεν αναφέρει πηγή αλλά δεν ισχυρίζεται ότι είναι δικά του.

Δημοσ.

Μόνος σου λες πως ο χρήστης που έδωσε αυτό το κείμενο λέει ότι δεν είναι δικό του.

Δεν προσπάθησε να οικειοποιηθεί τον κόπο σου. Νομίζω πως έχει μεγάλη διαφορά το να προσπαθεί κάποιος να σφετεριστεί τη δική σου δουλειά από το να μην θυμάται την πηγή.

Θα μπορούσε κάλλιστα να του το έχουν δώσει φίλοι του, να το βρήκε κάπου αλλού χωρίς πηγή, να του το έστειλαν με e-mail.

Αν και πάλι νιώθεις θιγμένος από μία ανθρώπινη αμέλεια, στείλε ένα pm στον συγκεκριμένο χρήστη ώστε να προσθέσει το όνομά σου και την πηγή από όπου τα δημοσίευσες εσύ και πιστεύω πως το θέμα θα έχει διευθετηθεί.

Δημοσ.

Αν είχα "πρόβλημα" με το συγκεκριμένο συμβάν θα το ανέφερα πιο έντονα και θα απαιτούσα να αναφερθεί το όνομά μου... (όπως έκανα και στο freegr)

Καταλαβαίνω απόλυτα οτι ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να τα έλαβε απο κάπου όπου εξ'αρχής δεν αναφερόταν η πηγή...

Απλά ήθελα να τονίσω το συγκεκριμένο πρόβλημα...

Υ.Γ.

Για το μόνο πράγμα που έχω να παρακαλέσω τον ntg_net είναι, αν θυμάται, να μου πεί που βρήκε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα...

Δημοσ.

Επειδή από νομικά σκαμπάζω όσο κι από αστροφυσική, θα μπορούσε κάποιος -καλόπιστα πάντα- να με ενημερώσει πως ακριβώς γνωρίζουμε ό,τι ο κάθε the_phantom_boy (δεν το συγκεκριμενοποιώ) δεν τσίμπησε απλώς μερικά tips που διαθέτει κατά κόρον το διαδίκτυο σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες, δεν τα μετέφρασε/τροποποίησε ελαφρώς και τα παρουσίασε ως προσωπικό του δημιούργημα; Πως στέκουν τα περί copyrights όταν πχ το τάδε registry hack έχει προϋπάρξει σε πλείστες όσες άλλες πηγές αγγλικών, γαλλικών κοκ ιστοσελίδων;

Ξαναλέω πως οι απορίες μου διέπονται από το ερέθισμα της γνώσης. Είμαι όμως βέβαιος πως θα υπάρξουν κι αρκετοί κακόπιστοι που θα αναγνωρίσουν σε κάποιον μονάχα τον κόπο της μετάφρασης κι όχι της πρωτόλειας έμπνευσης.

Δημοσ.

Βασικα δεν γινεται αυτο. Απλα δεν γινεται. Δεν ειναι οτι εχεις δικο σου σαιτ και εχεις βαλει ενα "original" και τελειωσε η υποθεση. Kαι σιγουρα δεν θα ασχοληθουμε με κατι το οποιο το βρισκεις κατα κορον στο ιντερνετ και δεν εχει νοημα να εχεις "πνευματικα δικαιωματα". Οπως επισης και ο ιδιος παραδεχθηκε οτι δεν εχει γινει καποια τετοια κλοπη(...) σε αυτο το φορουμ, αλλα για να μην γινει στο μελλον.Μεντολες.

Δημοσ.

Αν το βλέπεις έτσι, τότε ο πραγματικός δικαιούχος του συγκεκριμένου guide, είναι ο Bill Gates και η ομάδα του...

Αν το δείς απο την δική μου μεριά όμως, θα καταλάβεις πως έφαγα ΠΟΛΛΕΣ ώρες για να συγκεντρώσω/μεταφράσω/τροποποιήσω κατάλληλα αυτά τα tips...

Το λιγότερο που δικαιούμαι είναι μια απλή αναφορά στον κόπο που έκανα...

Στο κάτω κάτω τον κόπο δεν τον έκανα για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους χρήστες που θα διαβάσουν τα κείμενα μου και θα βοηθηθούν απο αυτά...

Υ.Γ.

Απο τον guide της Registry γύρω στα 15 tips είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιδιοκτησία μου...

Χρονολογούνται απο την εποχή των Millenium που καθόμουν με τις ώρες και σκάλιζα κλειδί-κλειδί την Registry, μήπως και βρώ κάτι χρήσιμο...

Βρήκα κάτι χρήσιμο, το σημείωσα, βρήκα και άλλα πολλά και τα έγραψα πολύ απλά, έτσι ώστε να βοηθηθούν και οι άπειροι χρήστες, που θέλουν να μάθουν αλλά δεν μπορούν ή επειδή δεν ξέρουν καλά αγγλικά, ή επειδή δεν έχουν κάποιον να τους δείξει, κ.τ.λ.

Δημοσ.
Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που απλώς μεταφράζουν τσάτρα πάτρα τη γνώση που βρίσκουν διάχυτη στο διαδίκτυο και σε πολλά σχετικά site/fora με tweaks/tips και δημιουργούν οδηγούς εύκολα και γρήγορα που τους παρουσιάζουν ως δικούς τους.

Η άνωθεν νύξη δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο αποδέκτη, αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στη σφαιρικότερη απόδοση του αναθέματος.

;) :) :)

Δημοσ.

Θεμιτά όλα αυτά φίλε the_phantom_boy. Φυσικά και αγκαλιάζω κι ο ίδιος την αξίωσή σου να μνημονεύεται το όνομά σου. Αλλά μια και το αναφέρεις...στις 32 από τις 47 περιπτώσεις του guide της registry που μετέφρασες/συγκέντρωσες/τροποποίησες φρόντισες να αναφέρεις και την πηγή που στάθηκε αρωγός στο δικό σου τελικό οδηγό;

Το αναφέρω διότι στα thread που κοινοποίησες υπάρχει ξεκάθαρα η προέλευση "by Phantom" στον τίτλο, αλλά ουδεμία νύξη για την αρχική προέλευση. Δε θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει, με δεδομένο πως έχεις μια κατανοητή ευαισθησία στα ζητήματα ηθικής τάξεως;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...