the_phantom_boy Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα οτι σε αυτό το forum, γίνονται παραθέσεις κειμένων, που έχουν γράψει με κόπο άλλοι χρήστες, σε άλλα forums, χωρίς καν να αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα... Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε 2 guides που έγραψα εγώ προσωπικά και δημοσίευσα στο forum του http://www.pcw.gr πρίν αρκετό καιρό: 1) Χρήσιμα Tips,Tricks και Tweaks για τα WindowsXP - by Phantom 2) Κάντε Hack στην Registry των Windows XP - by Phantom και είδα κομμάτια απο αυτούς, να αναφέρονται εδώ μέσα, χωρίς να γίνονται οι ανάλογες αναφορές... Παρακαλώ πολύ να γίνουν οι αναφορές, ή να διαγραφούν τα κείμενα... Ευχαριστώ πολύ... Υ.Γ. Αφορμή της παρέμβασής μου είναι ένα παρόμοιο περιστατικό σε άλλο γνωστό Ελληνικό forum, όπου μάλιστα έχουν κάνει copy/paste σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον guide μου και μάλιστα το καλύτερο είναι οτι τον έχει υπογράψει ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ FORUM με την εξής φράση: Copyright © by *όνομα forum* All Right Reserved. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Υ.Γ. 2 Επίσης οφείλω να σας ενημερώσω οτι 1 συγκεκριμένο μέλος, που χρησιμοποιεί σε όλα τα forums το ίδιο nickname, γίνετε μέλος σε αυτά, με κύριο σκοπό να αντιγράφει και να παρουσιάζει σαν δική του δουλειά, τα κείμενα που έχουν γράψει άλλοι... Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ποιος είναι και το μόνο που έχω να του πω είναι οτι θα έπρεπε να ντρέπεται... Υ.Γ. 3 Δυστυχώς το πρώτο μου post στο insomnia είναι παράπονο... Ελπίζω το 2ο να είναι διαφορετικό... Πιο εποικοδομητικό...
ANEMOS-V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 mpravo gia tin douleia sou.. kala tha itan opos les na egrafe apo pou proilthe to keimeno.. omos kaneis den pistepse oti den itan tipota allo apo (copy-paste) min stenaxoriese loipon.. kane to kalo kai riksto sto gyalo.. an itheles prostasia tou keimenou ..eprepe na to diasfaliseis..omos eine orea na yparxei kai mia eleytheria sto net.. mi kataliksoume san aytous pou katigoroume.. exeis dikio.. omos exoun kai poloi alloi..alla den to vriskoun pote..
kattistt Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Κατ'αρχην συγχαρητηρια για τα χρησιμα κειμενα που εχεις γραψει. Εχουν βοηθησει πολυ κοσμο! Λυπαμαι που δεν εχει αναφερθει οτι προερχονται απο σενα ή και για αλλα κειμενα απο που προερχοναται. Και παλι συγχαρητηρια και ελπιζω να μην συμβει και μελλοντικα σε αλλα κειμενα σου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα οτι σε αυτό το forum, γίνονται παραθέσεις κειμένων, που έχουν γράψει με κόπο άλλοι χρήστες, σε άλλα forums, χωρίς καν να αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα...[...] Παρακαλώ πολύ να γίνουν οι αναφορές, ή να διαγραφούν τα κείμενα... Ευχαριστώ πολύ... [...] Καλησπέρα. Θα ήταν χρήσιμο να υποδείξεις τα threads στο παρόν forum που αντιγράφουν κείμενά σου για να διευκολύνεις την επίλυση του όποιου θέματος. mpravo gia tin douleia sou..[...] an itheles prostasia tou keimenou ..eprepe na to diasfaliseis..omos eine orea na yparxei kai mia eleytheria sto net.. mi kataliksoume san aytous pou katigoroume.. Ο παραπονούμενος πιο πάνω, δεν ζητά πνευματικά δικαιώματα. Ούτε τίθεται θέμα "προστασίας" του κειμένου. Ζητά τη στοιχειώδη ευγένεια, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, απουσιάζει. Δεν είναι τόσο θέμα 'πνευματικής ιδιοκτησίας' όσο θέμα ηθικής τάξης.
billpeppas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Υ.Γ. 2Επίσης οφείλω να σας ενημερώσω οτι 1 συγκεκριμένο μέλος, που χρησιμοποιεί σε όλα τα forums το ίδιο nickname, γίνετε μέλος σε αυτά, με κύριο σκοπό να αντιγράφει και να παρουσιάζει σαν δική του δουλειά, τα κείμενα που έχουν γράψει άλλοι... Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ποιος είναι και το μόνο που έχω να του πω είναι οτι θα έπρεπε να ντρέπεται... Επειδή λίγοι είναι αυτοί από εδώ ( το Insomnia ) που είναι γραμμένοι σε αρκετά forums, και κυρίως με το ίδιο nickname, φαίνεται σαν να θες να απευθυνθείς σε εμένα. Θέλω να πιστεύω ότι εγω κάνω λάθος, γιατί σε καμμία περίπτωση δεν έχω αντιγράψει το παραμικρό κείμενο ποτές μου, και αν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο δεν πιστεύω να γινόμουν τόσο γουρούνι ώστε να μην έδινα τα credits. Καλό θα ήταν να μην ρίχνουμε "απειλές" και "κατηγορίες" δίχως το κατάλληλο backup αλλά και φυσικά όχι ανώνυμα.
PATRINOS06 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 κι εγω ειμαι σε πολλα αλλα ελληνικα και ξενα φορουμ με το ιδιο nickname,αλλα δεν το κανω θεμα. μαλλον οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται κριμα φιλε billpeppas και σε ειχα παρει με καλο ματι τοσο καιρο.... οσο για το καινουριο μελος μας τον the_phantom_boy περιμενουμε τα λινκ εδω στο insomnia
blueviper Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που απλώς μεταφράζουν τσάτρα πάτρα τη γνώση που βρίσκουν διάχυτη στο διαδίκτυο και σε πολλά σχετικά site/fora με tweaks/tips και δημιουργούν οδηγούς εύκολα και γρήγορα που τους παρουσιάζουν ως δικούς τους. Η άνωθεν νύξη δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο αποδέκτη, αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στη σφαιρικότερη απόδοση του αναθέματος.
Forensick Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Βασικα το καλυτερο ειναι να γινει ονομαστικα οτι ειναι να γινει. Αν ειναι να λεμε "το εκανε καποιος αοριστα" κλπ κλπ, δεν εχει νοημα. Και στο κατω κατω μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, και ονομαστικα να ειπωθει κατι, μπορει να λυθει η οποια παρεξηγηση με συζητηση. Οποτε phantom boy, πες ολοκληρωμενα αυτο που θες να πεις, για να μπορεσει να ληξει και η παρεξηγηση.
billpeppas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 κι εγω ειμαι σε πολλα αλλα ελληνικα και ξενα φορουμ με το ιδιο nickname,αλλα δεν το κανω θεμα. μαλλον οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται κριμα φιλε billpeppas και σε ειχα παρει με καλο ματι τοσο καιρο.... 1) Και όποιος βιάζεται σκοντάφτει λένε. Μήπως σκόνταψες ? 2) Όφειλα να πάρω θέση εδώ, γιατί πολύς κόσμος πιστεύω θα νόμιζε ότι αναφέρεται σε εμένα. 3) Μην ακούσω καμμιά ******* ότι κλέβω guides κλπ γιατί πέραν από τα στοιχεία ότι είμαι ο original author οτιδήποτε έχω δημοσιεύσει θα πέσει και τίποτα άλλο
Filos19 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Ρε φίλε γιατί δεν λες όμως το όνομα αυτού του ανθρώπου?Δεν καταλαβαίνω?Τι ψευτοευγένια είναι αυτή?Περιμένω να μας πεις ποιο είναι αυτό το άτομο για να γνωρίζουμε και με ποιούς μιλάμε!!
Forensick Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 billpeppas, και εσυ να εισαι, εγω προσωπικα χεστηκα(να το πω και ετσι0. Και οποιοσδηποτε αλλος να ταν, επισης. Ειναι χρησιμο ακομα και το cory paste εν τελει για αλλο τα μελη που εχουν χρησιμοποιησει αυτα τα guides. Οκ, ειναι βλακεια να εχει γινει κατι τετοιο, χωρις αναφορα στον οριτζιναλ ποστερ (προσοχη bill! Δεν μιλαω ΚΑΘΟΛΟΥ για σενα), αλλα αυτα ειναι τα κακα του ιντερνετ. Επισης, αν ειναι να υπαρχουν τετοιες κατηγοριες και επειδη ουτε δικαστηριο ειμαστε, ουτε τιποτα, αν γινονται, ας ειναι ονομαστικα,αλλιως ας μην υπαρχουν. Billy μην μασας!
ANEMOS-V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 paidia de tithete parapano thema.. apla as euxaristisoume to paidi pou kathise kai to grapse mias kai exoume tin eukairia..& ok. de to dimosieyse kaneis pisteyo.. me poniria & oute eipe oti to egrapse ekeinos..apla copy-paste se topic egine .. an itan stin kentriki selida i kapio ypomnima.. tote tha ypirxe thema sovarotero.
the_phantom_boy Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Καταρχήν, συγνώμη για την καθυστέρηση... Τώρα βρήκα χρόνο... (λόγο δουλειάς) Φίλε billpeppas, δεν αναφέρομαι σε σένα... Αναφέρομαι στον 21Century... Δεν τον μπερδεύω... Τον ξέρω πολύ καλά για να τον μπερδέψω με άλλους που κατά τύχη επέλεξαν το ίδιο nickname... Ο συγκεκριμένος χρήστης, αν και δεν είδα πολλά copy/paste σε αυτό το forum, έχει πραγματικά αντιγράψει ολόκληρους guides και λύσεις σε προβλήματα, απο άλλα forums, στο http://www.freegr.gr...'>http://www.freegr.gr... Ρίξτε μια ματιά στο θέμα που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο forum: κλικ εδώ, εδώ (δείτε στο τέλος την υπογραφή του forum... "Copyright © by FREEGR All Right Reserved." ), εδώ και εδώ... Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο http://www.freegr.gr... Όχι στο Insomnia... Εδώ τουλάχιστον, ο χρήστης που τα έκανε copy/paste, είπε οτι ΔΕΝ τα έγραψε αυτός... Στο FreeGR, ακόμα και το ίδιο το site, έβαλε την υπογραφή του, δηλώνοντας οτι έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω στο κείμενο...! Όχι μόνο δεν στέκει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός, αλλά είναι και παράνομο... Τα δικαιώματα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά μου, μιας και δεν τα έχω παραχωρήσει σε κανέναν ιδιώτη ή forum...
ANEMOS-V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 the_phantom_boy .. exeis dikia sou istoselida? aptin stigmi pou ta dimosieyeis se forum ..logiko den eine na pane opoudipote? apla ayksithike i dimosiotita tous etsi.. an omos oi antigrafeis thelisan na ypograpsoun os dimiourgoi..auto eine kseftila.. any way..tora pou eise melos edo..mporeis na prosfereis kai edo an thes..
Eusebius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Φίλε the_phantom_boy, μπερδεμένα μου φαίνεται ότι τα λες. Πες μας ποιος είναι που αντέγραψε τα δικά σου εδώ στο Ινσόμνια! ~~~~~~ Γενικά, νομίζω ότι αυτό το θέμα είναι λίγο πρόβλημα. Το βλέπω καμιά φορά και δεν είναι ωραίο ούτε γι' αυτόν που έχει κάνει την πρωτότυπη δουλειά ούτε για το Ινσόμνια. Καμιά φορά τα copy/paste είναι τόσο εξώφθαλμα που είναι αδύνατο να καταλογίσεις πονηρή πρόθεση. Αλλά νομίζω ότι θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή το θέμα. Το ότι κάτι το βρίσκουμε και το διαβάζουμε δωρεάν στο ίντερνετ δεν σημαίνει ότι είναι αδέσποτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.