Προς το περιεχόμενο

Pερίεργη καθυστέρηση εκκίνησης

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, όταν ο υπολιγιστής μου κάνει εκκίνησαη , σε κανονική ταχύτητα θα λεγα,τη στιγμή που εμφνανίζεται το desktop και το εικονίδιο του antivirus kai volume control, κολλάει για 20 με 30 δδευτερόλεπτα και ΜΕΤΑ φορτώνει και τα τελευταία προγράμματα που είναι το nvidia smartoctor kai to εικονίδιο internet. ΝΑ σημειώσω ότι το ίδιο έκανε και στο προηγούμενο format, όπου φορτώνανε όλα τα αρχεία, κολλούσε για 20 δευτερόλεπτα και μετά φόρτωνε το norton antivirus. Νόμιζα ότι έφταιγε το norton γι'αυτό και το έβγαλα. Αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Τι μπορεί να φταίει? Έχω 1GB ram , athlon 2400, windows xp pro.

Δημοσ.

ΤΟ εικονίδιο status δικτύου που δείχνει 2 υπολογιστές μαζί και αναβοσβήνουν οι οθονούλες ανάλογα με την κίνηση.

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να έχεις κάποιο δίκτυο και το Internet το "τραβάει" από εκεί; Ή έχεις βάλει να κάνει automatic connect στο Internet όταν ξεκινάει;

Στην πρώτη περίπτωση κοίταξε τα καλώδια του δικτύου σου. Κι εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα γιατί αργούσε να δει δίκτυο (αργούσε να βρεi DNS). Πήρα άλλο κι όλα ΟΚ. Στην δεύτερη περίπτωση είναι φυσιολογικη η καθυστέρηση αφού προσπαθεί να συγχρονίσει.

Δημοσ.

Πιθανόν να φταίει και κάποιο πρόγραμμα/service που ξεκινάει κατά το boot. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα μέχρι που απεγκατέστησα το diskeeper κι έστρωσε. Ρίξε και μια ματιά για τίποτα settings του software firewall.

Δημοσ.

Καλά ένα εκατομμύριο πράγματα μπορεί να φταίνε... Εμένα μου το έκανε με το utility της MSI για Hardware monitor...

Δοκίμασε να κάνεις boot χωρίς το καλώδιο δικτύου πρώτα.

Υ.Γ. Απ' ότι κατάλαβα έκανες πρόσφατα format. Σου το έκανε και όταν έβαλες clean install των XP χωρίς να αρχίσεις να εγκαθιστάς προγράμματα; Το καλώδιο δικτύου το είχες πάνω όταν έκανες install; Αν ναι μέγα λάθος. Μπορεί εκείνη την στιγμή πρωτού βάλεις AV και Firewall να περάσουν διάφοροι ιοι και κόρες :)

Δημοσ.

Δεν έχω δίκτυο, έχω dial up αυτή τη στιγμή. Αυτό παρακολουθεί άλλωστε. Τα προγράμματα είναι λίγα που φορτώνουν. Το έχω ελένξει διεξοδικά. Πιστεύω ότι φταίει το hardware. Πειράζει που έχω βάλει το pagefile στο δεύτερο σκληρό που είναι slave sto secondary channel?

Δημοσ.

Eεεε. Και πως εμφανιζεται από μόνο του το traffic status του net; Το έχεις να μπαίνει αυτόματα στο Internet;

Δεν μου απάντησες και στο άλλο ερώτημα. Όταν έκανες clean install πάλι στο έκανε;

Δημοσ.

Οι οθονούλες αναβοσβήνουν όταν μπω στο ίντερνετ. Πριν μπω ή αν βγω δεν υπάρχουν στο tray. Είχα adsl apo HOL και μοίραζα το ίντερνετ με την αδερφή μου αλλά τώρα δεν έχω δίκτυο ενεργώ. Το έκανα disable apo to windows. Την τελευταία φορά που έκανα clean install είχα το καλώδιο συνδεδεμένο για να δω αν θα κάνει live update (!!). Πάντως το πρόβλημα υπήρχε από πριν. Όταν έκανα intall δεν το είχα το πρόβλημα. Όταν άρχισα σιγά σιγά να βάζω προγράμματα δεν παρατήρησα κάτι. Ξαφνικά άρχισε.Το ίδιο έκανε και στο προηγούμενο clean install. ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!!

Δημοσ.

Τώρα αν σου πω ότι κατάλαβα ψέματα θα είναι :).

Είπες πως το pc εμφανίζει τα εικονίδια σύνδεσης στο Internet αμέσως μετά το boot (στο 1ο σου Post). Στο #10 λες πως δεν έχεις βάλει να συνδέεται αυτόματα στο Internet. Και το πρόβλημα είναι πως αργεί να κάνει boot;;

Δημοσ.
Τώρα αν σου πω ότι κατάλαβα ψέματα θα είναι :).

Είπες πως το pc εμφανίζει τα εικονίδια σύνδεσης στο Internet αμέσως μετά το boot (στο 1ο σου Post). Στο #10 λες πως δεν έχεις βάλει να συνδέεται αυτόματα στο Internet. Και το πρόβλημα είναι πως αργεί να κάνει boot;;

Έκανα λάθος, δεν μπουτάρουν οι οθονούλες. ανοίγουν μόνο όταν μπαίνω ίντερνετ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...