Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι καλυτερο με τις μνημες...

lucky_strike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Koιταξε, δε φαγωνομαι αλλα εχω ακουσει οτι ειναι μεγαλη η διαφορα μεταξυ 1 και 2Τ (αλλοι λενε 15%, αλλοι 30, αλλοι οπως εσυ λενε σχεδον 0).

Πηρα νεες μνημες 2Χ1024(γιατι με 4Χ512 που ειχα πριν ηταν αδυνατον για amd) προκειμενου να εχω 1Τ(oχι βεβαια οτι τις πηρα μονο γιαυτο) και προς στιγμη τα καταφερα, εκανα ομως μια ανοησια(βλ.παραπανω) και μου εφυγε.

Η αρχικη μου ερωτηση ηταν 1T/333 ή 2Τ/400.

Δε μου ειπες, εσυ εχεις 1Τ? Κι αν ναι, πως το καταφερνεις?

ΥΓ. Τα fraps που βγαζω στο Colin McRae Rally σε 1280Χ1024 ειναι 150-200...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Koιταξε, δε φαγωνομαι αλλα εχω ακουσει οτι ειναι μεγαλη η διαφορα μεταξυ 1 και 2Τ (αλλοι λενε 15%, αλλοι 30, αλλοι οπως εσυ λενε σχεδον 0).

Το link με τις μετρήσεις που είχα κάνει το διάβασες ???

Όσο για αυτούς που λένε και λένε τάχα μου...και εγω λέω ότι αν από CAS Latency 2.5 πας σε CAS Latency 2 κερδίζεις 40% σημαίνει ότι λέω αλήθεια ? :D

Άλλωστε τις μετρήσεις μου ( αν τις αμφισβητείς ) μπορείς να τις επιβεβαιώσεις και με ένα googling ( αν θυμάμαι καλά ίδιο άρθρο είχε βγάλει και το ExtremeTech )

Δε μου ειπες, εσυ εχεις 1Τ? Κι αν ναι, πως το καταφερνεις?

Τα AMD μου φύγανε όλα εδώ και καιρό...εγω είχα 1T αλλά είχα πληρώσει motherboards της προκοπής και με το σωστό chipset βλέπεις :)

Δημοσ.

Αυτό που σε περιορίζει στις διάφορες επιλογές για τις μνήμες είναι το motherboard και περισσότερο ο Αmd που είναι λίγο ''παράξενος''.. Δοκίμασε πάντως να flashάρεις το bios σου πίσω στην 1η version που κυκλοφόρησε.. Σαν κάτοχος Amd σου μιλάω και ''κολλητός'' πλέον με το tech team της Αsus.. Είχα κάνει και ένα σχετικό θέμα πριν κανα μήνα: ''mobo problem or what''..

Σου προτείνω να κατεβάσεις το everest ultimate edition και να κάνεις τις μετρήσεις που θέλεις.. Με την αλλαγή του command rate από 2Τ σε 1Τ (και 2,5-3-3-6) εγώ πήρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις μετρήσεις..

Δημοσ.

Φιλε Billpeppa,

Περα απ τα τυποποιημενα benchmarks υπαρχει και η πραγματικη διαφορα. Δεν ειναι το παν οι μετρησεις αυτες.

Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι το 1Τ ειναι θεμα μητρικης και μονο?

Και πως εξηγεις οτι εγω ειχα 1Τ με αυτο το κακο chipset?

Φιλε Simply,

οπως φαινεται κι εσυ διαφωνεις με τον billpeppa που λεει οτι η διαφορα 1Τ-2Τ ειναι μηδεν. Εχεις μνημες με 2.5-3-3-6 ?? Πρεπει να τις πηρες πολυ ακριβα (για DDR μιλαμε ε?)

Σημειωνω οτι εχω περασει την τελευταια bios version.

EDIT Simply, μιλας για το επισημο forum της Asus?

Δημοσ.
Φιλε Simply,

οπως φαινεται κι εσυ διαφωνεις με τον billpeppa που λεει οτι η διαφορα 1Τ-2Τ ειναι μηδεν. Εχεις μνημες με 2.5-3-3-6 ?? Πρεπει να τις πηρες πολυ ακριβα (για DDR μιλαμε ε?)

Σημειωνω οτι εχω περασει την τελευταια bios version.

EDIT Simply, μιλας για το επισημο forum της Asus?

Έχω 2 x corsair xms ddr400 (2-3-3-6) και ναι είναι λίγο ακριβές.. Δεν μιλάω για το forum, αλλά για το ''contact via mail support'' της Αsus.. Eμένα πχ μου είχαν πει να γυρίσω το bios μου πίσω σε μια παλιά version για να λυθεί μια ασυμβατότητα που είχα με τις μνήμες και ευθυνόταν ο Amd γι'αυτο..

Δημοσ.
Φιλε Billpeppa,

Περα απ τα τυποποιημενα benchmarks υπαρχει και η πραγματικη διαφορα. Δεν ειναι το παν οι μετρησεις αυτες.

Φίλε Lucky, είναι η πολλοστή φορά αυτή την εβδομάδα που θα τα χώσω σε κάποιον.

Αν κοιτάξεις καλά και διαβάσεις καθόλου αυτά που γράφει ο άλλος ίσως καταλάβεις τίποτα.

Καταρχάς... FEAR & Comanche 4 είναι κανονικότατα games.

Το RAD Video Tools είναι πρόγραμμα συμπίεσης video που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα videos των video games.

etc etc.

Περισσότερα:

http://www.lostcircuits.com/motherboard/asus_m2r32mvp/9.shtml

Τώρα αν θες να το παίξεις επιμένων κλπ, κάνε και μόνος σου test.

Ααα, και διάβασε μια πρώτα να καταλάβεις στο περίπου τι είναι το Command Rate.

Δημοσ.

Aγαπητε Billpeppa, δε χρειαζεται να "τα χωνεις" σε οποιον δε συμφωνει μαζι σου. Σου προτεινω να κανεις πολιτισμενο διαλογο.

Καπου δε με καταλαβαινεις κιολας τι λεω. Δεν ειπα τιποτα για FEAR & Comanche ή RAD Video Tools. Μαλλον εχεις μπερδευτει.

Εγω μιλαω για συγκεκριμενα πραγματα και δεν εχω καμμια διαθεση να το παιξω..."επιμενων κλπ" οπως ειπες.

Σου προτεινω να διαβασεις ολο το thread απ την αρχη, ειδικα τα δικα μου posts.

Simply, εσυ εχεις 1Τ? Mπορεις να μας δωσεις τα πληρη στοιχεια μνημων και ρυθμισεων?

Δημοσ.

cpu-z.jpgcachemem.png

Το cl πηγαίνει και 2 από 2,5 αλλά το σύστημα δεν επιτρέπει overclocking μετά.. Το λέει και πάνω στις μνήμες: amd tested at cl 2,5 and intel tested at cl 2.. Δεν ξέρω αν είναι γενικός κανόνας για τους amd πάντως..

Στο latency παρατηρείς την μεγαλύτερη διαφορά με την αλλαγή του command rate.. Επίσης στις μνήμες βάλε ΕCC Master ή ECC correction: disabled..

Αλλά όπως σου είπα φλάσαρε και το bios σου σε μια παλιά version και κάνε τις δοκιμές.. Αλλά και να πας σε command rate: 1T ίσως το pc να είναι ασταθές..

Αλλά γενικά μην τρελαίνεσαι κιόλλας... Άμα θες να δεις πραγματική διαφορά κάνε o/c..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σβηστηκαν περιεργως πολλα μυνηματα απ αυτο το thread, αυτο που θα ρωτησω μονο βλεποντας το image σου ειναι το πως γινεται σε DDR να εχεις ...480ΜHz?

Δημοσ.
Σβηστηκαν περιεργως πολλα μυνηματα απ αυτο το thread, αυτο που θα ρωτησω μονο βλεποντας το image σου ειναι το πως γινεται σε DDR να εχεις ...480ΜHz?

Σιγά το πράγμα τα 240MHz ( DDR480 ).

Εδώ είχαμε ( γιατί πλέον η DDR1 θεωρείται dead :D ) DDR660...

Δημοσ.
Η DDR παει μεχρι 400.

Τωρα το o/c ειναι αλλο θεμα.

Εγω μιλουσα μονο για ddr not overclocked.

Ignorance is your enemy in motion...

DDR600 υπάρξει και δίχως overclocking, και ως τυποποιημένο προϊόν.

Δημοσ.

Βillpeppas και λοιποι με τα ιδια μυαλα...: δειξτε μου μια μνημη με 600ΜΗz.

Ιced: 1950pro -->the best για τους παραπλανημενους και απληροφορητους(εσυ σε ποια κατηγορια υπαγεσαι?)

Και για να μη ξεχνιωμαστε μετα απ ολες τις αηδιες και τα off topics ορισμενων επαναφερω το αρχικο ερωτημα του thread:

2T και 400ΜΗz

ή

1Τ και 333ΜΗz?

Κανονικα αυτο το ερωτημα πρεπει να απασχoλει ΟΛΟΥΣ τους χρηστες με DDR.

Δημοσ.

Aς τα ιεραρχισουμε λοιπον. Βαλε στη σειρα:

1/2Τ - timings/cas latency - dual channel mode - MHz - ποσοτητα ram 1/2GB

Kαι τα καλυψαμε ολα οσα αφορουν τις rams!

1. Ποσότητα RAM

2. Dual Channel mode

3. MHz

4-5. 1/2T - timings/cas latency

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...