Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι καλυτερο με τις μνημες...

lucky_strike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
για τι CPU?

Πως? Για την cpu?! :confused:

Για τις μνήμες λέει ο άνθρωπος..

Lucky_strike memory benchmarks θα σε πείσουν.. Command rate=1T και Cas latency=2Τ είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στις μνήμες.. Τέτοια διαφορά στα mhz είναι αμελητέα..

Δημοσ.
... να εχεις 1Τ στα 333ΜΗz ή 2Τ στα 400ΜΗz? :roll:

Εξαρτάται από το τι motherboard και κυριότερο τι επεξεργαστή έχεις.

Συνήθως καλύτερη απόδοση παίρνεις από τα 34MHz παραπάνω στην συχνότητα της RAM, παρά στα ίδια MHz με CPC ( Command Per Clock aka Command Rate ) 1T.

Αν ψάξεις στο forum είχα ποστάρει πριν κανά χρόνο μετρήσεις σύγκρισης μεταξύ 1Τ & 2T Command Rate.

Δημοσ.
Πως? Για την cpu?! :confused:

Για τις μνήμες λέει ο άνθρωπος..

Lucky_strike memory benchmarks θα σε πείσουν.. Command rate=1T και Cas latency=2Τ είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στις μνήμες.. Τέτοια διαφορά στα mhz είναι αμελητέα..

νομίζω απάντησε ο billpeppas στην «απορία» σου γιατί ρώτησα τι CPU. μην βιαστείς να κρίνεις τους άλλους. στο κάτω κάτω γιατί θα πρέπει να σχολιάσεις το τι είπα εγώ. πες αυτό που ξέρεις εσύ. όλοι να βοηθήσουμε θέλουμε.

Δημοσ.

Αρα μου λετε οτι ειναι καλυτερα 1Τ και 333ΜΗz ?

Σημ. Οταν λεω 1Τ ή 2Τ μιλαω για Command Rate.

Tα timings ειναι 2.5/3/3/8

Η m/b ειναι asus s939 με chipset VIA και η cpu ειναι Αthlon 64 X2 4400+.

Oι μνημες ειναι 2Χ1GB.

Δημοσ.

Καλύτερα 400MHz και 2T

Edit: πάντος μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν μπορείς να τις έχεις στα DDR-400 με 1T Command Rate.

Το δοκίμασες και δεν δούλεψε ?

2 sticks έχεις συνολικά στο PC έτσι ?

Δοκίμασες το άλλο σετ DIMM slots ?

Δημοσ.
Καλύτερα 400MHz και 2T

+1 κι από μένα αν και καλύτερο ακόμα θα ήταν να βάλεις CPU και RAM 1:1 στα 200(400) ;)

edit: άκυρο το 1:1 ... :P που το έχω το μυαλό μου τώρα τελευταία !!!

Δημοσ.

Ωστε τελικα 2Τ και 400ΜΗz?

Eιχα την εντυπωση, οπως και καποιο παιδι εδω ειπε, οτι το 1Τ ειναι πιο σημαντικο.

Billpeppa, δηλαδη εσυ εχεις 1Τ και 400? Aυτο μαλλον ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να γινει.

Αλλαξα τις μνημες μου (προηγουμενως ειχα 4Χ512 kingston) και εβαλα 2Χ1024 Twinmos και το βαζω στο auto οποτε εχω 2Τ στα 400. Αν βαλω το 2Τ στο [disable] δηλ. να εχω 1Τ, δεν θα αργησω να δω τις μπλε οθονες και τις επανεκιννησεις...(δοκιμασα και τιος θεσεις 2-4)

Νομιζεις οτι μπορω να εχω 1Τ? Τι πρεπει να κανω?

Σημειωση: Παρολαυτα πιστευω οτι μπορω να εχω 1Τ. Γιατι το ειχα καταφερει για ενα διαστημα, και στις θεσεις 2-4. Μετα ομως, θελησα να κανω πειραματισμους προσθετοντας αλλα 2Χ512 (φυσικα με αυτα τα 3GB δεν ειδα καμμια διαφορα). Οταν επανηλθα στη κατασταση που ημουν με το 2Χ1024, το 1Τ ειχε κανει φτερα...

Δημοσ.

Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τις μπλεοθονιάσεις σε 1T @ DDR400 είναι το κ*λοchipset της VIA που φοράει η μητρική σου [ όλο προβλήματα ήταν πάντα αυτά τα VIA ) [ άντε να εξαιρέσω το πολύ καλό για την εποχή του KT266A :D ]

Δοκίμασε να βάλεις timings 2,5-4-4-10 @ DDR-400 και 1T Command Rate.

Αν πάλι δεν δουλέψει μείνε στα 2,5-3-3-8 DDR-400 2T CPC.

Δεν χάνεις και τίποτα το ιδιαίτερο μεταξύ 2T & 1T άλλωστε.

Reference: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1131270&postcount=19

Δημοσ.
Ωστε τελικα 2Τ και 400ΜΗz?

Αλλαξα τις μνημες μου (προηγουμενως ειχα 4Χ512 kingston) και εβαλα 2Χ1024 Twinmos

giati den pigenan 400Mhz oi 4X512? emena mou doulepsan mia xara.. se 2T panta..kai rythmisi mesa ap to bios.. giati sto AUTO paei default 333Mhz

Δημοσ.

Aν εχεις amd παλιο με 4Χ512 εχεις οπωσδηποτε 333. Εγω ειχα νεωτερο μοντελο(venice)

Αλλα το ζητημα μου ειναι το 1Τ.

Billpeppa, μου λές οτι τα MHz ειναι σημαντικοτερα απ τα 1/2Τ...Απ την αλλη μου λες να χειροτερεψω τα timings. Eρωτηση λοιπον: Tα ΜΗz ειναι σημαντικοτερα και απ τα timings/cas latency?..

Aς τα ιεραρχισουμε λοιπον. Βαλε στη σειρα:

1/2Τ - timings/cas latency - dual channel mode - MHz - ποσοτητα ram 1/2GB

Kαι τα καλυψαμε ολα οσα αφορουν τις rams!

Δημοσ.

Το κέρδος από 400MHz 1T 2,5-4-4-10 είναι λίγο μεγαλύτερο ( όλα αυτά βεβαίως είναι τιποτένειες μικρολεπτομέρειες, που δεν πρόκεται να καταλάβεις στην πράξη ) από τα 400MHz 2T 2,5-3-3-8 [ άλλαξε το tRAS ( το 8 που έχεις ) μέχρι και 12 να δείς ότι δεν αλλάζουν καθόλου οι επιδόσεις με αυτό :D ].

Πάντως άδικα φαγώνεσαι με το παρόν θέμα, οι διαφορές είναι αντιληπτές ( και εκεί απειροελάχιστες ) στα benchmarks μόνο.

Τώρα αν βγάζεις μέσο όρο 21.134fps έναντι 21.200fps δεν νομίζω να έγινε και τίποτα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...