Προς το περιεχόμενο

Baby sitter, νταντά, ψάχνω και τα έχω χάσει

random

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλά λέω ότι το γραφείο δεν είναι τόσο ασφαλές όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Δυστυχώς, η κάκιστη προσωπική εμπειρία που είχα, σε συνδυασμό με κάποια πράγματα που έμαθα -εκ των υστέρων δυστυχώς- από ομοιοπαθείς με έκαναν εξόχως επιφυλακτικό.

Η εφημερίδα σου στοιχίζει δύο ευρώ και τα τηλεφωνήματα, το γραφείο με το που θα κλείσεις άνθρωπο σε χαρατσώνει με εκατοντάδες -non refundable- ευρώ.

Υποτίθεται ότι με αυτά τα λεφτά σε καλύπτουν και για έξι μήνες αν στραβώσει κάτι, όμως εμένα με δούλευαν επί δύο μήνες μετά τον "τραυματισμό" της κυρίας με την οποία συμφωνήσαμε.

Πριν εισπράξουν, μας είχαν φέρει δύο γυναίκες σε δύο ημέρες. Αφότου εισέπραξαν, μην τους είδατε.

Εδώ, είχαν το θράσσος να μου στείλουν λαθρομετανάστρια. Στην οποία είπαν (χωρίς να έχουν συννενοηθεί μαζί μου) ότι εκτός της συμφωνημένης αμοιβής θα έπαιρνε και τα λεφτά του ΙΚΑ μαύρα.

Και να πω ότι ήταν κανένα κουτούκι; Σε "μαγαζί γωνία" απευθυνθήκαμε.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πόσα λεφτά παίρνει μία τέτοια γυναίκα τον μήνα ?

Μιλάω για Ελληνίδα, με ασφάλεια και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

600-650 ??

Ρωτάω γιατί εγώ θα προτιμούσα το παιδί μου να μεγαλώσει με οικείους που το αγαπάνε πραγματικά και όχι με ανθρώπους που το "αγαπάνε". (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις).

Που το πάω... Στο ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να σταματήσει η γυναίκα σου από την δουλειά, ή να πάρει μια μεγάλη άδεια άνευ αποδοχών ή να το γυρίσει σε part time ή να αλλάξει ωράριο ώστε το παιδί να μένει μία με εσένα και μία με εκείνη.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει κάτοιο τέτοιο, αλλά φαντάζομαι πως ο μισός (ή και παραπάνω) μισθός του ενός από τους δυό σας, θα πήγαινε στην νταντά.

Γιατί όμως να μην κάνετε μια μικρή θυσία εσείς και να πιεστείτε λίγο οικονομικά ή να δουλέψετε κάποιες ώρες παραπάνω ώστε να μεγαλώσετε οι ίδιοι το παιδί και να μην υπάρχει αυτό το άγχος.

Ξεκινάς τώρα με άγχος, αν γυρίσεις σπίτι και βρεις το παιδάκι χτυπημένο επειδή έπεσε, τι θα κάνεις? Θα την πιστέψεις ?

Είμαι σίγουρος ότι και οι γονείς σας θα βοηθήσουν οικονομικά.

Εξάλλου, προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να είναι το μωρό με κάποια από τις γιαγιάδες, αν το θέλουν οι ίδιες, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουν. Θα είναι και οι παπούδες εκεί, ότι άσχημο και να συμβεί σε κάποιον από τους 2, θα σας ειδοποιήσουν αμέσως. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα ασφάλειας του μωρού.

Δημοσ.
το γραφείο με το που θα κλείσεις άνθρωπο σε χαρατσώνει με εκατοντάδες -non refundable- ευρώ.

100αδες; εσύ ποσα έδωσες; συγκεκριμένα.

platongr

Ελληνίδες, μαύρα ζητάνε μιν. 450, μία ήθελε 650. τα βρισκουμε 500-550.

Ξένες προφανώς βρισκεις με λιγότερα, δεν θέλω.

οι άλλες λυσεις, ειναι συνεχεια στα υπόψη, αλλα δύσκολα. μισθωτοί ειμαστε, δεν υπάρχουν "ώρες παραπάνω".

και η αγορά εργασίας για γυναίκες ειναι χάλια. Για παντρεμένες δε, με παιδί, ανω των 30, ειναι... μην το συζητάς.

αν παραιτηθείς απο σίγουρη θέση, που εισαι χρόνια, με τα μαύρα πριμ, με τα ωπα-ωπα σου, με το "αν αργήσεις λιγο δεν χαθηκε ο κοσμος", και "αν θες να λειψεις 1-2 μερες ολα οκ", δεν ξαναβρίσκεις πουθενά τα ίδια.

Αδειες ανευ αποδοχών, παίρνει, αλλα αυτα ειναι ασπιρίνες. δεν μπορει να λειψει άλλους 6 μηνες! και το παιδί θελει ενα πρωινό φροντίδα μέχρι τα 2,5-3 τουλάχιστον.

Δημοσ.

K A M E Ρ Ε Σ !! Αυτή είναι η μόνη λύση κατεμέ! Τέλος!

Για το παιδί σου μιλάμε κ αν 1 στο εκατομμύριο έχεις κάνει λάθος και είναι ανώμαλη??

• Super Moderators
Δημοσ.

random, σεβαστές οι απόψεις της paschalia, αλλά εγώ δε θα σου πρότεινα γραφείο.

Πάντως, εμείς τους σκάσαμε 3 κατοστάρικα κανονικά, με απόδειξη, και προκοπή δεν είδαμε. Δε θέλω να γράψω ονόματα εδώ, αλλά αν θέλεις στείλε pm να σου πω τουλάχιστον ποιους να αποφύγεις, αν θέλεις ντε και καλά να δοκιμάσεις γραφείο.

Δημοσ.
Θα κάνω μια κουβέντα μαζί της, και αναλογα την εξέλιξη μπορεί να ψάξω για άλλη.

Δεν πρόλαβα να κανω καμιά κουβέντα.

με τηλ η γυναικα μου το πρωί, λεεί "μολις γυρίσεις απο τη δουλειά, σουταρέ τη"

την δικασε, την καταδίκασε, απλα σιχαινόταν να τραβήξει τη σκανδάλη, μου φόρεσε την κουκούλα να το κάνω εγώ :-D

Βρέθηκε μια γειτόνισσα, που φύλαγε μεχρι πρόσφατα παιδί γνωστής μας, και πιο παλιά άλλα παιδιά. Θα περάσει αύριο να τη γνωρίσουμε, και βλέπουμε.

Δημοσ.

Η μανα γινεται λεαινα οταν προκειται για το παιδι της :Ρ

Ραντομ : τελος καλο , ολα καλα .

Εβαζα μια ταξη στα αγαπημενα λινκς μου κ επεσα σε τουτο .

Πιθανον να σας χρειαστει αργοτερα ( οταν θα ερθει η ωρα για εκλογη σωστου βρεφονηπιακου σταθμου ) .

Δημοσ.
νηπιαγωγος δεν την απέριψα, απλα δεν έτυχε να βρούμε.

Απο ηλικία, απλά δεν ηθελα πιτσιρίκες κάτω απο 25-28. περισσότερα ξέρω εγώ απο μωρά.

Δίστασα ν' απαντήσω από την πρώτη στιγμή, καθώς η παραπάνω θέση σου καθιστά πιθανότατα άχρηστη την εμπειρία μου.

Αφού το πρόβλημα οξύνεται, ας τα πώ, σε τελευταία ανάλυση, η απόφαση ανήκει σε σένα και τη γυναίκα σου.

Οταν βρέθηκα για πρώτη φορά στη θέση σου (πάνε δεκαπέντε χρόνια πάνω-κάτω) είχα πρόσφατες κακές εμπειρίες φίλων από τη δουλειά, σχετικές με τα γραφεία

Η πρώτη αφορούσε μωρό κι είναι ταυτόσημη μ' αυτή του Snoob: Το γραφείο εισέπραξε την -τσουχτερή- προμήθεια κι η baby sitter εξαφανίστηκε μετά από λίγες μέρες χωρίς ν' αντικατασταθεί.

Η δεύτερη αφορούσε φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου, άλλο γραφείο και άλλη περιοχή κι ήταν ακόμη χειρότερη: Η (Ελληνίδα BTW) "έμπειρη νοσοκόμα" εξαφανίστηκε με μια γούνα της ηλικιωμένης κυρίας και κάμποσα πράγματα συναισθηματικής -κι όχι μόνο- αξίας. Το γραφείο, δεν αρνήθηκε μόνο την όποια βοήθεια, αλλά και ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τα ακριβή στοιχεία του ατόμου, που έστειλε για δουλειά!!!

Ούτε λόγος για γραφείο, ανήμποροι παππούδες, ανάγκη για επιστροφή της γυναίκας μου στη δουλειά, λες και τα ξανάζησα, διαβάζοντας τα κείμενά σου... Επισκεφτήκαμε κάμποσες από τις Ιδιωτικές Σχολές που διατηρούν τμήματα Βρεφονηπιοκόμων. Δεν μας έκαναν οι Νηπιαγωγοί: Μόλις κληθούν σαν αναπληρώτριες από το Δημόσιο, ή από κάποιο Παιδικό Σταθμό που έχουν αφήσει Βιογραφικό, θα την κάνουν, όπως θα την κάναμε κι εμείς στη θέση τους. Οι Ιδιωτικές Σχολές παράγουν αποφοίτους με ακαθόριστα Επαγγελματικά Δικαιώματα, που αργά ή γρήγορα μαθαίνουν, ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα βρουν δουλειά σε σένα και σε μένα.

Πρώτος μας στόχος ν' αξιολογήσουμε το περιβάλλον της Σχολής κι ύστερα τον Διευθυντή (συνήθως Διευθύντρια/Υπεύθυνη Τμήματος). Σε κάποιες περιπτώσεις φύγαμε τρέχοντας. Σε μια περίπτωση μας άρεσε το "κλίμα" της Σχολής, σε άλλες πιστέψαμε ότι είχαμε απέναντί μας μια ειλικρινή Διευθύντρια. Ζητούσαμε να μας υποδείξουν απόφοιτες με ανάγκη για δουλειά κι υποσχόμασταν, άν μείνουμε ευχαριστημένοι να βοηθήσουμε στο περιβάλλον μας ν' απορροφηθούν κι άλλες κοπέλες που θα μπορούσε να μας υποδείξει. Σταθήκαμε Τυχεροί. Παρά τους δισταγμούς μας για τη νεαρή της ηλικία, ο γιός μας θεωρεί την κοπέλα που διαλέξαμε ανάμεσα σε πέντε-έξι, σαν τη μεγάλη του αδερφή κι εμείς τη νοιώθουμε περίπου κόρη μας. Επαναλάβαμε τη διαδικασία στο δεύτερο παιδί μας, με την ίδια επιτυχία. Μπορώ να σου πω τη Σχολή, αλλά δεν θέλω να σ' επηρεάσω, ούτε να θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Πολύ περισσότερο, που δέκα χρόνια μετά, είναι πιθανό, τα πράγματα νάχουν αλλάξει.

Το τρίτο μας παιδί το ανέλαβε μεγάλης ηλικίας γυναίκα, που είχε ήδη αναθρέψει τα παιδιά συναδέλφων. Κανένα πρόβλημα, ως προς την εντιμότητα και την υπαυθυνότητα, αλλά ούτε την βιβλιομανία των άλλων δυό απέκτησε, άσε που μας βγήκε κολημένο στην τηλεόραση και με μουσικά γούστα εντελώς αντίθετα απ' όλη την υπόλοιπη οικογένεια :( Το δείγμα δεν είναι στατιστικά αξιόπιστο, αλλά...

Καλή Τύχη, ξέρω πόσο σημαντικό είναι...

ΥΓ: Για τους Παιδικούς Σταθμούς της Νέας Σμύρνης, έχω επίσης άποψη, αλλά πάλι έχουν περάσει χρόνια κι είναι ακόμη για σένα νωρίς. Οταν με το καλό έρθει η ώρα, αν θες pm, να τα πούμε κι από κοντά.

Δημοσ.

gerontas διάβασα προσεκτικά το ποστ σου και ειλικρινά το χάρηκα! Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που θα έκαναν τα δικά σου βήματα για την εύρεση μιας υπεύθυνης κοπέλας για την φροντίδα του παιδιού σου. Χάρηκα που προτίμησες κοπέλες από σχολή... Και μάλιστα στην εποχή μας, αυτά τα κορίτσια που τελειώνουν τέτοιες σχολές ψάχνουν τις δουλειές με το μικροσκόπιο! Μπράβο και πάλι μπράβο! :D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγω θα ελεγα να λετε οτι εχει κλειστο κυκλωμα ωστε να ξερουν οτι παρακολουθουνται...για να κανουν σωστη δουλεια

Δημοσ.

Νομίζω οτι η λύση που προτείνει ο gerontas είναι ισως η πιο σωστη

Το δικό μου το μεγάλωσαν γιαγιάδες με οχι τόσο μεγάκη επιτυχία,πάνε βέβαια 18 χρόνια.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Επιτέλους,πότε θα σταματήσουμε ως λαός να είμαστε ρατσιστές?

Όταν σταματήσει να γυρίζει η γη;;;

Φίλε μου, δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι Αλβ....

Δημοσ.

Μα καλά, χρειαζόταν να ξεθάψεις αυτό το thread για να κάνεις τη διαπίστωση; Εδώ πιο κάτω έχει ένα αρχιρατσιστικό για τους αλλοδαπούς γενικά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...