random Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Όπως μερικοί γνωρίζετε εδώ και 3 μήνες ειμαι πατέρας. Ολα καλά μεχρι σήμερα, υγεία όλα οκ, τρώει, ψηλώνει, γελάει Ηρθε λοιπον και η δυσάρεστη στιγμή που η άδεια της γυναίκας μου τελείωσε. Σε 1 βδομαδα πιάνει ξανά δουλειά. Θέλουμε μια γυναίκα να φροντίζει το παιδί, ώρες 9-15.30. Δουλειές στο σπίτι δεν ζητάμε να κάνει, παρα μονο τα του παιδιού (μαγείρεμα, τάϊσμα, βόλτα, καθάρισμα). Να μένει και κοντά στη Ν.Σμύρνη. Γιαγιάδες υπάρχουν, αλλα για διάφορους λόγους δεν μπορούν να το φυλάνε 7 ώρες. Απλά μπορούν να περνάνε 1-2 φορές τη βδομάδα για λίγο. Να παραιτηθεί η γυναίκα μου απο τη δουλειά ειναι δύσκολο. θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Βρεφικούς σταθμούς, δεν τον πάμε. Μας είπαν οτι ειναι πολύ μικρός, θα αρρωσταίνει συνέχεια, και -ακόμα και ιδιοκτήτης σταθμού μας ειπε καλύτερα οχι τόσο μικρό. Απο τις γνωριμίες μας δεν βρήκαμε καποια κατάλληλη ή εύκαιρη τώρα. Πηγαμε στις αγγελίες, βρήκαμε 5-6 που να μένουν κοντά, τις είδαμε, διαλέξαμε μία, και συμπλήρωσε ήδη 1 βδομάδα μαζί με τη γυναίκα μου και το παιδί στο σπίτι, για να τη δοκιμάσουμε. Κάτι δεν μου πάει καλά. δεν εχει κάνει ΚΑΤΙ συγκεκριμένα κακό, αλλα απλά κατι δεν μ'αρέσει. ------------------------------------------------------------------ πχ. 1.το προηγούμενο παιδί που φύλαγε το είχε σπίτι της. το εφερναν και το επαιρναν οι γονείς, νομίζω οτι θα ήθελε να το κάνει και με τον δικό μας, αλλα απο την γνωριμία μας της είπαμε οτι θελουμε να το έχει στο σπιτι μας. Εχω την υποψία οτι στην πρωτη ευκαιρία θα "λοξοδρομεί" απο τις βόλτες, και θα κάθεται με το παιδί στο σπιτι για να επιστρεψει λιγο πριν γυρίσμουμε. 2. εκει που λεγαμε, μπορεις να το πας βόλτα εδώ κοντα, εχουμε ησυχους δρόμους χωρις πολύ κίνηση, αμα θές πάρε και το τραμ και κατεβα παραλία (σημ μένει κοντά στην παραλία), πέταξε μια μπαρούφα μια μέρα, "ε, αν είναι θα περνάει και ο άντρας μου με το ΙΧ να μας πάει βόλτα" σημαντικό : ο συζυγός ειναι καπου 70 ετών. δεν τον έχουμε γνωρίσει. και λεω: καλα εγω σε ειδα 20 λεπτά, και είπα, ισως ειναι καλή να τη δούμε. Τον αντρα σου ποιος τον έκρινε για να μας κάνει παρέα? ξερω γω πως οδηγά, αν βλέπει στα 20 μέτρα, και αν πλένεται μετά το κατούρημα? 3. καποιοι σκεφτονται οτι για την ηλικία της δεν μέτρησε καλά. Λεω να τις ζητήσω ταυτότητα. 4. και κατι αλλα ψιλά που δεν θυμάμαι, αλλα μου ξύνισαν. 5. καπνίζει (εξω βεβαια στο μπαλκόνι) εκανα μαλακια που δεν τη ρώτησα εξ αρχης αν καπνίζει. οκ, δεν ειναι εγκληματίας, κι εγώ καπνίζω - έξω απ το σπίτι - αλλα ειναι αλλη μια δυσάρεστη λεπτομέρεια. ------------------------------------------------------------------ Θα κάνω μια κουβέντα μαζί της, και αναλογα την εξέλιξη μπορεί να ψάξω για άλλη. Θέλω βοήθεια. τι να τη ρωτήσω, τι να τις πώ, Αν ψάξω για άλλη, τι να ρωτήσω στα 15-30 λεπτά που μπορεί να έρθει ενας ξενος ανθρωπος για μια γνωριμία, και με αυτα τα λίγα πρεπει να τον κρίνεις αν ειναι αρκετά υπεύθυνος για το παιδί σου?
Lucifer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Βεβαίως δν γνωρίζουμε ούτε εσένα, οπότε το ενδεχόμενο να είσαι μυγιάγγιχτος (δν λέω ότι είσαι, παπαγαλίζω την στατιστική απλώς) υφίσταται. Η σύζυγος τι είπε? Πως την έκοψε? Κανέναν να την παρακολουθήσει διακριτικά τις πρώτες 6-7 φορές παίζει?
paschalia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Mια καλη αρχη ειναι οι συστατικες επιστολες κ επικοινωνια με τους προηγουμενους εργοδοτες της . Μετα η πρωτη επαφη με το παιδι , την δευτερη επισκεψη ας πουμε . Εκει η γυναικα σου θα μπορεσει να την ''κοψει'' κ καλυτερα - αν ειναι κ καποια απο τις πεθερες εκει για επιπλεον κριση , ακομα καλυτερα - . Το πως θα το φροντισει , πως θα συμπεριφερθει μαζι του κλπ κλπ . Αν αποφασισετε με μια ή δυο , ας πουμε , να καθησει κανα δυο μερες μαζι της η γυναικα σου για να δει τι κ πως . Ειναι αλλιως η κατασταση οταν αισθανεται πιο χαλαρη .
kx5 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Random καταρχάς να σου ζήσει το παιδάκι. Να ναι γερό και υγιές. Τώρα το να βρεις αξιόπιστη Baby sitter είναι μεγάλο μανίκι. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος. Θα σου πω δύο παραδείγματα. Ο θείος είχε παρόμοιο πρόβλημα όταν γεννήθηκε το πρώτο του παιδί. Έψαχνε μια γυναίκα να το προσέχει τις πρωινές ώρες. Μετά από καιρό τους πρότεινε φιλική οικογένεια μια γυναίκα (40 ετών Ελληνίδα). Ήταν όντως καλή (την είδα και εγώ) και πολύ στοργική απέναντι στο παιδί, τουλάχιστον μπροστά στους άλλους. Ενέπνεε εμπιστοσύνη. Δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα η θεία μου διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν ξέρω πως το κατάλαβε αλλά η γυναίκα αυτή παρατούσε το μικρό και έφευγε από το σπίτι για κάποιες ώρες. Τελικά το παιδί το ανέλαβε η γιαγιά. Στη δουλειά παλαιότερα αναλάβαμε να τοποθετήσουμε κρυφές κάμερες σε ένα σπίτι διότι το ζευγάρι που έμενα με το 3 μηνών (νομίζω) βρέφος του υποψιάζονταν ότι η νταντά του το χτυπούσε συστηματικά κατά την απουσία τους. Δύσκολη επιλογή.
louben Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Γιατι δεν κρυβεις καμια δυο καμερες στο σπιτι σου να ξερεις τι σου γινεται?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν, σε νοιώθω απίστευτα, τα ίδια βάσανα πέρασα κι εγώ μέχρι να βρούμε γυναίκα για τη μπέμπα...Δράμα σου λέω. Ωραία, τώρα που σου έφτιαξα την ψυχολογία, μερικά ουσιαστικά πράγματα: 1. Ρώτησε ΤΙ ΗΛΙΚΙΑΣ παιδιά φύλαγε. Άλλο το 4χρονο τερατάκι, άλλο το 4μηνο βρέφος. 2. Επίσης, αν είναι η ίδια μητέρα. Βασικό. Βρήκαμε μία 40χρονη που δεν ήταν και σου μιλάω ειλικρινά, δεν ήξερε πού πάνε τα τέσσερα (είχε εμπειρία από μεγαλύτερα) 3. Ξεκαθάρισε το πρόγραμμα απόλυτα. Πρωτοβουλίες του στυλ, να περάσει ο άντρας μου να την πάμε βόλτα, γιοκ. 4. Το τσιγάρο είναι πρόβλημα, αλλά και με εσάς καπνιστές, δύσκολο να της το πεις. Πάντως, ο τσιγαρόβηχας είναι ένα κι ένα για μεταφορά μικροβίων. 5. Εξετάσεις αιματολογικές. Σοβαρολογώ απόλυτα. Με δικά σας έξοδα, εννοείται, αλλά πρέπει να γίνουν, είτε είναι Ελληνίδα, είτε αλλοδαπή. Αν φτάσετε ως εκεί, ρώτησε τον/την παιδίατρό σας. 6. Εφόσον είναι ξένη, οπωσδήποτε νόμιμη, πήρε αδελφικός φίλος μία λάθρα, την έπιασε η αστυνομία και η κοπελιά τον έδωσε, τον έτρεξαν. 7. Εφόσον πάλι είναι ξένη, τσέκαρε τα Ελληνικά της. Έρχονται προετοιμασμένες για στάνταρ ερωτήσεις, πιάνουν τα "αγκού-αγκού" στο μωρό, χαμόγελα και συμπάθεια. Ωραία όλα αυτά, αλλά αν θέλει να συνεννοηθεί μαζί σου στο τηλέφωνο, με το "νο πρόμπλεμ κύριος" δουλειά δε γίνεται. Εφόσον υπάρχουν γιαγιάδες κι εσείς λείπετε, θα παίξουν το ρόλο του ελεγκτή. Όποια και να έρθει, θα σου πει ότι είναι "η μπάντα που παίζει τα πάντα". Στην πράξη όμως...Οπότε, ένας έλεγχος του τι πουλιά πιάνει στην πράξη, είναι βασικός.
random Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Ναι εχω σκεφτεί καμερες, και μικρόφωνα, αλλα μου φαινονται λίγο extreme μετρα αν δεν εχεις δει πρωτα περιεργες συμπεριφορές (απο νταντά ή παιδί). και το προβλημα μου -ακομα- δεν ειναι εκει. Δεν πηγε ακομη το μυαλό μου οτι μπορει να ειναι ανώμαλη ή βίαιη. Λεμε για επιπολαιότητα, και να κοιτάξει τη βολή της. να παει στο σπίτι της με το παιδι για να δει τιβι στο δικο της καναπε που βολευεται, να καπνιζει μεσα στο σπιτι, αφου στο δικο μου δεν μπορεί, και να φτιάξει ενα αυγό στον αντρούλη της να μην πεινάσει. Αυτα δεν θα τα πιάσουν οι κάμερες. και είπαμε, δεν μπορω να ξερω ποιος και τί ειναι ο αντρας της, και αν θα φυγει εκείνη να ψωνισει κατι, θα το φυλάει ο γέρος το παιδί? Εδώ δεν εμπιστεύομαι τον δικό μου τον πατέρα να μεινει μόνος με το παιδί (εχω δει πρωτα σημάδια 3ης ηλικίας), θα το κρατάει ο ξένος, και μεγαλύτερος και απο τον πατέρα μου;
paschalia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Βασικα , γιατι ψαχνετε μεγαλη σε ηλικια γυναικα κ οχι μια νεα γυναικα κ με γνωσεις βρεφονηπιαγωγου η νηπιαγωγου .
random Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Για Ελληνίδες, στάνταρ μιλάμε. ακόμα και αν, λεμε τωρα, ήθελα εγώ ξένη, και καλά πιο ανοιχτόμυαλος κλπ, δεν το δεχόταν ουτε με μαστίγιο η γυναίκα μου. Οι συστάσεις, οκ, καθε μια εχει ενα γράμμα, ή ενα τηλέφωνο απο τον προηγούμενο γονιό. δεν ειναι δύσκολο να τα έχουν, οποτε δε βγαζεις άκρη. Για υγεία, μας ειπε ο γιατρός οτι αν ειναι πανω απο 50, να κάνει ενα εμβόλιο γρίπης, και θα ειναι οκ. νηπιαγωγος δεν την απέριψα, απλα δεν έτυχε να βρούμε. Απο ηλικία, απλά δεν ηθελα πιτσιρίκες κάτω απο 25-28. περισσότερα ξέρω εγώ απο μωρά.
SpY Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Εσύ πληρώνεις εσύ βάζεις τους όρους. Να γίνεις λίγο χουντικός δλδ βόλτες με άντρα , γκόμενο , γκόμενα απαγορεύονται δια ροπάλου. Θέλει να καπνίσει ΜΟΝΟ έξω. Απο το σπίτι θα βγαίνει μόνο συγκεκριμένες ώρες και ώρα. Θα κάνετε ξαφνικούς ελέγχους με γιαγιάδες πεθερές θειες κτλ. Θα διευκρινήσεις οτι αν κατι δεν γίνεται όπως το θέλεις μισθό δεν παιρνει. Ρώτα την πόσα παιδιά έχει προσέξει μέχρι τώρα και τι ηλικίες. Και βάλε και μια καμερίτσα να δεις τι κάνει όταν είναι μόνη με το παιδί. Εδώ και ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις απο παιδιατρους και ψυχολόγους (μερικά είναι τελείως Αμερικανικα) # How long have you been babysitting? # Do you have any experience babysitting children my child's age? # What do you like to do with them to keep them amused? # How do you soothe a crying infant (or an angry toddler)? # What's the best way to put a baby down to sleep? (Make sure that the sitter knows to place an infant on her back to sleep, never on her stomach or side.) # Have you taken any babysitting or first-aid courses? # Have you ever given children my child's age a bath? (Make sure that the sitter knows to never leave a child alone in or near a filled bathtub for even a minute.) # If the sitter is old enough to drive and will be transporting your child: What kind of car do you have and what is your driving record like? (You may want to double-check this with the sitter's parents.) Make sure that the sitter knows how to install and use your child's car seat. # If you have a pool: Can you swim? Do you know what to do in a drowning emergency? (Make sure that the sitter knows to never leave a child alone near a pool) # If you have pets: Are you allergic to any animals? Are you comfortable around dogs (or cats, boa constrictors, birds, lizards, whatever)? # If she's a young sitter: Do you live nearby, and will your parents be home to help if a problem arises? # If she'll be serving your children a meal: Can you cook? (If the answer is no and you still like the sitter, microwave dinners or take-out pizza might be the way to go.) # Will you drive yourself to our home, or do you need to be picked up or dropped off? (Again, not a deal breaker, but it's nice to know if you have to factor extra driving time into your evening.) # What do you expect to be paid? (Do a little research ahead of time so you know what the going rate in your area is.) Do you prefer cash or a check? # Can you provide me with a couple of references from former or current babysitting clients?
Forensick Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Παντως κοιτα και το ενδεχομενο αν ειναι κοντα πεθερα η μανα, να το πηγαινετε απο κει. Δεν μου φαινεται να αρνηθουν, ασε που θα θελουν κιολας. Ετσι κι αλλιως δεν θα ναι για πολυ, αλλα για κανα 6μηνο υποθετω.
paschalia Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Κατι που μπορειτε να κανετε , επισης , ειναι να πατε σε γραφειο ευρεσεως εργασιας . Προσωπικα δεν εμπιστευομαι καν τις εφημεριδες - ποσο μαλιστα τις δωρεαν αγγελιες - κ οταν εψαχνα για δουλεια σαν babysitter πηγαινα κατευθειαν σε γραφειο . Ειναι λιγο περισσοτερες οι δικλειδες ασφαλειας ετσι (κ για τις δυο μεριες) , παρα χυμα απο εφημεριδα .
random Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 ειπαμε οι γιαγιάδες θα ήθελαν, αλλα δεν μπορούν. δεν τους το δινω εγώ, αν το θες να το θεσω ετσι. Η μια ειναι πολυ ηλικιωμένη, πίεση, αδυναμία, κλπ. δεν τιθεται θεμα καν να τον κρατησει αγκαλιά για πάνω απο 5 λεπτα (7 κιλά και ανεβαίνει). ποσο μαλλον να τον πλύνει ή να τον βγαλει έξω μόνη της. η άλλη, ειναι αναγκασμενη να δουλεύει για βιοποριστικούς λόγους ακόμα, και 2ον, (πες οτι τα λεφτα της νταντας της τα δινω για να αντικαταστησει το εισόδημα) εχει εμφανισει τελευταία και εκεινη θεματα υγείας. τη φοβάμαι μόνη στο σπίτι με ενα μωρό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Κατι που μπορειτε να κανετε , επισης , ειναι να πατε σε γραφειο ευρεσεως εργασιας . Μεγάλη λοταρία το γραφείο ευρέσεως εργασίας. Ποιο θα πάρεις, πού θα πέσεις, σε τι φάση θα βρίσκονται. Εν τάχει η εμπειρία μου, επειδή το thread είναι του random: Τηλεφωνούμε, γεια σας, ψάχνουμε μία έτσι, έτσι κι έτσι. Πρέπει να μιλάει καλά ελληνικά, εφόσον είναι αλλοδαπή. Την επομένη σκάνε μύτη, ο εκπρόσωπος και η κυρία. Μαροκινή. Ευγενέστατη. Τα Ελληνικά της, τραγικά. Πεταγόταν ο συνοδός να σώσει την κατάσταση, δε σωζόταν. Μετά από μία μέρα, δεύτερη γυναίκα. Συνοδευόμενη. Τα συζητάμε. Τα βρίσκουμε. Πότε ξεκινάμε; Πρώτη του μήνα. Άφαντη. "Τραυματίστηκε" μια φίλη της και της έκανε το διερμηνέα, μας λέει. Να περιμένουμε. Τελικά, μας λέει ότι είχε τραυματιστεί άσχημα και η ίδια. Και το διερμηνέα, πώς τον έκανε; Από το διπλανό κρεβάτι; Τηλέφωνο στο γραφείο. Την πάπια. Δεν ξέραμε. Ναι, αλλά την προμήθεια την είχαν τσεπώσει εντωμεταξύ. Να βρούμε άλλη. Μάλιστα. Μεσολαβούν τρεις εβδομάδες. "Ψάχνουμε", μας λένε. Άντε να δούμε. "Βρήκαμε." Αμήν, για να δούμε. Και σκάει μύτη η κυρία. Λαθρομετανάστρια. Βουλγάρα. "Ε, καλά, αφού θα μπούμε στην Ε.Ε." μας λέει με θράσσος. Ανασφάλιστη, βεβαίως, και να θέλει τα λεφτά της ασφάλειας μαύρα στο χέρι. "Χαρτιά δε θα κάνω και αφού μπούμε." Τρώει σουτ. Τηλέφωνο στο γραφείο:"Αν είναι να μας στέλντετε λάθρα, κατεβαίνω πλατεία Καραϊσκάκη και βρίσκω μόνος μου" τους λέω. "Ε, πώς κάνετε έτσι;" μου λένε. Έγινε το σώσε. "Καλά, θα σας βρούμε". Περνάνε άλλες τρεις εβδομάδες. Τελικά, βρήκαμε στο μιλητό από γνωστή μας. Το γραφείο μας έφαγε τα λεφτά και τελικά, καμιά βδομάδα αφού είχαμε βρει την άλλη, μας λένε ότι είχαν μια καλή κοπέλα. Καλάθια. Γι' αυτό σας λέω, λαχείο.
paschalia Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Κατσε βρε συ . Τι θεωρεις πιο ''στα τυφλα'' ? Την εφημεριδα ή το γραφειο ? Γιατι προσωπικα πιο τυφλο συστημα απο την εφημεριδα δε θεωρω το γραφειο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.