adi32 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 σωστα τα 4:3 προγραμματα στις 16 9 χανουν πολυ και κατανταει η 32αρα 22αρα με τον προβολεα δεν εχεις τεττοια προβληματα και τα αθλητικα σου βλεπεις σε 100+ ιντσες και τις ταινιες σου οποτε η καλυτερη λυση εινια μια απλη τιβι για εκπομπες ειδησεις.... και ενας προβολεας για αθλητικα ταινιες
mentoras99 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Για αγορα απο mediamarkt τι θα λεγατε?
gasin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Σχετικά με το πως έφερα την TV, απλά ένας γνωστός μου επαγγελματίας, που κάνει συχνά δρομολόγια εξωτερικό, μου την αγόρασε και μου την έφερε. Σχετικά με το 4:3 και το 16:9 υπερισχύει το δεύτερο, μιας και πλέον τα περισσότερα DVD είναι αμερικάνικα και χρησιμοποιούν εγγραφή 16:9 και φτάνουν την εικόνα σε αναλογία 2.40:1 Δηλαδή αν πας να δεις DVD σε TV 4:3 με το παραπάνω format η μισή σου εικόνα θα έχει πάνω κάτω τεράστιες μαύρες μπάρες. Εννοείται ότι δεν θα πειράξεις το mode γιατί μετά θα βλέπεις τις εικόνες ή κομμένες ή παραμορφωμένες. Πάντως παιδιά απ' ότι ακούω, το πράγμα και στα κανάλια πάει για 16:9 σε 2-3 χρόνια. Άλλωστε οι περισσότερες LCD βγαίνουν σε φορμά 16:9. Το 4:3 αργοπεθαίνει.... θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στο θέμα σε επόμενο post.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Την πρόσεξα και μετα φόβου τόλμησα να κάνω τα γραφόμενά σου quote μην ξέροντας τί θα μου ξημερώσει! (θα μπω στο insomnia...δεν θα μπω) Θα μπεις μωρέ, γιατί να μην μπεις; Κερνάς κανά ποτό στην Καρδαμύλη; [...] θα πρέπει να λάβουμε υποψιν οτι η λάμπα του έχει διάρκεια ζωής κάποιες χιλιάδες ώρες και οτι το κόστος μια καινούριας είναι σχεδόν όσο ο ίδιος ο προβολέας. Οπότε αν γουστάρουμε γενικότερα το οφθαλμόλουτρο αγοράζουμε μια καλή LCD ή μια καλή CRT και έχουμε και έναν βιντεοπροβολέα για τα special nights Ακριβώς αυτό λέω: να έχεις μία αξιοπρεπή CRT (χωρίς να ενδώσεις στις ερρινύες της LCD/Plasma προς το παρόν που μόνο λεφτά θα σου φάνε) για καθημερινή χρήση και προβολέα για τα αθλητικά (όσοι βλέπετε - κατ'εμέ ignorance is bliss) και τις ταινίες. Όσο για τη ζωή και το κόστος μιας καινούργιας λάμπας, οι λάμπες έχουν μέση διάρκεια 2.500 με 3.000 ώρες. Και για την τιμή, όλως ενδεικτικά, οι μέσες λάμπες της Epson (για Infocus δεν βρήκα...) κοστίζουν 300 με 400 ευρώ - μιλάμε πάντα για τους home cinema φθηνούς προβολείς (όπως τον EMP-TW700 για τον οποίο έγραψα παραπάνω). Φυσικά, αν 'χτυπήσεις' προβολέα στη μεσαία κατηγορία (όπως ο Sony VPL-VW50 που σου'ρχεται στα 4.500 ευρώ), θα σου κοστίσει υποθέτω αντίστοιχα και η λάμπα. Άλλο κόστος ο προφυλακτήρας του Peugeot κι άλλο της BMW. Σχετικά με το πως έφερα την TV, απλά ένας γνωστός μου επαγγελματίας, που κάνει συχνά δρομολόγια εξωτερικό, μου την αγόρασε και μου την έφερε. Ωραίος! Σχετικά με το 4:3 και το 16:9 υπερισχύει το δεύτερο, μιας και πλέον τα περισσότερα DVD είναι αμερικάνικα και χρησιμοποιούν εγγραφή 16:9 και φτάνουν την εικόνα σε αναλογία 2.40:1 Δεν είναι θέμα αμερικάνικου ή αγγλικού. Γεγονός είναι ότι οι ταινίες 'γυρίζονται' σε διαστάσεις 16:9 (δηλαδή 1,85:1 ή 2.39:1) και όχι σε 4:3 (1,37:1, αν και έχει επικρατήσει να λέγεται 1,33:1). Οπότε το 16:9 εκφράζει τον πραγματικό λόγο της εικόνας για μία ταινία ενώ το 4:3 τον κουτσουρεμένο. To 4:3 είναι για τις παλαιού τύπου τηλεοράσεις (όπως δηλ. η ελληνική). Αν δεις, οι περισσότερες σειρές στις ΗΠΑ γυρίζονται πλέον γυρίζονται σε 16:9 (ή Widescreen, όπως το λένε). Περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_%28image%29 [...]Ισως μονο το να εχεις και εναν projectora για τα DVD να ειναι λυση. Αλλα τοτε θελεις και extra δωματιο προσαρμοσμενο, χωρια τα εξοδα, και παει λεγοντας. Δηλαδη μια καλη λυση για ολα δεν υπαρχει, κυριως λογω κακης ποιοτητας των flat και αδυναμιας των παλιων για μεγαλα μεγεθη. Προσωπικα βλεπω αδιεξοδο... Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός. Το σαλόνι σου είναι μια χαρά τόσο για την απλή τηλεόραση όσο και για τον προβολέα σου. Δεν χρειάζεται ούτε έξτρα δωμάτιο ούτε έξτρα πολυθρόνες. Είπαμε να απολαμβάνουμε, όχι να ξεβρακωθούμε για να δούμε μια ταινία. Προσωπικά, έχω την 32άρα CRT 100Hz με 5.1 ηχεία στο σαλόνι και είμαι μια χαρά. Ο προβολέας απλώς θα με κάνει ευτυχή.
qspock Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Μα θελει πανια, κενο μπροστα, τραπεζακι, καλωδια, ρευματα και το χειροτερο, ΕΣΤΙΑΣΗ γιατι δε θα ειναι fixed η αποσταση. Εχω και κατι κολληματα με τις θολες εικονες εγω... Ολοκληρη διαδικασια ειναι να τα στηνεις στο σαλονι. Και μετα αντε βγαλτα...!
adi32 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 μην το σκεφτεσαι ειναι πολυ απλα ολα το μονο που θελει εγκατασταση ειναι το συστημα με τα ηχεια το οποιο μετα θα το εχεις στο σαλονι σου και για να ακους τα mp3 σου εγω τον προβολεα τον εχω σε ενα τραπεζακι του σαλονιου και το πανι ανοιγοκλεινει σε δευτερολεπτα και ουτε φαινεται αν εχεις 4 μετρα αποσταση ειναι οκ δεν αλλαζω τις 100΄΄ με καμια τηλεορασουλα
NeithaN Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2007 samsung HD 409 h 419 32 CRT (h thn 408, 418 gia 4:3) giati den 8elw paraxwrhseis se tv se xamhles analyseis kai 1080i pentaka8ara (mpouaxaxaxaxa oute promotion na ekana)... wraios o projectoras wraies oi tft alla ola se ena oswn afora thn poiothta eikonas einai mono sthn CRT HD ths Samsung... vevaia exei 600 katostarika kai zygizei 1 tono alla den ginetai diaforetika mexri na vgoun ta kainourgia panel pou exoun ta proterimata kai twn 2 forma ypomonh... epeishs HD 1080i projectoras dyskola 8a dwseis liga xrhmata einai akoma "apagoreftikes" oi times...
liopyr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Για αγορα απο mediamarkt τι θα λεγατε? exei sigoura ena apo ta pio wraia site... kai oi times den einai kakes...
georgeadams Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μα θελει πανια, κενο μπροστα, τραπεζακι, καλωδια, ρευματα και το χειροτερο, ΕΣΤΙΑΣΗ γιατι δε θα ειναι fixed η αποσταση. Εχω και κατι κολληματα με τις θολες εικονες εγω... Ολοκληρη διαδικασια ειναι να τα στηνεις στο σαλονι. Και μετα αντε βγαλτα...! Βίδωσε τον προβολέα μόνιμα στο ταβάνι, βάλε και το πανί να ξετυλίγεται από το ταβάνι όποτε το χρειάζεσαι και δεν θα χρειάζεται να εστιάζεις κάθε φορά. exei sigoura ena apo ta pio wraia site...kai oi times den einai kakes... Το site του Mediamarkt δεν είναι καθόλου λειτουργικό. Έχουν απλώς σε PDF τα διαφημιστικά τους φυλλάδια και όχι αναλυτικά τα προϊόντα τους ώστε να μπορείς να κάνεις αναζήτηση. Από τιμές, κανονικές είναι, εκτός από μερικά είδη "κράχτες" που βγάζουν κατά καιρούς και τα οποία είναι συνήθως καλές προσφορές. Αυτό που σίγουρα έχουν καλό είναι πως έχουν σχεδόν όλα τα είδη ανοιχτά πάνω στο ράφι και μπορείς να τα δεις και να τα χειριστείς όλα ώστε να διαλέξεις αυτό που θέλεις.
temeteron Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Samsung 32" CRT SlimFit 1080i HD Ready Z32409 και τα μάτια στην οθόνη. 700 ευρώπουλα και απο εικόνα γαμάτη! Η samsung τους έχει φορέσει το καπέλο και τόσο σε CRT όσο και σε TFT τεχνολογία με διαφορά!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.