fysikos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 βλέπω πως στη μητρική έχω δυο θεσεις IDE, στη μια ειναι ο σκληρός κ στην άλλη το DVD. αν πάρω κάποιον δίσκο SATA θα μπορέσω να τον συνδέσω ή θα έπρεπε να υπάρχει υποδοχή SATA?? οποιος γνωρίζει ας διαφωτίσει.
fits13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Re file ennoeite oti tha prepei na exei kai i mitriki soy ypodoxi gia sata diskoys(h' otidipote allo) an den exei pws tha topothetiseis sti mitriki soy sata exartima h' skliro disko?? einai san na moy les oti an mporw na valw ide atapi skliro disko se mia mitriki xwris ide atapi controlers(ypodoxi gia ide atapi) kai gia na sto kanw akoma poio liana einai san na les na sindeseis mia siskevei usb(1.1 h' 2) se enan ypologisti XWRIS usb pws tha to kaneis?????? Twra gia na apantisw kai stin epomeni erwtisi soy gia to an mporeis na valeis sata disko se enan ypologisti(mitriki) poy den exei sata controlers(ypodoxi gia sata diskoys) soy apantaw pws mporeis pairnontas mia karta pci gia sata diskoys poy mporeis na sindeseis panw tis apo 1 ews 4 sata diskoys(analoga tin karta panta etsi) ayta eixa na soy pw elpizw na se voithisa. Filika grigoris.
fysikos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 φίλε μου προφανώς αν τα γνωριζα δεν θα ρωτούσα. ρωτόντας πάς στη πόλη ή για τώρα ρωτόντας πάς στους SATA.συμφέρει να πάρω μια τέτοια κάρτα?κόστος? IDE HD κυκλοφορούν?το λέω διότι βρήκα έναν 80gb sata σχετικά φθηνό κ λέω να τον αγοράσω.
fits13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Den Prepei Na Einai Akribei File Moy. Logika Mexri 20-30 Euro Prepei Na Exei Bebaia Den Bazw Kai To Xeri Moy Sth Fwtia Giati Exw Na Paw Na Kanw Ereyna Agoras Gia Tetoia Pragmata Poly Kairo Kai Paizei Na Exoyn Allaxei Oi Times.
S2Katana Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Εδω εισαι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=90&product=544604
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Προτού προχωρήσεις στην αγορά οποιασδήποτε κάρτας (PCI) στείλε την μάρκα/μοντέλο της μητρικής σου. Αν την έχεις αγοράσει τα τελευταία 3 χρόνια είναι λιγάκι δύσκολο να μην έχει SATA controller πάνω της.
S2Katana Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Σωστο.Και εμενα με παραξενεψε λιγο αυτο... Η δικη μου μητρικη ειχε μεσα στο κουτι adapter για εξωτερικη συνδεση SataII.Τελειο!
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Αυτή που βλέπω στην υπογραφή σου; Περίεργο, εγώ είχα την Deluxe και δεν είχε μέσα... Αναγκάστηκα να "δανειστώ" κάτι τέτοιο από ένα Gigabyte Mobo ενός πελάτη
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Φίλε fysikos είναι λίγο παλιά η μητρική σου. Σύμφωνα με αυτό: http://www.fryssupport.net/p4vxasd2.cfm δεν έχει sata. Επειδή όμως είδα ότι έχεις έναν δίσκο και ένα drive μπορείς να αγοράσεις PATA (IDE) HDD και όχι SATA. Στο MB σου μπορείς να συνδέσεις μέχρι 4 IDE devices και εσύ έχεις 2. Μην νομίζεις πως έχουν μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις (καμμία θα έλεγα). Εκτός αν έχεις σκοπό να κάνεις σχετικά σύντομα κάποιο "upgrade" στο PC σου (τα καινούρια MB παίρνουν 2 IDE). Βέβαια προσωπική μου άποψη είναι χαζό να δώσεις 40 euro για έναν controller. Πάρε ένα εξωτερικό κουτί αργότερα (αν κάνεις αναβάθμιση) και βάλε τον σκληρό εκεί.
fysikos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 φίλε μπορεισ να γινει λιγο πιο διαφωτιστικος?δε καταλαβαινω τους ορους που αναφέρεις.εγω τώρα έχω έναν σκληρο 30gb
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Θα στα πω λίγο "χοντροκομμένα". Υπάρχουν 3 είδη δίσκων και διαχωρίζονται σύμφωνα με τον τρόπο "επικοινωνίας" τους με το PC. Είναι οι SCSI, οι SATA (serial ATA) και οι PATA (parallel ATA) γνωστοί και ως IDE ή ATAPI. Τους πρώτους τους ξεχνάμε, είναι κυρίως για Servers (ταχύτατοι και πανάκριβοι). Οι SATA είναι σαν να λέμε η καινούρια έκδοση των PATA με σχεδόν παραπλήσιες δυνατότητες (σιγά σιγά μειώνονται οι PATA από την αγορά). Τους βρίσκεις και τους 2 στην αγορά πολύ εύκολα με ίδια χρήματα στις ίδιες χωρετικότητες (δηλαδή ένας PATA ή ένας SATA δίσκος 80GB έχουν ίδιο κόστος). Πάμε σε εσένα τώρα. Το ΜΒ σου υποστηρίζει PATA (ή IDE όπως είπαμε)δίσκους, (σαν αυτόν που έχεις τον 30GB) και όχι SATA συσκευές. Συνολικά υποστηρίζει μέχρι 4 IDE συσκευές. ΙDE είναι και το DVD σου. Το κάθε καλώδιο IDE μπορεί να συνδέσει μέχρι και 2 συσκεύες (οποιαδήποτε συνδυασμού πχ δίσκος+DVD). Αν αυτή την στιγμή έχεις 2 καλώδια (ένα για τον δίσκο και ένα για το DVD) μπορείς σε καθένα από αυτά να συνδέσεις άλλη μια συσκευή IDE. Αν είναι και τα 2 στο ίδιο καλώδιο, τότε θες ένα επιπλέον καλώδιο (κάνει 1-2 ευρώ). Κλείνοντας, μπορείς να αγοράσεις πχ οποιοδήποτε από αυτούς: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=ATAPI και να τον συνδέσεις κανονικά στο PC σου χωρίς επιπλέον controller. Ελπίζω να βοήθησα.
Bspus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Αμα παρεις IDE και το βαλεις slave χαλια θα πηγαινει. Γενικως προτιμω να μην εχω slave συσκευες. Παντα ειχα ενα δισκο και ενα οπτικο drive. Τωρα με τα SATA ευτυχως δεν εχω τετοιο προβλημα. Για την περιπτωση σου, και με την προυποθεση οτι εχεις USB 2, ενας εξωτερικος ειναι ισως η καλυτερη λυση, αν και ογκωδης και θελει και πριζα για ρευμα. Γενικως ικανοποιητικη λυση δεν υπαρχει. Αν παρεις IDE και τον βαλεις slave θα πηγαινει πιο αργα και δεν συμφερει για την περιπτωση που αλλαξεις συστημα και θες να τον κρατησεις. Αν παρεις SATA και controller θα δωσεις πιο πολλα λεφτα απ'οτι αξιζει
S2Katana Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Εξαρταται τι θελει. Οι usb 2.0 HDD ειναι πιο γρηγοροι απο Sata II σε raid?
antonl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Εξαρταται τι θελει. Οι usb 2.0 HDD ειναι πιο γρηγοροι απο Sata II σε raid? Οι usb εξωτερικοί σκληροί είναι πιο αργοί από οποιονδήποτε σύγχρονο εσωτερικό pata/sata. Επίσης δε νομίζω να δει καμιά σημαντική διαφορά αν τοποθετήσει 2 hdd στο ίδιο ide κανάλι. Εγώ τουλάχιστον δεν είδα ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.